Προς το περιεχόμενο

Ryzen 2600 + g.skill Flare X 3200 + Rx 580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτιαξα ενα νεο pc, ,με τα παρακατω στοιχεια:

MSI B450 tomahawk

Ryzen 2600

G.Skill 16gb 3200

rx 580 nitro+ 8gb
2X SSD Samsung
(Τα υπολοιπα δεν εχουν σημασια νομιζω)

Τωρα εχω καποιες αποριες.
Στο UEFI/bios της μητρικης, η ram ειναι χρονισμενη απο μονη της στα 2400 (ενω σηκωνει 3200).
Αν επιλεξω XMP profile, δεν αλλαζει τπτ. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να χρονισω την ram απο τη καρτελα overclock στα 3200.
Αυτο χρονιζει τη ram οντως στα 3200, παρατηρω ομως οτι αυξανεται ο θορυβος απο το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη μαλλον.
Υποτιθεται οτι αν επελεγα απλα το XMP θα επρεπε να χρονιστει μονη της, σωστα?

Δευτερη ερωτηση. Μετραω το χρονο απο την ωρα που παταω το κουμπι μεχρι να μπω στα windows. Ειναι 17 δευτερολεπτα. Το θεωρω πολυ για ολοκαινουριο μηχανημα με SSD κτλ. Τι μπορει να φταιει;

Τριτη ερωτηση. Εχω την υποψια οτι η καρτα δεν λειτουργει οπως θα πρεπε. Πρωτη δοκιμη ηταν το dirt rally, οπου θεωρητικα επρεπε να πιασει 90 fps στα ultra, εμενα επιανε 50-55 και load 100% ingame μονιμο, αλλα πολυ αθορυβη.

Αλλαξα drivers και πιανει σταθερα 70fps (me v sync sta 70hz) και load 35-70% και παλι αθορυβη οποτε θεωρω οτι λυθηκε; Τοσο πολυ θεμα οι drivers?
Παιζει να μην παιρνει αρκετο ρευμα? (Corsari rm750x) και εχω συνδεσει κ το 6pin και το 8pin

Τελος η θερμοκρασι της cpu ειναι σε idle 38-40, σε load δεν ξερω.

Normal πραγματα η απο καπου μπαζει η φαση;

Δημοσ.

Σωστα απο μονη της ειναι χρονισμενη στα 2400 η μνημη, για να παει στα 3200 πρεπει να ενεργοποιησεις το xmp και να επιλεξεις την ταχυτητα (3200mhz). Δεν ξερω πως ειναι οι επιλογες στο bios της μητρικη σου (μια φωτο θα βοηθουσε) αλλα λογικα εκει που επιλεγεις το xmp θα σου εχει καποια επιλογη profile 1 ,profile 2 που βαζει τις μνημες στα 3200Mhz. Σαφως και η αυξηση της συχνοτητας της μνημης αυξανει αναλογα τα Mhz τη θερμοκρασια του cpu package.

Δημοσ.

Καλησπερα , καλυτερα να βαλεις την συχνοτητα της μνημης μονος σου απο το bios απο εκει που λεει dram frequency μετα πηγαινε λιγο πιο κατω στο advanced dram configuration και περνα τους χρονους της μνημης (πισω απτη ram γραφει κατι αριθμους καπως ετσι 16-18-18-36).Επισης υπαρχει περιπτωση να εχει μια ρυθμιση που λεγεται core perfomance boost αυτο κλειστο καθως κανει ενα μικρο overclock και ουσιαστικα δεν βοηθαει...Τελος σχετικα με την καρτα σου κατεβασε το 3d Mark firestrike και τρεχτο(οχι το ultra) ..αν το score σου ειναι καπου γυρω στα 12000 ειναι κομπλε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mcstroke είπε

Καλησπερα , καλυτερα να βαλεις την συχνοτητα της μνημης μονος σου απο το bios απο εκει που λεει dram frequency μετα πηγαινε λιγο πιο κατω στο advanced dram configuration και περνα τους χρονους της μνημης (πισω απτη ram γραφει κατι αριθμους καπως ετσι 16-18-18-36).Επισης υπαρχει περιπτωση να εχει μια ρυθμιση που λεγεται core perfomance boost αυτο κλειστο καθως κανει ενα μικρο overclock και ουσιαστικα δεν βοηθαει...Τελος σχετικα με την καρτα σου κατεβασε το 3d Mark firestrike και τρεχτο(οχι το ultra) ..αν το score σου ειναι καπου γυρω στα 12000 ειναι κομπλε.

Αν βαλει την συχνοτητα της μνημης χωρις να ενεργοποιησει το xmp profil η μητρικη θα δινει 1.2ν  στα dimms και θα φαει ακυρο. Το core performance boost μια χαρα βοηθαει αλλιως θα παιζει ο επεξεργαστης στην base συχνοτητα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Αν βαλει την συχνοτητα της μνημης χωρις να ενεργοποιησει το xmp profil η μητρικη θα δινει 1.2ν  στα dimms και θα φαει ακυρο. Το core performance boost μια χαρα βοηθαει αλλιως θα παιζει ο επεξεργαστης στην base συχνοτητα.

Στην δικη μου msi ειχε clockarei σε 3,4Ghz σταθερα το core performance boost οποτε θα χασει αν του κανει το ιδιο..οσο για τις ram τις αλλαζει στα 1,35v η οτι αλλο ζηταει ο κατασκευαστης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcstroke είπε

Στην δικη μου msi ειχε clockarei σε 3,4Ghz σταθερα το core performance boost οποτε θα χασει αν του κανει το ιδιο..οσο για τις ram τις αλλαζει στα 1,35v η οτι αλλο ζηταει ο κατασκευαστης.

Tα 3.4ghz ειναι η base συχνοτητα μηπως το ειχες βαλει  diasabled απο auto και οχι enabled?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Tα 3.4ghz ειναι η base συχνοτητα μηπως το ειχες βαλει  diasabled απο auto και οχι enabled?

Οχι εγω εχω τον 1600 to base ειναι 3.2 απλα αυτη η ρυθμιση κανει ενα χαζο και χαμηλο all core boost.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, mcstroke είπε

Οχι εγω εχω τον 1600 to base ειναι 3.2 απλα αυτη η ρυθμιση κανει ενα χαζο και χαμηλο all core boost.

Το core performance boost δεν κανει χαμηλο core overclock. Ειναι υπευθυνο και για το multi core αλλα και για το single core boost,για παραδειγμα σε ενα r7 1700 που εχει base 3000mhz ανεβαζει ολους του πυρηνες στα 3200mhz και εναν - δυο πυρηνες στα 3700mhz. Aν το απενεργοποιησεις απλα κλεινεις οτι δυνατοτητα boost σου παρεχει η amd και κανεις το τσιπ να δουλευει σε base συχνοτητα και σε multi αλλα και σε single core. Με λιγα λογια στην πραγματικοτητα κανεις το τσιπ πολυ πιο αργο απο οτι ειναι.

Δημοσ.

Τα μπερδεψα με το multi core enhancement απτο intel pc μου και τα συνδυασα ...εφτιαξα μια καλη μακαροναδα 🤣.Κλαιω χαχαχα καλημερα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, flokiman είπε

Εφτιαξα ενα νεο pc, ,με τα παρακατω στοιχεια:

MSI B450 tomahawk

Ryzen 2600

G.Skill 16gb 3200

rx 580 nitro+ 8gb
2X SSD Samsung
(Τα υπολοιπα δεν εχουν σημασια νομιζω)

Τωρα εχω καποιες αποριες.
Στο UEFI/bios της μητρικης, η ram ειναι χρονισμενη απο μονη της στα 2400 (ενω σηκωνει 3200).
Αν επιλεξω XMP profile, δεν αλλαζει τπτ. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να χρονισω την ram απο τη καρτελα overclock στα 3200.
Αυτο χρονιζει τη ram οντως στα 3200, παρατηρω ομως οτι αυξανεται ο θορυβος απο το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη μαλλον.
Υποτιθεται οτι αν επελεγα απλα το XMP θα επρεπε να χρονιστει μονη της, σωστα?

Δευτερη ερωτηση. Μετραω το χρονο απο την ωρα που παταω το κουμπι μεχρι να μπω στα windows. Ειναι 17 δευτερολεπτα. Το θεωρω πολυ για ολοκαινουριο μηχανημα με SSD κτλ. Τι μπορει να φταιει;

Τριτη ερωτηση. Εχω την υποψια οτι η καρτα δεν λειτουργει οπως θα πρεπε. Πρωτη δοκιμη ηταν το dirt rally, οπου θεωρητικα επρεπε να πιασει 90 fps στα ultra, εμενα επιανε 50-55 και load 100% ingame μονιμο, αλλα πολυ αθορυβη.

Αλλαξα drivers και πιανει σταθερα 70fps (me v sync sta 70hz) και load 35-70% και παλι αθορυβη οποτε θεωρω οτι λυθηκε; Τοσο πολυ θεμα οι drivers?
Παιζει να μην παιρνει αρκετο ρευμα? (Corsari rm750x) και εχω συνδεσει κ το 6pin και το 8pin

Τελος η θερμοκρασι της cpu ειναι σε idle 38-40, σε load δεν ξερω.

Normal πραγματα η απο καπου μπαζει η φαση;

Με εχει τυχει στο παρελθον.8 gb ram ποσα dim?αν ειναι 1 βαλτο στο δευτερο σλοτ γιατι δεν μπορει να αλλαξει στο xmp profile.σου κανει επαννεκινηση και κουδουνιζει οταν πατας save and exit.ετσι δεν ειναι?κουδουνισμα=μη καταχωρηση τιμων..αν εχεις 2 dim δευτερο και τεταρτο σλοτ.Αλλιως. κατι δεν κανεις καλα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikjuve είπε

Με εχει τυχει στο παρελθον.8 gb ram ποσα dim?αν ειναι 1 βαλτο στο δευτερο σλοτ γιατι δεν μπορει να αλλαξει στο xmp profile.σου κανει επαννεκινηση και κουδουνιζει οταν πατας save and exit.ετσι δεν ειναι?κουδουνισμα=μη καταχωρηση τιμων..αν εχεις 2 dim δευτερο και τεταρτο σλοτ.Αλλιως. κατι δεν κανεις καλα.

Λογικα για να γραφει flarex στον τιτλο μαλλον εχει 2x8gb ,αυτο με το 2-4 ισχυει.

Δημοσ.

Στον απλό 1600 to CPB τον πάει σε ~3650 σε ST και 3.4 που είπε και ο φίλος σε all core (πχ cinebench). Και ναι από μόνο του πάντα δίνει μπόλικη τάση (σε μένα πχ 1.36v) γιατί δεν είναι όλα τα τσιπάκια ίδια.🤩

Δημοσ.
17 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Λογικα για να γραφει flarex στον τιτλο μαλλον εχει 2x8gb ,αυτο με το 2-4 ισχυει.

Ναι δεν ξέρω... Πάντως πριν κάνα μήνα έκανα ενα σύστημα σε ενα φίλο με 2400g και αρχικά πήρε μια 8αρα για μνήμη την έβαλα(λάθος) στο πρώτο σλοτ και δεν μπορούσε να πάρει την τριχιλιαρη ταχύτητα δικαιολογημενα αφου έτρεχε single mode την έβαλα στο δεύτερο σλοτ και ολα οκ. Παντα για dual channel αν έχουμε μια ραμ στο δεύτερο σλοτ αν εχουμε 2 στο δεύτερο και τέταρτο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikjuve είπε

Ναι δεν ξέρω... Πάντως πριν κάνα μήνα έκανα ενα σύστημα σε ενα φίλο με 2400g και αρχικά πήρε μια 8αρα για μνήμη την έβαλα(λάθος) στο πρώτο σλοτ και δεν μπορούσε να πάρει την τριχιλιαρη ταχύτητα δικαιολογημενα αφου έτρεχε single mode την έβαλα στο δεύτερο σλοτ και ολα οκ. Παντα για dual channel αν έχουμε μια ραμ στο δεύτερο σλοτ αν εχουμε 2 στο δεύτερο και τέταρτο. 

Δεν υφίσταται dual channel με ένα στικ ram βρε.

Δημοσ.

Δεν υφίσταται το ξέρω. οταν ανοιγα το cpuz  και η μνήμη ηταν στο πρώτο σλοτ ελεγε channel#single. Οταν την έβαλα στο δεύτερο σλοτ ελεγε channel#Dual. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...