*Kopanos* Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, k_w_t είπε Ακομα και η βαπτιση μερικες φορες εχει το σκοπο της. Πχ εαν εχεις κανενα παππου στο χωριο με τιποτα χωραφια και κανενα τσουβαλι λυρες να σου πω για ποτε κανεις βαπτιση και του δινεις το ονομα του.... Άμα είναι έτσι όπως τα λες και μουσουλμάνο θα το κάνει το παιδί 😂
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 11 hours ago, Lezantas26 said: πραγματικα δε ξερω γιατι οταν ειμαστε τοσο μικρα ειμαστε τοσο θηρια. οποιος δε πιστευει ας παει σ ενα δημοτικο να δει ποσο σκληρα ειναι τα παιδακια. χοντρος? κοροιδια. καραφλος? κοροιδια. φορας γυαλια? κοροιδια. κλπ κλπ. τα παιδακια με το πρωτο σημειο οτι καποιος ειναι διαφορετικος απ ευθειας θα πεσουν πανω του να τον φανε Το παιδί θα κάνει αυτό που βλέπει, και αυτό που καταλαβαίνει. Όταν οι γονείς του δείχνουν τέτοια πράγματα, ή απλά σμπούτσατς και όταν το παιδάκι σχολιάσει το διαφορετικό και αυτοί γελάνε σαν τα ζώα, έτσι θα μάθει και το παιδί τουλάχιστον μέχρι να μπορεί να επανεξετάσει μεγαλώνοντας. Θέλει πολλή δουλειά να γαλουχήσεις σωστά ένα παιδί, και θέλει να αλλάξεις τη δική σου συμπεριφορά σε πράγματα που καμία διάθεση δε θα είχες να αλλάξεις διαφορετικά. Αυτό είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. 3
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, defacer είπε What. Δε θα υπάρχει νονός γιατί; Επειδή ο νονός γίνεται μόνο αν μπει το μωρό στην κολυμπήθρα αλλιώς δε στρέχει; Αν θέλεις να έχει το παιδί σου νονό, του λες αυτός είναι ο νονός σου. Δε θα γιορτάζει γιατί; Αν εγώ συστήνομαι σε όλους ως Μήτσος και του Αγίου Μήτσου θέλω να μαζέψω τους φίλους μου όπως όλοι οι άλλοι Μήτσοι, απαγορεύεται επειδή δε μπήκα στην κολυμπήθρα; Είπε κανείς ότι είναι κακό να βαφτίζουν οι άλλοι τα παιδιά τους; Μάλιστα... Και μετά εσύ μιλάς για υποκρισία. Αφού πιστεύεις στο εθνικό τζανκ φουντ, λογικός κι ο συλλογισμός σου...
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, Johnkeppas said: Όταν είμαστε μικρά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ακόμα επικρατούν τα πρωτόγονα ένστικτα και ο νόμος της αγέλης, οπότε όλα προσπαθούν είτε να ενταχθούν σε μία είτε να γίνουν ηγέτες μιας από αυτές. Και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πραγματικά νομίζω έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση που είναι το μπούλινγκ, γιατί δυστυχώς(το είπα και παραπάνω) είναι έτσι διαμορφωμένη η κοινωνία μας, που για το καλό του παιδιού και προκειμένου να μην νιώθει ή το κάνουν να νιώσει αποκλεισμένο, πρέπει να βαφτιστεί. Κυρίως διότι σε μικρές ηλικίες δεν έχει ούτε αυτό ούτε οι συνομήλικοί του την νοημοσύνη για να επεξεργαστούν και να σεβαστούν τόσο πολύπλοκα θέματα όπως η διαφορεετικότητα και γιατί αυτή υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Το ξέρεις ότι υπάρχει υλικό για τη διαφορετικότητα ήδη για πολύ μικρές ηλικίες, 3-4? Εμένα η κόρη μου είναι 6, δεν έχει πάει ακόμα δημοτικό, και θα μπορούσε να σου εξηγήσει εκείνη περί διαφορετικότητας που λέει ο λόγος, όχι να της εξηγήσεις εσύ. Αλλά βέβαια αυτό δεν πέφτει από τα δέντρα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από defacer
likor Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε Μόνοι σας είπατε για μπούλjινγκ στα αβάπτιστα παιδάκια από τα βαπτισμένα. Μολογάτε χωρίς πίεση. θες να πεις ότι σε κωριό αν πας να πεις ότι είμαι αβάπτιστος θα είσαι αποδεκτό μέλος; Ω. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. ΧΑ. Εγώ. Με εξέθεσαν γυμνό σε τόσο κόσμο, και με κράταγε ένας άγνωστος σε εμένα τράγος. Με υποβάλανε σε μια διαδικασία που δε μου άρεσε, για να γίνω δούλος ενός τύπου που από τη στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι δε συμπάθησα γιατί δεν είναι θεός της αγάπης, όπως διατείνονται οι φανατικοί δούλοι του, αλλά αγαπάει να εξουσιάζει, να ελέγχει και να βλέπει τι κάνω. Σου δίνει ελέυθερη βούληση, αλλά αν δεν κάνεις αυτό που θέλει, πας στην κόλαση να καίγεσαι για πάντα. Συν τοις άλλοις, εκπληκτική παιδαγωγική μέθοδος να φοβάται το παιδί τον μπαμπούλα με τα γένια. Ξέρω'γω, το να του μάθεις ότι δεν πειράζεις τα άλλα παιδάκια γιατί σκέψου πως θα ένιωθες αν σου κάνανε αυτά τα πράγματα εσένα, δεν παίζει. Όχι, υπάρχει ο "θεός" που σε βλέπει και θα σε τιμωρήσει. Α, θα τιμωρηθείς και επειδή δε νηστεύεις Τετάρτη-Παρασκευή (κατέβα κάνε εσύ γεμιστά βδομαδιάτικα) Ετσι που το βλέπεις θέτεις θέμα πιθανής παιδεραστίας, κακοποίηση ανηλίκου και εκβιασμού σε ανήλικο. 🤣 Ισως στο μελλον αν το κυνηγήσει ο κοσμος νομικα να απαγορευτούν οι βαπτισεις. Νομιζω οτι παραβιαζουν και τα δικαιώματα ελευθερίας. 1
AonDuine Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, Camal είπε Και που να πιστεύουμε; Τι σχέση έχει η βάπτιση με την πίστη ? Δηλαδή εμένα που έκαναν την μακακία οι γονείς μου , είμαι χριστιανός ? Φυσικά και όχι και με εκνευρίζει που δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ και στα χαρτιά μου . Το ότι δεν πιστεύω στο jesus με κάνει αυτομάτως μη καλό άτομο? Αυτό ειναι μεσαίωνας . Έχω την πίστη μου , δεν σε ενδιαφέρει που , έχω τις αρχές μου . Αν με την βάπτιση εσύ αισθάνεσαι ότι έρχεσαι κοντά στο θεό σου κτλ δικαιωμά σου . Δικαιωμά μου όμως να απαρνηθώ τον θεο σου.Δεν μπορείς να με κρίνεις γιαυτό. 1
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 hours ago, ELMastas said: εφόσον όμως γεννήθηκαν εδώ,έχω δυσκολία να καταλάβω για πιό λόγο να μην βαπτιστεί το παιδί Αν όμως ήσουν εσύ στην Ινδία και αποκτούσες παιδί εκεί, δε θα δυσκολευόσουν να καταλάβεις για ποιο λόγο να μη γίνει ινδουιστής ε; 1 1
nikos121 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 16 ώρες πριν, billiboo είπε ηθελα να ηξερα σε ποια ελλαδα ζητε... τα παιδια στο σχολειο γενικα πειράζονται για τα παντα μπορει και αυτο να γινει αιτια πειραγματος Εσυ να μας πεις σε ποια ελλαδα ζεις. Μην κανεις τπτ διαφορετικο απο αυτο που κανει η μαζα επειδη μπορει να γινει αιτια πειραγματος. Και αν το παιδι σου καποια μερα σου πει ειμαι ομοφυλοφιλος καταπιεσε το γτ μπορει να γινει η αιτια πειραγματος στο εργασιακο του χωρο. Αν μια αλλη μερα σου πει μπαμπα δεν θελω να βαφτισω το παιδι μου, καταπιεσε το και παλι για να μην πειραξουνε το εγγονι σου στο σχολειο. Ε ρε μυαλα
Stamer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, katz είπε Συμφωνοι αλλα το μπουλινγκ, μπουλιγνκ. Αμα εχεις κωτσια καντο. Μαζι σου. Εγω δεν θα το κανα Για να κάνει κάποιος μπουλινκγ σε κάποιον για κάτι τέτοιο ειδικά, θα πρέπει να έχει "καταλάβει" κάτι λάθος. Και μάντεψε από που συνήθως το έχει καταλάβει λάθος. 13 ώρες πριν, ThReSh είπε Καλώς ή κακώς από την στιγμή που δεν θα βαφτιστεί, οι γονείς δεν θα θέλουν να παρακολουθεί και το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτό θα κινήσει υποψίες, οι οποίες θα φέρουν απορίες/υποθέσεις. Αν είναι να παρακολουθεί το μάθημα/κατήχηση, δώρον άδωρον η μη βάφτιση. 😛 Όχι γιατί συλλέγει πληροφορίες τις οποίες θα τις κρίνει μόνο του και θα σκεφτεί πως μπορεί να του χρειαστούν. 13 ώρες πριν, Ntinaras είπε Εγω ειμαι αντιθεος και αντιχριστος. Μήπως εννοείς άθεος? Αλλιώς Ok, δέχομαι οτι είσαι υπέρ του Σατανά ας πούμε. 13 ώρες πριν, obby είπε Προσωπικά δηλώνω άθεος, ναι. Πέρα απ' το σχολείο για την απαλλαγή απ' το μάθημα και το στρατό για την ορκωμοσία, δε μ' έχουν ρωτήσει και ποτέ. Κάνω κάτι λάθος; Όχι
zx1234r Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά ο άνθρωπος ζήτησε να μάθει κάτι ιδιαίτερα απλό και η συζήτηση έχει πάει σε φιλοσοφικό επίπεδο. Όσοι τσακώνεστε, αναλογιστείτε για ένα δευτερόλεπτο πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να δεχτείτε πως κάποιος έχει άλλη άποψη απο εσάς και απλά συνεχίστε την ζωή σας. Δεν είναι ανάγκη όλοι να συμφωνούμε. 1
Camal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AonDuine είπε Τι σχέση έχει η βάπτιση με την πίστη ? Δηλαδή εμένα που έκαναν την μακακία οι γονείς μου , είμαι χριστιανός ? Φυσικά και όχι και με εκνευρίζει που δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ και στα χαρτιά μου . Το ότι δεν πιστεύω στο jesus με κάνει αυτομάτως μη καλό άτομο? Αυτό ειναι μεσαίωνας . Έχω την πίστη μου , δεν σε ενδιαφέρει που , έχω τις αρχές μου . Αν με την βάπτιση εσύ αισθάνεσαι ότι έρχεσαι κοντά στο θεό σου κτλ δικαιωμά σου . Δικαιωμά μου όμως να απαρνηθώ τον θεο σου.Δεν μπορείς να με κρίνεις γιαυτό. Τι κακό σου έκανε το ότι βαφτίστηκες; 1
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 hours ago, ELMastas said: Δηλαδή τι αρνείστε; Κάτι που είναι ανύπαρκτο για σας; Αν είναι ανύπαρκτο, δεν μπορεί καθόλου να βλάψει τον άνθρωπο.Αν πάλι είναι υπαρκτό,τότε θα πρέπει να το δεχτείτε (και ας μην το ασπάζεστε). Αν κάτι είναι ανύπαρκτο δε μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο; Υψηλή φιλοσοφία. Η ανύπαρκτη συσχέτιση εμβολίων και αυτισμού μπορεί να βλάψει τα παιδιά που πέθαναν από ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί; Ο ανύπαρκτος Θεός του τάδε ή του δείνα μπορεί να βλάψει αυτόν που σφάχτηκε στο όνομά του; Θα μπορούσα να συνεχίσω πολύ ακόμα. 1 2
georgeγ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, foniki_melitzana είπε Εγώ. Με εξέθεσαν γυμνό σε τόσο κόσμο, και με κράταγε ένας άγνωστος σε εμένα τράγος. Με υποβάλανε σε μια διαδικασία που δε μου άρεσε, για να γίνω δούλος ενός τύπου που από τη στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι δε συμπάθησα γιατί δεν είναι θεός της αγάπης, όπως διατείνονται οι φανατικοί δούλοι του, αλλά αγαπάει να εξουσιάζει, να ελέγχει και να βλέπει τι κάνω. θυμασαι δηλαδη την βαφτιση σου ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Stamer said: Όχι γιατί συλλέγει πληροφορίες τις οποίες θα τις κρίνει μόνο του και θα σκεφτεί πως μπορεί να του χρειαστούν. Μπορεί να το κάνει μόνο του αφού ενηλικιωθεί, αλλά τότε δεν θα δουλεύε τόσο καλά όσο αν άρχιζε μικρό. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από ThReSh
TzortzisJosh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απίστευτες απαντήσεις ορισμένες. Η Βάπτιση δεν έχει καμία σχέση με ονοματοδοσία. Η Βάφτιση βάσει της Αγίας Γραφής πρέπει να πραγματοποιείται όταν και αν ο άνθρωπος πάρει την απόφαση να δεχτεί τον Χριστό ως σωτήρα του και πλέον να θεωρηθεί Χριστιανός. Όταν με λίγα λόγια ο άνθρωπος οριμάσει και κατασταλάξει. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις βρεφο-βαπτίσεις είναι απαράδεκτη και πλέον τα μωρά βαπτίζονται με τα τσουβάλια. Δεν είναι μια τόσο απλή διαδικασία μια βάπτιση και είναι μέγα λάθος να λαμβάνει χώρα σε τόσο νεαρή ηλικία όπου το μωρό καλά καλά δεν έχει την συνείδηση της θνητότητάς του. Εφόσον πιστέψεις και ασπαστείς τον Χριστιανισμό, βαπτίζεσαι. Στην τελική (για τους ποιο φιλελεύθερους) ρώτησε κανείς το παιδί εάν θέλει να είναι Χριστιανός; Φυσικά και να το επιχειρούσε, δεν θα έπαιρνε απάντηση μιας και σε αυτή την ηλικία δεν μιλάει. Εάν σας φαίνονται περίεργα, σας έχω ένα Challenge: Πηγαίντε σε έναν πάτερ και ρωτήστε που αναφέρει μέσα στην Αγία Γραφή που μας διαβάζετε ότι τα μωρά πρέπει να βαπτίζονται σε τόσο νεαρή ηλικία; Μήπως είναι διαφορετική η διαδικασία της βάπτισης; 8/10 φορές θα σας απαντήσει η τσέπη του. Για όσους θέλουν περαιτέρω "αποδείξεις": Οι άνθρωποι πρέπει να βαπτίζονται στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος Ματθαίον 28:19 και κατά την ώρα που βαπτίζονται να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους Ματθαίον 3:6, Μάρκον 1:4,5. Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι για να βαπτιστεί κάποιος πρέπει: α) να διδαχθεί το χριστιανισμό Πράξεις 8:34-38, Μάρκον 16:15,16, β) να πιστέψει Πράξεις 8:36-38 και γ) να μετανοήσει Πράξεις 2:38. Φυσικά ένα νήπιο δεν μπορεί να διδαχθεί, να πιστέψει και να μετανοήσει, όπως απαιτείται πριν τη βάπτιση, γι’ αυτό στην Αγία Γραφή δεν βλέπουμε να υπάρχει πουθενά νηπιοβάπτισμα, αλλά μόνο μεγάλοι βαπτίζονταν. Η εκκλησία πρέπει να βαπτίζει τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Ανοίξτε μια Αγία Γραφή από μια εκκλησία και διαβάστε τα μόνοι σας. Ψ-α-χ-τ-ε-ι-τ-ε. Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε κανέναν τομέα εάν δεν βαπτιστεί το παιδί. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από TzortzisJosh 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις