Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kontinos είπε

Αυτο το πραγμα που πολλοι ειναι "χριστιανοι" α λα καρτ, οπως πχ. συμβαινει με την νηστεια, αλλα τους νοιαζει αν βαφτιστει το παιδι του αλλου, με ξεπερνα.

Όταν λες "πολλοί", εννοείς "σχεδόν όλοι" να φανταστώ :P

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
35 minutes ago, Vassilis_24 said:

Μάλιστα...

Και μετά εσύ μιλάς για υποκρισία.

Αφού πιστεύεις στο εθνικό τζανκ φουντ, λογικός κι ο συλλογισμός σου...

Λέξεις βγήκαν από το στόμα σου, επί της ουσίας τοποθέτηση μηδέν, και προσωπική επίθεση.

Το insomnia που όλοι αγαπήσαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Χαχαχα. Απάντησε μου με εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή που αναφέρεται που δικαιολογείται η νηπιοβάπτιση ή καλύτερα, πότε πρέπει να βαπτίζεται ο άνθρωπος. Οι κανόνες είναι σαφείς και στους ξαναναφέρω γιατί δεν τους διάβασες. Ο Άνθρωπος(βάσει του Χριστιανισμού που ασπάζεσαι) πρέπει πριν βαπτιστεί να: α) να διδαχθεί το χριστιανισμό Πράξεις 8:34-38Μάρκον 16:15,16, β) να πιστέψει Πράξεις 8:36-38 και γ) να μετανοήσει Πράξεις 2:38.

Εάν έχεις μάθει αλλιώς δικό σου το πρόβλημα. Εάν ο παπάς σου λέει διαφορετικά, δικό του και δικό σου το πρόβλημα. Πάρε το βιβλίο της θρησκείας σου και διάβασε. Παράδοση = Παράδοση, Θρησκεία = Θρησκεία. 

Το νόημα των γραφών το αποφασίζει η παράδοση όταν εμπλέκεται το κέρδος. Τι διαβάζω εδώ μέσα.

Δεν θα σου απαντήσω με τον τρόπο που θέλεις γιατί δεν γνωρίζεις καν τα βασικά. Μάθε πρώτα τι ισχύει στην ορθοδοξία. Και άσε την ερμηνεία των γραφών σε εκείνους που γνωρίζουν. Αυτά που γράφεις τα λένε οι Ιεχωβάδες.

Τη διαφορά της πηγής της πίστης δεν την γνωρίζεις στους ορθόδοξους, οπότε δεν χρειάζεται καν να πω κάτι άλλο. Έχεις αποδείξει ότι δεν έχεις ιδέα.

Επεξ/σία από Pleo
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Δεν θα σου απαντήσω με τον τρόπο που θέλεις γιατί δεν γνωρίζεις καν τα βασικά. Μάθε πρώτα τι ισχύει στην ορθοδοξία. Και άσε την ερμηνεία των γραφών σε εκείνους που γνωρίζουν. Αυτά που γράφεις τα λένε οι Ιεχωβάδες.

Αναμενόμενη απάντηση, δυστυχώς δεν είμαι Ιεχωβάς. Εγώ δεν γνωρίζω τα βασικά, εσύ μου απαντάς αερολογίες. Η ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αλλά άιρεση. Μην πιστεύεις στην ορθοδοξία γιατί γίνεσαι πολύ εύκολα αντικείμενο εκμετάλευσης από άτομα σαν εμένα, που μπορούν να σου βρουν απαντήσεις μιας και γνωρίζουν σε βάθος περισσότερα πράγματα από εσένα επί του θέματος. Πίστευε καλύτερα στον Χριστιανισμό αυτόν καθ'αυτόν. Το να πιστεύεις στην "παράδοση" ενώ η Αγία Γραφή σου δίνει απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα είναι στενομυαλιά. Η αλλοίωση των γραπτών της Αγίας Γραφής είναι επίσης αμαρτία. Αλλά που τέτοιο ψάξιμο..

Εάν σου αρέσει τόσο πολύ η παράδοση, δημιούργησε μια δικιά σου θρησκεία. Εάν θέλεις να λέγεσαι Χριστιανός, ακολούθησε αποκλειστικά το βιβλίο του Χριστιανισμού δηλαδή την Αγία Γραφή

Επεξ/σία από TzortzisJosh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι συμβαίνει όταν είναι αβάπτιστος κάποιος και πεθάνει; Εννοώ η Εκκλησία θα τον δεχθεί κανονικά ή μόνο σε γάμους/βαπτίσεις υπάρχει κώλυμα;

Επεξ/σία από ~mxls~
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Αναμενόμενη απάντση, δυστυχώς δεν είμαι Ιεχωβάς. Εγώ δεν γνωρίζω τα βασικά, εσύ μου απαντάς αερολογίες. Η ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αλλά άιρεση. Μην πιστεύεις στην ορθοδοξία γιατί γίνεσαι πολύ εύκολα αντικείμενο εκμετάλευσης από άτομα σαν εμένα, που μπορούν να σου βρουν απαντήσεις μιας και γνωρίζουν σε βάθος περισσότερα πράγματα από εσένα επί του θέματος. Πίστευε καλύτερα στον Χριστιανισμό αυτόν καθ'αυτόν.

Εσύ γράφεις αερολογίες. Τη διαφορά στην πηγή της πίστης μεταξύ ορθοδόξων καθολικών και προτεσταντών τη γνωρίζεις; Πως να τη γνωρίζεις αφού έχεις ήδη υποπέσει στην αίρεση της προσωπικής ερμηνείας των γραφών;

Είσαι εντελώς αδιάβαστος.

Και επειδή βαριέμαι κυριολεκτικά να γράφω την αλφαβήτα των δογμάτων του χριστιανισμού, δες εδώ ένα πινακάκι, μπας και καταλάβεις τι παίζει.

http://christianityinview.com/comparison.html

Επεξ/σία από Pleo
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ~mxls~ είπε

Τι συμβαίνει όταν είναι αβάπτιστος κάποιος και πεθάνει;

Ο,τι συμβαινει και στον βαπτισμενο, αν ταφει, τον τρωνε τα σκουληκια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, defacer είπε

Λέξεις βγήκαν από το στόμα σου, επί της ουσίας τοποθέτηση μηδέν, και προσωπική επίθεση.

Το insomnia που όλοι αγαπήσαμε.

Την προσωπική επίθεση εσύ την ξεκίνησες, αλλά απ'τα πολλά που γράφεις, λογικό και να ξεχνάς 

Εγώ δεν κάνω επίθεση, την αναλογία εθνικού θρησκεύματος με εθνικό τζανκ φουντ εσύ την έκανες. Όπως εσύ έγραψες να θέσει ο άλλος κάποιον νονό για να μην αισθάνεται άσχημα το παιδί ή να γιορτάζει το όνομά του κι ας μην έχει βαπτιστεί, τι πιο υποκριτικό...

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, kontinos said:

Αυτό ισχύει για όλους! :)

Αλλά φαντάζομαι πως η ερώτηση είχε να κάνει με τα διαδικαστικά της κηδείας που αφορούν τους συγγενείς του που μένουν πίσω και τα αναλαμβάνουν. Υποθέτω πως ισχύει ο,τι ισχύει και για τα αβάπτιστα μωρά που πεθαίνουν. Η κηδεία γίνεται κανονικά αλλά για τη λειτουργία στο ναό νομίζω πως έχουν κάτι συγκεκριμένο που "διαβάζουν" ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις. 

Όλα αυτά βέβαια αν το ζητήσουν οι συγγενείς κλπ. Διαφορετικά δίνεις 2000 ευρώ, σε πάνε ένα ταξιδάκι στη Βουλγαρία και γυρίζεις σε βαζάκι! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Εάν σου αρέσει τόσο πολύ η παράδοση, δημιούργησε μια δικιά σου θρησκεία. Εάν θέλεις να λέγεσαι Χριστιανός, ακολούθησε αποκλειστικά το βιβλίο του Χριστιανισμού δηλαδή την Αγία Γραφή

Ποια δικιά μου; Αυτό ορίζεται ως πηγή της πίστης στην ορθοδοξία. Η παράδοση aka η Ιερά Παράδοση.

Ούτε τα βασικά λέμε...

Από αριστερά προς τα δεξιά. Ορθοδοξία-Προτεσταντισμός-Καθολικισμός

Scripture - Importance of There is one source of divine revelation: Tradition. Scripture forms the oral part, and the writings of saints, decisions of ecumenical councils etc. are also part of it. Scripture alone is the only infallible guide and the final authority on matters of Christian faith and practice (One of the foundational principles of Protestantism). Alongside Sacred Scripture, Sacred Tradition (i.e. teachings handed down from Christ and the apostles to the present) are to be considered sources of divine revelation. Tradition and scripture are interpreted by the magisterium or teaching authority of the church.

Μάθε πρώτα 5 πράματα για εκείνο που πραγματεύεσαι και μετά...

Επεξ/σία από Pleo
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην τελική, όσοι κάνετε παιδιά θα τα βαφτίσετε είτε το θέλετε είτε όχι. Το αν πιστεύετε είναι άλλο θέμα. :P.

Άδικα το συζητάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Pleo είπε

Εσύ γράφεις αερολογίες. Τη διαφορά στην πηγή της πίστης μεταξύ ορθοδόξων καθολικών και προτεσταντών τη γνωρίζεις; Πως να τη γνωρίζεις αφού έχεις ήδη υποπέσει στην αίρεση της προσωπικής ερμηνείας των γραφών;

Είσαι εντελώς αδιάβαστος.

Τελειώνω εδώ: Ξαναδιάβασε τι γράφει η Αγία Γραφή για την βάπτιση και πότε πρέπει να βαπτίζεται ένα μωρό. Απάντηση θα βρεις στα εδάφια που σου ανέφερα. Απλά τα πράγματα και πάλι μην μπερδεύεσαι. Ούτε πρωτεστάντης είμαι ούτε Ιεχωβάς, αλλά όπως ήδη ανέφερα το Brain Washing είναι πραγματικά πρόβλημα. Διάβασε για να μάθεις.

Παράδοση=καμία σχέση με Θρησκεία-Χριστιανισμό. Συμφέρον=Παράδοση. Συμφέρον=Βαπτίζω μωρά από μικρά=Χρήματα. Οτιδήποτε είναι κόντρα στα λεγόμενα της Αγίας Γραφής και δεν πληρεί τις προυποθέσεις είναι δυστυχώς για εμάς, αμαρτία. Μην μπαίνεις στο λούκι της παράδοσης. Είναι εμφανέστατο ότι κυριαρχεί το χρήμα. Τήρησε απλά τις εντολές του Θεού. Δεν τίθεται θέμα μετάφρασης.

Καλή συνέχεια

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kontinos είπε

Θα ταφεί όμως;   😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Τελειώνω εδώ: Ξαναδιάβασε τι γράφει η Αγία Γραφή για την βάπτιση και πότε πρέπει να βαπτίζεται ένα μωρό. Απάντηση θα βρεις στα εδάφια που σου ανέφερα. Απλά τα πράγματα και πάλι μην μπερδεύεσαι. Ούτε πρωτεστάντης είμαι ούτε Ιεχωβάς, αλλά όπως ήδη ανέφερα το Brain Washing είναι πραγματικά πρόβλημα. Διάβασε για να μάθεις.

Παράδοση καμία σχέση με Θρησκεία-Χριστιανισμό. Συμφέρον=Παράδοση. Συμφέρον=Βαπτίζω μωρά από μικρά=Χρήματα. Οτιδήποτε είναι κόντρα στα λεγόμενα της Αγίας Γραφής και δεν πληρεί τις προυποθέσεις είναι δυστυχώς για εμάς, αμαρτία.

Καλή συνέχεια

Ούτε καν είδες τις απαντήσεις μου οπότε δεν χρειάζεται να κάτσω να ασχολούμαι άλλο. Το τι νομίζεις εσύ δεν έχει καμία σημασία. Το τι ισχύει στο ορθόδοξο δόγμα έχει σημασία. Η παράδοση αποφασίζει τι και πως. Όχι τι γράφτηκε κάπου κάπως κάποτε και πολύ περισσότερο όχι όπως το ερμηνεύει οποισδήποτε δεν είναι σε θέση να το κάνει.

Μην δείχνεις τόσο πολύ τις προτεσταντικές σου θέσεις. Εκτίθεσαι...

Στο εξήγησα και πιο πριν. Αυτό που κάνεις ορίζεται ως αίρεση.

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Τι συμβαίνει όταν είναι αβάπτιστος κάποιος και πεθάνει; Εννοώ η Εκκλησία θα τον δεχθεί κανονικά ή μόνο σε γάμους/βαπτίσεις υπάρχει κώλυμα;

Υπαρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ κανονικα...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...