Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα σου πω εγώ τι κατάλαβα στα 12 χρόνια που έπαιζα, και εσύ θα κρίνεις τι είναι σωστό. Βασική αρχή, να μην έχεις πρόβλημα να ξενυχτάς, να μην έχεις πρόβλημα με την ορθοστασία (το χειρότερο για μένα), να είσαι ευγενικός με τον κόσμο, και να έχεις το ίδιο κέφι να παίζεις στις 5 το πρωί, όπως όταν ξεκίνησες στη 1:00. Επειδή είπες για δεύτερη δουλειά, και αν υποθέσουμε ότι παίζεις σε club.

Όπως είδες δεν ανέφερα γνώσεις μουσικής, και απαραίτητες γνώσεις μιξαρίσματος, (να μετράς οκτάβες), αυτά εξυπακούεται πως τα ξέρεις, αλλιώς τσάμπα μιλάμε. Όπως είπε και κάποιος άλλος πιο πριν, απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις παίξει ατελείωτες ώρες για τον εαυτό σου.

Να είσαι σε θέση να καταλάβεις τον κόσμο που έχει έρθει ν' ακούσει τη μουσική που παίζεις, και να παρατηρείς τα πάντα. Πότε ο κόσμος κουράζεται, πότε κάνεις κοιλιά στο πρόγραμμα, άρα ήρθε η ώρα να το αλλάξεις, πότε θα βάλεις τα ελληνικά, πότε τα ξένα, και αν τυχόν ξενερώσει ο κόσμος, (σε όλους μας συμβαίνει) να ξέρεις πώς και με τι κομμάτια, ανάλογα την ώρα φυσικά, να τον απογειώσεις ξανά.

Άσχετα τι αρέσει σε σένα, θα πρέπει να μπορείς να μπεις στο κλίμα του κάθε μαγαζιού, και να παίζεις την ανάλογη μουσική. Να προσπαθείς (γιατί δεν γίνεται πάντα) να σέβεσαι τις επιλογές που σου ζητάει ο κόσμος, και να βάζεις το κάθε κομμάτι που σου ζήτησε, στην ανάλογη ώρα. Πάντα τους ανεβάζει κάτι τέτοιο.

Να αφιερώνεις αρκετό από τον προσωπικό σου χρόνο. Θα χρειαστεί κάποια καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν, να τα προβάρεις σπίτι σου με διάφορες μίξεις για να δεις με ποια άλλα κομμάτια κολλάνε.

Από την εμπειρία μου σε δύο cafe-club, και σε δύο πολύ γνωστά παραλιακά club, που πριν τις 6 το πρωί δεν κλείνανε, αυτά είχα να σου πω μέσες άκρες. Ήμουν πάντα part-time dj, μόνο ΠΣΚ, το είχα σαν δεύτερη δουλειά, αλλά ποτέ δεν το υποτίμησα και δεν το παραμέλησα. Λεφτά έβγαζα και τα σεβόμουν. Και καλά λεφτά. 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου και επειδή ασχολούμαι και με αυτό περα από το θέμα παραγωγής, μην γίνεις DJ ή τουλάχιστον μην το παίρνεις στα σοβαρά.

Κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να σε στηρίξει στην αρχή εφόσον θεωρητικά μπορεί να είσαι και καλός εκτός αν φέρνεις κοσμο για να γεμίζεις μαγαζί aka σεμι PR με αντίστοιχο following στα social.

Αν πρόκειται για ελληναδικο - που αλιμονο και αν αυτό το πράγμα λέγεται djing- τότε πολύ απλά θέλεις ένα καλό βύσμα και τα προαναφερθέντα.

Βασικές γνώσεις μπορεί να βρεις πολύ εύκολα στο google και μετά απλά θέλει practice αυτι, eqing και μέτρημα.

Α και να καουν τα Mac. Γεμίσαμε με "επαγγελματίες" που ανοίγουν VirtualDj σε MacBook και γελάνε και οι πέτρες.

Επεξ/σία από kti23
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kti23 είπε

Βασικές γνώσεις μπορεί να βρεις πολύ εύκολα στο google και μετά απλά θέλει practice αυτι, eqing και μέτρημα.

Έχεις κάνει να προτείνει κάποιο site με μαθήματα, αποκλειστικά για ξένη μουσική; Κατά προτίμηση αγγλόφωνο. Είναι πολύ σκόρπια στο google / YouTube αλλά σίγουρα με ψάξιμο γίνεται η δουλειά.

Όσο για την αρχική ερώτηση χρειάζεται λαπτοπ, κονσόλα και μουσική συλλογή, η οποία δεν είναι ανάγκη να είναι τεράστια. Υπάρχουν website που έχουν κομμάτια και playlist για ξενόγλωσσους dj και προσθέτεις σιγά σιγά. Κάποιοι κάνουν DJing μόνο με λαπτοπ. Τώρα τελευταία βρέθηκε στην κατοχή μου κονσόλα και άρχισε να με ενδιαφέρει το θέμα αλλά περισσότερο ως χόμπι. Αγόρασα και serato σε 50% προσφορά για να κάνω εξάσκηση. Θα ήθελα να παίξω σε κόσμο για την ευχαρίστηση και όχι τόσο για τα λεφτά, όχι ότι θα με χαλούσαν, αλλά μου αρέσει να απολαμβάνω τη μουσική και πιστεύω ότι αν το έκανα full time απασχόληση θα μου χαλούσε την απόλαυση 

5 ώρες πριν, panatha1369 είπε

με ξενυχτι και ορθοστασια το εχω..σεκιουριτη ειμαι..αξιζει σαν δευτερη δουλεια ομως;;ή κοιταω για κατι αλλο;;

Για εξωτερικό που γνωρίζω κατιτίς η τεράστια πλειοψηφία των DJ δουλεύει part-time Παρασκευή / Σάββατο και κανένα event πού και πού όπως γάμους κτλ και αξίζει σαν έξτρα κομπόδεμα. Για Ελλάδα δε γνωρίζω 

Επεξ/σία από Skylined
Δημοσ.
16 ώρες πριν, panatha1369 είπε

έχω γύρω στα 10000 τραγούδια..άλλα δεν έχω εξοπλισμό..πόσο πάει ο εξοπλισμός για αρχή??

Εχε υπόψιν σου οτι δεν μπορείς να παίζεις δημόσια μουσική και να αμείβεται και αυτα που παιζεις να ειναι παρανομα κατεβασμένα απο το ιντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εχε υπόψιν σου οτι δεν μπορείς να παίζεις δημόσια μουσική και να αμείβεται και αυτα που παιζεις να ειναι παρανομα κατεβασμένα απο το ιντερνετ.

ΑΕΠΙ;

Δημοσ.

Δηλαδη ποια παρανομια διαπραττει οποιος παιζει μουσικη επι πληρωμη με παρανομα κατεβασμενα τραγουδια;

Η παρανομια ειναι στο κατεβασμα, αν δεν κανω λαθος. Το αν τα χρησιμοποιω για να παιζω μουσικη, τσαμπα ή με αμοιβη δεν αλλαζουν την παραβαση, no?

Δημοσ.

Πήγανε κοντα σε εναν επαγγελματία dj να δεις τι παιζει και μετα βλεπεις

Ετσι γινονται ολες οι δουλειές

Δεν έρχεται το αγ πνεύμα να μας κανει μηχανικούς, dj, προγραμματιστές κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πήγανε κοντα σε εναν επαγγελματία dj να δεις τι παιζει και μετα βλεπεις

Ετσι γινονται ολες οι δουλειές

Δεν έρχεται το αγ πνεύμα να μας κανει μηχανικούς, dj, προγραμματιστές κλπ

sorry δεν καταλαβα με αυτο μου απαντησες στην ερωτηση μου περι παρανομιας; γιατι δεν απανταει το ερωτημα μου. 

ευχαριστω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...