Johnkeppas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Δεν νομίζω να προκύπτει ότι είναι κακό. Το αντίθετο προκύπτει, ότι είναι κακό να μην το βαπτίσει. Απλά διάβασα απόψεις τύπου να το αφήσουν να βαφτιστεί στα 18 του αν το θέλει κτλ. Μα δεχόμενοι ότι η θρησκεία είναι κάτι που ακολουθείται διαρκώς(είτε νοητά απλά πιστεύοντας είτε με εκδηλώσεις τύπου παω εκκλησία 15 φορές τη μέρα) αν το παιδί δεν θέλει δεν το ακολουθεί, από μικρή ηλικία ακόμη αν έτσι αισθάνεται. 8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε να σου πω. ο ΤΣ ξεκινησε το θεμα εχοντας μια απορια, "θα επηρεασει αρνητικα το παιδι μου αμα δεν το βαφτισω?" η δικια μου απαντηση ειναι οχι, ΑΡΚΕΙ να μη το μαθει το παιδι οσο ειναι δημοτικο. διοτι οσο ειμαστε μικρα θελουμε να μοιραζομαστε οτι μαθαμε, οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ θα το μαθουν τα υπολοιπα παιδακια, και εκει θα αρχισει το δραμα πραγματικα δε ξερω γιατι οταν ειμαστε τοσο μικρα ειμαστε τοσο θηρια. οποιος δε πιστευει ας παει σ ενα δημοτικο να δει ποσο σκληρα ειναι τα παιδακια. χοντρος? κοροιδια. καραφλος? κοροιδια. φορας γυαλια? κοροιδια. κλπ κλπ. τα παιδακια με το πρωτο σημειο οτι καποιος ειναι διαφορετικος απ ευθειας θα πεσουν πανω του να τον φανε Όταν είμαστε μικρά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ακόμα επικρατούν τα πρωτόγονα ένστικτα και ο νόμος της αγέλης, οπότε όλα προσπαθούν είτε να ενταχθούν σε μία είτε να γίνουν ηγέτες μιας από αυτές. Και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πραγματικά νομίζω έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση που είναι το μπούλινγκ, γιατί δυστυχώς(το είπα και παραπάνω) είναι έτσι διαμορφωμένη η κοινωνία μας, που για το καλό του παιδιού και προκειμένου να μην νιώθει ή το κάνουν να νιώσει αποκλεισμένο, πρέπει να βαφτιστεί. Κυρίως διότι σε μικρές ηλικίες δεν έχει ούτε αυτό ούτε οι συνομήλικοί του την νοημοσύνη για να επεξεργαστούν και να σεβαστούν τόσο πολύπλοκα θέματα όπως η διαφορεετικότητα και γιατί αυτή υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Johnkeppas
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε Απλά διάβασα απόψεις τύπου να το αφήσουν να βαφτιστεί στα 18 του αν το θέλει κτλ. Μα δεχόμενοι ότι η θρησκεία είναι κάτι που ακολουθείται διαρκώς(είτε νοητά απλά πιστεύοντας είτε με εκδηλώσεις τύπου παω εκκλησία 15 φορές τη μέρα) αν το παιδί δεν θέλει δεν το ακολουθεί, από μικρή ηλικία ακόμη αν έτσι αισθάνεται. Όταν είμαστε μικρά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ακόμα επικρατούν τα πρωτόγονα ένστικτα και ο νόμος της αγέλης, οπότε όλα προσπαθούν είτε να ενταχθούν σε μία είτε να γίνουν ηγέτες μιας από αυτές. Και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πραγματικά νομίζω έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση που είναι το μπούλινγκ, γιατί δυστυχώς(το είπα και παραπάνω) είναι έτσι διαμορφωμένη η κοινωνία μας, που για το καλό του παιδιού και προκειμένου να μην νιώθει ή το κάνουν να νιώσει αποκλεισμένο, πρέπει να βαφτιστεί. Κυρίως διότι σε μικρές ηλικίες δεν έχει ούτε αυτό ούτε οι συνομήλικοί του την νοημοσύνη για να επεξεργαστούν και να σεβαστούν τόσο πολύπλοκα θέματα όπως η διαφορεετικότητα και γιατί αυτή υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της. Μα η πρώτη σου παράγραφος έρχεται σε αντίθεση με την δεύτερη. Πώς από την μια θα διαμορφώσει και θα επιβάλει άποψη στα 6 του ή στα 8 του και από την άλλη στην αγέλη θα το φάνε; αφου θα μπορεί να υπερασπιστεί την άποψη του. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε Απλά διάβασα απόψεις τύπου να το αφήσουν να βαφτιστεί στα 18 του αν το θέλει κτλ. Μα δεχόμενοι ότι η θρησκεία είναι κάτι που ακολουθείται διαρκώς(είτε νοητά απλά πιστεύοντας είτε με εκδηλώσεις τύπου παω εκκλησία 15 φορές τη μέρα) αν το παιδί δεν θέλει δεν το ακολουθεί, από μικρή ηλικία ακόμη αν έτσι αισθάνεται. Όταν είμαστε μικρά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ακόμα επικρατούν τα πρωτόγονα ένστικτα και ο νόμος της αγέλης, οπότε όλα προσπαθούν είτε να ενταχθούν σε μία είτε να γίνουν ηγέτες μιας από αυτές. Και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πραγματικά νομίζω έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση που είναι το μπούλινγκ, γιατί δυστυχώς(το είπα και παραπάνω) είναι έτσι διαμορφωμένη η κοινωνία μας, που για το καλό του παιδιού και προκειμένου να μην νιώθει ή το κάνουν να νιώσει αποκλεισμένο, πρέπει να βαφτιστεί. Κυρίως διότι σε μικρές ηλικίες δεν έχει ούτε αυτό ούτε οι συνομήλικοί του την νοημοσύνη για να επεξεργαστούν και να σεβαστούν τόσο πολύπλοκα θέματα όπως η διαφορεετικότητα και γιατί αυτή υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της. δεν ειναι λυση ομως αυτο. δηλαδη αμα στο μελλον το συνηθες ειναι τα παιδια να μη βαφτιζονται θα πρεπει οι γονεις που θελουν να βαφτισουν τα παιδια τους να τα αφηνουν αβαφτιστα για να μη φανε μπουλινκ? γι αυτο λεω, τσιμουδια για βαφτιση ή οτι αλλο μπορει να κανει το παιδι στοχο (χωρισμος, υιοθεσια, κλπ) μεχρι να χει μεγαλωσει λιγο και να καταλαβαινει τι μπορει να μοιραζεται και τι οχι. στη τελικη ολα αυτα ειναι προσωπικα/οικογενιακα ζητηματα και δεν υπαρχει λογος να βγαινουν παραεξω, ενω οσο ειναι τοσο μικρο το παιδακι δε μπορει να τα κατανοησει πραγματικα. γενικα δεν υπαρχει λογος να γινει τετοια συζητηση τοσο νωρις Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
foniki_melitzana Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 "Αν δε βαφτιστεί το παιδί θα στιγματιστεί/υποστεί μπούλjινγκ", "πρέπει να το βαφτίσεις γιατί είναι η επικρατούσα θρησκεία/βοηθάει στην ομαλή ένταξη στην κοινωνία". Γουστάρω. Θα δίνουμε λογαριασμό για τα πιστεύω μας στον κάθε πιστό; Καλώς ήρθατε στο Ευρωπαϊκό Ιράν. ΥΓ Κοροϊδέψτε τώρα τους μουσουλμάνους που επιβάλλουν στις γυναίκες τους να φοράνε μαντίλα και μπούργκα (μαντέψτε γιατί; για την "ομαλή ένταξη στην κοινωνία") 8 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε Πάντως δεν καταλαβαίνω διαβάζοντας το τόπικ και έχοντας παρευρεθεί σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις, που είναι το κακό ένας γονέας να βαφτίσει το παιδί του, όταν αυτό έτσι κι αλλιώς δεν είνια κατι δεσμευτικό γι αυτό, και μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή στη ζωή του παιδιού. Του εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο(δυστυχώς) μια πιο ομαλή ένταξη στην κοινωνία στην οποία ειναι 90% ΧΟ, και το παιδί μπορεί να διαμορφώσει άποψη μεγαλώνοντας. Πολλοί φίλοι μου είναι άθεοι, όλοι βαφτισμένοι και μεγαλωμένοι με θρησκευτικά και ακολουθώντας τα έθιμα. δεν τους εμπόδισε κανεις στο να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τον κύκλο μου. Το μείζον θέμα είναι αν ο γονιός θα πιέσει το παιδί του να ακολουθήσει την εκάστοτε πίστη ή την αθεϊα, και όχι η βάφτιση ή η ονοματοδοσία. Με το ίδιο σκεπτικό που αναπτύσσεις, αν μετανάστευες στην Ιταλία θα βάπτιζες το παιδί σου καθολικό για ομαλότερη ένταξη στην κοινωνία, στην Δανία λουθηρανό, στην Αγγλία αγγλικανό, κ.ο.κ. ? φιλική απορία, δεν αποσκοπώ να σου επιτεθώ, αλλά προσωπικά θεωρώ καλύτερο κάθε γονιός να συμβουλεύσει και να εντάξει/να μην εντάξει το παιδί του σε θρησκείες σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του, παρά με κριτήριο πώς θα ενταχθεί καλύτερα ή πώς θα "συμμορφωθεί" με το σύνολο. είτε ορθόδοξος, ή άθεος, αγνωστικιστής κ.ο.κ. και φυσικά το παιδί μεγαλώνοντας θα έχει όλο το περιθώριο να συγκροτήσει δικές του απόψεις. συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αποστερούμε από το παιδί την ελευθερία να διαλέξει κάνοντας βάπτιση, αλλά διαφωνώ μαζί σου ότι είναι επαρκής λόγος να κάνουμε βάπτιση η συμμόρφωση με το σύνολο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Johnkeppas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, xrhstoskzn είπε Με το ίδιο σκεπτικό που αναπτύσσεις, αν μετανάστευες στην Ιταλία θα βάπτιζες το παιδί σου καθολικό για ομαλότερη ένταξη στην κοινωνία, στην Δανία λουθηρανό, στην Αγγλία αγγλικανό, κ.ο.κ. ? φιλική απορία, δεν αποσκοπώ να σου επιτεθώ, αλλά προσωπικά θεωρώ καλύτερο κάθε γονιός να συμβουλεύσει και να εντάξει/να μην εντάξει το παιδί του σε θρησκείες σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του, παρά με κριτήριο πώς θα ενταχθεί καλύτερα ή πώς θα "συμμορφωθεί" με το σύνολο. είτε ορθόδοξος, ή άθεος, αγνωστικιστής κ.ο.κ. και φυσικά το παιδί μεγαλώνοντας θα έχει όλο το περιθώριο να συγκροτήσει δικές του απόψεις. συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αποστερούμε από το παιδί την ελευθερία να διαλέξει κάνοντας βάπτιση, αλλά διαφωνώ μαζί σου ότι είναι επαρκής λόγος να κάνουμε βάπτιση η συμμόρφωση με το σύνολο. Καμία επίθεση δεν λαμβάνω, κουβέντα κάνουμε. Απάντησα για το θέμα που έθεσε ο TS, αν ρωτούσε αν μπορεί να βαφτίσει το παιδί του μουσουλμάνο, θα του απαντούσα σαφώς και ναι, αν αυτό ήθελε και πίστευε. Ρωταέι για ΧΟ, και όπως πιστεύω απαντάω. Είμαι αρκετά μετριοπαθής στο θέμα πίστης, και επ ουδενί δεν θα ήθελα να πιέσω κάποιον άλλο, ακόμα και το παιδί μου να ακολουθήσει τα δικά μου πιστεύω. Τώρα για την επάρκεια λόγου, θα σου πω ότι αν απαντούσα ρομαντικά θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, απλά ρεαλιστικά σε μια κοινωνία όπως είναι η δική μας που πριν κάτι χρόνια κάναμε πορείες για το θρήσκευμα στις ταυτότητες και κατά του σύμφωνου συμβίωσης καθοδηγούμενες απ την εκκλησία, θα διαφωνήσω. Θέλω να αλλάξει η κοινωνία μας και δεν με εκφράζει, αλλά προσαρμόζομαι στις συνθήκες που επικρατούν για το καλό του παιδιού μου. Ελπίζω να έγινα κατανοητός καλύτερα τώρα... 25 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Μα η πρώτη σου παράγραφος έρχεται σε αντίθεση με την δεύτερη. Πώς από την μια θα διαμορφώσει και θα επιβάλει άποψη στα 6 του ή στα 8 του και από την άλλη στην αγέλη θα το φάνε; αφου θα μπορεί να υπερασπιστεί την άποψη του. Εντάξει στα 6 'η στα 8 δεν θα διαμορφώσει άποψη και θα την επιχειρηματολογεί, αλλά στα 14 του μπορεί. Αυτό εννοώ. Ειδικά τώρα στην εφηβεία είναι πολυ αποδεκτές οι "διαφορετικές" απόψεις και δεν νομιζω κάποιο παιδί να αντιμετωπίσει προβλημα. 12 λεπτά πριν, aspirini είπε Μπαινεις ινσομνια ,μπαινεις στο μπλα μπλα και οκ ρε φιλε δες κατι ζωα.Δεν χρειαζεται καν να βγεις στο δρομο να τα πετυχεις στο τιμονι. καλη επιτυχια Ts σε οτι και αν επιλεξεις να κανεις. Ζώο είναι αυτός που δεν έχει την ικανότητα να συζητήσει και απορρίπτει αυτόυς που συζητούν. Αυτός που πετάει μια βρισια και φεύγει δεν νομίζω ότι ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο. 27 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε "Αν δε βαφτιστεί το παιδί θα στιγματιστεί/υποστεί μπούλjινγκ", "πρέπει να το βαφτίσεις γιατί είναι η επικρατούσα θρησκεία/βοηθάει στην ομαλή ένταξη στην κοινωνία". Γουστάρω. Θα δίνουμε λογαριασμό για τα πιστεύω μας στον κάθε πιστό; Καλώς ήρθατε στο Ευρωπαϊκό Ιράν. ΥΓ Κοροϊδέψτε τώρα τους μουσουλμάνους που επιβάλλουν στις γυναίκες τους να φοράνε μαντίλα και μπούργκα (μαντέψτε γιατί; για την "ομαλή ένταξη στην κοινωνία") Εσύ δεν θα δίνεις λογαριασμό στον κάθε πιστό, αλλά το παιδί σου θα είναι στο σχολείο μόνο του, Δεν είναι σωστό που συμβαίνει, το έγραψα η΄δη πολλές φορές. Οι μουσουλμάνοι βέβαια αν δεν φορούν μπούργκα ή ακόμα και αν μορφώνονται οι γυναίκες (σε καποιες extreme περιπτώσεις) τις λιθοβολούν. έχεις δει να συμβαίνει αυτό εδώ; Αν είσαι άθεος, μουσουλμάνος ή ότι θέλεις δεν σου λέει κανείς τίποτα, πέρα από κάποιους (αυτοί υπάρχουν σε όποια κοινωνική ομάδα και όποιο θέμα και αν πειράξεις). Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, έχω φίλους άθεους, μουσουλμάνους και δεν τους χαρακτηρίζω από αυτό. Είναι απλά φίλοι μου. Αυτό με εμποδίζει να έχω μια άποψη για το θέμα που έθεσε ο ts την οποία δικαιολογώ και υποστηρίζω; Ή μήπως σε εμπόδισα να έχεις την δική σου άποψη;
georgeγ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε "Αν δε βαφτιστεί το παιδί θα στιγματιστεί/υποστεί μπούλjινγκ", "πρέπει να το βαφτίσεις γιατί είναι η επικρατούσα θρησκεία/βοηθάει στην ομαλή ένταξη στην κοινωνία". Γουστάρω. Θα δίνουμε λογαριασμό για τα πιστεύω μας στον κάθε πιστό; Καλώς ήρθατε στο Ευρωπαϊκό Ιράν. ΥΓ Κοροϊδέψτε τώρα τους μουσουλμάνους που επιβάλλουν στις γυναίκες τους να φοράνε μαντίλα και μπούργκα (μαντέψτε γιατί; για την "ομαλή ένταξη στην κοινωνία") Μπουργκα την φοράς σε ολη σου την ζωή για να εισαι αποδεκτό μελος στη μουσουλμανική κοινωνία Βάπτιση μια φορά ως βρέφος δεν το θυμασαι ποτε στην ζωη σου οτι συνέβη...δεν καταλαβαίνω τον συσχετισμό
ELMastas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Διαβάζω πολλά και διάφορα και ως λίγο μεγαλύτερος απο τον μέσο όρο των χρηστών εδω,θα ήθελα να πω και γω την γνώμη μου. Το παιδί (καλός η κακός) γεννήθηκε στήν Ελλάδα,αυτό συνεπάγεται ορισμένα χαρακτηριστικά αυτής της χώρας και κάποια χαρακτηριστικά της Κοινωνίας μας,αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό,είναι ελεύθεροι και να πάνε σε κάποια χώρα που τους εκφράζει η να αλλάξουν θρησκεία και πιστεύω και να γίνουν βουδιστές μωαμεθανοί η οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην βλάπτουν τους συνανθρώπους τους,εφόσον όμως γεννήθηκαν εδώ,έχω δυσκολία να καταλάβω για πιό λόγο να μην βαπτιστεί το παιδί,όπως όλα τα άλλα,γιατί θα πρέπει να θεωρείται αβάπτιστο και πιθανώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω δακτυλοδεικτούμενο ? Ο πατέρας και μητέρα φέρει μεγάλη ευθήνη για το παιδί του και για το τι θα του συμβεί μέχρι να ενηλικιωθεί,ως γνώμη μου,προσωπικά πιστεύω οτι είναι καλό το παιδί να έχει ένα σύστημα αξιών ως βάση και μια διδαχή που να έχει μια πίστη στα Θεία,γιατί αυτό πιστεύω πως θα τον βοηθήσει στο να τον κάνει καλύτερο και χρησιμότερο άνθρωπο στήν κοινωνία,απο κάποιον που θα μεγαλώσει χωρίς αυτά,φυσικά και όταν το παιδί όταν μεγαλώσει εφόσον δεν θέλει να ασπαστεί τον Χριστιανισμό και θέλει να πιστέψει σε κάτι διαφορετικό ως πιο "σωστό"η που θα το εκφράζει,δεν νομίζω πως θα το εμποδίσει κανείς. Η ίδια η δήλωση της Αθείας είναι αντιφατική πολλούς λόγους καποιους εκ των οποίων θα αναφέρω πιο κάτω.Ως Χριστιανοί στήν Χώρα μας πιστεύουμε σε κάποια πράγματα και έχουμε για αυτά Ενα σκεπτικό και αυτό το σκεπτικό είναι πιστεύω πρός το καλό του παιδιού σε όλα τα "επίπεδα" αν συμβεί το Χ,Υ (Θεός Φυλάξει)κακό στο παιδί,θα ήθελε κάποιος να "φύγει" το παιδί του αβάπτιστο και να έχει την ευθύνη για αυτό ? Οκ αυτός μπορεί να μην πιστεύει όμως,μία στίς χίλιες έχει λάθος και ισχύουν αυτά που διδάσκει η Εκκλησία μας,το παιδί μπορούμε να το ρωτήσουμε και να περιμένουμε την συγκατάθεση του σε ορισμένα πράγματα ? όπως αν χρειάζεται κάποιο φάρμακο η κάτι το καλό είτε σωματικά είτε ψυχικά? Με το ίδιο σκεπτικό μήπως πρέπει να ζητάμε προηγουμένως τη συγκατάθεσή του, όταν το εμβολιάσουμε,μήπως Καταστρατηγούμε την ελευθερία του, όταν του δίνουμε φαγητό το περιποιούμαστε το ντύνουμε κλπ μήπως Το ρωτάμε ποια γλώσσα επιθυμεί να μιλάει; Η μήπως Το ρωτάμε αν θέλει να πάει στο σχολείο ? Εαν τα κάνουμε ολα αυτά και πολλά άλλα πράγματα για την σωματική και νοητική υγεία του γιατί να μην του κάνουμε και κάποια έστω βασικά για την πνευματική του υγεία/ανάπτυξη ? και ιδιαίτερα κάτι σαν το βάπτισμα που το μόνο σίγουρο είναι οτι ακόμα και εαν δεν πιστεύουμε προσωπικά οτι θα του κάνει καλό,σίγουρα δεν του κάνει κακό. Αν, τώρα, μας πείτε οι Αθεοι πως δεν πιστεύετε στην ύπαρξη αυτών των πραγμάτων η "ενεργειών", τότε αντιφάσκεται, επειδή αρνείστε στους γονείς το δικαίωμα να δώσουν στα παιδιά τους κάτι που εσείς δεν παραδέχεστε. Ολο αυτό με την Εννοια της Αθείας/Αρνησης δεν το βρίσκω λογικό... Δηλαδή τι αρνείστε; Κάτι που είναι ανύπαρκτο για σας; Αν είναι ανύπαρκτο, δεν μπορεί καθόλου να βλάψει τον άνθρωπο.Αν πάλι είναι υπαρκτό,τότε θα πρέπει να το δεχτείτε (και ας μην το ασπάζεστε). Αυτά τα λίγα ως σκέψεις και απο μένα επι του θέματος. 1 3 3
georgeγ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι υπέστη καταπίεση από το γεγονός ότι οι γονείς του τον βάφτισαν?😁
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Θα ξαναεπαναλάβω φίλε μου εκφράζοντας πιστεύω και αρκετούς άλλους οτι δεν θεωρούμε "κακο" την βάφτιση, άσχετα αν διαφωνούμε πλήρως με ορισμένες σου απόψεις. Το αντίθετο συμβαίνει, δηλ. να θεωρείς "κακο" την μη βάφτιση για τους λόγους σου , παραβλέποντας τις αντίθετες απόψεις. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ELMastas είπε Το παιδί (καλός η κακός) γεννήθηκε στήν Ελλάδα,αυτό συνεπάγεται ορισμένα χαρακτηριστικά αυτής της χώρας και κάποια χαρακτηριστικά της Κοινωνίας μας,αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό,είναι ελεύθεροι και να πάνε σε κάποια χώρα που τους εκφράζει η να αλλάξουν θρησκεία και πιστεύω και να γίνουν βουδιστές μωαμεθανοί η οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην βλάπτουν τους συνανθρώπους τους,εφόσον όμως γεννήθηκαν εδώ,έχω δυσκολία να Το παιδί γεννήθηκε ελλάδα και στην ελλάδα -ευτυχώς- ακόμα έχουμε ανεξιθρησκεία και ελευθερία θρησκεύματος. Αν σε κάποιους δεν αρέσει μπορούν να πάνε στο Ιράν... 2 ώρες πριν, ELMastas είπε Αν, τώρα, μας πείτε οι Αθεοι πως δεν πιστεύετε στην ύπαρξη αυτών των πραγμάτων η "ενεργειών", τότε αντιφάσκεται, επειδή αρνείστε στους γονείς το δικαίωμα να δώσουν στα παιδιά τους κάτι που εσείς δεν παραδέχεστε. Ολο αυτό με την Εννοια της Αθείας/Αρνησης δεν το βρίσκω λογικό... Δηλαδή τι αρνείστε; Κάτι που είναι ανύπαρκτο για σας; Αν είναι ανύπαρκτο, δεν μπορεί καθόλου να βλάψει τον άνθρωπο. Δεν βλάπτει τον άνθρωπο κατά τους άθεους ο θεός, στον οποίο δεν πιστεύουν, αλλά ο φανατισμός εκείνων που είναι βέβαιοι για τον Θεό, και για το τί θέλει από τους ίδιους. Αν τώρα το επιχείρημά σου δεν αναφέρεται γενικά στην αθεία, αλλά ειδικά στην άρνηση του βαπτίσματος από τους άθρησκους, και θέλεις να πεις "αφού δεν πιστεύετε στο ορθόδοξο βάπτισμα, τί θα βλάψει; το πολύ να κάνει καλό" (κάτι σαν ασφάλιση με τον Θεο, ιντεραμερικαν υποθέτω), τότε να σε ρωτήσω με τη σειρά μου γιατί δεν βάπτισες τα παιδιά σου σε όλα τα υπόλοιπα θρησκεύματα "για καλό και για κακό". Τί; Αφού δεν πιστεύεις σ'αυτά και δεν μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
DeVilMaYcRyGR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου; Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ). Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει. Οι κουμπάροι μας από επιλογή έκαναν ονοματοδοσία. Δεν επηρεάζεται πουθενά το παιδί μιας και τα γραφειοκρατικά τηρούνται. Τώρα έχοντας διαβάσει μόνο τις 2 πρώτες σελίδες σχολίων νομίζω ότι πρέπει να αυτοκτονήσει το παιδί σου για όλα όσα πιθανόν θα του κάνουν , πουν και δείξουν. Θεέ μου όλοι σας, δεν έτυχε να έχετε άθεο ή αλλόθρησκο ? τι δεν το κάνατε παρέα ενώ ήταν γαμώ τα παιδιά επειδή δεν πίστευε ή πίστευε αλλού. Αν ναι είσαστε άξιοι της μοίρας σας. 1
adsl2+ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ntinaras είπε Εγω ειμαι αντιθεος και αντιχριστος. Είμαι Άθεος και όχι αντίθεος ,για το αντίθεος που γράφεις σημαίνει ότι υπάρχει θεός και είσαι απέναντι του εσύ ο ίδιος ως θεός '' κατ εικόνα και καθ ομοίωσιν'' Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από adsl2+
DeVilMaYcRyGR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, adsl2+ είπε Είμαι Άθεος και όχι αντίθεος ,για το αντίθεος που γράφεις σημαίνει ότι υπάρχει θεός και είσαι απέναντι του εσύ ο ίδιος ως θεός ''κατ εικόνα και ομοίωση'' αχαχαχαχαχαχα και μετά κάνουν ερωτήσεις για να μάθει ο κόσμος. Εδώ καλά καλά ελληνικά δεν ξέρουμε και κοιτάμε να απαντήσουμε .
adsl2+ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, DeVilMaYcRyGR είπε αχαχαχαχαχαχα και μετά κάνουν ερωτήσεις για να μάθει ο κόσμος. Εδώ καλά καλά ελληνικά δεν ξέρουμε και κοιτάμε να απαντήσουμε . Είσαι σπουδαίος το πρόλαβες
Προτεινόμενες αναρτήσεις