Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταιες μερες εχω 10 -15 μηνυματα στο email μου(Λάβαμε ένα αίτημα αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook) και στο κινητο(ενα 5ψηφιο νουμερο οτι ειναι ο κωδικος προσβασης).Αλλαξα τον κωδικο προσβασης σε πιο ισχυρο.Τι αλλο μπορω να κανω ξερει καποιος?Σιγουρα καποιος ξερει το email μου και προσπαθει να μπει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dannie είπε

Τις τελευταιες μερες εχω 10 -15 μηνυματα στο email μου(Λάβαμε ένα αίτημα αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook) και στο κινητο(ενα 5ψηφιο νουμερο οτι ειναι ο κωδικος προσβασης).Αλλαξα τον κωδικο προσβασης σε πιο ισχυρο.Τι αλλο μπορω να κανω ξερει καποιος?Σιγουρα καποιος ξερει το email μου και προσπαθει να μπει.

είτε μιλάμε για το FB, είτε για οποιαδήποτε άλλη online υπηρεσία (e-mail, cloud κτλ) φροντίζεις να έχεις ενεργοποιημένη τη 2FA δυνατότητα που δίνει η καθεμία.

https://www.facebook.com/security/2fac/setup/intro/

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dannie είπε

Να ενεργοποιήσεις το 2 step verification για να μην μπορεί να μπεί κανείς.Μετά να αλλάξεις πάλι τον κωδικό.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχιν αλλαζεις κωδικους και σε fb και σε mail οπως και εκανες ορθα. Επισης καταχωρησε το μειλ και το νουμερο απο το οποιο σου στελνουν ως σπαμ και ξεμπερδευεις και απο την ενοχληση

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Thanks 1
Δημοσ.

και γενικά, καλό θα είναι να μην έχεις ένα mail για όλες τις δουλειές

άλλο mail για επικοινωνία/επαγγελματικο.

άλλο για e-banking κτλ κτλ

και πουθενά ίδιο password

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guido είπε

και γενικά, καλό θα είναι να μην έχεις ένα mail για όλες τις δουλειές

άλλο mail για επικοινωνία/επαγγελματικο.

άλλο για e-banking κτλ κτλ

και πουθενά ίδιο password

Νομιζω οτι το μαιλ που εχεις κανει τον λογαριασμο του φεις μπορουν και το βλεπουν οι φιλοι(δεν υπαρχει η επιλογη να μην το βλεπει κανεις).

1111.ιμαιλ....Στιγμιότυπο 2019-01-16, 2.37.23 μμ.jpg

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dannie είπε

Νομιζω οτι το μαιλ που εχεις κανει τον λογαριασμο του φεις μπορουν και το βλεπουν οι φιλοι(δεν υπαρχει η επιλογη να μην το βλεπει κανεις).

1111.ιμαιλ....Στιγμιότυπο 2019-01-16, 2.37.23 μμ.jpg

αυτο που εχεις παραθέσει αφορά το ποιοι μπορουν να κάνουν search γνωρίζοντας το email σου, για να βρουν το προφιλ σου.

δεν σημαίνει πως οι φιλοι σου εχουν πρόσβαση στο ποιο ειναι το e-mail σου

το visibility του e-mail σου το οριζεις στο "Contact and Basic Info" του "About", όπου έχει επιλογή για :

a) only me

b) hide from timeline

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dannie είπε

Πέρα από τα πολύ σωστά που σου είπαν οι συνσχολιαστές, τα email που λαμβάνεις είναι όντως από το facebook?

Γιατί και σε μένα έρχονται κατά καιρούς email, που υποτίθεται ότι είναι από το facebook, instagram κ.λπ. ενώ δεν έχω λογαριασμό  σε κανένα από αυτά, οπότε τα δηλώνω ως phishing για να μην ξανάρθουν και να ενημερώσω σχετικά τις εταιρίες.

Επίσης έρχονται δήθεν από courier, amazon, ebay κ.λπ. αλλά όλα είναι phising και ούτε καν τα ανοίγω γιατί ξέρω τι περιμένω και από πού καθώς τα παρακολουθώ από τις αντίστοιχες σελίδες!

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Νομίζω ανέφερε πως του έρχεται και κωδικός στο κινητό οπότε λογικά δεν είναι σκαμ, αλλά όντως κάποιος προσπαθεί να κάνει ανάκτηση

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guido είπε

Νομίζω ανέφερε πως του έρχεται και κωδικός στο κινητό οπότε λογικά δεν είναι σκαμ, αλλά όντως κάποιος προσπαθεί να κάνει ανάκτηση

Ακριβως..!

Δημοσ.

32 λεπτά πριν, guido είπε

Όταν όμως οι επαφές email και κινητού είναι συγχρονισμένες δεν είναι λογικό να πηγαίνει αντίστοιχο μήνυμα και στο κινητό?

Προσωπικά δεν τα έχω συγχρονισμένα, ούτε έχω δηλώσει κινητό σε κανένα λογαριασμό email, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί αυτό που ρωτάω.

19 λεπτά πριν, Dannie είπε

Ακριβως..!

Eίναι από το facebook τα email?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dannie είπε

2FA με usb dongle.

https://www.dongleauth.info/dongles/

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Όταν όμως οι επαφές email και κινητού είναι συγχρονισμένες δεν είναι λογικό να πηγαίνει αντίστοιχο μήνυμα και στο κινητό?

Προσωπικά δεν τα έχω συγχρονισμένα, ούτε έχω δηλώσει κινητό σε κανένα λογαριασμό email, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί αυτό που ρωτάω.

Eίναι από το facebook τα email?

Ναι απο facebook ειναι.

11111.φαις....Στιγμιότυπο 2019-01-16, 6.40.28 μμ.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dannie είπε

Ναι απο facebook ειναι.

11111.φαις....Στιγμιότυπο 2019-01-16, 6.40.28 μμ.jpg

οκ

Τότε όντως κάποιος προσπαθεί να σου κλέψει τον λογαριασμό.

Αφού άλλαξες κωδικούς θα πρέπει να μην ξανάρθουν.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...