Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος να τον βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει (όπως μου έτυχε).Τι κάνουμε; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που παίρνουμε αντί για το 100;

Επεξ/σία από Cosmonaut21
Δημοσ.

Άπορος και με κλιματισμό; Εγώ θα του έκανα και παζάρι, να το ανάψω αλλά να μείνω για ένα καφεδάκι.

Πέρα από την πλάκα, πολύ περίεργη (ίσως και ύποπτη) φάση, θα του έλεγα πως δεν μπορώ να μπω στο σπίτι κάποιου που δεν γνωρίζω, δηλαδή την αλήθεια.

2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

βοηθεια στο σπιτι, νομιζω ολοι οι δημοι εχουν, αν το γκουγκλαρεις κατι θα βρεις

Να και κάτι που προσωπικά δεν γνώριζα. Μπορείς επομένως να τον ρωτήσεις αν θέλει να πάρεις τηλέφωνο για να τον βοηθήσουν!

Δημοσ.

Άμα δε σε καθυστερεί από κάτι, γιατί να μην πας να του ανάψεις το κλιματιστικό να τον βοηθήσεις;

Μου έχει τύχει πολλές φορές, πχ βοήθεια για να κατέβει γιαγιά πεζοδρόμιο με Π, βοήθεια να κρατάω την πόρτα του ανελκυστήρα σε γεράκο, βοήθεια να ανεβάσω το καρότσι της λαϊκής μιας μεγάλης κυρίας πάνω στα σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας της, τέτοια...

Γιατί να μημν βοηθήσεις δεν κατάλαβα και γιατί να πάρεις κάποιον τηλέφωνο, δε κατάλαβα καθόλου. Ας σεβαστούμε τους ηλικιωμένους κι ας ευχηθούμε να πάρουμε την ηλικία τους και να μας βοηθάνε κι εμάς τότε, έστω και περαστικοί αν τα παιδιά μας είναι μακριά ή δεν έχουμε καν.

• Like 3
Δημοσ.

Καλα δεν ειναι περιεργο να μην μπορει να ρυθμισει το κλιματιστικο στο ζεστό.

Περα απο του οτι δεν θα βλέπει καλα, με εκατο κουμπια που εχουν πλεον πανω, αντε να βγάλει ακρη.

Αν δεν αξιολογεις πως υπάρχει  κινδυνος να σου κλέψει κανα νεφρό κτλ τον βοηθας και του λες να παταει μονο το on/off αφου το ρυθμισεις σωστα.

Το καλοκαιρι καποιον αλλο θα βρει για το κρυο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, PCharon είπε

Άμα δε σε καθυστερεί από κάτι, γιατί να μην πας να του ανάψεις το κλιματιστικό να τον βοηθήσεις;

Μου έχει τύχει πολλές φορές, πχ βοήθεια για να κατέβει γιαγιά πεζοδρόμιο με Π, βοήθεια να κρατάω την πόρτα του ανελκυστήρα σε γεράκο, βοήθεια να ανεβάσω το καρότσι της λαϊκής μιας μεγάλης κυρίας πάνω στα σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας της, τέτοια...

Γιατί να μημν βοηθήσεις δεν κατάλαβα και γιατί να πάρεις κάποιον τηλέφωνο, δε κατάλαβα καθόλου. Ας σεβαστούμε τους ηλικιωμένους κι ας ευχηθούμε να πάρουμε την ηλικία τους και να μας βοηθάνε κι εμάς τότε, έστω και περαστικοί αν τα παιδιά μας είναι μακριά ή δεν έχουμε καν.

Άλλο να πρέπει να μπω σε ένα σπίτι/πολυκατοικία που δεν γνωρίζω κανέναν και άλλο να βοηθήσω μια γιαγιά στην μέση του δρόμου. Προσωπικά έχω πάρει στο κυνήγι κλέφτη που σούφρωσε μια τσάντα σε καφετέρια, αλλά αυτό γιατί ήμουν μέσα σε κοινή θέα στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι.

Το ότι θα αξιολογήσω την κατάσταση και επειδή πιστεύω πως ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος δεν θα βοηθήσω και θα σκεφτώ να φωνάξω την βοήθεια όπως έγραψε ο φίλος από πάνω, δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τον ηλικιωμένο, αλλά πως εκτιμάω και λίγο την ζωή μου :P

Επεξ/σία από JoannisV
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, guido είπε

Καλα δεν ειναι περιεργο να μην μπορει να ρυθμισει το κλιματιστικο στο ζεστό.

Περα απο του οτι δεν θα βλέπει καλα, με εκατο κουμπια που εχουν πλεον πανω, αντε να βγάλει ακρη.

Τα μηχανήματα του διαβόλου..

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guido είπε

Αν δεν αξιολογεις πως υπάρχει  κινδυνος να σου κλέψει κανα νεφρό κτλ

Πολλές ταινίες/σειρές βλέπεις φιλαράκι, δες κανενα ριαλιτι να χαλαρώσεις 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bοήθεια στο σπίτι νομίζω έχει διαδικασία σου ζητάνε και αφήνεις και τα στοιχεια σου και τηλέφωνο ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Cosmonaut21 είπε

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος να τον βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει (όπως μου έτυχε).Τι κάνουμε; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που παίρνουμε αντί για το 100;

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος  μια γκομενάρα να την βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει...

Και δε θέλω να τρολλάρω ή πάω να το γυρίσω στην παλαβή 

Στη παραπάνω περίπτωση τι θα έκανες ; 

Προφανώς θα αξιολογούσες την κατάσταση και θα έπραττες ανάλογα 

Αυτό έπρεπε να κάνεις και με τον παππού

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Έστω ότι όπως περνάτε από κάπου σας ζητάει κάποιος ηλικιωμένος  μια γκομενάρα να την βοηθήσετε να ανάψει το κλιματιστικό γιατί κρυώνει...

τότε σιγουρα θα ηθελε να σου παρει κανα νεφρό.

θα ετρεχα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και δε θέλω να τρολλάρω ή πάω να το γυρίσω στην παλαβή 

Στη παραπάνω περίπτωση τι θα έκανες ; 

Προφανώς θα αξιολογούσες την κατάσταση και θα έπραττες ανάλογα 

Αυτό έπρεπε να κάνεις και με τον παππού

Θα έμπαινα φίλε τι ρωτάς τώρα!! Για τον γέρο χέστηκα

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guido είπε

θα ετρεχα

Προς ποια κατεύθυνση όμως ; :P

In any case, ξαναείπα ο καθένας οφείλει να αξιολογεί τέτοιες καταστάσεις και να πράττει ανάλογα, δεν υπάρχει μια flat αντιμετώπιση σε τέτοια περιστατικά... 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...