Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου;

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ).

Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; 

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει.

Προσωπικά δεν έχω παιδιά , φίλος μου όμως με δύο παιδιά δεν έχει αντιμετωπίσει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του .

(έκτος από τους γονείς του που τους πήρε λίιιιγο καιρο να το χωνέψουν )

Η κοπέλα του αδελφού μου είναι επίσης αβάπτιστη . Στα 28 της μια χαρά κανένα νομικό πρόβλημα . Οι γονείς της ήταν μουσουλμάνος και χριστιανή και αποφάσισαν να κάνουν πολιτικό γάμο και να μην την εντάξουν σε και  θρησκεία.(και μπράβο τους)

Η βάπτιση για μένα , έτσι και αλλιώς , είναι ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο που πρέπει  να εξαλειφθεί .

• Like 4
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

οπότε, με μια απλή αναγωγή, οι χριστιανοί γονείς κάνουν όλα αυτά, και οι μη χριστιανοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να τους πάρουν ναρκωτικά. Λογικό δεν είναι να μας ελκύει η αθεΐα λοιπόν;

Αυτό κατάλαβες;

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, DrLo said:

συμφωνώ

αλλά η "επανάσταση" του να αλλάξουνε κάποιοι τον κόσμο ξεχνιέται τη Κυριακή του Πάσχα όπου ... εντάξει θα αλλάξουμε το κόσμο αλλά να φάμε και κανα αρνί.

Επαναστάστες είμαστε, όχι τίποτα κορόιδα !

Κάποτε ίσως θα είχα πιο απόλυτη άποψη, αλλά τώρα πια πιστεύω πως ο,τι καλό μπορεί ας κάνει ο καθένας, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να "ζυγίσει" τη συμβολή μας.

Επίσης, θα πεις κουβέντα και για το αρνί ιερόσυλε; 😄

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AonDuine είπε

Προσωπικά δεν έχω παιδιά , φίλος μου όμως με δύο παιδιά δεν έχει αντιμετωπίσει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του .

(έκτος από τους γονείς του που τους πήρε λίιιιγο καιρο να το χωνέψουν )

Η κοπέλα του αδελφού μου είναι επίσης αβάπτιστη . Στα 28 της μια χαρά κανένα νομικό πρόβλημα . Οι γονείς της ήταν μουσουλμάνος και χριστιανή και αποφάσισαν να κάνουν πολιτικό γάμο και να μην την εντάξουν σε και  θρησκεία.(και μπράβο τους)

Η βάπτιση για μένα , έτσι και αλλιώς , είναι ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο που πρέπει  να εξαλειφθεί .

Και που να πιστεύουμε;

• Like 1
Δημοσ.

θα υπαρξει θεμα αν δεν βαπτισω το παιδι μου?  θα υπαρξει θεμα αν δεν παω σχολειο ποτε? θα υπαρξει θεμα αν το ενα αν το αλλο? σου απανταω ως εξης...ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, παντα μα παντα...ο,τι επιλογη και να κανεις, θετικη, αρνητικη, σωστη, λαθος, παντα θα υπαρχει καποιος η καποιοι που θα ενοχληθουν...οποτε κανε αυτο που θελεις εσυ που νιωθεις καλυτερο για εσενα  και τελειωνει εκει, οσο σκεφτεσαι οσο τα γιγαντωνεις μεσα σου θα φτασεις στο σημειο απλα να παγωσεις...αυτη η ζωη για να εχει ροη και να την περασεις οσο πιο ισοροπημενα γινεται, χρειαζεται απλα να επιλεγεις αυτα που νιωθεις και απο εκει και περα να εχεις την δυναμη και την ευθηνη των πραξεων σου, να αποδεχεσαι τα ΠΑΝΤΑ σου!!!τι να κανουμε δυστηχως η ευτηχως ετσι ειναι το παιχνιδι εδω που λεγεται ζωη...ειναι σκληρο, αλλα ταυτοχρονα ειναι και μαλακο...οποτε μαθε να παιζεις το game! :) 

σε ενα παραλληλο κοσμο ολοι ζουμε ελευθερα αληθινα, σαν μικρα παιδια, τρεχουμε ξενοιαστα σε πρασινους λοφους με χαμογελα και γελια ασταματητα...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Camal said:

Και που να πιστεύουμε;

Μα δεν χρειάζεται να πει κανείς στον άλλο που να πιστεύει ή αν πρέπει να πιστεύει κάπου γενικότερα. Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει. Το θέμα μας είναι να μην μπλέκονται και στις ζωές των άλλων, ακόμη κι αν ζουν δίπλα τους! :) 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kontinos είπε

Και ποιος σου ειπε οτι μας πεφτει λογος?

Φίλε μου δεν σε καταλαβαίνω. Μας παροτρύνεις να μην πιστεύουμε σε κάτι. Ολοκλήρωσε τη σκέψη σου και πες μου σε τι να πιστεύω τότε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομα και η βαπτιση μερικες φορες εχει το σκοπο της.

Πχ εαν εχεις κανενα παππου  στο χωριο με τιποτα χωραφια και κανενα τσουβαλι λυρες να σου πω για ποτε κανεις βαπτιση και του δινεις το ονομα του....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Μα δεν χρειάζεται να πει κανείς στον άλλο που να πιστεύει ή αν πρέπει να πιστεύει κάπου γενικότερα. Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει. Το θέμα μας είναι να μην μπλέκονται και στις ζωές των άλλων, ακόμη κι αν ζουν δίπλα τους! :) 

Δηλαδή μου λες να θεοποιήσουμε τους εαυτούς μας και να μη μας νοιάζει ο διπλανός μας;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Vassilis_24 said:

Ναι, χρειάζεται η συναίνεση ενός 2χρονου για να του δώσεις το επίσημο θρήσκευμα της χώρας στην οποία γεννήθηκε και θα μεγαλώσει...
Μην το πας ούτε σχολείο, αν δε θέλει, άφησέ το ν'αποφασίσει μόνο του. Και γενικότερα άσε το ν'αποφασίζει για τα πάντα, για το αν θα φάει το φαγητό που του μαγείρεψες, χωρίς να το ρωτήσεις, για το αν θα κάνει τα τσισάκια του μέσα στη λεκάνη ή όχι, για το αν θα παίζει όλη μέρα με το κινητό του κοκ...
Έχετε μπερδέψει το ρόλο του γονέα, σε μια κοινωνία που δε θέλει ρόλους και που εξισώνει τα πάντα δεν είναι παράλογο βέβαια αυτό...

Η θρησκεία είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση όπως όλοι καταλαβαίνουμε, και πολλοί θρήσκοι θα βρεθούν να το πουν αυτό μόνοι τους αν τους πει κανείς για αποδείξεις περί ύπαρξης Θεού κλπ.

Το να ανάγεις αυτό το θέμα εδώ σε "επίσημο θρήσκευμα της χώρας" λες και μιλάμε για το επίσημο junk food είναι το λιγότερο αφελές και το περισσότερο υποκριτικό.

Το strawman που κάνεις στη συνέχεια εξισώνοντας πράγματα που κανείς δεν είπε πως είναι το ίδιο είναι ακόμα χειρότερο για μια συζήτηση.

Δε χρειάζεται να αφήσεις στην άκρη την πίστη σου, αλλά τις παρωπίδες θα μπορούσες.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Camal said:

Δηλαδή μου λες να θεοποιήσουμε τους εαυτούς μας και να μη μας νοιάζει ο διπλανός μας;

Δεν έγραψα κάτι τόσο δύσκολο ώστε να χρειαστεί επιπλέον ανάλυση! Πίστευε σε ό,τι σε καλύπτει. ΜΗΝ προσπαθείς όμως να το επιβάλεις και στους γύρω σου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Camal είπε

Φίλε μου δεν σε καταλαβαίνω. Μας παροτρύνεις να μην πιστεύουμε σε κάτι. Ολοκλήρωσε τη σκέψη σου και πες μου σε τι να πιστεύω τότε.

Δεν παροτρυνω σε τιποτα, πρωτη φορα σχολιασα. Και εννοω απολυτα ο,τι ειπα. Δεν μου πεφτει λογος στο τι θα πιστευεις. Επισης, οταν μιλας σε πρωτο πληθυντικο, πως ακριβως το εννοεις?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν έγραψα κάτι τόσο δύσκολο ώστε να χρειαστεί επιπλέον ανάλυση! Πίστευε σε ό,τι σε καλύπτει. ΜΗΝ προσπαθείς όμως να το επιβάλεις και στους γύρω σου. 

Πως ακριβώς προσπαθώ να επιβληθώ; Διαφέρει σε κάτι αυτό που έγραψες με αυτό που έγραψα;

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, SB_1957 said:

Το μόνο "σοβαρό" πρόβλημα που θα έχει ως παιδάκι είναι ότι δεν θα υπάρχει ο νονός και η νονά που θα του φέρνουν δώρα στα γενέθλιά του, στη γιορτή (δεν θα γιορτάζει αφού δεν θα βαφτιστεί), Χριστούγεννα και Πάσχα (συνήθως παίρνουν δώρα τα παιδιά) και θα απορεί γιατί όλα τα παιδιά έχουν νονό/νονά και αυτό δεν έχει.

What.

Δε θα υπάρχει νονός γιατί; Επειδή ο νονός γίνεται μόνο αν μπει το μωρό στην κολυμπήθρα αλλιώς δε στρέχει; Αν θέλεις να έχει το παιδί σου νονό, του λες αυτός είναι ο νονός σου.

Δε θα γιορτάζει γιατί; Αν εγώ συστήνομαι σε όλους ως Μήτσος και του Αγίου Μήτσου θέλω να μαζέψω τους φίλους μου όπως όλοι οι άλλοι Μήτσοι, απαγορεύεται επειδή δε μπήκα στην κολυμπήθρα;

11 hours ago, Johnkeppas said:

Πάντως δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας το τόπικ και έχοντας παρευρεθεί σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις, που είναι το κακό ένας γονέας να βαφτίσει το παιδί του

Είπε κανείς ότι είναι κακό να βαφτίζουν οι άλλοι τα παιδιά τους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...