Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα! Ερώτηση στους πιο έμπειρους καθώς μπήκα πρώτη φορά στο επίδομα ανεργίας. Είχα κάνει αίτηση στις 22/11/2018 στον ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής. Ήξερα οτι θα μπω καθώς είχα φουλ ένσημα. Η πρώτη πληρωμή έγινε σήμερα μετα απο σχεδόν δύο μήνες με καθυστέρηση απ'οτι διάβασα σε άλλα άρθρα και ήταν 360€. Παραλαβή απόφασης έχω σε 4 μέρες απο τώρα. Ένας φίλος μου που έκανε στις 15/11/2018 στον ΟΑΕΔ Αγιου Στεφάνου (7 μέρες πιο πρίν δηλαδή) πήρε πρώτη πληρωμή στις 21/12/2018 και δεύτερη πληρωμή σήμερα και πηρε και δώρο Χριστουγέννων 30 ευρώ. Εγω που έχει περάσει τοσος καιρός περίμενα να παρω αναδρομικά 2 πληρωμές και να επαιρνα και καποιο μικρο πόσο δωρο Χριστουγέννων. Γιατί πήρα μονο εναν μηνα πληρωμής και καθόλου δωρο? Επίσης κάθε πότε θα μπαίνει?

Επεξ/σία από Spaul1991
Δημοσ.

Το επίδομα μπαίνει την πρώτη παρασκευή μετά την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Αν παρόλα αυτά η τελευταία εργάσιμη είναι παρασκευή, τότε μπαίνει την επόμενη παρασκευή. Το αναδρομικό στο επίδομα δεν πολυπαίζει επειδή το θεωρούν κοινωνική παροχή. Δηλαδή δεν μετράει απο την πρώτη μέρα που έμεινες άνεργος αλλά απο την ημέρα που βγήκε η απόφαση.

Γιατί δεν απευθύνεσαι στον οαεδ να σε πληροφορήσουν πλήρως?

Δημοσ.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση θα πάρεις και τον δεύτερο μήνα. Για δώρο δεν δικαιούσε γιατι είναι απο το Μαϊο μεχρι 21/12, ο φίλος σου το πηρε για μια εβδομάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Το επίδομα μπαίνει την πρώτη παρασκευή μετά την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Αν παρόλα αυτά η τελευταία εργάσιμη είναι παρασκευή, τότε μπαίνει την επόμενη παρασκευή. Το αναδρομικό στο επίδομα δεν πολυπαίζει επειδή το θεωρούν κοινωνική παροχή. Δηλαδή δεν μετράει απο την πρώτη μέρα που έμεινες άνεργος αλλά απο την ημέρα που βγήκε η απόφαση.

Γιατί δεν απευθύνεσαι στον οαεδ να σε πληροφορήσουν πλήρως?

Αυτό θα κάνω, απλά είχα διαβάσει οτι το επίδομα ξεκινάει απο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

26 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Λίγες μέρες μετά την απόφαση θα πάρεις και τον δεύτερο μήνα. Για δώρο δεν δικαιούσε γιατι είναι απο το Μαϊο μεχρι 21/12, ο φίλος σου το πηρε για μια εβδομάδα.

Δηλαδή εφόσων παω στις 22 του μήνα να πάρω την απόφαση, ο δεύτερος μήνας θα μπει την Παρασκευή 25/1 (θεωρητικά πάντα) ?

Επεξ/σία από Spaul1991
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Όχι δώρο πήρα και εγώ που η απόφαση μου βγήκε τέλος ιουλίου. Απλά παίρνεις ένα ποσό αναλογικό όχι ακριβώς 360€. Αυτό μπήκε αρχές δεκέμβρη. Αν δεις στις κινήσεις σου μία που είναι χαμηλότερο ποσό απο 360€ αυτή είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Spaul1991 είπε

Αυτό θα κάνω, απλά είχα διαβάσει οτι το επίδομα ξεκινάει απο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Δηλαδή εφόσων παω στις 22 του μήνα να πάρω την απόφαση, ο δεύτερος μήνας θα μπει την Παρασκευή 25/1 (θεωρητικά πάντα) ?

Την επόμενη Παρασκευή μετά την παρουσία θα μπει ναι. Και αν θυμάμαι καλα θα πληρώνεσαι την επόμενη Παρασκευή μετά την παρουσία που σου ορίσουν πχ 22 του μηνα που λες.

6 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Όχι δώρο πήρα και εγώ που η απόφαση μου βγήκε τέλος ιουλίου. Απλά παίρνεις ένα ποσό αναλογικό όχι ακριβώς 360€. Αυτό μπήκε αρχές δεκέμβρη. Αν δεις στις κινήσεις σου μία που είναι χαμηλότερο ποσό απο 360€ αυτή είναι.

Εσύ καλά το πήρες, ο TS ομως έκανε τα χαρτιά του 21/12 και δεν δικαιούται καθόλου αναλογία δώρου.

Επεξ/σία από *Kopanos*
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, *Kopanos* είπε

Την επόμενη Παρασκευή μετά την παρουσία θα μπει ναι. Και αν θυμάμαι καλα θα πληρώνεσαι την επόμενη Παρασκευή μετά τς 22 καθε μήνα.

Εσύ καλά το πήρες, ο TS ομως έκανε τα χαρτιά του 21/12 και δεν δικαιούται καθόλου αναλογία δώρου.

Α ναι την παρέλειψα αυτή την πληροφορία. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Α ναι την παρέλειψα αυτή την πληροφορία. 

22/11 τα εκανα τα χαρτιά εγω. Εστω κατι ψιλά δεν θα επρεπε να μπουν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Spaul1991 είπε

22/11 τα εκανα τα χαρτιά εγω. Εστω κατι ψιλά δεν θα επρεπε να μπουν?

Πρέπει να συμπληρωθεί ολόκληρος μήνας για να παρεις. Ανά μήνα ανεργίας παίρνεις 3 ημερομισθια δώρο Χριστουγέννων

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Πρέπει να συμπληρωθεί ολόκληρος μήνας για να παρεις. Ανά μήνα ανεργίας παίρνεις 3 ημερομισθια δώρο Χριστουγέννων

Δεν το ξερα αυτο! Αρα για 1-2 μερες δεν πηρα. 🤯

Δημοσ.

Θα έπαιρνες 43 ευρώ περίπου 

Μάλιστα. Αρα για να ανακεφαλαιωσω. Σημερα 18/1 μου μπήκε ο πρωτος μήνας, την τριτη 22/1 εχω παραλαβή απόφασης. Παρασκευη 25/1 θα μου μπει ο δεύτερος μήνας και απο κει και περα θα μπαινει την τελευταία Παρασκευή του καθε μηνα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spaul1991 είπε

Μάλιστα. Αρα για να ανακεφαλαιωσω. Σημερα 18/1 μου μπήκε ο πρωτος μήνας, την τριτη 22/1 εχω παραλαβή απόφασης. Παρασκευη 25/1 θα μου μπει ο δεύτερος μήνας και απο κει και περα θα μπαινει την τελευταία Παρασκευή του καθε μηνα?

θα μπαίνει την πιο κοντινή παρασκευή απο την ημέρα που έκανες την αίτηση.

Εσύ λογικά την έκανες κοντά στις 18 του μήνα δες πότε ακριβώς 

Δημοσ.

θα μπαίνει την πιο κοντινή παρασκευή απο την ημέρα που έκανες την αίτηση.

Εσύ λογικά την έκανες κοντά στις 18 του μήνα δες πότε ακριβώς 

Για ριξε τα φωτα σου γιατι μπερδεύτηκα!

Screenshot_2019-01-18-17-39-40-834_com.android.chrome.png

Δημοσ.

Κάθε μήνα 27 του μήνα θα τα παίρνεις την πιο κοντινή παρασκευή αν είναι 27 Δευτέρα θα τα πάρεις την Παρασκευή την επόμενη όχι πριν τις 27

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...