Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Terrabytes written, ορίζουν την εγγύηση άσχετα από τα χρόνια που αναφέρει.

Κοίτα εάν μιλάμε πρακτικά για 20-30gb/μήνα δεν θα τα φτάσεις ποτε. Αλλά εάν το workflow σου περιλαμβάνει πολλαπλα tb/μήνα καλό είναι να το ψαξεις και συνήθως οι SSD με μεγαλύτερη χωρητικότητα έχουν κ μεγαλύτερη αντοχή.

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η εγγύηση ορίζεται από τα tb το μόνο που είχα υποθέσει σχετικα ήταν το life span του δίσκου 

Ότι ας πούμε είναι φυσιολογικη φθορά το να έχει χαμηλή υγεία η να βγει ακόμα και off αν έχει γράψει 10tb ένας 120αρης.

Αναφερεται αυτό πουθενά στα specs; 

Ελπίζω μόνο να πάρω μια σωστή απόφαση όταν κάνω το μετέωρο βήμα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Δεν ήξερα ότι η εγγύηση ορίζεται από τα tb το μόνο που είχα υποθέσει σχετικα ήταν το life span του δίσκου 

Ότι ας πούμε είναι φυσιολογικη φθορά το να έχει χαμηλή υγεία η να βγει ακόμα και off αν έχει γράψει 10tb ένας 120αρης.

Αναφερεται αυτό πουθενά στα specs; 

Ελπίζω μόνο να πάρω μια σωστή απόφαση όταν κάνω το μετέωρο βήμα. 

Έριξα μια ματιά στους 970+crucial που αναφέρεις και είδα ότι έχουν σχετικά πολύ μεγάλο tbw (150 και 175tbw αντίστοιχα) οπότε είναι οντως πολύ δύσκολο να το φτάσεις.

Για την 5ετια που χει 970 σημαινει ότι πρέπει να γράφεις σταθερά πάνω από 2,5tb κάθε μήνα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα κανένα σερβερ 24/7 μπορεί και να τα έγραφα 😛

Οπότε υποθέτοντας ότι το workflow μου είναι σημαντικά μικρότερο δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα. 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, @topos είπε

Terrabytes written, ορίζουν την εγγύηση άσχετα από τα χρόνια που αναφέρει.

Κοίτα εάν μιλάμε πρακτικά για 20-30gb/μήνα δεν θα τα φτάσεις ποτε. Αλλά εάν το workflow σου περιλαμβάνει πολλαπλα tb/μήνα καλό είναι να το ψαξεις και συνήθως οι SSD με μεγαλύτερη χωρητικότητα έχουν κ μεγαλύτερη αντοχή.

Ουδεμια σχεση δεν εχει η Εγγυηση με τα TBW. Τα TBW απλα οριζουν την αντοχη του καθε μοντελου, δεν σημαινει πως αν τα ξεπερασεις και χαλασει οτι σε καλυπτουν σε εγγυηση μετα το περας της εγγυησης.

8 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Αν είχα κανένα σερβερ 24/7 μπορεί και να τα έγραφα 😛

Οπότε υποθέτοντας ότι το workflow μου είναι σημαντικά μικρότερο δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα. 

Περα απο το αν θα τα φτασεις ποτε ειναι και θεμα ποιοτητας του τι παιρνεις, στα ιδια χρηματα γιατι να μην παρεις κατι καλυτερο; Δεν θυμαμαι τις ταχυτητες του 970 αλλα δεν νομιζω να ειναι καλυτερες απο του MP510.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Ουδεμια σχεση δεν εχει η Εγγυηση με τα TBW. Τα TBW απλα οριζουν την αντοχη του καθε μοντελου, δεν σημαινει πως αν τα ξεπερασεις και χαλασει οτι σε καλυπτουν σε εγγυηση μετα το περας της εγγυησης.

Περα απο το αν θα τα φτασεις ποτε ειναι και θεμα ποιοτητας του τι παιρνεις, στα ιδια χρηματα γιατι να μην παρεις κατι καλυτερο; Δεν θυμαμαι τις ταχυτητες του 970 αλλα δεν νομιζω να ειναι καλυτερες απο του MP510.

Τελικά τι ισχύει με το tbw; ξεκαθαρα εγκυκλιοπαιδικά ρωτάω τώρα! 

Αναφερεται σε κάποιο datasheet η στα μικρά γράμματα της εγγύησης αυτό που λέει ο φίλος @topos; 

Και εγώ Samsung η corsair θα κοιτούσα περισσότερο αλλά θέλω να έχω επιλογές, θα κοιτούσα και άλλες μάρκες πόσο μαλλον τώρα που είμαι με μπάτζετ. 

Στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα patriot 480gb από το κίτρινο μαγαζί. 😛

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Τελικά τι ισχύει με το tbw; ξεκαθαρα εγκυκλιοπαιδικά ρωτάω τώρα! 

Αναφερεται σε κάποιο datasheet η στα μικρά γράμματα της εγγύησης αυτό που λέει ο φίλος @topos; 

Και εγώ Samsung η corsair θα κοιτούσα περισσότερο αλλά θέλω να έχω επιλογές, θα κοιτούσα και άλλες μάρκες πόσο μαλλον τώρα που είμαι με μπάτζετ. 

Στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα patriot 480gb από το κίτρινο μαγαζί. 😛

To TBW ειναι σαν να σου λενε πως η μηχανη του αυτοκινητου σου κατα μεσο ορο θελει αλλαγη στα 200.000 χιλιομετρα. Οσο μεγαλυτερος ο αριθμος τοσο περισσοτερο αντεχει ενας SSD.

Στο απλοποιω παρα πολυ για να το καταλαβεις.

• Like 1
Δημοσ.

H εγγύηση του ssd σου λήγει οταν περασουν τα χρονια που δινει ο κατασκευαστής ή  τα tbw. Οποιο απο τα 2 γίνει πρώτο. Μονο στην ιντελ οταν γραψεις τα απαιτουμενα tb ο δισκος σταματαει να δουλευει αφου πρωτα μπει σε read only mode την πρωτη φορα. Σε ολους τους αλλους κατασκευαστες δουλευει κανονικα, αν και με απλη καθημερινη χρήση ειναι σχεδον αδυνατο να τα φτασεις.

Απο καινουριους πάρε adata sx8200 pro η adata s11 pro (o ιδιος δισκος ειναι). Ο πιο γρηγορος ειναι σε αυτη τη χωρητικοτητα λινκ και το βρισκεις στα 70 ευρω απο bora (10 ευρω μεταφορικα). Απο samsung 970 evo κλπ ακομα και ο απλος 8200 καλύτερος ειναι σε αυτη τη χωρητικοτητα.

Στα 512gb εκτος απο τον adata δες review κοιτας και τον hp 950 που θα κυκλοφορησει σε καμια 10αρια μερες. Γενικοτερα ο,τι εχει silicon motion sm2262en controller ειναι ο,τι πιο γρηγορο κυκλοφορει και οι συγκεκριμένοι εχουν ανταγωνιστικές τιμές.

• Like 2
Δημοσ.

Το είχα κατανόηση αυτό το κομμάτι. 

Εγω ρώτησα αν ισχύει τελικά η όχι το θέμα tbw και εγγύηση. 

Γνώμη για 960 Evo; 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

H εγγύηση του ssd σου λήγει οταν περασουν τα χρονια που δινει ο κατασκευαστής ή  τα tbw. Οποιο απο τα 2 γίνει πρώτο. Μονο στην ιντελ οταν γραψεις τα απαιτουμενα tb ο δισκος σταματαει να δουλευει αφου πρωτα μπει σε read only mode την πρωτη φορα. Σε ολους τους αλλους κατασκευαστες δουλευει κανονικα, αν και με απλη καθημερινη χρήση ειναι σχεδον αδυνατο να τα φτασεις.

Απο καινουριους πάρε adata sx8200 pro η adata s11 pro (o ιδιος δισκος ειναι). Ο πιο γρηγορος ειναι σε αυτη τη χωρητικοτητα λινκ και το βρισκεις στα 70 ευρω απο bora (10 ευρω μεταφορικα). Απο samsung 970 evo κλπ ακομα και ο απλος 8200 καλύτερος ειναι σε αυτη τη χωρητικοτητα.

Στα 512gb εκτος απο τον adata δες review κοιτας και τον hp 950 που θα κυκλοφορησει σε καμια 10αρια μερες. Γενικοτερα ο,τι εχει silicon motion sm2262en controller ειναι ο,τι πιο γρηγορο κυκλοφορει και οι συγκεκριμένοι εχουν ανταγωνιστικές τιμές.

Προσπαθω να καταλαβω που εχεις δει οτι οι Adata ειναι οι πιο γρηγοροι αυτη την στιγμη.

Ιδια νουμερα βλεπω με τον MP510 με την μονη διαφορα οτι ο 960GB MP510 εχει 1700TBW ενω ο 1ΤΒ SX8200 Pro εχει 640TBW....

Καλο ειναι οταν προτεινουμε κατι να τα κοιταμε ολα.

50 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Το είχα κατανόηση αυτό το κομμάτι. 

Εγω ρώτησα αν ισχύει τελικά η όχι το θέμα tbw και εγγύηση. 

Γνώμη για 960 Evo; 

Το TBW μην το κοιτας σε θεμα εγγυησης, δεν παιζει να το πιασεις ποτε (ειδικα οταν μιλαμε για τερατα σαν τον MP510).....Το TBW να το κοιτας απλα απο αποψη ποιοτητας δισκου....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα tbw τα αναφέρα γιατί είπες για video editing.

Ίσως είμαι  προσωπικά κάπως υπερβολικα ευαισθητος γιατί ψάχνομαι και εγώ για SSD με χρήση ~600gb/μήνα.

Που και πάλι από όσο βλέπω πλέων δεν υπάρχει θέμα με τα tbw των καινούργιων(παλιότερα δεν ίσχυε απαραίτητα αυτό).

Υ.γ Όχι πως έχει ιδιαιτερη σημασία  τελικά, αλλά  και εγώ πιστευω πως λήγει η εγγύηση είτε στον χρόνο που αναφερετε, είτε εάν πιάσεις τα tbw .Οποίο έρθει πρώτο δλδη.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Προσπαθω να καταλαβω που εχεις δει οτι οι Adata ειναι οι πιο γρηγοροι αυτη την στιγμη.

Ιδια νουμερα βλεπω με τον MP510 με την μονη διαφορα οτι ο 960GB MP510 εχει 1700TBW ενω ο 1ΤΒ SX8200 Pro εχει 640TBW....

Καλο ειναι οταν προτεινουμε κατι να τα κοιταμε ολα.

Το πώς βλέπεις ότι η μονη διαφορα ειναι τα tbw δεν το ξέρω. Επίσης το γεγονος οτι μπορει να μην ξέρεις να ερμηνεύεις τι είναι σημαντικο και τι οχι στα benchmarks που βλέπεις, είναι δικό σου θεμα.

O Phison PS5012-E12 controller που έχει ο corsair mp510 κατασκευάστηκε για workstation χρησεις, όπου έχεις πολλους workers, μεγάλα queue depths , πολλες συνεχομενες εγγραφες και σε ενδιαφερουν οι σταθερες αποδοσεις σε αυτες τις συνθηκες χρησης και όχι τα σκαμπανεβάσματα.

Εχοντας αυτα σαν στοχους, οι επιδοσεις του σε qd 1-2 με εναν worker, που ειναι το 95% χρήσης ενος καθημερινου user, ειναι αρκετα πιο χαμηλα σε σχεση με τον silicon motion sm2262en που φτιαχτηκε για τον ακριβως αντιθετο σκοπο, δλδ τον καθημερινο user.

Tα random reads σε qd1 που δειχνουν την αποκρισημοτητα και το πόσο σβελτος ειναι ενας υπολογιστης ο adata 8200 pro πιανει 80+ mb/s (18000+ iops) ενώ ο crucial mp510 ειναι στα 60+ mb/s (13000+ iops) δλδ 33% πιο αργός.

Οπότε το ότι εσύ δεν ξέρεις να διαβαζεις/ερμηνεύεις τα reviews ειναι δικό σου θέμα. Στις παρακατω φωτο τα νουμερα ειναι σε qd1/2/4. Οπως βλέπεις εγω δειχνω που τα έχω βρει.

8850_007_adata-sx8200-pro-nvme-ssd-revie

8792_007_corsair-force-mp510-nvme-ssd-re

8792_001_corsair-force-mp510-nvme-ssd-re

8792_002_corsair-force-mp510-nvme-ssd-re

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, EddieObscurant είπε

Το πώς βλέπεις ότι η μονη διαφορα ειναι τα tbw δεν το ξέρω. Επίσης το γεγονος οτι μπορει να μην ξέρεις να ερμηνεύεις τι είναι σημαντικο και τι οχι στα benchmarks που βλέπεις, είναι δικό σου θεμα.

O Phison PS5012-E12 controller που έχει ο corsair mp510 κατασκευάστηκε για workstation χρησεις, όπου έχεις πολλους workers, μεγάλα queue depths , πολλες συνεχομενες εγγραφες και σε ενδιαφερουν οι σταθερες αποδοσεις σε αυτες τις συνθηκες χρησης και όχι τα σκαμπανεβάσματα.

Εχοντας αυτα σαν στοχους, οι επιδοσεις του σε qd 1-2 με εναν worker, που ειναι το 95% χρήσης ενος καθημερινου user, ειναι αρκετα πιο χαμηλα σε σχεση με τον silicon motion sm2262en που φτιαχτηκε για τον ακριβως αντιθετο σκοπο, δλδ τον καθημερινο user.

Tα random reads σε qd1 που δειχνουν την αποκρισημοτητα και το πόσο σβελτος ειναι ενας υπολογιστης ο adata 8200 pro πιανει 80+ mb/s (18000+ iops) ενώ ο crucial mp510 ειναι στα 60+ mb/s (13000+ iops) δλδ 33% πιο αργός.

Οπότε το ότι εσύ δεν ξέρεις να διαβαζεις/ερμηνεύεις τα reviews ειναι δικό σου θέμα. Στις παρακατω φωτο τα νουμερα ειναι σε qd1/2/4. Οπως βλέπεις εγω δειχνω που τα έχω βρει.

Μεσω TBW κρινεις την αντοχη των SSD, ξεκαθαρα πραγματα, γιαυτο και εξαλλου η Adata "κρυβει" τα νουμερα αυτα μεσα στο datasheet των SSD της και δεν τα εχει πουθενα στην σελιδα της (τιποτα δεν ειναι τυχαιο - βεβαια δεν το κανει μονο η Adata αυτο). Τωρα αν εσυ μπορεις να συγκρινεις το 1700 με το 640 ενταξει δικαιωμα σου.

Περα απο αυτο μαλλον εσυ διαβαζεις αυτο που θελεις να διαβαζεις απο καθε συγκριτικο αφου βλεπω μονο μερικα αποτελεσματα IOPS και τπτ αλλο (δεν ηξερα πως μονο τα IOPS μετρανε). Αν θελεις να μιλαμε για IOPS βεβαια ψαξε να βρεις για το 12ωρο τεστ της SNIA και ανεβασε νουμερα.

Παντως ακομα και σε καποια απο τα Cherry picked που ανεβασες βγαινει πρωτος ο MP510 (128Kb Seq Read - 4k Random QD4).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κοιτούσα τον adata, αλλά τα νούμερα που έδιναν σαν κατασκευαστές ήταν χειρότερα.

Επίσης εδώ μιλάς για 1tb χωριτικότητα, που στα 250gb είναι αρκετά διαφορετικά τα νούμερα.

image.png.d5ff9961a0a42434eaa7c05efd1e189a.png

Κάτι σημαντικό πως γίνεται στο benchmark να μην υπάρχει για το write του δίσκου.

Τελευταίο από την σελίδα των κατασκευαστών τα IOPS που δίνουν είναι τρομερά μεγαλύτερα. Ανεβάζω την σύγκριση που βρήκα στο userbenchmark.

250gb: https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-970-Evo-NVMe-PCIe-M2-250GB-vs-Adata-XPG-SX8200-NVMe-PCIe-M2-240GB/m494033vsm480586

1tb: https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-970-Evo-NVMe-PCIe-M2-1TB-vs-Adata-XPG-SX8200-NVMe-PCIe-M2-960GB/m494791vsm504709

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Kάτι σημαντικό πως γίνεται στο benchmark να μην υπάρχει για το write του δίσκου.

Τελευταίο από την σελίδα των κατασκευαστών τα IOPS που δίνουν είναι τρομερά μεγαλύτερα. Ανεβάζω την σύγκριση που βρήκα στο userbenchmark.

250gb: https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-970-Evo-NVMe-PCIe-M2-250GB-vs-Adata-XPG-SX8200-NVMe-PCIe-M2-240GB/m494033vsm480586

1tb: https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-970-Evo-NVMe-PCIe-M2-1TB-vs-Adata-XPG-SX8200-NVMe-PCIe-M2-960GB/m494791vsm504709

Διαβασε το review ρε συ που εβαλα στο παραπανω ποστ, δεν εβαλα ολες τις φωτογραφιες απο τα benchmarks.

Φυσιολογικο ειναι στις μικροτερες χωρητικοτητες να ειναι χαμηλοτερα τα νουμερα καθως το parallelization ειναι μικροτερο και σε αυτο επηρεαζονται κυριως τα writes. Γι'αυτο και οσο αυξανονται τα layers ή η πυκνοτητα , σταδιακα οι μικροτερες χωρητικοτητες αποσυρονται καθως δεν μπορουν να καλυψουν ολα τα καναλια του controller.

Tα iops που δινουν στις σελιδες κατασκευαστων (300.000-400.000) ειναι τα μεγιστα δυνατα με πολλους workers και σε μεγαλα queue depths (32-128) που στην πραξη δεν ειναι εφικτα. Σαν απλoς user εχεις σχεδον παντα εναν worker και το 70% της χρησης σου ειναι σε qd1, 25% σε qd2 και 5% σε qd4 κατα μεσο ορο. Τα μεγαλυτερα qd ειναι σχεδον μηδαμινα.

Αυτος ειναι και ο λογος που οι περισσοτεροι χρηστες αν εξαιρεσουμε τις sequential μεταφορες αρχειων δεν καταλαβαινουν ιδιαιτερη διαφορα οταν πηγαινουν απο εναν καλο sata ssd που random read σε qd1 (40-45mb/s / 9000iops) σε εναν απλο nvme που εχει 50-60mb/s / 12000 iops.

Ο 970 evo 250gb που εχει μεγαλυτερο αναγραφομενο write ειναι μονο για 13gb και μετα πέφτει στα  300mb/s. Oι αντιστοιχοις χωρητικοτητας adata 8200 εχουν μεγαλυτερο slc buffer. O απλος λογω μεγαλυτερου overprovision εχει γυρω στα 60gb οταν ειναι αδειος ενω ο pro γύρω στα 40gb.

8868_043_adata-sx8200-pro-256gb-nvme-ssd

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...