Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξενύχτηδες, καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει το roaming των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας; Πιο συγκεκριμένα, ας πούμε ότι βρισκόμαστε στη Γερμανία και κάνουμε χρήση του κινητού μας, αυτό εκπέμπει διαμέσου κάποιας υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας όσο καιρό θα είμαστε στη χώρα; Συγχωρέστε με αν τυχόν μοιάζει χαζή η απορία μου,αλλά δεν έχω ιδέα από τέτοια. :wacko:

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

Ξενύχτηδες, καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει το roaming των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας; Πιο συγκεκριμένα, ας πούμε ότι βρισκόμαστε στη Γερμανία και κάνουμε χρήση του κινητού μας, αυτό εκπέμπει διαμέσου κάποιας υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας όσο καιρό θα είμαστε στη χώρα; Συγχωρέστε με αν τυχόν μοιάζει χαζή η απορία μου,αλλά δεν έχω ιδέα από τέτοια. :wacko:

Ακριβώς όπως το λες. Στις περισσότερες χώρες (αν όχι όλες) της Ε.Ε ισχύουν και τα πιθανά πακέτα δεδομένων που είναι διαθέσιμα και ενεργοποιημένα. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ΘοδωρηςGR είπε

Ακριβώς όπως το λες. Στις περισσότερες χώρες (αν όχι όλες) της Ε.Ε ισχύουν και τα πιθανά πακέτα δεδομένων που είναι διαθέσιμα και ενεργοποιημένα. 

Η vodaphone που έχω ως πάροχο στην Ελλάδα, αν ταξιδέψω Γερμανία και χρησιμοποιήσω το κινητό μου θα εκπέμπει σήμα μέσω της γερμανικής M-net Telekommunikations, ας πούμε;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

Η vodaphone που έχω ως πάροχο στην Ελλάδα, αν ταξιδέψω Γερμανία και χρησιμοποιήσω το κινητό μου θα εκπέμπει σήμα μέσω της γερμανικής M-net Telekommunikations, ας πούμε;

Θα εκπέμπει μέσω Vodafone GmbH γιατί υπάρχει και στο εξωτερικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

Ναι. Δεν είναι σίγουρο από που θα πάρεις σήμα. Αλλά εγώ ας πούμε 

Εχω wind εδω κ περνώ o2 Στην Γερμανία 

Και η o2 που εχω γίνεται cosmote-wind εδώ 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Θα εκπέμπει μέσω Vodafone GmbH γιατί υπάρχει και στο εξωτερικό.

Οπότε, για να εκπέμπει ένα κινητό μέσω M-net Telekommunikations GmbH θα πρέπει να έχει πάροχο γερμανική εταιρεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εταιρείες συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες του εξωτερικού. Εγώ είχα Vodafone στην Γερμανία και όταν ερχόμουν Ελλάδα με έβαζε στην Vodafone Gr. Με ο2 αν δεν κάνω λάθος είναι cosmote. 

Επεξ/σία από Vercis
Οι
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ελένη_Μ είπε

Ρώτα την Vodafone για το ακριβές συμβόλαιο που εσύ έχεις.

Εγώ που είμαι Αγγλία, έχω συμβόλαιο με την Vodafone,  που συμπεριλαμβάνει 500 λεπτά ομιλίας το μήνα τσάμπα για Ευρώπη και 8GB data. (unlimited όλα στην Αγγλία). 
Και αυτό καλύπτει ακόμα και αν είμαι πχ Ελλάδα ή Γερμανία, χωρίς άλλες χρεώσεις. 

Επεξ/σία από Apoll
Δημοσ.

Λοιπόν, θα σας αποκαλύψω συγκεκριμένα ποιο είναι το θέμα μου, γιατί μάλλον σας μπέρδεψα με την ήδη μπερδεμένη ερώτησή μου:

έχω περάσει το google analytics στην ιστοσελίδα μου για να κάνω tracking στις επισκέψεις που δέχομαι - έχω απειροελάχιστες επισκέψεις βέβαια :cry: και μόνο από Ελλάδα. Πρόσφατα εντόπισα έναν νέο επισκέπτη της ιστοσελίδας μου και το google analytics έδινε στίγμα από κινητό Xperia με ελληνικό λογισμικό κάπου κοντά στη Φρανκφούρτη και με πάροχο σύνδεσης την M-net Telekommunikations GmbH. Άρα ο χρήστης αυτού του κινητού είναι Έλληνας μόνιμος κάτοικος Γερμανίας(εξού και η γερμανική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας) ή μπορεί να είναι κι απλώς Έλληνας τουρίστας; Υποπτεύομαι κάποιον "γνωστό" μου ;) που ξέρω ότι έχει τέτοιο κινητό Xperia αλλά με σύνδεση στη vodaphone και αδερφή στη Γερμανία που την επισκέπτεται. Μπορεί δηλαδή να με stalkαρε αυτός; :ph34r: Τότε όμως δε θα έπρεπε να μου βγάζει ως πάροχο του κινητού του την Vodafone GmbH ;  :huh:

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

Λοιπόν, θα σας αποκαλύψω συγκεκριμένα ποιο είναι το θέμα μου, γιατί μάλλον σας μπέρδεψα με την ήδη μπερδεμένη ερώτησή μου:

έχω περάσει το google analytics στην ιστοσελίδα μου για να κάνω tracking στις επισκέψεις που δέχομαι - έχω απειροελάχιστες επισκέψεις βέβαια :cry: και μόνο από Ελλάδα. Πρόσφατα εντόπισα έναν νέο επισκέπτη της ιστοσελίδας μου και το google analytics έδινε στίγμα από κινητό Xperia με ελληνικό λογισμικό κάπου κοντά στη Φρανκφούρτη και με πάροχο σύνδεσης την M-net Telekommunikations GmbH. Άρα ο χρήστης αυτού του κινητού είναι Έλληνας μόνιμος κάτοικος Γερμανίας(εξού και η γερμανική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας) ή μπορεί να είναι κι απλώς Έλληνας τουρίστας; Υποπτεύομαι κάποιον "γνωστό" μου ;) που ξέρω ότι έχει τέτοιο κινητό Xperia αλλά με σύνδεση στη vodaphone και αδερφή στη Γερμανία που την επισκέπτεται. Μπορεί δηλαδή να με stalkαρε αυτός; :ph34r: Τότε όμως δε θα έπρεπε να μου βγάζει ως πάροχο του κινητού του την Vodafone GmbH ;  :huh:

με αποτέλειωσες τώρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

giphy.gif

https://gph.is/1r8E1Z

Επεξ/σία από tz3s
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, whoose είπε

με αποτέλειωσες τώρα

Ναι, πιθανόν και να κερδίζω το βραβείο της ηλιθιότητας της ημέρας(όλοι κάπου έχουμε ταλέντο άλλωστε 👑 :-D ), απλώς με απασχολεί αν είναι αυτός που υποπτεύομαι, γιατί οι συμπτώσεις είναι πολλές 🤔. Συγνώμη ρε παιδιά για τα εγκεφαλικά κύτταρα που σας έκαψα παρασκευιάτικα, δεν το έκανα με δόλο. 😟 🤧

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλος αυτό το έρμο το google analytics να μου πει κατά πόσο θεωρείται αξιόπιστο ή δίνει αναφορές άλλα ντ΄άλλων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...