Προς το περιεχόμενο

Τρόποι εύρεσης Πρακτικής


AndreasV.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Είδα ότι υπάρχει κι άλλη πρόσφατη δημοσίευση περί Πρακτικής Άσκησης αλλά η δική μου ερώτηση είναι λίγο διαφορετική οπότε γι αυτό και κάνω νέο post. Μιας και πλησιάζει λοιπόν ο καιρός να κάνω την Πρακτική μου άσκηση έχω κάποιες απορίες σχετικές με τον ενδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης εταιριών. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι για front end web development. Αρχικά, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να στέλνω mail σε εταιρίες που βλέπω πως με ενδιαφέρουν(βιογραφικό, skills, υλοποιημένα projects, gthub account κλπ). Στέλνοντας mail έχω πιθανότητες ή ούτε που ασχολούνται οι υπεύθυνοι? Από την άλλη, σκέφτηκα να κάνω apply μέσω Linkedin σε junior θέσεις εξηγώντας τους όμως πως ενδιαφέρομαι για πρακτική(μιας και στο linkedin δεν έχω δει σχεδόν καμία αγγελία όπου ζητείται άτομο για Πρακτική). Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ποιον θεωρείται ως τον καταλληλότερο - πιο ουσιαστικό τρόπο. Φυσικά κι άλλες ιδέες ή προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και συζητήσιμες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σχολή σου δεν διοργανώνει κάποια ημερίδα ώστε να έρθουν σε επαφή εταιρίες με τους φοιτητές που είναι στο στάδιο της πρακτικής;

Ρωτάω επειδή είναι από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις εύκολα.. Από την άλλη αν δεν έχεις την επιλογή, ή δεν σε καλύπτει,σχεδόν όλα τα παραπάνω που είπες μπορούν να δουλέψουν, είναι και λίγο στην κάθε εταιρία πως ξεσκαρτάρει τα mails που λαμβάνει. Τώρα να στείλεις mail σε θέσεις junior δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσει. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις το οποίο προϋποθέτει ψάξιμο είναι να βρεις κάνα 5 εταιρίες που θα σε ενδιέφερε να δουλέψεις και να πας από κοντά να ρωτήσεις εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις την πρακτική σου άσκηση εκεί. Το πόσο θα το ψάξεις είναι στο χέρι σου. Προσωπικά αυτό που θα με ενδιέφερε αν έψαχνα κάτι αντίστοιχο τώρα είναι το κατά πόσο θα δουλέψω-μάθω κάτι κοντά σε αυτό που θέλω, εάν υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσω εκεί μετά το τέλος της πρακτικής μου, ποια είναι η φήμη της εταιρίας αναφορικά με το πως συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους, τέτοια πράγματα.

Καλή τύχη, με υπομονή θα βρεις σίγουρα κάτι καλό!

Επεξ/σία από Nak3re
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...