Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδια !! Θελω να κανω μια πτυχιακη εργασια περι arduino για τη σχολη μου και εχω σκεφτει κατι με αισθητηρες για το περιβαλλον, οπως πχ. θερμοκρασια, υγρασια, αισθητηρα φωτος κτλ, το οποιο θα πραγματοποιει μετρησεις αυτων των παραμετρων. Το ειχα αναφερει στον καθηγητη και μου ειχε απαντησει οτι πρεπει "να κανει κατι με τα δεδομενα αυτα" και θα ηθελα τη βοηθεια σας για μερικες ιδεες . Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Η ιδέα είναι η μισή δουλειά. Αυτό γιατί απαιτεί γνώση της τεχνολογίας (τόσο της διαθέσιμης όσο και της ικανής για την λύση του προβλήματος) και γνώση του πεδίου (ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί). 

Οπότε, αυτή την στιγμή ζητάς να σου κάνουν την μισή δουλειά, την ώρα που ο ίδιος μηχανισμός που σε ανάγκασε να έχεις την πτυχιακή, σου προσφέρει την βοήθεια που ζητάς. Δηλαδή, είναι δουλειά του επιβλέπων σου να σου απαντήσει αυτό που ρωτάς εδώ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Η ιδέα είναι η μισή δουλειά. Αυτό γιατί απαιτεί γνώση της τεχνολογίας (τόσο της διαθέσιμης όσο και της ικανής για την λύση του προβλήματος) και γνώση του πεδίου (ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί). 

Οπότε, αυτή την στιγμή ζητάς να σου κάνουν την μισή δουλειά, την ώρα που ο ίδιος μηχανισμός που σε ανάγκασε να έχεις την πτυχιακή, σου προσφέρει την βοήθεια που ζητάς. Δηλαδή, είναι δουλειά του επιβλέπων σου να σου απαντήσει αυτό που ρωτάς εδώ. 

μου ειπε να ψαξω στο ιντερνετ για ιδεες

Δημοσ.

Εάν δεν καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικό είναι το «ψάχνω στο internet για ιδέες» με το «ρωτάω σε ένα forum για ιδέες», τότε συνέχισε. 

Ό,τι και να κάνεις ή/και όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα αλλάξει κάτι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fortistis είπε

Εάν δεν καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικό είναι το «ψάχνω στο internet για ιδέες» με το «ρωτάω σε ένα forum για ιδέες», τότε συνέχισε. 

Ό,τι και να κάνεις ή/και όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα αλλάξει κάτι. 

μαλιστα ενταξει...ιδεα στο μυαλο μου εχω, αλλα εβαλα το θεμα μηπως καποιος αναφερει κατι που μπορω να συνδυασω με το δικο μου. Οπως και να 'χει σε ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, dj chris είπε

Καλησπέρα σας παιδια !! Θελω να κανω μια πτυχιακη εργασια περι arduino για τη σχολη μου και εχω σκεφτει κατι με αισθητηρες για το περιβαλλον, οπως πχ. θερμοκρασια, υγρασια, αισθητηρα φωτος κτλ, το οποιο θα πραγματοποιει μετρησεις αυτων των παραμετρων. Το ειχα αναφερει στον καθηγητη και μου ειχε απαντησει οτι πρεπει "να κανει κατι με τα δεδομενα αυτα" και θα ηθελα τη βοηθεια σας για μερικες ιδεες . Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

από τη στιγμή που μετράς το περιβάλλον, η συνέχεια για εμένα είναι να κάνεις βελτιώσεις στο περιβάλλον. 

δηλαδή αν ο συνδυασμός υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι ικανοποιητικός να ενεργοποιείται συσκευή αφύγρανσης και θερμοκροασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε οικιακούς χώρους, επαγγελματικούς (να είναι το κεντρικό σύστημα μιας εταιρείας με μεγάλο χώρο και πολλά γραφεία) κλπ. 

βέβαια, τέτοιες λύσεις υπάρχουν και έτοιμες, οπότε δεν ξέρω ποιο θα είναι το πρόβλημα που θα λύσεις.. 

Επεξ/σία από christos4
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνδύασε τα δεδομένα που μαζεύεις με χρήση οντολογιών. Ενδεικτικά κοίτα αυτό το πρόγραμμα https://protege.stanford.edu/products.php . Παράδειγμα εφαρμογής οντολογία για διαχείριση βιολογικού καθαρισμού μέσα σε ένα σπίτι. (μαζεύω τα βρώμικα νερά απο πλυντήριο κλπ και τα καθαρίζω και τα πάω στον κήπο για πότισμα)

Επεξ/σία από kreiz
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, christos4 είπε

από τη στιγμή που μετράς το περιβάλλον, η συνέχεια για εμένα είναι να κάνεις βελτιώσεις στο περιβάλλον. 

δηλαδή αν ο συνδυασμός υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι ικανοποιητικός να ενεργοποιείται συσκευή αφύγρανσης και θερμοκροασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε οικιακούς χώρους, επαγγελματικούς (να είναι το κεντρικό σύστημα μιας εταιρείας με μεγάλο χώρο και πολλά γραφεία) κλπ. 

βέβαια, τέτοιες λύσεις υπάρχουν και έτοιμες, οπότε δεν ξέρω ποιο θα είναι το πρόβλημα που θα λύσεις.. 

μμμ...καταλαβα τι εννοεις..ειχα σκεφτει και την περιπτωση να ανεβαζει τα δεδομενα σε σελιδα  και να πληροφορει για τον καιρο κατα καποιον τροπο, αλλα θα το ψαξω κι αυτο που ειπες! σε ευχαριστω!

Δημοσ.

μια άλλη ιδέα... να ψάξεις να βρεις τι παίζει με αισθητήρες μικροσωματιδίων και να παίρνεις μετρήσεις από τζάκια που καίνε... και να ψάξεις μελέτες που να σου δίνουν επιτρεπτά όρια και το σύστημά σου να δίνει ανάλογες ενδείξεις στον χρήστη (++ συμβουλές για καθάρισμα του τζακιού  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...