Προς το περιεχόμενο

2FA usb dongle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιεί κανείς εδώ two-factor authentication usb dongle?

Έχω δει αυτά εδώ. Συγκεκριμένα Nitrokey, OnlyKey, SoloKeys, Yubico

Έχετε να προτείνετε κάποιο πιο ειδικά?

Τα θέλω μόνο για two-factor authentication. Δεν με ενδιαφέρει κάποια password manager λειτουργία -μπορώ να το κάνω manually αυτό.

Επίσης ενδιαφέρον φαίνεται και η λειτουργία για email και disk encryption. Πόσο safe θεωρείται το storage των keys εκεί αντί πχ για GPG Keychain (αν έχω καταλάβει σωστά ότι τα keys αποθηκεύονται στο usb).

Δημοσ.

Από αυτά που είπες μόνο το yubico είχα ακούσει. Πήρα ένα (μέρος προσφοράς) και προσπάθησα ανεπιτυχώς να το λειτουργήσω σε opensuse. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ather είπε

Από αυτά που είπες μόνο το yubico είχα ακούσει. Πήρα ένα (μέρος προσφοράς) και προσπάθησα ανεπιτυχώς να το λειτουργήσω σε opensuse. 

Ναι το yubico είναι το πιο διαδεδομένο νομίζω

Δημοσ.

ΟΚ, για login το κατάφερα. Έχει την πλάκα του. Για email encryption, αν εννοείς να αποθηκεύεται το κλειδί στο "κλειδί" χωρίς να έχεις πρόσβαση σε αυτό είναι λίγο ρίσκο, αν και φαντάζομαι κάτι θα έχουν σκεφτεί.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ather είπε

ΟΚ, για login το κατάφερα. Έχει την πλάκα του. Για email encryption, αν εννοείς να αποθηκεύεται το κλειδί στο "κλειδί" χωρίς να έχεις πρόσβαση σε αυτό είναι λίγο ρίσκο, αν και φαντάζομαι κάτι θα έχουν σκεφτεί.

Tα Nitrokey & OnlyKey κάνουν email encryption σίγουρα. Ίσως και το yubico, αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.

Στο Nitrokey μάλιστα γίνεται και αυτό: δημιουργία κλειδιού μέσω του λογισμικού τους και store στο "κλειδί" χωρίς να έχεις πρόσβαση. Βέβαια γίνεται και από copy ενός key που έχεις. 

Βέβαια τώρα δεν ξέρω τελικά αν αυτό θα μου είναι χρήσιμω γιατί για να στείλω με encryption πρέπει να έχει και άλλος encryption αν δεν κάνω λάθος και δεν το χρησιμοποιούν πολλοί.

Για το 2FA, που έκανες logn? Στον υπολογιστή, σε κάποιο website account? Αν έκανες σε website account βάζεις μόνο τον κωδικό του account σου και μετά το key σωστά?

Δεν χρειάζεσαι πχ κινητό, google authenticator app ή κάτι τέτοιο, σωστά? (γιατί με μπέρδεψαν λίγο σε ένα άλλο νήμα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοπικό login στον υπολογιστή. Για τις εφαρμογές χρησιμοποιώ google authenticator επειδή δε θέλω να κουβαλάω παραπάνω πράγματα μαζί μου. Για τα email χρησιμοποιώ plugin στα οποία εχω φτιάξει το κλειδί και έχει αποθηκευτεί (gmail) κλειδωμένο με κωδικό. Οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν το server του mit με τα δημόσια κλειδιά , οπότε μπορεις να βρεις αν κάποιος παραλήπτης υποστηρίζει κρυπτογράφηση.

Έχω πάρει και ένα usb token με υποστήριξη ψηφιακών υπογραφών και κρυπτογράφηση (αν θυμάμαι καλά) για χρήση στην Ελλάδα. Λειτούργησε με τον τρόπο που περιγράφεις το Nitrokey.

Επεξ/σία από Ather
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...