Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

Τον Ιουλιο περιπου εφτιαξα ενα PC με τα εξής components:

CPU: AMD Ryzen 7 1700
GPU: Gigabyte GeForge 1070 ti
MOBO: Gigabyte Aorus AX370 Gaming K5
PSU: Corsair RX650x
RAM: 16 GB Ripjaws @3200 MHz (οντως τόσο έτρεχαν με το XMP)
Storage: 1xSamsung 860 EVO 500Gb, 1xTOSHIBA HDD 1Tb

Πριν κατι μερες μου ζητησε το utility της Gigabyte να του κανω update. Κανω το update, και μετα που εκανα restart το PC δεν πόσταρε καθόλου. Υποψιάζομαι ότι διαλύθηκαν τα bios, γιατι τεσταρα όλα τα άλλα κομματια του PC (εκτος τη CPU) και δουλευουν. Επίσης τα 4 ledακια που εχει πανω η μητρικη για να δειχνει αμα γινει καποιο προβλημα αναβοσβηνυον εναλλαξ τα δυο φωτακια της CPU και DRAM. Δοκιμασα σχεδον τα παντα, εκανα clear το CMOS, εβγαλα τη μπαταρια, προσπαθησα να μπω και στο backup bios (που γι αυτο πηρα και αυτη τη μητρικη, επειδη εχει dual bios), τιποτα συνεχιζει να μην ποσταρει. Τωρα λεω να στειλω τη μητρικη στο μαγαζι που την πηρα μιας κι εχει εγγυηση και μου λενε οτι θα τη στειλουν Γερμανια και θα κανει εναμιση μηνα. Προφανως δεν γινεται να μεινω χωρις υπολογιστη για εναμιση μηνα, οποτε λεω μεχρι τοτε να παρω καμια φθηνη να μετα να την πουλησω για να βαλω την κανονικη μου ή να παρω μια καλη και μετα να πουλησω την κανονικη μου. Πειτε μου καποιος αν προτεινει καποια mobo γι' αυτόν τον εναμιση μηνα, ή καποια αλλη λυση... Πραγματικα εχω απελπιστει, εκατσε και πριν την εξεταστικη, αστα να πανε... Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fluter4life είπε

Γεια σας παιδια,

Πριν κατι μερες μου ζητησε το utility της Gigabyte να του κανω update. Κανω το update, και μετα που εκανα restart το PC δεν πόσταρε καθόλου. Υποψιάζομαι ότι διαλύθηκαν τα bios, γιατι τεσταρα όλα τα άλλα κομματια του PC (εκτος τη CPU) και δουλευουν. Επίσης τα 4 ledακια που εχει πανω η μητρικη για να δειχνει αμα γινει καποιο προβλημα αναβοσβηνυον εναλλαξ τα δυο φωτακια της CPU και DRAM. Δοκιμασα σχεδον τα παντα, εκανα clear το CMOS, εβγαλα τη μπαταρια, προσπαθησα να μπω και στο backup bios (που γι αυτο πηρα και αυτη τη μητρικη, επειδη εχει dual bios), τιποτα συνεχιζει να μην ποσταρει. Τωρα λεω να στειλω τη μητρικη στο μαγαζι που την πηρα μιας κι εχει εγγυηση και μου λενε οτι θα τη στειλουν Γερμανια και θα κανει εναμιση μηνα. Προφανως δεν γινεται να μεινω χωρις υπολογιστη για εναμιση μηνα, οποτε λεω μεχρι τοτε να παρω καμια φθηνη να μετα να την πουλησω για να βαλω την κανονικη μου ή να παρω μια καλη και μετα να πουλησω την κανονικη μου. Πειτε μου καποιος αν προτεινει καποια mobo γι' αυτόν τον εναμιση μηνα, ή καποια αλλη λυση... Πραγματικα εχω απελπιστει, εκατσε και πριν την εξεταστικη, αστα να πανε... Ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλησπέρα, νομικά, αφού η διαδικασία κραταει πάνω από 15 μέρες, δικαιούσαι προσωρινή μητρική αντικατάστασης να κανεις την δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, νομικά, αφού η διαδικασία κραταει πάνω από 15 μέρες, δικαιούσαι προσωρινή μητρική αντικατάστασης να κανεις την δουλειά σου.

αχ ωραια ευχαριστω πολυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περίπτωση που το κατάστημα αρνηθεί να μου στείλει αντικατάσταση τι μπορώ να κάνω?

Τους πήρα τηλέφωνο σήμερα και μου λένε ότι πέρα από κόστος ελέγχου 20 ευρώ+ΦΠΑ που θα πρέπει να πληρώσω σε περίπτωση που δεν έχει κάτι η μητρική, δεν μπορούν να παρέχουν αντικατάσταση και όταν τους είπα ότι με βάση το νόμο πρέπει να μου παρέχουν αντικατάσταση σε περίπτωση που η επισκευή κρατήσει πάνω από 15 μέρες μου είπαν δεν γνωρίσουμε εμείς κάτι τέτοιο. 

Επεξ/σία από fluter4life
Δημοσ.

Καλημέρα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ρίξε μια ματιά σε αυτό:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5zlegh/how_to_restore_a_bricked_ax370_gaming_5_bios/

Σχετικά με αυτό που (σωστά) αναφέρει ο Sheogorath, τους παραπέμπεις εδώ: https://www.eccgreece.gr/wp-content/uploads/2015/07/N2251-1994-enc2007-el1.pdf

και συγκεκριμένα στη σελίδα 14, άρθρο 5 παράγραφος 5.

Βέβαια, το άλλο θέμα είναι το ότι το update του BIOS τυπικά δεν καλύπτεται από εγγύηση, αν δεν απατώμαι.

Δημοσ.

Αν δεν πόσταρε καθόλου, μάλλον κάτι πείραξε στο BIOS, όμως

Δημοσ.

Ναι, κι εγω απο την το bios πιστευα οτι ειναι. Οσο για το λινκ του reddit που μου εστειλες, αναφερεται στη μητρικη gaming 5 ενω η δικια μου ειναι η gaming K5 που δεν εχει διακοπτακι στα bios. Εχω ψαξει κι εγω παντου, το μονο που απομενει ειναι να βγαλω το τσιπακι και να το φλασαρω, που δεν εχω καμια ορεξη.

Δημοσ.

Αν είναι καρφωτό κι όχι κολλημένο, μπορείς να παραγγείλεις έτοιμο, φλασαρισμένο από ebay (το'χω κάνει)

Δημοσ.

ναι, αλλα ετσι δεν θα χασω την εγγυηση? Επιπλεον επειδη δεν το εχω ξανακανει δεν νιωθω ασφαλεια να το αποπειραθω, χωρια που εν μεσω εξεταστικης δεν εχω και χρονο να καθομαι να ψαχνω πως να το κανω.

εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι η μητρικη εχει υποτιθεται dual bios. πώς γινεται να μην μπορω να μπω στο backup bios?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορούσα να σ'αφήσω έτσι! Για κοίτα αυτό:

http://forum.gigabyte.us/thread/4264/ax370-gaming-corrupted-main-bios

Απόσπασμα: "I switched to backup bios by clicking the reset and power buttons at the same time for at least 10 seconds, now I'm using the backup bios and the computer seems to be fully functional"

Σχετικά με την ερώτησή σου, πρακτικά αν το τσιπάκι είναι DIP, ξεκουμπώνει και κουμπώνει το άλλο χωρίς να φαίνεται κάτι. Δεν ξέρω η μητρική σου αν έχει DIP  ή κολλητό, βέβαια.

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.

Επειδή το κουτί μου δεν έχει reset button, έβαλα jumperακια στα πινακια του power και reset και δεν έμπαινε, δοκίμασα και να πατάω το power button ενώ βρακυκυκλωνα το reset, πάλι τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, fluter4life είπε

Γεια σας παιδια,

Αρχικά επικοινώνησε απευθείας με το support της GIGABYTE για να δεις τι θα σου πούνε. Μετά πες μας από ποιο μαγαζί είναι η μητρική (ενημερωτικά). Αυτό που περιγράφεις είναι μάλλον bricked bios. Την έπαθα και εγώ έτσι αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να σε μπουτάρει στο backup BIOS της μητρικής. 

Μίλα ωστόσο με την GA η οποία θεωρητικά θα σου πει να τη στείλεις στο κατάστημα για να εφαρμοστεί η εγγύηση, με αυτό το χαρτί δεν υπάρχει λόγος να πάει στη Γερμανία η μητρική προφανώς. 

Η GIGABYTE έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μέσω της Info Quest αν δεν κάνω λάθος, οπότε δε βλέπω το λόγο να πάει Γερμανία η μητρική επίσης.

Όπως είπε και ο @Sheogorath έχεις δικαίωμα νομικά να ζητήσεις προσωρινή μητρική μέχρι να ολοκληρωθεί το σέρβις της τωρινής σου. 

Οδηγίες της GIGABYTE σχετικά με αντίστοιχο πρόβλημα. 

• Switch off power supply and wait 30 s
  • Remove CMOS battery.
  • Shortcircuit the contacts in the battery holder for about 2s.
  • Remove shortcircuit.
  • Reinstall CMOS battery.
  • Now shortcircuit Clear CMOS jumper for 10 s.
  • Remove shortcircuit.
  • Turn on the PSU switch.
  • Start system and immediately boot into the bios setup.

Load Optimized Defaults. Check Time and date. Check SATA Mode setting. If you did set SATA Mode to RAID Mode before you did Clear CMOS, please set SATA Mode back to RAID. Finish bios setup with Save & Exit.

after full reset, the system will start form the main BIOS first, but after 2 times boot not succeed, it will boot from the backup BIOS.

1 ώρα πριν, fluter4life είπε

Δεν ήταν update στο bios! Ήταν update στο utility της gigabyte μέσα στα Windows. Μετά έκανα restart και δεν ποσταρε. 

Firmware Update ήταν από το Utility της GIGABYTE (AORUS APP CENTER). Το έχω πάθει και εγώ και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Απλά άλλαξα μητρική στα πλαίσια της εγγύησης.

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.

Ειχα σκοπο να στειλω και εγω για αλλαγη μια Asus x470 που εχει χαλασει ο φωτισμος led(2 μηνες λειτουργιας), αλλα οταν λετε οτι πρεπει να παει Γερμανια και λπ, την αφηνω ετσι αρκει να μην χαλασει τπτ αλλο. Ο αλλος (σκρουτζομαγαζο) μου εστειλε μια Asrock 450 σε μια τσαλακα κουτι, λες και το πατησε φορτηγο, αν χρειαστει να την στειλω για εγγυηση, θα μου πουνε: μας δουλευεις? Παντως οταν ειναι να τους δωσεις λεφτα ειναι ολοι τους πρωτοι, το να βρεις το δικιο σου, θα σε περασουνε απο σαραντα κυματα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vostok είπε

Ειχα σκοπο να στειλω και εγω για αλλαγη μια Asus x470 που εχει χαλασει ο φωτισμος led(2 μηνες λειτουργιας), αλλα οταν λετε οτι πρεπει να παει Γερμανια και λπ, την αφηνω ετσι αρκει να μην χαλασει τπτ αλλο. Ο αλλος (σκρουτζομαγαζο) μου εστειλε μια Asrock 450 σε μια τσαλακα κουτι, λες και το πατησε φορτηγο, αν χρειαστει να την στειλω για εγγυηση, θα μου πουνε: μας δουλευεις? Παντως οταν ειναι να τους δωσεις λεφτα ειναι ολοι τους πρωτοι, το να βρεις το δικιο σου, θα σε περασουνε απο σαραντα κυματα :)

Οι asus πανε Ιταλια ,εμενα μια βδομαδα τους πηρε να μου στειλουν κανουρια, πηρα πρωτα το service της asus εδω στην ελλαδα και τους ειπα τι και πως ,μου προτειναν καποιες κινησεις ωστε να δω αν εχω κανει κατι λαθος εγω η αν διορθωνεται το προβλημα και τους ειπα πως δεν γινεται τπτ απλα τα εχει κακαρωσει και μου ειπαν να την στειλω στο καταστημα. Και εμενα πανω σε flashαρισμα bios τα κακαρωσε την πρωτη μερα που την πηρα. Βεβαια εγω τους ειπα απλα οτι δεν δουλεψε ποτε η μητρικη γτ θα μου αρχιζαν τις παπατζες απο το service της asus.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...