Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Εχω την καρτα που αναφερεται στο τιτλο και χρειαζομαι τη γνωμη σας σχετικα με τη συνδεση του Pci-e καλωδιου γιατι διαβασα τυχαια κατι θεματα στο διαδυκτιο (ξενα φορουμς) κ αγχωθηκα μηπως εχω κανει λαθος στη συνδεση. Εψαξα παρομοια θεματα αλλα οι απαντησεις ηταν 50-50. Να σας πω λοιπον την απορια μου να καταλαβαιτε τι εννοω. Η συγκεκριμενη καρτα εχει εξωτερικη τροφοδοσια ενα 8πινο και ενα 6πινο. Το τροφοδοτικο που εχω ειναι το Corsair RM750X White 

15-00-14-CP-9020155-NA-RM750x_WHT_04.thumb.png.aad28fbbbb4588737fee4cbf88d24742.png

Για τη καρτα γραφικων μου εχει δυο pci-e καλωδια. Τα οποια μπορω να τα συνδεσω πανω δεξια σε δυο (οποια θελω) απο τις τρεις 6πινες θεσεις. 

Το καθε καλωδιο ομως απο τα pci-e, στη μια ακρη εχει κανονικα το εξαπινο για να συνδεθει στο τροφοδοτικο, κ η αλλη ακρη εχει δυο 8πινα. (6+2) Αποσπωμενα δηλαδη. 

Εγω αυτο που εκανα χρησιμοποιησα το ενα καλωδιο pci-e καλωδιο κ το συνδεσα στη καρτα γραφικων κανονικα με το 8πινο και διπλα το 6πινο αφηνωντας στην ακρη (να κρεμεται το 2πινο που περισσευει).

Ειναι σωστη η συνδεσμολογια αυτη η επρεπε να χρησιμοποιησω και τα δυο καλωδια pci-e, δηλαδη παιρνωντας απ το ενα καλωδιο το 8πινο, και απο το αλλο καλωδιο, το 6πινο. 

Γιατι καπου διαβασα οτι το καθε καλωδιο pci-e βγαζει καποια watt (δε θυμαμαι ποσα λεγανε) κ οι καρτες αυτες ζητουν παραπανω κ δυσκολευεται το ενα μονο καλωδιο, αλλου διαβασα να λενε για το ενα καλωδιο θα εχει "heating" οποτε μετα τα δυο θα ειναι πιο καλα. 

Αλλου παλι διαβασα δεν υπαρχει προβλημα χρησιμοποιωντας ενα καλωδιο και για το 8πινο κ για το 6πινο ταυτοχρονα, γιατι βαζωντας δυο ξεχωριστα μπορει να μην ειναι σταθερο το συστημα κ να ακουγεται πιο πολυ το coilwhine.

Τεσπα ελπιζω να μη σας μπερδεψα κ να καταλαβατε την ερωτηση μου. Θα περινενω τις απαντησεις σας... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρα το τροφοδοτικο σου εχει 2 επι 6+2 pins για pciexpress ?

οποτε συνεδεσες το ενα 6+2 στην οκταπινη και το αλλο 6 στην εξαπινη με τα +2 να κρεμονται,ολα οκ αν καταλαβα καλα

δε μπορω να καταλαβω γιατι εχεις αμφιβολιες για κατι τοσο προφανες

επισης  δεν καταλαβαινω γιατι μας ποσταρεις το psu

150 w βγαζει το 8πινο

75 το 6πινο

75 η θυρα pciexpress

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε το Spec του PCIE για το 6-Pin λέει 75W και 150W για το 8-Pin. Ασχέτα απο το Spec το κάθε καλώδιο αν είναι AWG 18 κάνει για ~10A ρεύμα, φυσικά μόνο εφόσον έχεις τροφοδοτικό καλής ποιότητας και όχι κανά Force 450W. Π.χ αν έχεις ενα 6-Pin με τις 3 12V γραμμές και 3 GND θα μπορούσες να τραβήξεις ~30Α δηλαδή κάπου 360W ! Το θέμα είναι να ξέρεις πως μοιράζει τα βύσματα το PSU σου γιατί μπορεί να 'ναι single ή dual rail και να μην έχει και πολύ νόημα αυτό που θες να αποφύγεις. Η RX 580 τραβάει κάπου 180~225W max και τα 40-50W λογικά τα παίρνει απο το PCIe X16, τα υπόλοιπα είναι λίγα και απορώ γιατί δεν άφησαν μόνο ενα 8-Pin. Τσάμπα το ψάχνεις μαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Το RM750X είναι υπεραρκετό για μια 580.

Σαν watt (750) το ξερω οτι ειμαι καλυμενος γενικα για ολο το συστημα. Η sapphire αναφερει 235power consumption.

Αυτο που με εβαλε σε σκεψεις ειναι οτι καποιοι σε ξενα φορουνς προτεινουν αν εχει το τροφοδοτικο δυο ξεχωριστα καλωδια pci-e (κ βγαζει το καθενα 2x 6+2 pin) να χρησιμοποιησεις και τα δυο. Το ενα για το 6+2 κ το δευτερο καλωδιο για για το 6αρι.  οπως εδω, ενα απο τα αρκετα θεματα που βρηκα στο διαδυκτιο.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3607161/question-pci-cables-rm850x.html

Εγω χρησιμοποιησα οπως ανεφερα μονο το ΕΝΑ καλωδιο, (για καλυτερο cable management) συνδεοντας κ το 8πινο κ το 6πινο με το ιδιο καλωδιο. Ελπιζω μην εχω θεμα... 

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνω τι λες, όμως τζάμπα αγχώνεσαι. Αν η κάρτα ήταν πιο ενεργοβόρα, μπορεί πράγματι να 'χες θέμα, δηλαδή να ζεστενόταν υπερβολικά το καλώδιο, όμως η 580 δεν είναι αρκετή για να υπερφορτώσει το ένα καλώδιο, οπότε κανένα πρόβλημα!

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 50EuroUser είπε

Το θέμα είναι να ξέρεις πως μοιράζει τα βύσματα το PSU σου γιατί μπορεί να 'ναι single ή dual rail και να μην έχει και πολύ νόημα αυτό που θες να αποφύγεις.

Καλυτερα ειναι single η dual rail, γιατι δε τα γνωριζω καλα αυτα... Το δικο μου psu με λιγο ψαξιμο στο google το αναφερουν ως single. (Εκτος αν επεσα σε λαθος πηγη)

Τα καλωδια ειναι τα αυτα που ειχε μεσα η συσκευασια οταν πηρα το τροφοδοτικο, δεν εχω παρει aftermarket

22 λεπτά πριν, LambisElef είπε

όμως η 580 δεν είναι αρκετή για να υπερφορτώσει το ένα καλώδιο, οπότε κανένα πρόβλημα!

Σε ευχαριστω για την απαντηση απλα η εκδοση της sapphire ειναι λιγο πιο υπερχρονισμενη σε σχεση με τις αλλες οποτε φανταζομαι θα τραβαει ισως περισσοτερο ρευμα. Απλα θελω να ξερω οτι ειμαι καλυμενος οπως την εχω συνδεσει ακομα κ αν κανω λιγο oc μελλοντικα στη καρτα.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

Για να υπερφορτωθεί το 8 PIN θέλει 480W κατανάλωση. Μόνο αν βάλεις υγρό άζωτο ίσως τα χτυπήσεις. Τι άλλο να πούμε;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον το χει μπλεξει με καγκουρικο τούρμπο οπότε εν συντομία ο μόνος τρόπος να πάθει ζημιά είναι να έχει ένα του κιλού με πιασαρικο τίτλο πχ Force 750 watt  Deer κτλ κτλ . Τώρα  γιατί ένα ms-tech modular 750   που με ρώτησε φίλος  ούτε αυτό το καλοβλέπω ... Επίσης το άνοιξα γιατί φαίνεται κάτι σαν λιπαρό λιπαντικό λάδι ; να κατεβαίνει από τα 8πηνα καλώδια κάποιος πυκνωτής πρέπει να χάνει - αυτά παθαινεις με τα φτηνά . 

Η σειρές nitro έχουν μια βιδουλα σε κάθε fan και ακουμπάει από την άλλη σε τσιπάκια ελεγχου για ρεύμα οπότε θεωρητικά αλλάζει πολύ εύκολα με άλλο set . Τώρα παλιό από την 480 που του δοκίμασα δεν αναγνωριζεται από την καινούργια ενώ είναι ακριβώς ίδια .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Μάλλον το χει μπλεξει με καγκουρικο τούρμπο οπότε εν συντομία ο μόνος τρόπος να πάθει ζημιά είναι να έχει ένα του κιλού με πιασαρικο τίτλο πχ Force 750 watt  Deer κτλ κτλ .

Μεχρι εδω σε πιανω φιλε μου... Μετα αρχισα να σε χανω... Μηπως ηθελες να απαντησεις σε αλλο θεμα κ τα μπερδεψες;

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω πάρει την Saphhrie Rx590 nitro+  η οποία θέλει ένα 8πινο και ένα 6πινο. Το τροφοδοτικό μου όμως (550W ) έχει μια 6πινη έξοδο για PCIe. Μπορώ να βάλω ένα καλώδιο στην 6πινη του τροφοδοτικού το οποίο θα χωρίζεται σε ένα 6πινο και ένα 8πινο ή θα κάνω ζημιά? Προφανώς δεν έχει άλλη PCIe έξοδο το τροφοδοτικό μου γι αυτό και ρωτάω. Ευχαριστώ εκ το προτέρων παιδιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, Vreyl είπε

Έχω πάρει την Saphhrie Rx590 nitro+  η οποία θέλει ένα 8πινο και ένα 6πινο. Το τροφοδοτικό μου όμως (550W ) έχει μια 6πινη έξοδο για PCIe. Μπορώ να βάλω ένα καλώδιο στην 6πινη του τροφοδοτικού το οποίο θα χωρίζεται σε ένα 6πινο και ένα 8πινο ή θα κάνω ζημιά? Προφανώς δεν έχει άλλη PCIe έξοδο το τροφοδοτικό μου γι αυτό και ρωτάω. Ευχαριστώ εκ το προτέρων παιδιά.

δε μπορώ να  πω οτι θα δουλέψει σίγουρα χωρίς προβλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι μαξ η 590 μπορεί να πάρει 150 watt,

μπορεί σε κάποια βαριά παιχνίδια να θέλει παραπάνω και μάλλον τροφοδοτικό 550w με μόνο ένα 6-pin είναι του κιλού.

δώσε κάνα 50αρι να πάρεις κάποιο αξιοπρεπές τροφοδοτικό όσο πιο άμεσα μπορείς. αν ήταν ποιοτικό 550w τότε θα ήσουν εντάξει.

.

Προσωρινά με 1 τέτοιο θα δουλέψει, το 6pin είναι κάπως προαιρετικό. αν βγάλει προβλήματα μη ξαφνιαστείς. από ανεπαρκή τροφοδοσία θα είναι.

https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=6pin+to+8pin

Επεξ/σία από SpoonyBar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...