Stamer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Μπορεί να το κάνει μόνο του αφού ενηλικιωθεί, αλλά τότε δεν θα δουλεύει τόσο καλά όσο αν άρχιζε μικρό. Ότι μαθαίνουμε και μας δίνεται η δυνατότητα κριτικής αντίληψης απο μικροί, καλό είναι. Βέβεια λέμε για τα Θρησκευτικά στο σχολείο, οπότε κλάιν! Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος οτι ήμασταν... "προσηλωμένοι" 😜
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 hours ago, Anuminas said: Η θρησκεία μας δεν έχει τίποτα τα μεσαιωνικό και βάρβαρο οπως για παράδειγμα ο ισλαμισμός που σε περιμένει λεπίδι αν πχ γίνεις Χριστιανός. Έχεις καμία ιδέα τι έχει η θρησκεία σας αλήθεια; Σοβαρή ερώτηση είναι, έχεις ανοίξει ποτέ στη ζωή σου Ευαγγέλιο να διαβάσεις τι λέει μέσα; Αν όχι, δε νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα να μιλάς για το τι λέει η θρησκεία. Αν ναι, θα είχες την καλοσύνη να σου δώσω μερικές παραθέσεις από την αγία γραφή και να μου εξηγήσεις με ποιο τρόπο δεν είναι μεσαιωνικές και βάρβαρες; 2 1
~mxls~ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, ELMastas είπε Διαβάζω πολλά και διάφορα και ως λίγο μεγαλύτερος απο τον μέσο όρο των χρηστών εδω,θα ήθελα να πω και γω την γνώμη μου. Το παιδί (καλός η κακός) γεννήθηκε στήν Ελλάδα,αυτό συνεπάγεται ορισμένα χαρακτηριστικά αυτής της χώρας και κάποια χαρακτηριστικά της Κοινωνίας μας,αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό,είναι ελεύθεροι και να πάνε σε κάποια χώρα που τους εκφράζει η να αλλάξουν θρησκεία και πιστεύω και να γίνουν βουδιστές μωαμεθανοί η οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην βλάπτουν τους συνανθρώπους τους,εφόσον όμως γεννήθηκαν εδώ,έχω δυσκολία να καταλάβω για πιό λόγο να μην βαπτιστεί το παιδί,όπως όλα τα άλλα,γιατί θα πρέπει να θεωρείται αβάπτιστο και πιθανώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω δακτυλοδεικτούμενο ? ... Οι κοινωνίες αλλάζουν. 1
Camal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 17 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου; Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ). Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει. Η βάπτιση από μόνη της δεν έχει νόημα εάν δεν υπάρχει παράλληλα και η Χριστιανική παιδεία στο σπίτι. Και δεν αναφέρομαι στο να κάνει νηστεία ή το σταυρό του. "Να αγαπά τον πλησίον του ως εαυτό". Αυτό και μόνο εξαλείφει τις όποιες πιθανότητες εκφοβισμού άλλων.
Apoll Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, divo είπε ολοι οσοι ειναι υπερ της μη βαπτισης εδω ειναι αβαφτιστοι ή δηλωμενοι αθεοι? Τι σημασία έχει τί είναι ή δηλώνει ο καθένας για να έχει θέση; Θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη κάποιος που είναι Εθνικός (Δωδεκαθεϊστής), ο άλλος Ζεν (Βουδισμός), το τρίτος Προτεστάντης, o τέταρτος Θεραβάντα (Βουδισμός), ή Σίκχ, ή Ινδουϊστής; Η απλή λογική θα πρέπει να επικρατεί ανεξάρτητα την φιλοσοφία του καθενός.
Pleo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε Απίστευτες απαντήσεις ορισμένες. Η Βάπτιση δεν έχει καμία σχέση με ονοματοδοσία. Η Βάφτιση βάσει της Αγίας Γραφής πρέπει να πραγματοποιείται όταν και αν ο άνθρωπος πάρει την απόφαση να δεχτεί τον Χριστό ως σωτήρα του και πλέον να θεωρηθεί Χριστιανός. Όταν με λίγα λόγια ο άνθρωπος οριμάσει και κατασταλάξει. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις βρεφο-βαπτίσεις είναι απαράδεκτη και πλέον τα μωρά βαπτίζονται με τα τσουβάλια. Δεν είναι μια τόσο απλή διαδικασία μια βάπτιση και είναι μέγα λάθος να λαμβάνει χώρα σε τόσο νεαρή ηλικία όπου το μωρό καλά καλά δεν έχει την συνείδηση της θνητότητάς του. Εφόσον πιστέψεις και ασπαστείς τον Χριστιανισμό, βαπτίζεσαι. Στην τελική (για τους ποιο φιλελεύθερους) ρώτησε κανείς το παιδί εάν θέλει να είναι Χριστιανός; Φυσικά και να το επιχειρούσε, δεν θα έπαιρνε απάντηση μιας και σε αυτή την ηλικία δεν μιλάει. Εάν σας φαίνονται περίεργα, σας έχω ένα Challenge: Πηγαίντε σε έναν πάτερ και ρωτήστε που αναφέρει μέσα στην Αγία Γραφή που μας διαβάζετε ότι τα μωρά πρέπει να βαπτίζονται σε τόσο νεαρή ηλικία; Μήπως είναι διαφορετική η διαδικασία της βάπτισης; 8/10 φορές θα σας απαντήσει η τσέπη του. Για όσους θέλουν περαιτέρω "αποδείξεις": Οι άνθρωποι πρέπει να βαπτίζονται στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος Ματθαίον 28:19 και κατά την ώρα που βαπτίζονται να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους Ματθαίον 3:6, Μάρκον 1:4,5. Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι για να βαπτιστεί κάποιος πρέπει: α) να διδαχθεί το χριστιανισμό Πράξεις 8:34-38, Μάρκον 16:15,16, β) να πιστέψει Πράξεις 8:36-38 και γ) να μετανοήσει Πράξεις 2:38. Φυσικά ένα νήπιο δεν μπορεί να διδαχθεί, να πιστέψει και να μετανοήσει, όπως απαιτείται πριν τη βάπτιση, γι’ αυτό στην Αγία Γραφή δεν βλέπουμε να υπάρχει πουθενά νηπιοβάπτισμα, αλλά μόνο μεγάλοι βαπτίζονταν. Η εκκλησία πρέπει να βαπτίζει τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία, ούτως ώστε οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά στο κατηχητικό να διδάσκονται το χριστιανισμό και μετά να βαπτίζονται. Ανοίξτε μια Αγία Γραφή από μια εκκλησία και διαβάστε τα μόνοι σας. Ψ-α-χ-τ-ε-ι-τ-ε. Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε κανέναν τομέα εάν δεν βαπτιστεί το παιδί. Ούτε ηλικία γράφει, ούτε είναι θέσφατο αυτό που καταλαβαίνεις ότι γράφει. Εκείνο που ισχύει στην ορθοδοξία είναι η πηγή της πίστης, δηλαδή η παράδοση. Μη γίνεσαι προτεστάντης μεταφράζοντας τις γραφές όπως νομίζεις. Είναι συγκεκριμένο το πως και το γιατί. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
AonDuine Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Camal είπε Τι κακό σου έκανε το ότι βαφτίστηκες; Έχω μια ταμπέλα στα χαρτιά μου που δεν γουστάρω . Πήγα πχ να βγάλω τα χαρτιά για τον πολιτικό γάμο και έγραφαν πάνω Χ.Ο. Δεν το γουστάρω αυτό. Τι θα είχα πάθει αν δεν είχα βαπτιστεί? Άλλωστε τις αξίες μου σαν άνθρωπος δεν τι πήρα από χριστιανικά κείμενα. (αν και έχω διαβάσει πολλά από αυτά για λόγω έρευνας και μόνο.) 1
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 hours ago, jmmys said: Στα λιγα πραγματα που είπε ο Ιησους,διαφωνεις κάπου; Είσαι σε κάποια αίρεση; Γιατί εγώ που δεν πιστεύω, ξέρω παρόλα αυτά ότι ιερά κείμενα του χριστιανισμού δεν είναι μόνο "λίγα πράγματα που είπε ο Ιησούς". Επίσης, ο Ιησούς δεν είπε λίγα πράγματα, είπε πολλά, και φυσικά δεν ξέρεις ούτε το 1/10 από όσα είπε όπως και πρακτικά όλοι μας, τουλάχιστον όσοι είμαστε ειλικρινείς. 1
TzortzisJosh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Pleo είπε Ούτε ηλικία γράφει, ούτε είναι θέσφατο αυτό που καταλαβαίνεις ότι γράφει. Εκείνο που ισχύει στην ορθοδοξία είναι η πηγή της πίστης, δηλαδή η παράδοση. Μη γίνεσαι προτεστάντης μεταφράζοντας τις γραφές όπως νομίζεις. Είναι συγκεκριμένο το πως και το γιατί. Άλλο παράδοση άλλο θρησκεία. Μην μπερδεύεσαι. Σαν σημείο αναφοράς πάρε και διάβασε μόνος σου τα εδάφια της Αγίας Γραφής και μην ακούς κανέναν. Εγώ δεν μεταφράζω καμία Γραφή. Ο Χριστιανισμός έχει όρους και προυποθέσεις, το τι λέει η παράδοση είναι διαφορετικό πράγμα. Δεν υπάρχει εγώ πιστεύω έτσι και ο άλλος πιστεύει γιουβέτσι. Υπάρχουν νόμοι που είτε τηρούνται είτε όχι. Σε δικαιολογώ γιατί το brain washing είναι τεράστιο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από TzortzisJosh 1
~mxls~ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 14 ώρες πριν, lary7 είπε Από την στιγμή που καταργήθηκε το θρήσκευμα στις ταυτότητες υπάρχει άραγε δημόσιο έγγραφο ότι κάποιος βαφτίστηκε; ... http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/λπ_γάμου.pdf
Pleo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε Άλλο παράδοση άλλο θρησκεία. Μην μπαιρδεύεσαι. Σαν σημείο αναφοράς πάρε και διάβασε μόνος σου τα εδάφια της Αγίας Γραφής και μην ακούς κανέναν. Εγώ δεν μεταφράζω καμία Γραφή. Ο Χριστιανισμός έχει όρους και προυποθέσεις, το τι λέει η παράδοση είναι διαφορετικό πράγμα. Δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά. Παράδοση είναι η ιερή παράδοση που περικλείει και τις γραφές. Το νόημα των γραφών το αποφασίζει η παράδοση. Δεν είναι μόνο η αγία γραφή, είναι και η πατερική παράδοση. Εκείνος που είναι υπεύθυνος για την αλήθεια και άρα την ερμηνεία των γραφών είναι η εκκλησία. Κοινώς αυτό που έχεις γράψει πολύ απλά δεν ισχύει. Αν δεν γνωρίζεις, καλό είναι να μην εκτίθεσαι με την άγνοιά σου. Αυτά που γράφεις είναι προτεσταντικό δόγμα, δηλαδή κουκουρούκου, τρέχα γύρευε ποιο από τις χιλιάδες παραλλαγές. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Pleo 1 1
kontinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αυτο το πραγμα που πολλοι ειναι "χριστιανοι" α λα καρτ, οπως πχ. συμβαινει με την νηστεια, αλλα τους νοιαζει αν βαφτιστει το παιδι του αλλου, με ξεπερνα.
k_w_t Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/λπ_γάμου.pdf Επειδη ειναι εγγραφο που παει και στην αρχιεπισκοπη.. Ακομα και πολιτικο γαμο να κανεις πηγαινουν και εκει τα χαρτια ... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από k_w_t 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, defacer είπε Είσαι σε κάποια αίρεση; Γιατί εγώ που δεν πιστεύω, ξέρω παρόλα αυτά ότι ιερά κείμενα του χριστιανισμού δεν είναι μόνο "λίγα πράγματα που είπε ο Ιησούς". Επίσης, ο Ιησούς δεν είπε λίγα πράγματα, είπε πολλά, και φυσικά δεν ξέρεις ούτε το 1/10 από όσα είπε όπως και πρακτικά όλοι μας, τουλάχιστον όσοι είμαστε ειλικρινείς. Δεν καταλαβες τίποτα.Όταν είπα λιγα πραγματα ήταν ειρωνικό,επειδή μονο λιγα δεν είπε.
TzortzisJosh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Pleo είπε Δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά. Παράδοση είναι η ιερή παράδοση που περικλείει και τις γραφές. Το νόημα των γραφών το αποφασίζει η παράδοση. Δεν είναι μόνο οι αγία γραφή, είναι και η πατερική παράδοση. Αν δεν γνωρίζεις, καλό είναι να μην εκτίθεσαι με την άγνοιά σου. Χαχαχα. Απάντησε μου με εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή που αναφέρεται ότι δικαιολογείται η νηπιοβάπτιση ή καλύτερα, πότε πρέπει να βαπτίζεται ο άνθρωπος. Οι κανόνες είναι σαφείς και στους ξαναναφέρω γιατί δεν τους διάβασες. Ο Άνθρωπος(βάσει του Χριστιανισμού που ασπάζεσαι) πρέπει πριν βαπτιστεί να: α) να διδαχθεί το χριστιανισμό Πράξεις 8:34-38, Μάρκον 16:15,16, β) να πιστέψει Πράξεις 8:36-38 και γ) να μετανοήσει Πράξεις 2:38. Εάν έχεις μάθει αλλιώς δικό σου το πρόβλημα. Εάν ο παπάς σου λέει διαφορετικά, δικό του και δικό σου το πρόβλημα. Εάν οι γονείς σου σου έχουν μάθει κάτι διαφορετικό, δικό τους το πρόβλημα. Πάρε το βιβλίο της θρησκείας σου και διάβασε. Παράδοση = Παράδοση, Θρησκεία = Θρησκεία. Το νόημα των γραφών το αποφασίζει η παράδοση όταν εμπλέκεται το κέρδος. Τι διαβάζω εδώ μέσα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από TzortzisJosh 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις