Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αρχικά, να παραθέσω το comp μου:

CPU: Ryzen 7 2700x

GPU: EVGA NVIDIA GeForce RTX 2080 XC Ultra

Memory: G. Skill TridentZ F4-3200C14-8GTZ 16gb

Motherboard: X470 AORUS ULTRA Gaming

Πριν 2-3 μέρες παρέλαβα την νέα GPU μου, την EVGA RTX 2080 XC Ultra. Παρατήρησα πως έχω παράξενα χαμηλά fps σε BF V και PUBG (κυρίως), εννοώντας πως έχω σε διάφορες φάσεις τα ίδια και μπορεί χειρότερα FPS απο την προηγούμενη κάρτα μου (Gigabyte G1 1070). Επίσης, παρατηρώντας in-game το performance της κάρτας μου, βλέπω πως έχει μόνο 40-60% usage στο PUBG, στο οποίο έχω παρατηρήσει την χειρότερη επίδοση.

Με το που παρέλαβα την κάρτα, την εγκατέστησα και έκανα ενα clean install με τους νέους drivers. Δεν έχω κάνει κάποιο OC, κατέβασα το πρόγραμμα της EVGA, το Precision X1 αλλά δεν έχω πειράξει κάτι παραπάνω.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποια threads στο Reddit και στο site της EVGA, έκανα κάποια tests στο 3DMark, τα οποία σας κάνω link απο κάτω.

https://www.3dmark.com/prst/1957

http://www.3dmark.com/fs/17953647

http://www.3dmark.com/spy/5889929

Δυστυχώς δεν είμαι τόσο εξειδικευμένος όσον αφορά τα πολύ τεχνικά θέματα, και γι'αυτό ζητώ την βοήθεια σας, μπας και λύσω αυτό το πρόβλημα.

Επίσης, θα προσπαθήσω να σας παραθέσω οποιοδήποτε setting έχει το PC μου αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βλέποντας ξανά τα results απο το 3DMark, είδα πως για κάποιο λόγο οι μνήμες μου έτρεχαν στα 2132mhz.. Τις ανέβασα στα 3200 mhz πάλι, και έκανα ξανά ένα τεστ και τα αποτελέσματα άλλαξαν αρκετά.

https://www.3dmark.com/3dm/32652792?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Θα πρότεινα για αρχή καθαρή εγκατάσταση των Windows 10

1ο βήμα Format για GPU underperformance?

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, donblunts είπε

1ο βήμα Format για GPU underperformance?
Καλύτερα μην σχολιάζεις ρε φίλε.

Είπε ότι έκανε καθαρή εγκατάσταση τουε drivers και δεν διορθώθηκε. Που είναι το κακό; 

Τι πιο σίγουρο από το να ξέρεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα από software ;

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Είπε ότι έκανε καθαρή εγκατάσταση τουε drivers και δεν διορθώθηκε. Που είναι το κακό; 

Το πιο σίγουρο από το να ξέρεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα από software ;

Ναι ΟΚ, απλα σε γενικές γραμμές το φορμάτ ΔΕΝ είναι το 1ο βήμα του troubleshooting.
@rrrips Με DDU σε Safe mode τους αφαίρεσες; Δοκίμασες προηγούμενες εκδόσεις των drivers; Στείλε και κανένα mail στην Μαμά εταιρία.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, donblunts είπε

Ναι ΟΚ, απλα σε γενικές γραμμές το φορμάτ ΔΕΝ είναι το 1ο βήμα του troubleshooting.
@rrrips Με DDU σε Safe mode τους αφαίρεσες; Δοκίμασες προηγούμενες εκδόσεις των drivers; Στείλε και κανένα mail στην Μαμά εταιρία.

Ναι συμφωνώ, απλά επειδή άβυσσος η ψυχή του software (και όχι μόνο) του pc εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα.. Βέβαια προϋποθέτει να μπορείς να κρατήσεις backup..... 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, donblunts είπε

Όχι δεν το έκανα με DDU.. το έκανα με το default clean install option της Nvidia.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rrrips είπε

Όχι δεν το έκανα με DDU.. το έκανα με το default clean install option της Nvidia.

Μπες σε Safe mode (shift και restart και μετά καμία 100ρια κλικς στα Windows 10....) και κάνε καλύτερα DDU 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rrrips είπε

Καλησπέρα,

Αρχικά, να παραθέσω το comp μου:

CPU: Ryzen 7 2700x

GPU: EVGA NVIDIA GeForce RTX 2080 XC Ultra

Memory: G. Skill TridentZ F4-3200C14-8GTZ 16gb

Motherboard: X470 AORUS ULTRA Gaming

Πριν 2-3 μέρες παρέλαβα την νέα GPU μου, την EVGA RTX 2080 XC Ultra. Παρατήρησα πως έχω παράξενα χαμηλά fps σε BF V και PUBG (κυρίως), εννοώντας πως έχω σε διάφορες φάσεις τα ίδια και μπορεί χειρότερα FPS απο την προηγούμενη κάρτα μου (Gigabyte G1 1070). Επίσης, παρατηρώντας in-game το performance της κάρτας μου, βλέπω πως έχει μόνο 40-60% usage στο PUBG, στο οποίο έχω παρατηρήσει την χειρότερη επίδοση.

Με το που παρέλαβα την κάρτα, την εγκατέστησα και έκανα ενα clean install με τους νέους drivers. Δεν έχω κάνει κάποιο OC, κατέβασα το πρόγραμμα της EVGA, το Precision X1 αλλά δεν έχω πειράξει κάτι παραπάνω.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποια threads στο Reddit και στο site της EVGA, έκανα κάποια tests στο 3DMark, τα οποία σας κάνω link απο κάτω.

https://www.3dmark.com/prst/1957

http://www.3dmark.com/fs/17953647

http://www.3dmark.com/spy/5889929

Δυστυχώς δεν είμαι τόσο εξειδικευμένος όσον αφορά τα πολύ τεχνικά θέματα, και γι'αυτό ζητώ την βοήθεια σας, μπας και λύσω αυτό το πρόβλημα.

Επίσης, θα προσπαθήσω να σας παραθέσω οποιοδήποτε setting έχει το PC μου αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχει κάτι να διορθώσεις, γιατί ότι βλέπεις είναι νορμαλ. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι cpu limited (όλα τα online fps, mmorg κλπ.), το κρίσιμο είναι το cpu και όχι η κάρτα (δηλ. η κάρτα θα ψιλοκοιμάται και το cpu θα κάνει υπερωρίες). Καλά τα νουμεράκια του Ryzen σε μπεντσ που ανοίγουν 500 πασιέντζες το δευτερόλεπτο, αλλά σε games θα συνεχίσεις να είσαι έως και αρκετές σκάλες πίσω...

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rrrips είπε

Κατέβασε το DDU, τρέξτο και έχει απο μέσα επιλογή να μπεί Safe Mode. Γράψε λάθος, δεν έχει :P
Shift+reboot, Troubleshoot, Advanced, Start-Up, Restart, 4, Restart

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Occultist είπε

Δεν υπάρχει κάτι να διορθώσεις, γιατί ότι βλέπεις είναι νορμαλ. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι cpu limited (όλα τα online fps, mmorg κλπ.), το κρίσιμο είναι το cpu και όχι η κάρτα (δηλ. η κάρτα θα ψιλοκοιμάται και το cpu θα κάνει υπερωρίες). Καλά τα νουμεράκια του Ryzen σε μπεντσ που ανοίγουν 500 πασιέντζες το δευτερόλεπτο, αλλά σε games θα συνεχίσεις να είσαι έως και αρκετές σκάλες πίσω...

Με 2700χ θα έχει bottleneck;Δεν είμαστε με τα καλά μας.

• Like 1
Δημοσ.

Σε 1080p νομίζω όντως υπάρχει ένα μικρό μπουκαλακι με κάρτες 1080Ti/OC /2080/2080Ti

Δε ξέρω ο ts τι έχει πειράξει από ραμ και ρολόγια στον επεξεργαστή βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, donblunts είπε

Κατέβασε το DDU, τρέξτο και έχει απο μέσα επιλογή να μπεί Safe Mode. Γράψε λάθος, δεν έχει :P
Shift+reboot, Troubleshoot, Advanced, Start-Up, Restart, 4, Restart

Τρέξε το DDU ως Admin (δεξί κλικ πάνω του, run as...), θα ξεκινήσει και θα σου πει ότι είναι καλύτερα να τρέξει από safe, θα ρωτήσει αν θέλεις να το κάνει, πάτα yes, επανεκκινεί μόνο του και μπαίνει σε safe.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Τρέξε το DDU ως Admin (δεξί κλικ πάνω του, run as...), θα ξεκινήσει και θα σου πει ότι είναι καλύτερα να τρέξει από safe, θα ρωτήσει αν θέλεις να το κάνει, πάτα yes, επανεκκινεί μόνο του και μπαίνει σε safe.

Να και κάτι που δεν το ήξερα. Thanks. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...