alexioannou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμφανίζεται αγοραστής μακριά από την περιοχή σου. Ρωτάει 2-3 πράγματα για το κινητο. Δεν παζαρευει. Σου λέει ένα παραμύθι,πχ είναι για συγγενικό πρόσωπο ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ...... ΖΗΤΑΕΙ iban,γενικά λογαριασμό. Σε περνει και σου λέει "έκανα καταθεση". -Θα σου στείλω το αποδεικτικό. Συνεχίζει: Επιδει έκανα λάθος και αντί 140€ έβαλα 240€ θα στείλω τάξι να πάρει το κινητό. δώστου και τα 100€ που έβαλα παραπάνω......κατά λάθος........ Δεν έγινε στο insomnia,αλλά αυτοί χτυπάνε παντού. Η απάντηση μου "με τον ταξιτζή στην τράπεζα.κανω ανάληψη,περνει κινητό". Τα τηλέφωνα του: 6908928308 6993259373 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από alexioannou 1 2
TechnoState Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ....μμμ απο την στιγμή που όντως σου έκανε την κατάθεση. Κ όντως έβαλε x ποσό παραπάνω από αυτό που συμφωνήσατε(αφού το ελέγξεις κ εσύ στο PayPal/internet banking σου... Κ αφού εμπιστεύεται εσένα (δηλαδή ότι θα πάρει το κινητό που συμφωνήσατε στην κατάσταση που του περιέγραψες κ πραγματικά είναι... ενώ δεν το έχει πιάσει από κοντά/ στα χέρια του) ...η απάτη είναι ότι θα στείλει taxi...ως θεματοφύλακα? Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState
darksoul93 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, TechnoState είπε ....μμμ απο την στιγμή που όντως σου έκανε την κατάθεση. Κ όντως έβαλε x ποσό παραπάνω από αυτό που συμφωνήσατε(αφού το ελέγξεις κ εσύ στο PayPal/internet banking σου... Κ αφού εμπιστεύεται εσένα (δηλαδή ότι θα πάρει το κινητό που συμφωνήσατε στην κατάσταση που του περιέγραψες κ πραγματικά είναι... ενώ δεν το έχει πιάσει από κοντά/ στα χέρια του) ...η απάτη είναι ότι θα στείλει taxi...ως θεματοφύλακα? Η αληθεια ειναι οτι οντως δεν διεκρυνιζει αν του εστειλε το αποδεικτικο της καταθεσης η οχι τελικα
alexioannou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κοίταξα λογαριασμό,δεν μπήκε τίποτα. είπε ότι θα φανεί αύριο. -ε αύριο και το κινητό απάντησα...... Ο large αυτός τύπος που καταθέτει υπέρογκα ποσα και πληρώνει ταξί στην πορεία μου είπε ότι είναι......οικονομικά στριμωγμένος....... Ήθελε και το κινητό και 100€. Αχόρταγος...... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από alexioannou 1
darksoul93 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, alexioannou είπε Κοίταξα λογαριασμό,δεν μπήκε τίποτα. είπε ότι θα φανεί αύριο. -ε αύριο και το κινητό απάντησα...... Ο large αυτός τύπος που καταθέτει υπέρογκα ποσα και πληρώνει ταξί στην πορεία μου είπε ότι είναι......οικονομικά στριμωγμένος....... ενταξει για να προσπαθει να σε εξαπατησει θα ειναι οικονομικα στριμωγμενος λογικα
TechnoState Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) .... εντάξει του λες κ εσύ: ... αύριο, μόλις δω τα χρήματα στον λογαριασμό μου, σε παίρνω να το προχωρήσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, αν το προχωρούσες κ εσύ καλη τη πίστει...θα ήταν μάθημα, για σένα Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState 2
Netr0nic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Επίσης σε τέτοιες αλλά και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καλό είναι να χρησιμοποιούμε το web banking/mobile banking ώστε να εξακριβώσουμε επί τόπου αν μπήκαν λεφτά η πόσα μπήκαν! Εν έτη 2019 πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουν/δουλεύουν web/mobile banking και για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά με το κάθε επίδοξο κλεφτρόνι αλλά και άλλες ευκολίες που προφέρει γενικότερα!
isay Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 κλασσική νιγηριανή απάτη με εφαρμογή στην ελληνικη πραγματικότητα. Το αποδεικτικό κατάθεσης ειναι πλαστό ή πολλαπλό (*) και εν περιπτώση μπορει να πει οτι έκανε έμβασμα που θα εμφανιστει μετά απο 1-2 ημερες. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, ειναι οτι μολις φανουν τα χρήματα στο λογαριασμό τοτε μπορει να στειλει οποιον θέλει να παραλάβει και να του δώσει και τα extra χρήματα, αφου τα σηκώσεις απο την τράπεζα. Θα επιμένει/κλαίγεται/απειλεί και αν δεν υποκύψεις την επομενη απλά δεν θα εμφανιστεί καθολου γιατί η κατάθεση απλά δεν εχει γινει ποτε. Θα ψάξει αλλου για πιο ευκολα θυματα (*) Εστω βρίσκω σήμερα 4 που πουλάνε κινητό, κάνω σε έναν καταθεση απο atm/quick pay (οχι στο ταμείο) και στελνω και στους 4 την ιδια αποδειξη (με μια ψιλοκακη φωτογραφία). Αν τσιμπήσουν οι 3/4 εχω 2 κινητά δώρο και 200 ευρω χαρτζηλίκι. Μαμω! Αναλογα με τραπεζα τα atm/quick pay δεν εμφανιζουν πλήρη στοιχεια του κατοχου του λογαριασμου. 3
darksoul93 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Γενικοτερα συναλλαγες με καταθεσεις και τα λοιπα, μην εμπιστευεστε οποιον να ναι, μονο ατομα με αξιολογησεις κλπ γιατι υπαρχουν παντου αυτοι. Και καλο ειναι να αναφερονται αυτα τα περιστατικα γιατι δυτυχως υπαρχουν ατομα που την πατανε! 1
rofl Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, TechnoState είπε ....μμμ απο την στιγμή που όντως σου έκανε την κατάθεση. Κ όντως έβαλε x ποσό παραπάνω από αυτό που συμφωνήσατε(αφού το ελέγξεις κ εσύ στο PayPal/internet banking σου... Κ αφού εμπιστεύεται εσένα (δηλαδή ότι θα πάρει το κινητό που συμφωνήσατε στην κατάσταση που του περιέγραψες κ πραγματικά είναι... ενώ δεν το έχει πιάσει από κοντά/ στα χέρια του) ...η απάτη είναι ότι θα στείλει taxi...ως θεματοφύλακα? αμα δεν ξερετε ρε guys τι το κουραζετε.... καμια 10ετια παιζει αυτο. https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/What-are-common-scams-and-how-do-I-spot-them-FAQ3176 Overpayment scam A customer sends a PayPal payment that is more than the purchase price of the order, and then asks you to wire them the difference. They may tell you that they accidentally overpaid you, the extra money is for the shipping costs, they're giving you a bonus for your great service or the money is for the stress they've caused you. They may even ask you to wire the shipping fees to their shipper. This scammer may have paid with a stolen credit card, bank account number or checking account. Just because a payment has been deposited into your account, doesn't mean the money is yours to keep. If the legitimate account holder reports unauthorized activity, the money can be withdrawn from your account. If that happens, you'll lose the money you wired to the fraudster, the product you shipped, shipping costs and your payment.
alexioannou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Τι δεν ξέρουμε,για να γίνεται αυτό αρκετοί δεν ξερουν....... Ούτε εγώ ήξερα,αλλά εντάξει τέτοια εποχή δεν είναι να εμπιστεύεσαι τον κάθε ενα........ 1000 φορές να κάνω σκοντο στο κινητό να το δώσω εντός Αθηνών χέρι με χέρι,παρά να μπλέκω με τέτοιες ιστορίες. Εννοείτε ότι τα τηλεφωνα του θα πάνε στην ανάλογη υπηρεσία......
tinapo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Είχα διαβάσει και για μια περίπτωση που κάποιος έκανε την κατάθεση στο σωστό όνομα, τύπωσε το αποδεικτικό αλλά στη συνέχεια έκανε αναίρεση της κατάθεσης και δεν μπήκε τελικά το ποσό. Και αυτός βιαζόταν να παραλάβει το κινητό και δυστυχώς ο πωλητής του το είχε στείλει. 7 ώρες πριν, alexioannou είπε 1000 φορές να κάνω σκοντο στο κινητό να το δώσω εντός Αθηνών χέρι με χέρι,παρά να μπλέκω με τέτοιες ιστορίες Η αντικαταβολή δεν σε καλύπτει; Εμείς στην επαρχία τι θα κάνουμε 🙄
Voodooman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, tinapo είπε Η αντικαταβολή δεν σε καλύπτει; Εμείς στην επαρχία τι θα κάνουμε 🙄 Την αντικαταβολή την έχω κόψει για έναν κυρίως λόγο, την χαρτούρα στο ταχυδρομείο και τα πήγαινε-έλα. Βαριέμαι πολύ την διαδικασία συμπλήρωσης, ενώ χρειάζεται και δεύτερη επίσκεψη στα ΕΛΤΑ, για να πάρεις τα χρήματα. Δυστυχώς, θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Κυριακή πρωί ανέβασα μία αγγελία. Σε μία ώρα επικοινωνεί συμφορουμίτης μαζί μου, τα συμφωνούμε, μου καταθέτει τα χρήματα σε δύο ώρες, ενώ ξέρει ότι το πακέτο θα το στείλω την επόμενη ημέρα, στην καλύτερη περίπτωση. Σήμερα Τρίτη, απλά περιμένω να παραλάβει και να επιβεβαιώσει την καλή λειτουργία του αντικειμένου. Προσέχετε πολύ, ελέγχετε το feedback και βάλτε και το μυαλό να δουλέψει. Όλοι ξεκινήσαμε με μηδενικό feedback και στην αρχή κάναμε κάποιες παραχωρήσεις όπως την αντικαταβολή, θεωρώ ότι μετά τις 10-15 θετικές αξιολογήσεις ο πωλητής είναι ΟΚ. 4
tinapo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Voodooman είπε Την αντικαταβολή την έχω κόψει για έναν κυρίως λόγο, την χαρτούρα στο ταχυδρομείο και τα πήγαινε-έλα. Βαριέμαι πολύ την διαδικασία συμπλήρωσης, ενώ χρειάζεται και δεύτερη επίσκεψη στα ΕΛΤΑ, για να πάρεις τα χρήματα. Δυστυχώς, θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Εγώ πάντως πούλησα DSLR με αντικαταβολή και ACS δεν είχα καμιά χαρτούρα, απλώς μετά από 25 ημέρες περίπου μου έγινε κατάθεση στο λογαριασμό που δήλωσα. Αυτή η καθυστέρηση είσπραξης μπορεί για κάποιους να είναι αρνητικός παράγοντας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις