Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Τρέξε το DDU ως Admin (δεξί κλικ πάνω του, run as...), θα ξεκινήσει και θα σου πει ότι είναι καλύτερα να τρέξει από safe, θα ρωτήσει αν θέλεις να το κάνει, πάτα yes, επανεκκινεί μόνο του και μπαίνει σε safe.

Duuuuuuuude
Thx

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2019 στις 10:30 ΜΜ, Gorbatsof είπε

Με 2700χ θα έχει bottleneck;Δεν είμαστε με τα καλά μας.

Σαφώς και ναι, με αυτήν την κάρτα και δεδομένου του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζονται τα games. Το ότι βλέπεις την κάρτα στο 40% ενώ τρως διαρκώς σκαλώματα , σημαίνει ακριβώς αυτό. Όσο πιο δυνατή κάρτα πετάς σε σύστημα με cpu που υπολείπεται, τόσο πιο έντονο το μπουκάλι. Για αυτό και όταν έβαλες ακόμα ισχυρότερη κάρτα, το πρόβλημα χειροτέρεψε, όπως και ο ίδιος διαπίστωσες. Ψάξε όσα tech reviews θες - σε gaming (online multi, mmorg, single/multi open-world), δεν πρόκειται να τερματίσεις κάρτες τέτοιας κλάσης με amd cpu. Γενικώς, ότι flaghsip vga βγαίνει εδώ και 15 χρόνια, τελικιάζει μόνο με intel - εκτός και αν πάρεις παραμάσχαλα τα κάνιστρα στον Ryzen. Και γενικά, αν ΔΕΝ είναι τρελά multithreaded το game (όπως ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των games), θα τρως μπουκάλι. Το πιο multithreaded game αυτήν την στιγμή είναι, νομίζω, το AC:Odyssey και είσαι και εκεί πίσω από αντίστοιχους Intel. Προσωπικά, δεν θα έβαζα με τίποτα πάνω από 2070 σε οποιοδήποτε Ryzen...

Επεξ/σία από Occultist
  • Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Occultist είπε

Ξέρω πως είναι σπαστικό να σκάει η παραμύθα όπου στείνατε cores με το Μπάμπη τον Σουγιά και το Μήτσο το Γκοτζίλα, αλλά μπορείς να ψάξεις να δεις ικανό αριθμό tech reviews με πίνακες κλπ, για σειρά games με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα και σε διάφορα sites. Σε οτιδήποτε game είναι cpu intensive, οι Ryzen είναι χαρακτηριστικά πίσω...

φιλε μου ειλικρινα δεν εχει  καμια μα καμια περιπτωση να εχει botleneck λογω cpu γελανε και οι πετρες  ,εχω 1800x και rtx 2080 χωρις κανενα θεμα σε 4κ screen games και ο cpu ειναι ανετος και συ λες για τον 2700x οτι θα χει bottleneck και θες και να σε πιστεψω? προσωπικα με εχει κουρασει η αντιπαραθεση intel/amd που μεταπηδα σε φανατικο κοινο ,το οτι λες ειναι παραλογο αλλα δεν προκειται να σε πεισω γιατι δεν προκειται να ακουσεις τπτ. Στο θεμα μας περισοτερο μου φανταζει ως θεμα του παιχνιδιου να μην εχει σωστα patch για rtx compatibilty.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, forgotten είπε

φιλε μου ειλικρινα δεν εχει  καμια μα καμια περιπτωση να εχει botleneck λογω cpu γελανε και οι πετρες  ,εχω 1800x και rtx 2080 χωρις κανενα θεμα σε 4κ screen games και ο cpu ειναι ανετος και συ λες για τον 2700x οτι θα χει bottleneck και θες και να σε πιστεψω? προσωπικα με εχει κουρασει η αντιπαραθεση intel/amd που μεταπηδα σε φανατικο κοινο ,το οτι λες ειναι παραλογο αλλα δεν προκειται να σε πεισω γιατι δεν προκειται να ακουσεις τπτ. Στο θεμα μας περισοτερο μου φανταζει ως θεμα του παιχνιδιου να μην εχει σωστα patch για rtx compatibilty.

Σε 4κ παιζει μια χαρα μιας και ζοριζεις την καρτα.

Σε 1440p αρχίζει το μπουκάλι ελαφρά και σε 1080p παιζει μπουκαλαρα μιας και η καρτα ειναι ανετη και παιζει μπαλα ο cpu

Ο 2700χ μια χαρα επεξεργαστής ειναι αλλα στα παιχνιδια καλος η κακος μένει πισω σε σχεση με intel.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 7
Δημοσ.

Εμένα με παραξενεύει το γεγονός οτι λέει οτι βλέπει λιγότερα frames. Υποθέτοντας οτι παίζει σε 1080, θα περίμενα λίγο καλύτερα αλλά σίγουρα όχι χειρότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Stamer είπε

Εμένα με παραξενεύει το γεγονός οτι λέει οτι βλέπει λιγότερα frames. Υποθέτοντας οτι παίζει σε 1080, θα περίμενα λίγο καλύτερα αλλά σίγουρα όχι χειρότερα.

Μήπως εχει vsync on και δεν το εχει παρει χαμπαρι?

Καλο θα ηταν να τρεξει την καρτα με dsr 2560x1440p στα παιχνιδια για να δει εαν του το κανει ακομα.

Επισης στο κοντρολ πανελ να βαλει maximum performance στο προφιλ του καθε παιχνιδιου.

Και τελος ενα update bios μητρικης μηπως και εκει εχει θεμα.

Κάποια ρύθμιση θα φταίει στο ολο συστημα.

Τελευταίο βαζω το σεναριο να εχει θεμα η καρτα.Αλήθεια τι temps παιζει η καρτα?

Μπουκάλι θα εχει παντος σε 1080p

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, forgotten είπε

ειλικρινα ο φανατισμος σε ιντελ χτυπαει καμπανα , ελεος πλεον με τις κουφετες bottlenek o 2700x περαστικα μας....

Και ο 8700Κ στα 5Ghz μπορεί να ρίξει bottleneck σε μια 2080/1080Ti, για παράδειγμα στο BF 1/V η 2080 μου κάποιες φορές πέφτει στο ~90% GPU usage(Και αυτό σε 1440P). Σκέψου σε 1080P πόσο συχνά θα πέφτει εκεί..Είναι ανάλογα το παιχνίδι. Αν θες να είσαι πάντα GPU limited με τέτοιες κάρτες, πρέπει να παίζεις σε 4Κ.

• Like 4
Δημοσ.

Mια 2080ti τρώει μπουκάλι σε 1080p από οποιοδήποτε cpu δεν είναι σε κάνιστρο σε normal games. Να βγεις όμως και να κλαίγεσαι για αυτό επειδή πιάνεις μόνο 300 fps minimum με τον 8700k κλοκαρισμένο ένα βήμα πριν το self destruction είναι λίγο αστείο. Σαφώς και θα υπάρχουν διαφορές μεταξύ 2700x και 8700k/9900k ανάλογα και το game ακόμα και στα 1440p με την 2080.Ειδικά αυτά τα 2 που αναφέρετε (BF5 και Pubg) αποδεδειγμένα τρέχουν καλύτερα σε intel. Αλλά πρώτον δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές σε everyday use σενάρια για τέτοιες κατηγορίες καρτών (high details+αναλύσεις και όχι 720p/1080p low benches) και δεύτερον και βασικότερο ΔΕΝ είναι όλοι οι intel που κυκλοφορούν ΙΔΙΟΙ για να γενικεύουμε αόριστα.

Αυτό πχ το "χαρακτηριστικά πίσω" του occultist το παίρνουν μετά πολλοί καραμέλα, και νομίζουν πχ ότι ο 8400 που αγόρασαν κοψοχρονιά στα 250 ευρώ, θα διαλύσει τον 2600 ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετική και πιο σύνθετη. Για την ακρίβεια είναι αρκετά πίσω όταν ο 2600 είναι με bdies. Το ίδιο και εδώ σε αυτό το forum άτομα  με kaby και coffee δε πιάνανε τα ριζένια scores του spartan, επειδή ο άνθρωπος είχε αφιερώσει κόπο και χρόνο για να κάνει optimize τα subtimings του, που είναι κλασικά σαλάτα σε όλες τις x370.

1 ώρα πριν, Stamer είπε

Αν έτρωγε HARD Bottleneck θα έβλεπε ακριβώς τα ίδια καρέ. Για αυτό και το πρόβλημα του είναι άλλο και όχι BN.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ δεν μίλησα για VS. Είπα και OC'ed Intel(Που δίνει το κορυφαίο single-thread performance αυτή τη στιγμή) πολλές φορές περιορίζει τις δυνατές κάρτες(2080/1080Ti/2080Ti) σε κάποια σενάρια. Η μόνη περίπτωση να είσαι πάντα GPU-limited(Περιορισμένος από την GPU και όχι από την CPU), είναι να παίζεις σε 4K. Θα μπορούσε να συμβεί και σε 1080P αυτό, αν τα παιχνίδια είχαν MSAA και όχι κονσολο-ΑΑ όπως το FXAA/TAA κλπ.

Δημοσ.

Το σκορ του πάντως στο 3dmark είναι χαμηλό, εγώ σε στοκ βγάζω 11150 περίπου (και έχω Ryzen 2700X), ο TS βγάζει 10400. Και ο TS έχει και καλό motherboard X470 και καλές μνήμες 3200 CL 14. Οπότε κάτι πάει λάθος στο σύστημά του.

Όσον αφορά τώρα την "μπουκάλα" που μπορεί να τρώει ο 2700X σε σχέση με έναν 8700K, αν δεν μιλάμε για overclock, τότε αυτή είναι max 10% (4350 vs 4700), max 15% με overclocking στον 8700Κ. Οπότε αν το παιχνίδι είναι τόσο "βαρύ" ώστε να πέφτει η GPU στο 40%, και με 8700Κ θα πήγαινε 50-55%. Δεν δικαιολογείται αυτό το νούμερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φανταζομαι δεν εχετε διαβασει το δευτερο post του ts που λεει οτι οι μνημες του ετρεχαν στα 2133mhz και μετα τις εβαλε να τρεχουν κανονικα 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Φανταζομαι δεν εχετε διαβασει το δευτερο post του ts που λεει οτι οι μνημες του ετρεχαν στα 2133mhz και μετα τις εβαλε να τρεχουν κανονικα 😛

Who cares ρε συ...

Αφού το vs είναι καλύτερο  ;)

• Thanks 1
Δημοσ.

Ο άλλος λέει ότι βλέπει τα ίδια και χειρότερα fps πηγαίνοντας από 1070 σε 2080 και κάθεστε και γράφετε για μπουκάλια  και ποτήρια του 2700X ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γατάκια.....

Με 4k οθόνη δεν ασχολείσαι με μπουκάλια και μπουκάλες. Και με έναν ταπεινό i5 κάνεις την δουλειά σου. 

(εξαίρεση το γα....ο asssins και κανα 2 ακόμα ) 

:P

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.

Αφού είπε ότι τις εβαλε έπειτα στη σωστή συχνότητα.

Δεν είναι σωστά σεταρισμενο το σύστημα ούτε σε bios ουτε σε περιβάλλον windows οπου στοκ είναι για φαπες και πονοκέφαλος για troubleshooting.

Power saving option φαίνεται πάντως αρχικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...