Προς το περιεχόμενο

Απο apple σε samsung

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες, επειδη δεν ειχα ποτε κινητο samsung και τωρα προκεται να παρω θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα αρχικα για το σεταρισμα και εν συνεχεια και γενικη χρηση.

Αρχικα, υπαρχει τροπος να μεταφερω ολα τα δεδομενα (φωτο,βιντεο κλπ) απο το icloud στο νεο τηλεφωνο;

2) Υπαρχουν πολλες εκδοσεις η η samsung εχει μια στανταρ που τρεχει; (οπως αντιστοιχο το ios) διαβαζα για νεες εκδοσεις oreo και κατι τετοια και εχω μπερδευτει με ολα αυτα;

3) Υπαρχει δυνατοτητα να εχει ενα νεο κινητο μια στανταρ εκδοση απο το εργοστασιο χωρις μπιλχιμπιδια κλπ;

Σορρυ για τις χαζες ερωτησεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Νομίζω ναι υπάρχει. Ας απαντήσει κάποιος άλλος στα σίγουρα όμως...

2) Υπάρχει το android το οποίο ανά έτος αναβαθμίζεται σε νέα έκδοση όπως και το ios αντίστοιχα (δεν ξέρω κάθε ποτέ ακριβώς). Μην σε τρομάζει αυτό, οι ονομασίες που λες αντιστοιχούν απλά σε κάθε έκδοση (πχ android 7 Nugat, android 8 oreo, android 9 Pie και πάει λέγοντας).

3) Η "standard" έκδοση που αναφέρεις χωρίς μπιχλιμπίδια στο andoird μπορούμε να πούμε πως είναι το stock android της ίδιας της Google (αυτή που το αναπτύσσει δηλαδή). Stock android διαθέτουν τα κινητά της Google (Pixels) και κάποια ακόμα διαφόρων εταιριών που ανήκουν στο πρόγραμμα android one. 

Τα υπόλοιπα είναι απλά flavors. Πχ η Samsung έχει στο Galaxy S9 το νεότερο android της Google το 9 αλλά με δικό της flavor, δηλαδή με δικό της UI κάποιες δικές της εφαρμογές κτλ (και η κάθε εταιρία αντίστοιχα).

Μπορεί να φαίνεται κάπως αλλά δεν είναι περίπλοκο! Συνήθεια είναι, προσωπικά πιστεύω πως το android είναι πιο βολικό και χρηστικό όταν το συνηθίσεις...

Επεξ/σία από Netr0nic
  • Like 1
Δημοσ.

Ο φίλος μου πέρασε τα πάντα απο 6s σε s9+ Με το smart switch το οποίο ειναι εγκατεστημένο στα samsung. Εκείνος ομως τα είχε ολα στη συσκευη δε χρησιμοποιούσε iCloud. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Ο φίλος μου πέρασε τα πάντα απο 6s σε s9+ Με το smart switch το οποίο ειναι εγκατεστημένο στα samsung. Εκείνος ομως τα είχε ολα στη συσκευη δε χρησιμοποιούσε iCloud. 

Τα έχω και στην συσκευή και στο iCloud.μετεφερε και φωτό και όλα ε;

4 ώρες πριν, Netr0nic είπε

Τα υπόλοιπα είναι απλά flavors. Πχ η Samsung έχει στο Galaxy S9 το νεότερο android της Google το 9 αλλά με δικό της flavor, δηλαδή με δικό της UI κάποιες δικές της εφαρμογές κτλ (και η κάθε εταιρία αντίστοιχα).

Μπορεί να φαίνεται κάπως αλλά δεν είναι περίπλοκο! Συνήθεια είναι, προσωπικά πιστεύω πως το android είναι πιο βολικό και χρηστικό όταν το συνηθίσεις...

Δηλαδή «πρακτικά» είναι όπως τις κάρτες γραφικών που τις βγάζει το εργοστάσιο και αντίστοιχα τις παίρνουν οι εταιρίες nvidia κλπ και βάζουν κάποιο χαρακτηριστικό δικό τους και τις πουλάνε;

Άλλη ερωτηση: Σε ένα θέμα διάβασα και δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος ότι τα ευρωπαϊκά s9 δεν έχουν τον snapdragon. Ισχύει;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, txcellas είπε

Τα έχω και στην συσκευή και στο iCloud.μετεφερε και φωτό και όλα ε;

Δηλαδή «πρακτικά» είναι όπως τις κάρτες γραφικών που τις βγάζει το εργοστάσιο και αντίστοιχα τις παίρνουν οι εταιρίες nvidia κλπ και βάζουν κάποιο χαρακτηριστικό δικό τους και τις πουλάνε;

Άλλη ερωτηση: Σε ένα θέμα διάβασα και δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος ότι τα ευρωπαϊκά s9 δεν έχουν τον snapdragon. Ισχύει;

Ε μπορείς να το πεις και έτσι...

Ναι τα ευρωπαϊκά μοντέλα έρχονται με τον επεξεργαστή της ίδιας της Samsung τον Exynos. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως όσον αφορά την απόδοση, στα ίδια επίπεδα παίζουν (στο S8 που έχω εγώ κιόλας σε πληροφορώ ο πως ο Exynos κάνει καλύτερη διαχείριση στην μπαταρία σε σχέση με τον SD).

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Netr0nic είπε

Ε μπορείς να το πεις και έτσι...

Ναι τα ευρωπαϊκά μοντέλα έρχονται με τον επεξεργαστή της ίδιας της Samsung τον Exynos. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως όσον αφορά την απόδοση, στα ίδια επίπεδα παίζουν (στο S8 που έχω εγώ κιόλας σε πληροφορώ ο πως ο Exynos κάνει καλύτερη διαχείριση στην μπαταρία σε σχέση με τον SD).

Θυμάμαι όταν πήρα το Iphone που γινόταν το ίδιο θέμα με τους αντιστοιχους επεξεργαστές. 

Οποτε σε όλη την Ευρώπη exynos ε;

καπου διάβαζα για ραδιόφωνο που έγραφε κάποιος ότι δεν έχουν τα ευρωπαϊκά. Ισχύει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τα ευρωπαϊκά με Exynos (ξαναλέω ο τελικός χρήστης δεν βλέπει κάποια διαφορά πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις με τον Exynos έχεις ελαφρώς καλύτερη μπαταρία).

Δεν δουλεύω το ράδιο οπότε δεν γνωρίζω, απ ότι είδα σε άλλο post μάλλον όμως ισχύει...

Επεξ/σία από Netr0nic
Δημοσ.

το s9 με το s9 με την 2πλη καρτα σιμ εχει καποια διαφορα; Δεν βρισκω καποια διαφορα στα specs ενω στην τιμη εχουν διαφορα.. Τι φαση;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, txcellas είπε

το s9 με το s9 με την 2πλη καρτα σιμ εχει καποια διαφορα; Δεν βρισκω καποια διαφορα στα specs ενω στην τιμη εχουν διαφορα.. Τι φαση;;

Η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα παίρνει 1 SIM ενώ το άλλο 2. Τίποτα περισσότερο, είναι ακριβώς τα ίδια. Οι τιμές σε αυτά τα μαγαζιά του skroutz/bestprice διαμορφώνονται ανάλογα με την ζήτηση, την έκδοση (dual η οχι) κτλ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο η καμία διαφορά.

Απλά να κοιτάξεις να βρεις ένα καλό κατάστημα (κοιτά και αξιολογήσεις γενικότερα) και καλή τιμή. 

Η καλύτερη τιμή για την ώρα είναι στο Bestprice με τιμή εκκίνησης τα 523€. Θα σου πρότεινα τα καταστήματα Kiniti και Netmobile.

Link: https://www.bestprice.gr/item/2155271981/samsung-galaxy-s9-64gb-dual.html

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Η άλλη όλη αντιπροσωπεία φέρνει με τη διπλή SIM, τα αλλά είναι παραεισαγωγες. Μην κάνεις τέτοια κίνηση 

οποτε το κλασικο ειναι με 2πλη σιμ. ωραια!

το iphone το χρησιμοποιω πολυ για φωτο και βιντεο και τα 64gb μου εφτασαν καλα. τωρα με το s9 θα μου φτασει ο χωρος μιας και υποθετω η αναλυση θα ειναι καλυτερη και οι φωτο/βιντεο μεγαλυτερα σε μεγεθος. 

Δημοσ.

Χαίρομαι που έβγαλες νόημα παρά το auto correct 😛

Μια χαρά είναι τα 64 , άλλωστε παίρνει και κάρτα μνήμης. Εγώ έχω 32 στο α8 + κάρτα μνήμης 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...