Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. 

Πριν καμια 10αρια ημερες παρατηρησα μπροστα απο τον ψυγειοκαταψυκτη Indesit no frost (αγορα 9/2012) που εχω, νερα. 

Φαινοταν να εχουν βγει απο την πορτα την καταψυξης. 

Εβγαλα τα συρταρια και μεσα βρηκα δυο παγωμενα «ρυακια» που ερχοντουσαν απο πισω κ μαλλον καποιο απο αυτα ελιωσε κ χυθηκε εξω ως νερο. 

Καθαρισα τα ρυακια αυτα κ δυναμωσα την ψυξη γιατι θεωρησα οτι εγινε αυτο επειδη ειχε χαμηλωσει την ψυξη μερικες μερες πριν. 

3-4 μερες πριν λοιπον παλι τα ιδια. 

Νερα κατω κ παγωμενα ρυακια μεσα

Δυναμωσα εκ νεου την ψυξη κ σημερα παλι τα ιδια. 

Εχω τσεκαρει πισω απο το ψυγειο που βρισκεται ενα σωληνακι κ ενα δοχειο κ οπως πειραξα το σωληνακι ειδα οτι βγαζει σταγονες νερο. Δεν δοκιμασα να βαλω καποιο καλαμακι ή κατι αλλο για αποφραξη γιατι θεωρησα οτι πιο μεσα θα βρω παγο.

Για να μην φερω λοιπον καποιον τεχνικο κ μου τσιμπησει τα 20-25€ μονο για επισκεψη ρωταω εδω. 

Να του κανω πρωτα μια αποψυξη;

Μετα την αποψυξη να φωναξω τεχνικο ή αφου λιωσουν οι παγοι απο μεσα να το ξαναβαλω μπρος κ βλεπουμε αν θα το ξανακανει;

Πρεπει να κανω κατι οσο ειναι στην αποψυξη;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Εχει τρυπησει κατα 99% το λεκανακι το επαθα προσφατα σε samsung και το αλλαξα μονος μου βαζοντας πλαστικο που βρισκεις ευκολα στα καταστηματα 

Δημοσ.

Το λεκανακι λες πισω απο το ψυγειο κ πανω απο το μοτερ;

οχι δεν ειναι αυτο γιατι τα νερα ειναι μονο μπροστα απο το ψυγειο κ οχι κατω κ πισω απο το ψυγειο. Το ελεγξα βαζοντας λιγο νερο μεσα. 

Φαινεται σαν να φευγει απο το κατω μερος της τσιμουχας της πορτας του καταψυχτη για να καταλαβεις

Δημοσ.

Το ψυγείο σταματάει η δουλεύει συνέχεια .?Αν κατάλαβα καλά τα  παγωμένα ρυάκια είναι μέσα στο χώρο της κατάψυξης? Τα no frost κάνουν καθε 24ωρες  απόψυξη .Αν υπάρχει δυνατότητα άστο  εκτός λειτουργίας για 24 ώρες με την πόρτα ανοιχτή  ώστε να λιώσουν τελείως οι πάγοι .Και μετά καθαρίστε το σωληνάκι που τα βγάζει πίσω για να εξατμιστούν. Επιπλέον θα πρέπει να μην μπαίνουν τρόφιμα στις θυρίδες εξόδου του παγωμένου αέρα γιατί δημιουργείτε  πάγος

Δημοσ.

Είχα το ίδιο θέμα με Samsung εγώ. Απλά εμένα έπιανε σε κάποια σημεία της κατάψυξης ένα λεπτό και ομοιόμορφο στρώμα πάγου. Φαντάσου ότι δεν φαινόταν. Με την αφή καταλάβαινες ότι έχει πάγο. Σε μένα δύο επιλογές υπήρχαν. Ή θα είχε καεί η αντίσταση που σπάει τον πάγο, ή θα είχαν βουλώσει τα σωληνάκια που βγάζουν το νερό και δεν το αφήνουν να γίνει πάγος. Ή κάπως έτσι μου το είπαν τελοσπάντων. Με μια 24ωρη απόψυξη το πρόβλημα λύθηκε. Ευτυχώς ήταν τα σωληνάκια, απλά είναι τα τελευταία που λιώνει ο πάγος, γι' αυτό είναι χρονοβόρο. Εσύ λες βέβαια ότι στάζει το σωληνάκι σου. Άρα  δεν είναι βουλωμένο. Όπως και να 'χει προτείνω μια καλή απόψυξη. Δε νομίζω να έχεις άλλο πρόβλημα.

Δημοσ.

Οχι δεν λειτουργει συνεχεια αλλιως θα θεωρουσα οτι δεν κλεινει η πορτα κτλ. 

Επισης τα παγακια κ οτι εχει η καταψυξη ειναι παγωμενα κανονικα. Δν εχουν λιωσει δλδ. 

Ναι τα παγωμενα ρυακια ειναι στον πατο της καταψυξης. 

Οχι δεν κλεινουν τα τροφιμα κανενα εξαερισμο. 

Το τσεκαρα κ αυτο  

Αυτο θα κανω. Διαβασα για 36-48 ωρες αποψυξη, απλα οσο λιωνουν οι παγοι ή αφου λιωσουν εγω τι ενεργειες να κανω; 

Το σωληνακι αυτο που αναφερεται το εχω εντοπισει εξω κ πισω απο το ψυγειο. 

Δεν μπορω να βρω ομως μεσα που μπαινει. Θα πρεπει λογικα να βγαλω καποιες βιδες κ να αφαιρεσω ενα πλαστικο καλυμα που υπαρχει πισω απο τα συρταρια της καταψυξης ;;;;;

3 λεπτά πριν, dj_takis είπε

. Εσύ λες βέβαια ότι στάζει το σωληνάκι σου. Άρα  δεν είναι βουλωμένο. Όπως και να 'χει προτείνω μια καλή απόψυξη. Δε νομίζω να έχεις άλλο πρόβλημα.

Το σωληνακι εσταξε οταν το πιεσα εγω. Εβγαλε μερικες σταγονες. 

Δημοσ.

το σωληνάκι που βγάζει τα νερά έξω δεν το βλέπεις από μέσα γιατί είναι κάτω από τον εξάτμιση. Πρέπει να λύσεις τα πλαστικά της κατάψυξης για να το δεις Ένας τρόπος για να το καθαρίσεις είναι με ατσαλινα ηλεκτρολόγου η το ιδανικό να ρουφήξεις με την σκούπα όταν δεν έχει πάγους

Προσοχή εννοείται όλα αυτά χωρίς τροφοδοσία ρεύματος  

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/1/2019 στις 10:40 ΠΜ, KOSTASGP είπε

Καλημερα σε ολους. 

Πριν καμια 10αρια ημερες παρατηρησα μπροστα απο τον ψυγειοκαταψυκτη Indesit no frost (αγορα 9/2012) που εχω, νερα. 

Φαινοταν να εχουν βγει απο την πορτα την καταψυξης. 

Εβγαλα τα συρταρια και μεσα βρηκα δυο παγωμενα «ρυακια» που ερχοντουσαν απο πισω κ μαλλον καποιο απο αυτα ελιωσε κ χυθηκε εξω ως νερο. 

Καθαρισα τα ρυακια αυτα κ δυναμωσα την ψυξη γιατι θεωρησα οτι εγινε αυτο επειδη ειχε χαμηλωσει την ψυξη μερικες μερες πριν. 

3-4 μερες πριν λοιπον παλι τα ιδια. 

Νερα κατω κ παγωμενα ρυακια μεσα

Δυναμωσα εκ νεου την ψυξη κ σημερα παλι τα ιδια. 

Εχω τσεκαρει πισω απο το ψυγειο που βρισκεται ενα σωληνακι κ ενα δοχειο κ οπως πειραξα το σωληνακι ειδα οτι βγαζει σταγονες νερο. Δεν δοκιμασα να βαλω καποιο καλαμακι ή κατι αλλο για αποφραξη γιατι θεωρησα οτι πιο μεσα θα βρω παγο.

Για να μην φερω λοιπον καποιον τεχνικο κ μου τσιμπησει τα 20-25€ μονο για επισκεψη ρωταω εδω. 

Να του κανω πρωτα μια αποψυξη;

Μετα την αποψυξη να φωναξω τεχνικο ή αφου λιωσουν οι παγοι απο μεσα να το ξαναβαλω μπρος κ βλεπουμε αν θα το ξανακανει;

Πρεπει να κανω κατι οσο ειναι στην αποψυξη;

Ευχαριστω

Τελικά τι έφταιγε; Λύθηκε το θέμα; Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Σε παρομοιο προβλημα, σε ντουλαπα bosch, το τραβηξα εξω και στο πισω μερος κατω χαμηλα εχει βουλωσει ενα λαστιχακι διαφανο γυρω στα 10-15 εκατοστα, το εβγαλα το επλυνα και ολα κομπλε!

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elegktara37 είπε

Κοίτα απο που μαζευονται τα νερά,μέσα στο ψυγείο λογικά έχει λεκάνη χαμηλά κολλητά στην πλάτη και έχει τρύπα που τα αποχετευει εκτός. Βαλε ένα καλαμάκι κλπ να το ξεβουλωσεις.

Οταν βουλώσει αυτό τότε τα νερά ξεχειλίζουν απο την λεκάνη και τρέχουν έξω απο την πόρτα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elegktara37 είπε

Αποψυξη εκανα κ ολα καλα. 
Ειχε πιασει παγο το σωληνακι που βγαζει πρπς ατμοσφαιρα. 
Ειχα την δυνατοτητα κ το αφησα εκτος πριζας για 30-35 ωρες εγω, αν και δεν χρειαζεται τοσο πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...