orgixmh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, lightsout είπε Καλησπέρα. Καταρχάς, η ονοματοδοσία πλέον μπορεί να γίνει με μια απλή ληξιαρχική πράξη, δεν είναι ανάγκη να βαπτιστεί ένας άνθρωπος για να του αποδοθεί όνομα. Εφόσον έχει γίνει η ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, δεν υπάρχει κανένα γραφειοκρατικό κώλυμα. Η περιθωριοποίηση που αναφέρεις, είναι και το πιο σημαντικό. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος να στοχοποιηθεί ένα παιδί από τις επιλογές των γονιών του και υπάρχει σαφέστατα πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Εμένα δεν με εμπόδισε η πίστη των γονιών μου από το να επιλέξω την αθεΐα. Ούτε καν το γεγονός πως ο παππούς μου ήταν ιερέας και του είχα αδυναμία. Ούτε αυτό επηρρέασε την τελική μου επιλογή. Παλιότερα, πριν γίνω πατέρας, έλεγα ότι δεν πρόκειται να βαπτίσω ποτέ το παιδί μου. Τώρα, που έχω ένα μωρό 6 μήνων, είμαι πεπεισμένος να το βαπτίσω. Η γυναίκα μου, που είναι και αυτή άθεη, συμφωνεί. Έχουμε παντρευτεί με πολιτικό και δεν πρόκειται να κάνουμε θρησκευτικό κι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσουμε. Θεωρώ πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για τέτοιες επιλογές και πως τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να επισπεύσουν την ωριμότητα της. Εφόσον είσαι σίγουρος για τις δικές σου αρχές και αξίες που πρόκεται να εμφυσήσεις στο παιδί σου, δεν χρειάζεται να φοβάσαι καμμία βάπτιση, καμμία θρησκεία, κανένα κατεστημένο. Το παιδί θα βρει τον δρόμο του με τα εφόδια που εσύ θα του παρέχεις. Συμφωνώ μαζί σου, δεν θα είναι όλα ρόδινα στο σχολείο όπως πολλοί γράφουν, ιδικά αν η αναφορά γίνεται για επαρχία, έχω χάσει δουλειές λόγο του δηλωμένου αθεισμού μου γιατί ζω σε επαρχία αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, η πλάκα πρέπει να τελειώνει και η εκκλησία πρέπει να χάσει την δύναμη της. Όσο βαφτίζουμε τα παιδιά μας δίνουμε έμπρακτα στην εκκλησία την δύναμη να επηρεάζει το κράτος και να καρπώνεται από αυτό χρήμα. Πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε. 3
Thulogur Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 13 minutes ago, divo said: μπορεις να διαγραφεις απο τη "εκκλησια" Θες να αναφέρεις πως γινεται αυτο ;
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Που κάνω αίτηση ; O Aθεϊσμός χρειάζεται να κάνεις και δήλωση και να φοράς τίποτα ;
orgixmh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Thulogur είπε Θες να αναφέρεις πως γινεται αυτο ; με μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και πηγαίνοντας στο ληξιαρχείο. 1
*Kopanos* Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Thulogur είπε Θες να αναφέρεις πως γινεται αυτο ; Με μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και με την ταυτότητά μας, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στο ληξιαρχείο όπου έχει δηλωθεί το θρήσκευμά μας. (Κατά κανόνα πρόκειται για το ίδιο ληξιαρχείο που δηλώθηκε η γέννηση.) Δηλώνουμε ότι μεταβλήθηκε το θρήσκευμα μας, και ότι δεν επιθυμούμε να δηλώσουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. 2
giorgos9910 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Vagosman είπε Το παιδί γιατί να μην έχει επιλογή; Γιατί ο γονιός να αποφασίζει γι'αυτό; Επειδή είθισται; Επειδή είναι η παράδοση; Επειδή τι θα πει ο κόσμος; Ναι όλα αυτά είναι μεσαιωνικά. Ελευθερία επιλογής σε όλα. 1000++
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, divo said: συνεχιζεις τις ανόμιες συγκρισεις για να μην πω μαλακισμενες.οπως πριν... οχι γραμενος σε συλογο πηγαινε να δεις μπαλα, δλδ μου λες οτι δεν εισαι τοσο ηλίθιος να κανεις πραξη το Αθεος ή το μη ΧΟ αλλα παρολα αυτα θεωρεις οτι οι αλλοι πρεπει να το κανουν? 😂😂😂😂😂😂μ αρεσει η ειλικρίνεια σου ..τουλαχιστον.... Συγγνώμη, το παίρνω πίσω. Θα εξετάσω τη χρήση της λέξης "τόσο" για να δω αν ήταν πρέπουσα. Εντωμεταξύ, δύο υπέρβαροι συζητάνε. Ο ένας λέει πως σκέφτεται δίαιτα. Ο άλλος απαντάει "θα σου έλεγα πως είναι καλή ιδέα, αλλά δε μπορώ να το πω αυτό αν δεν κάνω εγώ δίαιτα πρώτα". 2
billiboo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 δηλαδή ρε παιδιά ο γονιός για ποια πράγματα εχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παιδί του στο τέλος της ημέρας?
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, billiboo είπε δηλαδή ρε παιδιά ο γονιός για ποια πράγματα εχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παιδί του στο τέλος της ημέρας? Για τίποτα, να μεγαλώσει και ν'αποφασίσει μόνο του για όλα το μούλικο, που θα πάρει και αρχές από το σπίτι του, τι ζητάς κι εσύ τώρα...
*Kopanos* Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, billiboo είπε δηλαδή ρε παιδιά ο γονιός για ποια πράγματα εχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παιδί του στο τέλος της ημέρας? Κανένα! μονο να βρίζει που δεν τον έριξε σε κανέναν οισοφάγο.
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αν θα του βγει gay straight η τρίτο φυλο ;
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, billiboo είπε δηλαδή ρε παιδιά ο γονιός για ποια πράγματα εχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παιδί του στο τέλος της ημέρας? Το ιδανικό θα ήταν να σκεφτεί αν στάθηκε σήμερα ως σωστός γονιός στο παιδί του
orgixmh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, billiboo είπε δηλαδή ρε παιδιά ο γονιός για ποια πράγματα εχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παιδί του στο τέλος της ημέρας? Ο γονιός δεν υπάρχει για να αποφασίζει τι θα κάνει το παιδί του, αν αυτό πιστεύεις κάτι κάνεις λάθος, ο γονιός υπάρχει για να μεταφέρει γνώσεις στο παιδί του, για να το μορφώσει και φυσικά για να το προστατεύει μέχρι αυτό να μεγαλώσει. Οι πεποιθήσεις των γονιών και τα πιστεύω δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάζουν τα παιδιά. Μασημένες τροφές δεν ταίζουμε ποτέ στα παιδιά μας, τα αφήνουμε να τις μασήσουν αυτά ακόμα και αν κάνουν λάθος. 4
defacer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 minutes ago, divo said: ειναι και οι δυο στην ιδια κατασταση... ο ενας θελει και μπορει ο αλλος δε θελει...... εχεις δικιο το τοσο........ θελει πολυ μεχρι να γινει κατανοητο... Τις προάλλες με ρώτησε κάποιος αν είναι καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα ή να μεταναστεύσει. Του απάντησα πως εφόσον εγώ δεν είμαι στην Ελλάδα, δε μπορώ να του πω να μείνει αν πρώτα δεν επιστρέψω ο ίδιος.
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, divo είπε για τα παντα μεχρι να γινει το παιδι 18 και να παψει να ειναι προστατευομενο μελος. Βαση συντάγματος. για οτιδήποτε κάνει ένας ανήλικος ειναι υπόλογος ο γονέας. https://www.ipaideia.gr/eidiseis/nosokomeio-paidon-toulaxiston-500-paidia-nosileutikan-gia-apeksartisi-apo-kinita-kai-tablet/amp Ας αρχίσει από εδώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις