Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ? Την απαντηση σε αυτο που ρωτησες την πηρες απο εμενα. Οχι δεν θα τρεξει να αγορασει PS5 αυτος που δεν ετρεξε να παρει PS4...Aυτο πιστευω. 11 λεπτά πριν, KilliK είπε και το hardware για το baseline του PS5 υπαρχει ηδη, πουλιεται, δεν ειναι κατι εξωτικο οπως το λες. Δεν ειπα κατι διαφορετικο. Δεν θα ειναι εξωτικο hardware, αλλα ενα εξωτικο hardware δεν θα δωσει περισσοτερο κινητρο για να το παρει καποιος στην αρχη. Ισα ισα το ps3 επειδη ηταν ''εξωτικο'' αργησε να παρει μπρος και να δειξει τις δυνατοτητες του. Και στην αρχη ετρεχε και χαλια τα multiplatform. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
KilliK Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 δεν θα δωσει κινητρο γιατι ειναι ..ακριβο. αυτο ειναι το προβλημα. και ειναι ο λογος που ενας PC gamer θα τρεξει τωρα να παρει ενα PS5, ενω δεν το ειχε κανει για το PS4. επειδη η Nvidia εχει στειλει τις τιμες στα υψη. οχι γιατι το PS5 θα βγαζει "εξωπραγματικα" γραφικα.
logistoulis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, KilliK είπε μην λεμε παλι τα ιδια. κανεις δεν αμφιβαλλει για το αν το PS5 θαναι VFM. προφανως και θα ειναι. η συζητηση γινεται για το αν θα τρεξει ο PC gamer να αγορασει PS5, μολις βγει. και αυτο που εξηγω, ειναι οχι απαραιτητα, αν δημιουργηθει ανταγωνισμος στην PC αγορα που θα ριξει τις τιμες. υποχρεωτικά θα δημιουργηθεί ανταγωνισμός στην αγορά του pc και υποχρεωτικά θα δούμε προσιτές κάρτες (250-350€ ) που θα σηκώνουν άνετα 4K κάτι που έπρεπε να υπάρχει ήδη, απλά οι νέες κονσόλες θα το επιβάλλουν , με λίγα λόγια το "μονοπώλιο" δεν θα υπάρχει πλέον το αν θα τρέξει ο άλλος να πάρει ή όχι είναι πρόβλημά του, αλλά που πιστεύεις ότι σταματάει η κοινή λογική και επικρατεί το πείσμα; αρκετοί θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το ότι έδωσαν 700-800-100€ σε gpu είναι το σωστό, ο πολύς ο κόσμος όμως όχι σου έδωσα σαν παράδειγμα εμένα που έχω ένα μέτριο pc αυτή τη στιγμή και θέλω 3 ps5 για να το αναβαθμίσω, ε δεν πρόκειται να δώσω τόσα λεφτα όταν δουλέψει ο ανταγωνισμός θα δώσω αυτά που πρέπει Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis
optimus prime Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, logistoulis είπε υποχρεωτικά θα δημιουργηθεί ανταγωνισμός στην αγορά του pc και υποχρεωτικά θα δούμε προσιτές κάρτες (250-350€ ) που θα σηκώνουν άνετα 4K Δεν υπαρχει περιπτωση να βγει καρτα σε αυτη την κατηγορια που να τρεχει 4Κ,native παντα και οχι upscaled. Δεν ξερω πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα αλλα αυτα δεν γινονται
logistoulis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, optimus prime είπε Δεν υπαρχει περιπτωση να βγει καρτα σε αυτη την κατηγορια που να τρεχει 4Κ,native παντα και οχι upscaled. Δεν ξερω πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα αλλα αυτα δεν γινονται δηλαδή θεωρείς ότι θα βγει ps5 ώστε να έχουμε πάλι upscaled όπως στο pro ? εσύ πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; ποια η λογική τότε να πάνε σε επόμενη γενιά; επίσης η λογική της κατηγορίας έχει κάποιο νόημα και το έχω συναντήσει αρκετές φορές, από την άλλη καλή τύχη να τρέξεις στο pc rdr2 με 7850... Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis
optimus prime Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειμαστε σε λαθος νημα για να ανοιξουμε τετοια κουβεντα αλλα εαν τωρα περιμενεις να τρεχεις 4κ σε mid range καρτες θα παρει κανα 4-5 χρονια ακομα πριν γινει εφικτο. Και upscale να μην κανουν καποια παιχνιδια,που θα γινει παλι μετα απο τα πρωτα 2 χρονια κυκλοφοριας τηq κονσολας θα σου βγαζει 4κ με low settings στα απαιτητικα παιχνιδια. Για τα exclusives ειμαι αισιοδοξος αλλα για 3rd party ειδικα εαν αληθευει οτι θα εχουμε ray tracing τεχνολογια τα πραγματα θα ειναι λιγο κουρεμενα στα γραφικα. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από optimus prime 1
logistoulis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εντάξει ας είναι λίγο κουρεμένα θα ζήσουμε με αυτό επίσης το καταλαβαίνω ότι θες να φανεί λογική η αγορά του όποιου εξωφρενικά ακριβού hw, αλλά μόνο λογική δεν είναι ήδη είμαστε χρόνια πίσω που θα έπρεπε να είναι κάτι τέτοιο mainstream (τα + 4 με 5 που λες μου ακούγονται ανέκδοτο ή ανησυχία για τυχόν απαξίωση), εγώ σου λέω κάτσε και θα δεις αν σε 1.5 χρόνο από σήμερα δεν θα έχουμε gpu με κάτω από 400€ για 4Κ ακόμα και από τους πράσινους ήδη θα έπρεπε να είχαμε , το τονίζω αυτό.. είμαστε στο 1080p μια 10ετια τώρα Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis
optimus prime Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, logistoulis είπε επίσης το καταλαβαίνω ότι θες να φανεί λογική η αγορά του όποιου εξωφρενικά ακριβού hw, αλλά μόνο λογική δεν είναι Δεν ξερω πως το συμπερανες αυτο καθως δεν σχολιασα ποτε κατι τετοιο. Μην βγαζεις συμπερασματα βλεποντας αυτα που εχω στην υπογραφη μου,δεν ειμαι υποστηρικτης του ακριβου hardware,απλα αυτα ειναι αναγκαια αυτη την στιγμη για να τρεχω τα παιχνιδια οπως εγω γουσταρω να τα παιζω. Το ανεκδοτο που λες οτι διαβαζεις ειναι η πραγματικοτητα,ολα αυτα τα pixel θελουν ιπποδυναμη δεν ειναι ευκολο να δαμαστουν.. Γιατι νομιζεις οτι εχουν βγει ολες αυτες οι τεχνικες upscaling και στις κονσολες αλλα και στο pc,γιατι θελουν να μας κοροιδεψουν? Γιατι ακομα δεν μπορουν και επειδη το 4k πουλαει πρεπει καπως να μας το πλασαρουν πιο ομαλα. Αυτο που θα εχει ενδιαφερον ειναι πως θα εκμεταλευτουν στις νεες κονσολες το VRR ετσι ωστε να εχουμε πιο smooth εμπειρια με οσο το δυνατοτερο υψηλοτερα γραφικα. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από optimus prime 1
logistoulis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 οκ συγγνώμη το vr πάντως δεν θα το έλεγα καμμένο χαρτί, αλλά προιόν που ενδιαφέρει λίγους αν δεν γίνει ποτέ κομμάτι της στάνταρ έκδοσης της όποιας κονσόλας δεν παίζει να είναι κάτι που θα αφορά τους πολλούς και αντίστοιχα δεν θα έχουμε και δυνατούς τίτλους σε αυτό
optimus prime Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οχι μωρε μην ζητας συγγνωμη δεν με εθιξες,κουβεντα κανουμε. Δεν εννοω το VR αλλα το VRR aka Variable Refresh Rate για να εχουμε πιο πολλα καρε,να φυγουμε απο αυτα τα 30fps επιτελους.. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από optimus prime
logistoulis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) αααα κοίτα να σου πώ πώς το βλέπω το θέμα, στην αρχή που πάνω κάτω θα παίζουμε τα παιχνίδια που έχουμε σήμερα εκτός αν γονατίσει τα πάντα κάνα rt θα στοχεύουν αρκετά προς τα 60 και θα το πετυχαίνουν όσο προχωράει ο κύκλος της κονσόλας θα αρχίσουν τα πιο πολύπλοκα εφφέ και θα πάμε ξανά στα 30, δηλαδή το μεθεπόμενο god of war θα τρέχει όπως τρέχει αυτό που είχαμε πρόσφατα όντας φυσικά πολύ πιο όμορφο το επόμενο ίσως είναι 4Κ/60 επίσης η υπάρχει και η μεταβαλλόμενη ανάλυση ήδη.. μακάρι πάντως το 60αρι να γίνει στάνταρ και στις κονσόλες, αλλά όσο θα υπάρχει ως στόχος το eye candy γιατί αυτό πουλάει το βλέπω δύσκολο από τη στιγμή που το μεγάλο μέρος του κοινού τους απόδεχεται το 30αρι αυτό πάντως που θα υπάρχει τα πρώτα χρόνια πέρα από τις νέες κυκλοφορίες θα είναι και η βιβλιοθήκη του 4 που αν το σκεφτείς με όρους pc είναι σα να αναβαθμίζεις το pc σου και να σου έχουν μείνει παιχνίδια που δεν έχεις παίξει πχ εγώ δεν έχω παίξει ακόμα το τελευταίο metro και δεν ξέρω αν θα το παίξω μέσα στον επόμενο χρόνο, δε θα ήταν άσχημα να το έπαιζα σε 4Κ οικονομικά, λίγο πολύ όλοι έχουν backlog ακόμα και αυτοί που παίζουν αρκετά, το να έχουν την ευκαιρία να παίξουν πράγματα σε ένα πολύ πιο δυνατό μηχάνημα από αυτό που αγοράζεις σήμερα με ελάχιστα παραπάνω λεφτά δεν είναι μικρό πράγμα δηλαδή χάρη στην υποστήριξη τίτλων του 4, το ps5 είναι πρακτικά αναβάθμιση υπολογιστή, κάπως έτσι το βλέπω. απλά είναι πολύ πιο φθηνή από οτιδήποτε πάς να κάνεις στον υπολογιστή για όσους έχουμε επενδύσει ήδη στο ps4 είναι αυτονόητο βήμα που θα συμβεί σχετικά άμεσα τώρα το αν θα πει κάποιος που είναι αποκλειστικά pc gamer το παρατάω το κουτί και πάω στη κονσόλα ναι μπορεί και να μην το πει αλλά σίγουρα θα μπει σε πειρασμό κι εγώ προσωπικά τη στιγμή που βγήκε το ps4 είχα ήδη pc που έπαιζε τα multi καλύτερα από αυτό, οπότε ειδικά στην αρχή το αγνόησα ο λόγος που τελικά το πήρα είναι οι τίτλοι που δε μπορώ να παίξω στο pc και δεν το μετάνιωσα (τα exclusive των κονσολών αφορούν πάνω από το 60% του gaming που κάνω εγώ.. πλέον, γιατί αυτοί είναι και οι καλύτεροι καλώς ή κακώς ) αλλά και όσο καιρό είμαι σε αυτό το οικοσύστημα δεν θα έλεγα ότι με χαλάει, οι τιμές των τίτλων δεν είναι κακιές, το ότι πληρώνω για online και cloud saves φυσικά και με χαλάει, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι ένα κακό οικοσύστημα και δε θα με χάλαγε να συνεχίσω να βρίσκομαι σε αυτό όταν λοιπόν αρχίζω και βάζω κάτω το τι θέλει το pc για να συνεχίσει να είναι καλύτερο μπαίνω σε σκέψεις και λέω κάτσε ρε μεγάλε, γιατί να συνεχίσω να δίνω τόσα λεφτά; επειδή είναι "ανάγκη"; ανάγκη είναι να φας , ανάγκη είναι να κοιμηθείς ή να πληρώσεις το λογαριασμό σου και το gaming είναι ανάγκη δε λέω, είναι βασική μορφή διασκέδασης για πολλούς, απλά δε χρειάζεται να ξεφεύγουμε τόσο σε κόστος τι να σου πω ίσως φταίει και ότι πλέον τα λεφτά με πονάνε περισσότερο και τα λυπάμαι περισσότερο ή έχω άλλες προτεραιότητες, όμως και η αγορά της τεχνολογίας είναι στρεβλή από πολλές απόψεις. δεν το καταλαβαίνω να μην μπορείς να πας να πάρεις ένα καλό cpu με 200-250€ ή μια κάρτα με 300€ και να μπορείς να παίζεις τα πάντα αρχοντικά. το 1000€ gpu δεν μπορώ να το αντιληφθώ και δε λέω να μην υπάρχουν τέτοια πράγματα, πάντα το high end ήταν δυσανάλογα ακριβό και καλά κάνει, αλλά όταν φτάνουμε και μιλάμε ότι είναι ανάγκη να πάρεις κάτι τέτοιο αλλιώς δεν μπορείς να ευχαριστηθείς το χόμπι σου σωστά κάτι πάει πολύ λάθος. και είναι και ευθύνη και των καταναλωτών αυτή τη κατάσταση, δεν είναι μόνο διάφοροι έκτακτοι παράγοντες όπως το mining, είναι μια στρεβλή αγορά, αλλά με το αντίστοιχο καταναλωτικό κοινό σε αυτή τη κατάσταση οι κονσόλες πιστεύω λειτουργούν ώς ρυθμιστές ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω, θα δείξει.. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από logistoulis
DJTaurus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 15 hours ago, KilliK said: για τα γραφικα μιλαμε. οι δυνατοτητες των PC εχουν ξεπερασει τις κονσολες εδω και χρονια στον τομεα των γραφικων, τοσο σε fidelity οσο και σε performance. και θα συνεχισουν να το κανουν, αφου ενα custom soc με PC compartments, που ειναι πλεον οι κονσολες, δεν θα φερει καμια τεχνολογικη επανασταση οπως υποννοηθηκε στο OP. αυτο που θα αλλαξει ειναι το baseline στα γραφικα λογω parity, ο OP ειπε για 4Κ/60FPS για ολα τα παιχνιδια στις κονσολες, οποτε ολα τα αντιστοιχα PC ports θα εχουν αυτο ως minimum. δεν νομιζω να ισχυσει, αλλα και να συμβει αυτο, υπαρχει ηδη το PC hardware να το καλυψει, δεν θα χρειαστει να κανει catch up οπως γινοταν παλιοτερα. Τεχνολογική επανάσταση θα φέρουν οι κονσόλες από την άποψη ότι θα φέρουν RTX ON και NVMe SSD για τις μάζες με ένα 500άρικο και πιθανώς με χασούρα. Οι RTX 2080 (Ti) και οι PCIe 4.0 NVMe SSDs (€200 το 1TB) δεν είναι μαζικά προϊόντα, κι ας υπάρχουν ήδη...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Nα συμπληρωσω επισης στο ποστ του Taurus οτι θα φτιαχνονται παιχνιδια με βαση τον SSD πλεον. Δεν ειναι οτι προκειται για τεχνολογικη επανασταση(ακομα και αν ειναι ο πιο γρηγορος εκει εξω οπως ακουγεται), αλλα επανασταση οτι θα χρησιμοποιηθει επιτελους περα απο τη γρηγορη φορτωση παιχνιδιων. Γιατι και στο PS4 μπορουσες να εχεις SSD. Και ερχομαστε παλι στο οτι τα specs απο μονα τους δεν λενε κατι. Το θεμα ειναι να χτιστουν παιχνιδια με βαση αυτα. Αυτο θα γινει με τις νεες κονσολες. Αυτο απο μονο του φερνει σε καθε νεα γενια μια καποια επανασταση. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
KilliK Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, DJTaurus είπε Τεχνολογική επανάσταση θα φέρουν οι κονσόλες από την άποψη ότι θα φέρουν RTX ON και NVMe SSD για τις μάζες με ένα 500άρικο και πιθανώς με χασούρα. Οι RTX 2080 (Ti) και οι PCIe 4.0 NVMe SSDs (€200 το 1TB) δεν είναι μαζικά προϊόντα, κι ας υπάρχουν ήδη... εσυ πιστευεις οτι θα εχεις native RT με 500e? οοοκ. 🙄
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Οι πληροφοριες λενε οτι θα εχουν hardware RT, αν αυτο εννοεις με το native. Οχι οτι με καιει το συγκεκριμενο. Αλλου θα ηθελα να δω διαφορες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις