Κόκολόκο Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, έχω μια απορία σχετικά με ένα πρόβλημα που υπάρχει με ένα γείτονα. Εγώ μένω στο ισόγειο και ο άλλος σε υπόγειο και είναι πολύ κοντά τα σπίτια. Γενικά ο άνθρωπος είναι ηλικιωμένος. Το πρόβλημα είναι οτι έχει βάλει τους τελευταίους 3 μήνες ξυλόσομπα στο σπίτι του με το άκρο του μπουριού να είναι στο ίδιο ύψος με το παράθυρό μου με απόσταση 2 μέτρων και κάθε φορά που την ανάβει μπουχτίζει όλο το σπίτι μου καπνίλα και είναι υπερβολικά ενοχλητικό. Έχω προσπαθήσει να του μιλήσω για το θέμα αυτό αλλά δεν γίνεται τίποτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάω στην αστυνομία; Πάω στο δήμο; Τι πρέπει να κάνω ; Να προσθέσω το εξής, εδώ και ένα μήνα έχει κόψει τα κλαδία και τα έχει παρατημένα στο πεζοδρόμιο εμποδίζοντας τη διάβαση, και πάλι τι κάνω εδώ;
TechnoState Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δήμο κ Πολεοδομία για καταγγελία.....κ καλά να καίει ξύλα κ κλαδιά... εμένα έκαιγε μελαμίνες, πορτακια, νοβοπάν, mdf!!!! ... αλλά σεβόμενος την ηλικία του, ζήτα του να το σηκώσει κ άλλο (μπουρι), εάν αυτό είναι εφικτό Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState 1
*Kopanos* Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Να πηγαίνεις σπίτι του να ζεσταίνεσαι κι εσύ. Για τα κλαδιά προτείνω να τα ρίξετε στην σόμπα.
Κόκολόκο Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, TechnoState είπε Δήμο κ Πολεοδομία για καταγγελία.....κ καλά να καίει ξύλα κ κλαδιά... εμένα έκαιγε μελαμίνες, πορτακια, νοβοπάν, mdf!!!! Είναι και θέμα Πολεοδομίας ; Εγώ θα πάω στο δήμο, που θα απευθυνθώ όμως;
TechnoState Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) .... αναζήτησε κάποιον προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας aka κοματοσκυλο/δημοσιοσχεσιτη....ψοφανε για τέτοια για να τους υποχρεωθεις μετά (εκλογές πλησιάζουν-παιχτο σωστά) .... δυστυχώς παίζει πολύ αυτό (στην Ελλάδα) για να καταφέρεις "να αναπνεύσεις" Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState 1
apostolispd Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Κτιριοδομικός Κανονισμός, αρθρο 27, παράγραφος 2.4.2.5. : "Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1 m πάνω από το σηµείο εξόδου της, 0,7 m από οποιασδήποτε ακµή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα µικρότερη των 3,0 m από αυτή και 1,5 m από καυστά υλικά. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγµατα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση µικρότερη των 10 m από αυτήν και η αρµόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκποµπή καυσαερίων, µπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα µέτρα για τον περιορισµό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια." Εσύ είσαι και σε μικρότερη από 3 μέτρα απόσταση και με άνοιγμα. Από τη στιγμή που δε βγάζεις άκρη, όταν σε ξαναντουμανιάσει φέρε αστυνομία για συστάσεις και καταγραφή (έχοντας και τον Κανονισμό πρόχειρο, πιθανότατα δεν θα τον ξέρουν), και μετά αν συνεχίσει κάνε καταγγελία. 3
Κόκολόκο Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, apostolispd είπε Κτιριοδομικός Κανονισμός, αρθρο 27, παράγραφος 2.4.2.5. : "Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1 m πάνω από το σηµείο εξόδου της, 0,7 m από οποιασδήποτε ακµή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα µικρότερη των 3,0 m από αυτή και 1,5 m από καυστά υλικά. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγµατα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση µικρότερη των 10 m από αυτήν και η αρµόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκποµπή καυσαερίων, µπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα µέτρα για τον περιορισµό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια." Εσύ είσαι και σε μικρότερη από 3 μέτρα απόσταση και με άνοιγμα. Από τη στιγμή που δε βγάζεις άκρη, όταν σε ξαναντουμανιάσει φέρε αστυνομία για συστάσεις και καταγραφή (έχοντας και τον Κανονισμό πρόχειρο, πιθανότατα δεν θα τον ξέρουν), και μετά αν συνεχίσει κάνε καταγγελία. Ευχαριστώ πολύ! Ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν !
apostolispd Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το ξέχασα πριν: Σημείο εξόδου ο Κανονισμός εννοεί το ψηλότερο σημείο του κτιρίου, άρα η καμινάδα του, άσχετα με την ενόχληση σε σένα, πρέπει να φύγει 1 μέτρο πάνω από το κτίριό του (δεν το λες, αλλά φαντάζομαι ότι το κτίριό του έχει τουλάχιστον και ισόγειο), οπότε σου λύνει κι εσένα το θέμα στο ισόγειό σου. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από apostolispd 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα