SMARTYN89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, Νοίκιασα ένα διαμέρισμα πρόσφατα, που απ'ότι φαίνεται δεν έχει τα καλύτερα αλουμίνια. Δε το έπιασε το μάτι μου πριν την ενοικίαση για να το θέσω στον ιδιοκτήτη καθώς δεν ήξερα απο αλουμίνια αλλά και γενικά οι ατέλειες δεν έκαναν μπαμ. Ακόμα δε ξέρω πολλά απο αυτά, οπότε να διευκρινίσω οτί όταν λέω "κούφωμα" ή "αλουμίνια" εννοώ όλο μαζί και το παράθυρο ή μπαλκονόπορτα σαν σύνολο. Μετά που μπήκα λοιπόν και πιάσαν τα κρύα, είδα οτί από τα περισσότερα κουφώματα μπάζει ένα πολύ ελαφρύ ρεύμα αέρα, σχεδόν ανεπαίσθητο συνήθως, αλλά υπό συνθήκες (πχ θυελλώδεις άνεμοι) γίνεται αισθητό. Το ρεύμα αέρα αυτό αλλάζει αναλόγως το παράθυρο/πόρτα. Σε άλλα δεν έχει σχεδόν καθόλου σε άλλα είναι ξεκάθαρο. Τα σημεία που (πιστεύω) οτί "μπαζουν" είναι γύρω απο τα φύλα της (πχ) μπαλκονόπορτας είτε πάνω κάτω στους οδηγούς, είτε δεξιά αριστερά (όπου αυτή ασφαλίζει) αλλά είτε στη "μέση" εκεί που δηλαδή ακουμπά το ένα φύλο μπαλκονόπορτας το άλλο καθώς είναι δίφυλλες. Μπορεί να μη φταίει η ποιότητα των υλικών αλλά η κακή εγκατάσταση αρχικά, καθώς κάποιες μπαλκονόπορτες "παίζουν" αν τις σπρώξεις μέσα έξω (κάθετα στην επιφάνειά τους) και κουνάνε άνετα 3-5mm. Θα ήθελα λοιπόν να αξιολογήσω την κατάσταση να καταλάβω πόσο σοβαρό είναι πρόβλημα (ίσως υπερβάλλω) και επιπλέον να δω τι επιλογές βελτίωσης έχω με φτηνές/εύκολες λύσεις (πχ αλλαγή σε λάστιχα, αεροστόπ, μικροδιορθώσεις). Μετά απο αυτό αναλόγως του κόστους θα μπω στη διαδικασία να ενοχλήσω τον ιδιοκτήτη. Θέλω να το αποφύγω απλώς γιατί το πρόβλημα προς το παρόν δεν φαίνεται μεγάλο. Οπότε οι ερωτήσεις μου: 1. Υπάρχει η υπηρεσία "επίσκεψης - αξιολόγησης" υπάρχουσας εγκατάστασης απο οποιονδήποτε Αλουμινά? Μήπως πρέπει να φωνάξουμε τον ίδιο που έκανε την εγκατάσταση ή κάποιον απο χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα αλουμίνια (μάρκα)? 2. Αν υπάρχει η υπηρεσία της αξιολόγησης, γίνεται αυτή συνήθως δωρεάν με το σκεπτικό οτί θα αναλάβει (ενδεχομένως) την εργασία μετά, ή χρεώνεται και η επίσκεψη? 3. Απο εμπειρία σας παίζουν/έχουν ουσία μικροδιορθώσεις ή αν δε μπουν νέα αλουμίνια διαφορά δεν θα δω?
stelios18120 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1) πάρε όποιον θέλεις να τα δει αρκεί να ξέρει την δουλεια 2) ρώτησε τον αν χρεώνει επίσκεψη και πόσο 3)θα σου πει ο ίδιος τι να κάνεις όταν τα δει.
alkis13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Σαν ενοικιαστης οφείλεις να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιου οτι υπάρχει πρόβλημα και μπάζει αέρας, θα έρθει ο αλουμινας, θα αλλαξει λογικα λαστικα, κανένα μεντεσε και θα ειναι καινουργια απο άποψη αεροσφράγισης.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι είναι η "υπηρεσία αξιολόγηση αλουμινίων" την εχει φανταστεί η κάποιος στην είπε Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από NikosKallithea
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 8 minutes ago, NikosKallithea said: Τι είναι η "υπηρεσία αξιολόγηση αλουμινίων" την εχει φανταστεί η κάποιος στην είπε Είναι σαν κάτι τεχνικούς μάλλον που χρεώνουν την διάγνωση ακόμα κι αν δεν κάνεις επισκευή του ελαττωματικού προϊόντος.
MegalosVeziris Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εβαλα στο σπίτι μου 2 παράθυρα γερμανικά αλουμινίου και μπαζουν και αυτά. Καλά έμας δε μας νοιάζει το κρύο γιατί το καίμε στο φουλ αλλά νομίζω είναι από τις αδυναμίες του αλουμινίου και όχι κάτι άλλο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αλουμίνια και μπαζουν Τι αλουμίνια ειναι αυτα που βγάζετε και ποσα χρόνια πρίν τα βάλετε;
stelios18120 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε Καλά έμας δε μας νοιάζει το κρύο γιατί το καίμε στο φουλ Παλιές καλές εποχές επί ΠΑΣΟΚ Ένθερμο μελος εδω,λέει το καιει στο φουλ χωρίς να τον νοιαζει η κατανάλωση,το παραδέχεται χωρίς φόβο και πάθος. 😂😂 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από stelios18120 1
MegalosVeziris Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, stelios18120 είπε Παλιές καλές εποχές επί ΠΑΣΟΚ Ένθερμο μελος εδω,λέει το καιει στο φουλ χωρίς να τον νιαζει η κατανάλωση,το παραδέχεται χωρίς φόβο και πάθος. 😂😂 στο χωριο μου λενε οπως εστρωσες θα κοιμηθεις
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, SMARTYN89 είπε Καλησπέρα, Νοίκιασα ένα διαμέρισμα πρόσφατα, που απ'ότι φαίνεται δεν έχει τα καλύτερα αλουμίνια. Δε το έπιασε το μάτι μου πριν την ενοικίαση για να το θέσω στον ιδιοκτήτη καθώς δεν ήξερα απο αλουμίνια αλλά και γενικά οι ατέλειες δεν έκαναν μπαμ. Ακόμα δε ξέρω πολλά απο αυτά, οπότε να διευκρινίσω οτί όταν λέω "κούφωμα" ή "αλουμίνια" εννοώ όλο μαζί και το παράθυρο ή μπαλκονόπορτα σαν σύνολο. Μετά που μπήκα λοιπόν και πιάσαν τα κρύα, είδα οτί από τα περισσότερα κουφώματα μπάζει ένα πολύ ελαφρύ ρεύμα αέρα, σχεδόν ανεπαίσθητο συνήθως, αλλά υπό συνθήκες (πχ θυελλώδεις άνεμοι) γίνεται αισθητό. Το ρεύμα αέρα αυτό αλλάζει αναλόγως το παράθυρο/πόρτα. Σε άλλα δεν έχει σχεδόν καθόλου σε άλλα είναι ξεκάθαρο. Τα σημεία που (πιστεύω) οτί "μπαζουν" είναι γύρω απο τα φύλα της (πχ) μπαλκονόπορτας είτε πάνω κάτω στους οδηγούς, είτε δεξιά αριστερά (όπου αυτή ασφαλίζει) αλλά είτε στη "μέση" εκεί που δηλαδή ακουμπά το ένα φύλο μπαλκονόπορτας το άλλο καθώς είναι δίφυλλες. Μπορεί να μη φταίει η ποιότητα των υλικών αλλά η κακή εγκατάσταση αρχικά, καθώς κάποιες μπαλκονόπορτες "παίζουν" αν τις σπρώξεις μέσα έξω (κάθετα στην επιφάνειά τους) και κουνάνε άνετα 3-5mm. Θα ήθελα λοιπόν να αξιολογήσω την κατάσταση να καταλάβω πόσο σοβαρό είναι πρόβλημα (ίσως υπερβάλλω) και επιπλέον να δω τι επιλογές βελτίωσης έχω με φτηνές/εύκολες λύσεις (πχ αλλαγή σε λάστιχα, αεροστόπ, μικροδιορθώσεις). Μετά απο αυτό αναλόγως του κόστους θα μπω στη διαδικασία να ενοχλήσω τον ιδιοκτήτη. Θέλω να το αποφύγω απλώς γιατί το πρόβλημα προς το παρόν δεν φαίνεται μεγάλο. Οπότε οι ερωτήσεις μου: 1. Υπάρχει η υπηρεσία "επίσκεψης - αξιολόγησης" υπάρχουσας εγκατάστασης απο οποιονδήποτε Αλουμινά? Μήπως πρέπει να φωνάξουμε τον ίδιο που έκανε την εγκατάσταση ή κάποιον απο χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα αλουμίνια (μάρκα)? 2. Αν υπάρχει η υπηρεσία της αξιολόγησης, γίνεται αυτή συνήθως δωρεάν με το σκεπτικό οτί θα αναλάβει (ενδεχομένως) την εργασία μετά, ή χρεώνεται και η επίσκεψη? 3. Απο εμπειρία σας παίζουν/έχουν ουσία μικροδιορθώσεις ή αν δε μπουν νέα αλουμίνια διαφορά δεν θα δω? Απ οτι καταλαβαινω εχεις συρομενα.. Αυτα χανουν στους οδηγους.. απο τον αρμοκαλυπτρο.. και εκει που κλεινει το παραθυρο στην κασα.. Τωρα αν εφαπτονται ολα σωστα τοτε κοιτας να σου αλλαξουν βουρτσακια.. Για να καταλαβεις τι παιζει παρε εναν φυσητηρα.. Εσυ απο μεσα και ο αλλας πεταει αερα απο εξω περιμετρικα.. πχ https://www.skroutz.gr/s/2957016/Verto-52G505.html#reviews 1
overpower Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Επειδη το παρατηρησαμε και στο δικο μας σπιτι μετα απο ανακαινιση, αν υπαρχει εξωτερικο φως (αν οχι 2ο ατομο με φακο), τσεκαρε για κενα εκει που "κολλανε" τα κουφωματα. Δεν μιλαω για τοιχο, στο μεταξυ τους κομματι. πχ μπαλκονοπορτα στις γωνιες τις πορτας οπου εχουν κολλησει τα 4 φυλλα αλουμινιου, ή σε μεγαλη τζαμαρια στα μεταξυ τους κομματια (πχ σκελετου και παραθυρου).
babisgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Φώναξε αν μπορείς τον επαγγελματία που τα έφτιαξε πρώτα από όλα και πες του τα προβλήματα με ήρεμο ύφος... Και δες τι θα γίνει . Αλλιώς βρες κάποιον που να δουλεύει τη συγκεκριμένη μάρκα,αν την ξέρεις, και θα σου δώσει λύσει αν δεν είναι κάποιο πρόβλημα σοβαρό κατασκευαστικό. Σου μιλάω σαν επαγγελματίας του χώρου
papoys1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν είναι συρόμενα ότι και να κάνεις έστω και ελάχιστα από κάπου θα περνάει αέρας όταν φυσάει έξω ειδικά αν φυσάει πολύ όπως χτες. Έχω και τα ξέρω.Ρώτησα και αλουμινά δεν γίνεται τίποτε.Τζάμπα λεφτά θα δώσεις.Μόνο τα ανοιγόμενα που έχουν καλά λάστιχα σφραγίζουν τέλεια αν βέβαια είναι και καλή σειρά και όχι τίποτε αλουμίνια της πλάκας.Έτυχε να αλλάξω ένα βορεινό συρόμενο με ανοιγόμενο για άλλους λόγους και διαπίστωσα τη διαφορά αμέσως από το θόρυβο. Επίσης για να αλλαχτούν έστω και βουρτσάκια το κόστος είναι αρκετά μεγάλο γιατί τα αλουμίνια πρέπει να βγουν να ξεμονταριστούν και να μονταριστούν από την αρχή.Δεν είναι κάτι απλό να τραβήξεις το ένα βουρτσάκι και να βάλεις το άλλο.Και για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να τα πάρει ο αλουμινάς στο μαγαζί που έχει τα εργαλεία και τον πάγκο εργασίας.Ποιος θα αναλάβει το κόστος;;;;; Και μία συμβουλή.Αυτά θέματα τα πάμε εδώ που υπάρχουν οι αξιολογητές και οι "ειδικοί" που δίνουν και σωστές συμβουλές. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 15 hours ago, NikosKallithea said: Αλουμίνια και μπαζουν Αν είναι απλά συρόμενα, που το παράξενο?
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Αν είναι απλά συρόμενα, που το παράξενο? 15 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε Εβαλα στο σπίτι μου 2 παράθυρα γερμανικά αλουμινίου και μπαζουν και αυτά. Καλά έμας δε μας νοιάζει το κρύο γιατί το καίμε στο φουλ αλλά νομίζω είναι από τις αδυναμίες του αλουμινίου και όχι κάτι άλλο. Αναφέρθηκα στο παραπανω ποστ, δεν μπαζουν τα σύγχρονα συρόμενα αν είναι σωστα τοποθετημένα και ποιοτικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα