Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, NikosKallithea said:

Αναφέρθηκα στο παραπανω ποστ, δεν μπαζουν τα σύγχρονα συρόμενα αν είναι σωστα τοποθετημένα και ποιοτικά

Κι εμείς σχολιάζουμε τα συρόμενα με βουρτσάκια, τα οποία κατά κανόνα μπάζουν, ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνουμε λόγω της έντασης του ανέμου.

Οπότε μένει να διευκρινήσει ο Veziris τι τύπου αλουμίνια έχει. 😛

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Κι εμείς σχολιάζουμε τα συρόμενα με βουρτσάκια, τα οποία κατά κανόνα μπάζουν, ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνουμε λόγω της έντασης του ανέμου.

Οπότε μένει να διευκρινήσει ο Veziris τι τύπου αλουμίνια έχει. 😛

Αυτό που λες, τα δικά μου γερμανικά με 600 ευρώ το ένα κόστος και μπαζει. Είναι συρόμενα με βούρτσακια.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

Αυτό που λες, τα δικά μου γερμανικά με 600 ευρώ το ένα κόστος και μπαζει. Είναι συρόμενα με βούρτσακια.

Οταν μιλαμε για καινουργια συρομενα αλουμινια δεν πρεπει να περναει ο αερας για την πλακα του οπως στα παλια..

Τα εχουν εξελιξει και αυτα..

Παντως η πιο φθηνη λυση για καλη θερμομονωση-αεροδιαπερατοτητα ειναι ο συνδιασμος ανοιγομενο pvc με ενεργειακο υαλοπινακα!

Και να θυμαστε.. Αν το σπιτι σας δεν εχει μονωση δεν θα σας σωσουν τα κουφωματα!!! Και μιλαω παντα σχεση κοστος-αποτελεσμα..!

Βαλτε χοντρες κουρτινες που να ακουμπανε μεχρι το πατωμα και θα δειτε διαφορα σε σχεση με τα χρηματα που θα εχετε δωσει!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Κάποια σχόλια:

18 ώρες πριν, alkis13 είπε

Σαν ενοικιαστης οφείλεις να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιου οτι υπάρχει πρόβλημα και μπάζει αέρας, θα έρθει ο αλουμινας, θα αλλαξει λογικα λαστικα, κανένα μεντεσε και θα ειναι καινουργια απο άποψη αεροσφράγισης.

Ναι το έκανα σήμερα καθώς τελικά μου βάζει και νερό από κάτι μικρές ρωγμές ενδιάμεσα στον τοίχο και την κάσα (σαν να κλαίει το τσιμέντο). Στα παράθυρα αυτό που είναι ανοιγόμενα, στα συρρόμενα βάζει στον οδηγό λίγο (μου φαίνεται πιο λογικό). Οπότε θα έρθει κάποια στιγμή να τα δει κάποιος. Φοβάμαι μην είναι ο αρχικός μάστορας μόνο.

13 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Απ οτι καταλαβαινω εχεις συρομενα.. Αυτα  χανουν στους οδηγους.. απο τον αρμοκαλυπτρο..  και εκει που κλεινει το παραθυρο στην κασα..

Τωρα αν εφαπτονται ολα σωστα τοτε κοιτας να σου αλλαξουν βουρτσακια..

Για να καταλαβεις τι παιζει παρε εναν φυσητηρα.. Εσυ απο μεσα και ο αλλας πεταει αερα απο εξω περιμετρικα..

πχ  https://www.skroutz.gr/s/2957016/Verto-52G505.html#reviews

Καλά κατάλαβες, συρόμενα είναι. Δηλαδή έχω και παράθυρα ανοιγόμενα αλλά ο αέρος πιο πολύ απο τις δύο συρρόμενες μπαλκονόπορτες μπαινει. Το καταλαβαίνω οτί πάντα μπορεί να μπαίνει λίγο, αλλά το πόσο "λίγο" είναι το αποδεκτό δε ξέρω. Εχτες που φυσούσε πολύ η μία μπαλκονόπορτα έπαιζε 3-5mm απο τον αέρα μέσα έξω και έκανε και θόρυβο. Δηλαδή -δυστυχώς- δε νομίζω να με σώσουν τα βουρτσάκια απλά. Έχω φυσητήρα τέτοιο (ίσως τον ίδιο), ίσως το δοκιμάσω να μπορώ να αναπαράγω το φαινόμενο οποιαδήποτε στιγμή.

13 ώρες πριν, overpower είπε

Επειδη το παρατηρησαμε και στο δικο μας σπιτι μετα απο ανακαινιση, αν υπαρχει εξωτερικο φως (αν οχι 2ο ατομο με φακο), τσεκαρε για κενα εκει που "κολλανε" τα κουφωματα. Δεν μιλαω για τοιχο, στο μεταξυ τους κομματι. πχ μπαλκονοπορτα στις γωνιες τις πορτας οπου εχουν κολλησει τα 4 φυλλα αλουμινιου, ή σε μεγαλη τζαμαρια στα μεταξυ τους κομματια (πχ σκελετου και παραθυρου).

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, γιατί όντως σε 1-2 περιπτώσεις το έχω δει αυτό. Δηλαδή σε ένα παραθυράκι μικρό δωματίου, μπορείς να δεις φως αναμεσα στον μεντεσέ και στην κάσα του παραθύρου. Μάλιστα αν το σπρώξω δυνατά αισθάνομαι οτί κουνιέται και κλείνει (μέχρι να ξαναχαλαρώσει I guess).

1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

[...]Kαι να θυμαστε.. Αν το σπιτι σας δεν εχει μονωση δεν θα σας σωσουν τα κουφωματα!!! Και μιλαω παντα σχεση κοστος-αποτελεσμα..!

Βαλτε χοντρες κουρτινες που να ακουμπανε μεχρι το πατωμα και θα δειτε διαφορα σε σχεση με τα χρηματα που θα εχετε δωσει!!!

Μα ακριβώς λόγω μόνωσης ξεκίνησε όλο αυτό. Καθώς χρησιμοποιώ ηλεκτρική θέρμανση (καλοριφέρ λαδιού 2.5KW) που θερμαίνει τον αέρα, είδα μεγάλη δυσκολία στην θέρμανση, και εκεί ξεκίνησα να το ψάχνω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουν καν πατζούρια στο σαλόνι η μία μπαλκονόπορτα και το παράθυρο (για έξτρα μόνωση), οπότε οποιοδήποτε κενό ή ατέλεια στα τζάμια/ακουμίνια ενισχύεται φουλ.

Ισχύει οτί θα βάλω κουρτίνες, μεγάλες, και χοντρές (black out μάλλον λόγω απουσίας πατζουριών). Ξέρω οτί θα βοηθήσουν. Αλλά κοιτάω να δω αν διορθώνεται η πηγή του κακού κάπως.

Επεξ/σία από SMARTYN89
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Μα ακριβώς λόγω μόνωσης ξεκίνησε όλο αυτό. Καθώς χρησιμοποιώ ηλεκτρική θέρμανση (καλοριφέρ λαδιού 2.5KW) που θερμαίνει τον αέρα, είδα μεγάλη δυσκολία στην θέρμανση, και εκεί ξεκίνησα να το ψάχνω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουν καν πατζούρια στο σαλόνι η μία μπαλκονόπορτα και το παράθυρο (για έξτρα μόνωση), οπότε οποιοδήποτε κενό ή ατέλεια στα τζάμια/ακουμίνια ενισχύεται φουλ.

Ισχύει οτί θα βάλω κουρτίνες, μεγάλες, και χοντρές (black out μάλλον λόγω απουσίας πατζουριών). Ξέρω οτί θα βοηθήσουν. Αλλά κοιτάω να δω αν διορθώνεται η πηγή του κακού κάπως.

Αλλο προβληματικο κουφωμα.. και αλλο η συνολικη μονωση του χωρου..

Εγω θελω να πω σε ενα σπιτι που δεν εχει θερμομονωση και καινουργια κουφωματα να βαλει καποιος μετα απο λιγο καιρο παλι παραπονο θα εχει..

Το σωμα συνηθιζει στις καινουργιες συνθηκες.. 

Αν μεινεις σε ενα σπιτι με τον καλυτερο συντελεστη θερμομονωσης.. θα καταλαβεις μετα οτι το δικο σου ειναι σουρωτηρι!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...