Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε να πάμε με παρέα σε χιονοδρομικό στη Βουλγαρία (Μάλλον μπόροβετς ή Μπάνσκο)

Έχω πάει παλαιότερα αλλά με αυτοκίνητο που είχε χιονολάστιχα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Υπόψην ότι γι αυτούς είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα αυτή την περίοδο και πράγματι δεν είδα ούτε ένα αυτοκίνητο να παλεύει με αλυσίδες.

Τώρα να κάνουμε την κίνηση να πάμε με αυτοκίνητο χωρίς χιονολάστιχα;

Υπάρχει περίπτωση να μας σταματήσουν;

Βασικά εγώ δε θέλω να πάμε υπο αυτές τις συνθήκες διότι:

Λογικά κάπου θα ζοριστούμε επειδή θα πετύχουμε χιόνι και θα αναγκαστούμε να βάλουμε αλυσίδες. 

Απο τη στιγμή που όλοι κυκλοφορουν με χιονολάστιχα και δε δημιουργείται πρόβλημα εμείς θα είμαστε οι μαλάκες οι οποίοι και θα κολλάμε και θα δημιουργούμε πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Επίσης το θεωρώ πολύ βλακεία να είμαστε σε φάση βάλε - βγάλε αλυσίδες. Θα μας βρίζουν όλοι.

Θυμάμαι όταν είχα πάει είχε αρχίσει να ρίχνει χιόνι στη διαδρομή Σόφια - Μπόροβετς που είναι ορεινή-στενή διαδρομή. Αν δεν είχα χιονολάστιχα λογικά δε θα πήγαινε το αμάξι.

Ε δε λέει να σταματας σε τέτοιο δρόμο να βάζεις αλυσίδες, μετά να τις βγάζεις και μετά να τις βάζεις για να διασχίσεις πχ 100 μέτρα που έπιασε χιόνι και άντε πάλι από της αρχή. Γενικά το θεωρώ επικίνδυνο όλο αυτό και τρομερά κουραστικό

Ποια η γνώμη σας;

κάποιος που έχει πάει;

Δημοσ.

Πριν μια εβδομάδα γύρισα από Borovec εννοείται ότι έβαλα τα χειμερινά μου ελαστικά και δεν είχα πρόβλημα πουθενά.

Στους δρόμους μεσα στο  Borovec έχει χιόνι, πάντα είχε χιόνι, πάω απο το 1994.

Εκτός Borovec εξαρταται αμα εχει χιονίσει πρόσφατα και πόσο, παντος κανένας δεν κυκλοφορεί με αλυσίδες, μονο ενα αμαξι ειδα με αλυσίδες και μαντεψτε τι πινακίδες είχε.. φυσικά ελληνικές.. Η ξεφτίλα...

Αμα πας με καλοκαιρινά απλα σκέψου οτι ειναι επικίνδυνο, μπορει να χασεις τον ελεγχο ακομα κιαν εχεις βάλει αλυσίδες θα γλιστρήσουν οι τροχοι που δεν εχουν αλυσίδες, πριν πολλά χρόνια που δεν ήξερα την εκανα αυτη τη μαλακία και εχω φερει 1-2 τετακε. Ενας άλλος επεσε σε ενα ποτάμι..

Δημοσ.

Αυτό. Ή βρές άλλο ΕΛ αμάξει κάποιου φίλου σου που να έχει και σετ χειμερινά λάστιχα η νοίκιασε. Μην κάνεις το λάθος να πας και να βάλεις αλυσίδες και ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΣ με τα σκέτα καλοκαιρινά. Τό'χω κάνει σε διαδρομή 500κμ η οποία ενώ υπο κανονικές συνθήκες παίρνει 5 ώρες άντε 7 με τα χιόνια - πήρε 12ωρες και το πιό σημαντικό: πήγα να βγώ απ'το δρόμο 10 φορές. Ποτέ ξανά!

Δημοσ.

Εγώ γύρισα Κυριακή απο borovets και έχω να πω πως απο Σέρρες και πάνω ήταν τίγκα στο χιόνι. Στη Βουλγαρία στο πήγαινε δεν κάναμε ούτε μέτρο σε καθαρό δρόμο. Πάρε η κάποιο 4χ4 αμάξι η κάποιο με χιονολαστιχα η νοίκιασε κάποιο από εκεί. Είναι πολλά τα χιλιόμετρα να το ρισκάρεις να πας με αλυσίδες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...