mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος στο forum, και θα ήθελα την βοήθεια σας. Λοιπόν θα μπω κατευθείαν στο θέμα, με 3 φίλες μου συζητάμε να πάμε για μια δουλειά στην Τσεχία, συγκεκριμένα στο Μπρνο. Μας είπαν οτι είναι σε ενα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ότι η εταιρεία μας παρέχει σπίτι. Η ερώτηση που θα ήθελα αρχικά να σας κάνω είναι εαν μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το πως θα έρθουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται. Μας έχουν πει οτι βολεύει περισσότερο να πετάξουμε απο Θεσσαλονίκη προς Βιεννη και απο εκεί να πάρουμε το τρένο για Μπρνο. Θα σας είναι εύκολο να μας δώσετε πληροφορίες αρχικά για αυτό και έπειτα για το Μπρνο και τις συνθήκες εργασίας εκεί;; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμμη για την "έκθεση" 😅😅 Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από mpigonia
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Θελει μεγαλη προσοχη στους ορους της συμβασης εργασιας που θα υπογραψεις .Σου εχουν πει για μισθο κλπ ?
mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ημέρες την εβδομάδα και ο μισθός ήταν γύρω στα 750 ευρώ. Για την σύμβαση που με ρωτάς θα ήθελα πάρα πολύ να σου απαντήσω, όμως δεν ξέρω απο ότι κατάλαβα θα την υπογράψουμε εκεί. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από mpigonia 1
*Kopanos* Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δες εδώ έχει αρκετές πληροφορίες για να ξέρεις τι σε περιμένει. 1 2
mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Τι δουλεια θα κανετε ? Από οτι μας είπαν θα είμαστε στην συναρμολόγηση 12 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Δες εδώ έχει αρκετές πληροφορίες για να ξέρεις τι σε περιμένει. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω 😀 1
taslikos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Η ζωή στην Τσεχία είναι πολύ καλή σε γενικές γραμμές. Τα 750€ είναι υπεραρκετά για την φάση που θες. Όσον αφορά το πως θα πας, είτε πας πρώτα Βιέννη και από εκεί μετά λεωφορείο για Μπρνο είτε πας Πράγα και από εκεί μετά λεωφορείο. Ίδια απόσταση είναι και από θα δυο επιλογές.
mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, taslikos είπε Η ζωή στην Τσεχία είναι πολύ καλή σε γενικές γραμμές. Τα 750€ είναι υπεραρκετά για την φάση που θες. Όσον αφορά το πως θα πας, είτε πας πρώτα Βιέννη και από εκεί μετά λεωφορείο για Μπρνο είτε πας Πράγα και από εκεί μετά λεωφορείο. Ίδια απόσταση είναι και από θα δυο επιλογές. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τον χρόνο σου! Θα κοιτάξουμε αεροπορικά και εταιρείες να δούμε τι μας συμφέρει πιο πολύ !
bilios40 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) κατσε εδω και μην κουνιεσαι καθολου.... εκτος και αν δεν εχεις να φας ουτε φακες ..... θα σου τυχουν στη ζωη καταστασεις που θα πρεπει να εισαι εδω και δεν θα μπορεις ..... εξωτερικο πας για δουλεια μονο.. αν σου πουν.. εδω ειναι η καρεκλα σου .. και εσυ εισαι ο προεδρος... Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από bilios40
mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, bilios40 είπε κατσε εδω και μην κουνιεσαι καθολου.... εκτος και αν δεν εχεις να φας ουτε φακες ..... θα σου τυχουν στη ζωη καταστασεις που θα πρεπει να εισαι εδω και δεν θα μπορεις ..... εξωτερικο πας για δουλεια μονο.. αν σου πουν.. εδω ειναι η καρεκλα σου .. και εσυ εισαι ο προεδρος... Δεν με ψήνει πολύ η ιδέα να μείνω Ελλαδα και να με συντηρούν οι δικοί μου ! 2 1
bilios40 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mpigonia είπε Δεν με ψήνει πολύ η ιδέα να μείνω Ελλαδα και να με συντηρούν οι δικοί μου ! να σε ψησει βρες και κανα μακακα <σαν και μενα > να εχεις-κανεις παιδια μαζι του ....οσο για την συντηρηση απο τους δικους σου την προτιμουν 1000 φορες απο το να τους φυγεις.... και να εισαι και εσυ ξενιτεμενη .... Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από bilios40 1 1
Zaytsev Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Φύγε κοπέλα μου να ηρεμήσεις. Τα ίδια έλεγε και ο πεθερός μου, που "του πήρα την κόρη και τον εγγονό" μακρυά, αλλά μερικά χρόνια μετά και βλέποντας πόσο καλύτερα ζούμε και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό μόνο, ήρθε και μου είπε "μπράβο γαμπρέ, μου λείπετε, αλλά είστε ευτυχισμένοι". Η δουλειά που θέλεις να κάνεις, είναι "φάμπρικα", αλλά θα βρεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες για εξέλιξη και σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής στην Τσεχία.Το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία και ο σεβασμός στον διπλανό, που στην Ελλάδα δε θα έχεις ούτε σε 500 χρόνια. 4
mpigonia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, bilios40 είπε να σε ψησει βρες και κανα μακακα <σαν και μενα > να εχεις-κανεις παιδια μαζι του ....οσο για την συντηρηση απο τους δικους σου την προτιμουν 1000 φορες απο το να τους φυγεις.... και να εισαι και εσυ ξενιτεμενη .... Οι δικοί μου ευτυχώς δεν έχουν πρόβλημα με το να φύγω 17 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Φύγε κοπέλα μου να ηρεμήσεις. Τα ίδια έλεγε και ο πεθερός μου, που "του πήρα την κόρη και τον εγγονό" μακρυά, αλλά μερικά χρόνια μετά και βλέποντας πόσο καλύτερα ζούμε και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό μόνο, ήρθε και μου είπε "μπράβο γαμπρέ, μου λείπετε, αλλά είστε ευτυχισμένοι". Η δουλειά που θέλεις να κάνεις, είναι "φάμπρικα", αλλά θα βρεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες για εξέλιξη και σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής στην Τσεχία.Το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία και ο σεβασμός στον διπλανό, που στην Ελλάδα δε θα έχεις ούτε σε 500 χρόνια. Χαίρομαι που σας πήγανε ολα καλά 😀😀 μας είπαν οτι η εταιρεία θα μας έχει για αρχή 3 μήνες οπότε πιστεύω οτι είναι καλύτερα απο το να καθόμαστε χωρίς να κάνουμε κάτι. Πάμε 3 μήνες και μετά βλέπουμε 😃
Zaytsev Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 36 minutes ago, mpigonia said: Οι δικοί μου ευτυχώς δεν έχουν πρόβλημα με το να φύγω Χαίρομαι που σας πήγανε ολα καλά 😀😀 μας είπαν οτι η εταιρεία θα μας έχει για αρχή 3 μήνες οπότε πιστεύω οτι είναι καλύτερα απο το να καθόμαστε χωρίς να κάνουμε κάτι. Πάμε 3 μήνες και μετά βλέπουμε 😃 Οι περισσότερες εταιρίες, έχουν probation period. 2, 3, 6 μήνες όπου έχουν δικαίωμα να σε διώξουν χωρίς αποζημίωση. Στην πράξη είναι μια δοκιμαστική περίοδος για να δουν αν τους κάνεις.
bilios40 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, mpigonia είπε Οι δικοί μου ευτυχώς δεν έχουν πρόβλημα με το να φύγω Χαίρομαι που σας πήγανε ολα καλά 😀😀 μας είπαν οτι η εταιρεία θα μας έχει για αρχή 3 μήνες οπότε πιστεύω οτι είναι καλύτερα απο το να καθόμαστε χωρίς να κάνουμε κάτι. Πάμε 3 μήνες και μετά βλέπουμε 😃 οι δικοι σου εχουν προβλημα ..και δεν σου το δειχνουν για να μη στεναχωριεσαι ...οπως ολοι οι γονεις ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις