Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, ειμαι κατοχος της 980ti g1 gaming της gigabyte και η καρτα μου παρουσιαζει προβληματα μονο οταν παιζω παιχνιδια. Μετα απο μερικα λεπτα λοιπον η οθονη γινεται μονοχρωμη και ο ηχος κολαει και δυστυχως η καρτα ειναι εκτος εγγυησης. Δοκιμασα να την κανω downclock και το μονο που κερδισα ειναι να καθυστερισω το crash του pc. Ηθελα λοιπον να σας ρωτησω αν ξερετε, σε ποιον μπορω να απευθυνθω για να την επισκευασει, καποιον ηλεκτρονικο δηλαδη που γνωριζει καλα απο καρτες γραφικων. Σας ευχαριστω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Μπορείς να τσεκάρεις θερμοκρασίες γενικά? (cpu, gpu)

Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ λογικες δλδ 65 max σε full load και εκει φτανει μονο με το downclock αλλιως δεν προλαβαινει να φτασει ουτε 35. Το crash δλδ το κανει και σε 30 βαθμους πχ αρκει να παιζω games. O cpu ειναι σε κανονικες θερμοκρασιες.

Επεξ/σία από TEOGOGAS
Δημοσ.

Δοκίμασε κάποια άλλη κάρτα γραφικών παλιότερη ή δανεική από κάποιον γνωστό σου.

Φαντάζομαι να έχεις τσεκάρει drivers ή αν είναι σωστά η κάρτα ή αν έχει κάποιο extra καλώδιο ρεύματος για παράδειγμα, ότι είναι όλα στην θέση τους.

Μετά ρίξε και μια ματιά στο psu καλού κακού.. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να είναι η κάρτα, μπορεί και το ρεύμα ή η cpu. Τι cpu έχεις? Όσο αφορά ρεύμα, το μόνο εύκολο είναι να αλλάξεις καλώδια ρεύματος απο psu στην κάρτα τουλάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς τι τροφοδοτικό / μητρική / cpu έχεις ; Δοκίμασες με καμια άλλη να δείς εαν κάνει το ίδιο; 

Επεξ/σία από rayven18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Δοκίμασε κάποια άλλη κάρτα γραφικών παλιότερη ή δανεική από κάποιον γνωστό σου.

Φαντάζομαι να έχεις τσεκάρει drivers ή αν είναι σωστά η κάρτα ή αν έχει κάποιο extra καλώδιο ρεύματος για παράδειγμα, ότι είναι όλα στην θέση τους.

Μετά ρίξε και μια ματιά στο psu καλού κακού.. 

Θα προσπαθησω να βρω μια καρτα παο φιλο να δοκιμασω, ευχαριστω. Ναι εχω τσεκαρει drivers, αλλαξα και pci ακομα και αλλο καλωδιο ρευματος και δεν αλλαξε κατι δυστυχως... 

4 ώρες πριν, rayven18 είπε

Καταρχάς τι τροφοδοτικό / μητρική / cpu έχεις ; Δοκίμασες με καμια άλλη να δείς εαν κάνει το ίδιο; 

Τροφοδοτικο εχω seasonic platinum στα 900 watts. Μητρικη της MSi z270 gaming carbon kai cpu i7 7700k. Δεν καταφερα να δοκιμασω καποια αλλη καρτα αλλα θα προσπαθησω συντομα. Απλα δοκιμασα την καρτα μου σε εναν γνωστο και το εκανε και σε αυτον.

Επεξ/σία από TEOGOGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, TEOGOGAS said:

Θα προσπαθησω να βρω μια καρτα παο φιλο να δοκιμασω, ευχαριστω. Ναι εχω τσεκαρει drivers, αλλαξα και pci ακομα και αλλο καλωδιο ρευματος και δεν αλλαξε κατι δυστυχως... 

Τροφοδοτικο εχω seasonic platinum στα 900 watts. Μητρικη της MSi z270 gaming carbon kai cpu i7 7700k. Δεν καταφερα να δοκιμασω καποια αλλη καρτα αλλα θα προσπαθησω συντομα. Απλα δοκιμασα την καρτα μου σε εναν γνωστο και το εκανε και σε αυτον.

Ήθελα να δώ πιο πολύ αν σε καλύπτει το τροφοδοτικό αλλα προφανώς για να το κάνει και σε άλλο pc τότε είναι η κάρτα. Θα σου πρότεινα να βγάλεις την ψύκτρα και να κάνεις έναν έλεγχο με το μάτι και να δείς εαν βλέπεις τίποτα περίεργο. Ανέβασε και μια καθαρή φωτογραφία μπρός πίσω εδώ εαν μπορείς. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πρόβλημα στη σιλικόνη, αλλα κάπου πάνω στο pcb. Μου είχαν στείλει παλιά για επισκευή μία 980 με παρόμοιο θέμα, απλά έβγαζε artifacts όταν ξεκινούσε το benchmark και τα games αλλα δούλευα κανονικά χωρίς φόρτο, και τελικά είχαν πρόβλημα 2 vrm και την γονάτιζαν όταν πήγαιναν να δώσουν ρεύμα στο chip

Επεξ/σία από rayven18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, rayven18 είπε

Ήθελα να δώ πιο πολύ αν σε καλύπτει το τροφοδοτικό αλλα προφανώς για να το κάνει και σε άλλο pc τότε είναι η κάρτα. Θα σου πρότεινα να βγάλεις την ψύκτρα και να κάνεις έναν έλεγχο με το μάτι και να δείς εαν βλέπεις τίποτα περίεργο. Ανέβασε και μια καθαρή φωτογραφία μπρός πίσω εδώ εαν μπορείς. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πρόβλημα στη σιλικόνη, αλλα κάπου πάνω στο pcb. Μου είχαν στείλει παλιά για επισκευή μία 980 με παρόμοιο θέμα, απλά έβγαζε artifacts όταν ξεκινούσε το benchmark και τα games αλλα δούλευα κανονικά χωρίς φόρτο, και τελικά είχαν πρόβλημα 2 vrm και την γονάτιζαν όταν πήγαιναν να δώσουν ρεύμα στο chip

Καλησπερα, παρακατω εχω ενα λινκ με διαφορες φωτο απο την καρτα. Τωρα αν καποια δεν φαινεται καλα μπορω να ξανα ανεβασω/

https://imgur.com/a/8j3Lykz?fbclid=IwAR0_MkYxCjY2r8BaUr_o6SD3F7QoCdra4zf5Ag2TOfjEx-cB46tor7iSBbQ

Οριστε και ενα δειγμα τι μου παρουσιαζει μονο οταν κανω underclock το memory clock, αλλιως crashαρει αμεσως.

https://streamable.com/u1g1p

Επεξ/σία από TEOGOGAS
Δημοσ.

Το pcb φαίνεται οκ, απλά επειδή βγαίνει factory overclocked η συγκεκριμένη, θα δοκίμαζα προσωπικά να περάσω ένα πιο χαμηλό bios για να δώ και εκεί τι παίζει. Εαν δεν φταίνε drivers και γενικά software. Αλλιώς το κόβο για να έχει θέμα κάποια απο τις μνήμες γιαυτό συμπεριφέρεται "καλύτερα" με underclock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, rayven18 είπε

Το pcb φαίνεται οκ, απλά επειδή βγαίνει factory overclocked η συγκεκριμένη, θα δοκίμαζα προσωπικά να περάσω ένα πιο χαμηλό bios για να δώ και εκεί τι παίζει. Εαν δεν φταίνε drivers και γενικά software. Αλλιώς το κόβο για να έχει θέμα κάποια απο τις μνήμες γιαυτό συμπεριφέρεται "καλύτερα" με underclock.

Δοκιμασα για αλλο bios παλι τα ιδια κανει. Επισης, αν φταινε οι μνημες γινεται να αλλαχθουν? ευχαριστω. Μολις ετρεξα και video momery stress test και μου δειχνει οτι εχω 3,2gb video memory συνολικα ενω εχει 6 κανονικα.

Επεξ/σία από TEOGOGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα συμπτωματα αυτα παντως μπορει να δειχνουν οτι ωδευει προς θανατα και το τσιπ.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα που βγαζει το vram stress test

Changing video mode to 640x480x16...ERROR (Code: -2)
[14/1/2019 1:58:31 ìì] Test started for "NVIDIA GeForce GTX 980 Ti"...
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
TEST FAIL (Code: 8876017C)
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
NO PASS COMPLETED

1 λεπτό πριν, benign είπε

Τα συμπτωματα αυτα παντως μπορει να δειχνουν οτι ωδευει προς θανατα και το τσιπ.

Δυστυχως αυτο φοβαμαι και γω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...