Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε οσους διαβαζουν αυτο το ποστ . Εχω εναν υπολογιστη με windows 7 profesional 32 bit .... θελω να αλλαξω αυτο το λογισμικο και να βαλω linux συγκεκριμενα τα kali linux.εχω κανει το bootable usb με το λογισμικο των λινουξ αλλα υπαρχει ενα θεμα με το λαπτοπ .... επειδη οποιος ξερει θα μου πει να παω bios setup και να παω στις ρυθμησεις και συγκεκριμενα στο boot setup ελα μου ντε ομωςπου θελει κωδικο για να εχω προσβαση sto bios setup και δεν ειχα βαλει κωδικο!!!! ΕΧω 2 ερωτηματα:
i)ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ BIOS SETUP
iI) μηπως ο υπολογιστης μου δεν αντεχει τα kali linux??  το μοντελο του υπολογιστη μου ειναι

fujitsu lifebook A Series 32 bit 

ram 3gb

2ghz procecor one atom 
ΣΑΣ ευχαριστω πρωκαταβολικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, elemental demon είπε

Καλησπερα σε οσους διαβαζουν αυτο το ποστ . Εχω εναν υπολογιστη με windows 7 profesional 32 bit .... θελω να αλλαξω αυτο το λογισμικο και να βαλω linux συγκεκριμενα τα kali linux.εχω κανει το bootable usb με το λογισμικο των λινουξ αλλα υπαρχει ενα θεμα με το λαπτοπ .... επειδη οποιος ξερει θα μου πει να παω bios setup και να παω στις ρυθμησεις και συγκεκριμενα στο boot setup ελα μου ντε ομωςπου θελει κωδικο για να εχω προσβαση sto bios setup και δεν ειχα βαλει κωδικο!!!! ΕΧω 2 ερωτηματα:
i)ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ BIOS SETUP
iI) μηπως ο υπολογιστης μου δεν αντεχει τα kali linux??  το μοντελο του υπολογιστη μου ειναι

fujitsu lifebook A Series 32 bit 

ram 3gb

2ghz procecor one atom 
ΣΑΣ ευχαριστω πρωκαταβολικα

Δοκιμασες οταν ξεκιναει να πατας F8 ή F12 ή F10;Νομιζω το F12 ειναι για fujitsu boot menu

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chsam είπε

Δοκιμασες οταν ξεκιναει να πατας F8 ή F12 ή F10;Νομιζω το F12 ειναι για fujitsu boot menu

ναι το δοκιμασα αλλα κατι δεν παει καλα με το f12 παω σε 3 επιλογες :

flopy disk

hitachi (to bootable usb ) και καποια ακομα τα οποια δεν τα θυμαμαι αλλα το θεμα εινα οτι παταω στο usb με τα λινουξ και μου κανει σταρτ τα windows....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, elemental demon είπε

ναι το δοκιμασα αλλα κατι δεν παει καλα με το f12 παω σε 3 επιλογες :

flopy disk

hitachi (to bootable usb ) και καποια ακομα τα οποια δεν τα θυμαμαι αλλα το θεμα εινα οτι παταω στο usb με τα λινουξ και μου κανει σταρτ τα windows....

1.Μηπως να το εκανες με dvd δισκακι;

2.Εκανες σωστα την δημιουργια του bootable usb;Δεν εχω ασχοληθει καθολου με εγκατασταση linux, εχω τρεξει μονο live cd, αλλα εννοω μηπως θελει καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις για ειναι οκ το bootable usb.  Π.χ. https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#3

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι σίγουρος ότι το bootable φλασάκι το έκανες σωστά τότε παίζει το συγκεκριμένο λαπτοπ να έχει το UEFI secure boot ενεργό (από το BIOS, οπότε πρέπει να έχεις πρόσβαση εκεί για να το βγάλεις). Άμα το γκουγκλάρεις θα βρεις άκρη εύκολα

Επεξ/σία από lockon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, elemental demon είπε

οχι γιατι δεν μπορω να ανοιξω το bios setup

Σου έδωσα παραπάνω ένα λινκ με οδηγίες για το πως να σπάσεις τον κωδικό χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις την εσωτερική μπαταρία του ρολογιού. Το είδες;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Για 4 χρόνια που ασχολείσαι με linux πάντως έπρεπε να είχες μάθει ότι δεν είναι TA KALI LINUX .

Επίσης θα έρπεπε να καταλάβεις ότι δεν έχει καμία σχέση με το αν αντέχει το linux.

Προσθέτω ότι δεν μας έγραψες καν τι πρόβλημα έχεις , απλά έκανες την υπόθεση ότι θα σου πούμε να μπείς στο bios.

Τέλος μπορείς να γράφεις πιο κόσμια 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsofras είπε

[...] ότι δεν είναι TA KALI LINUX

+1

...όπως δεν είναι και ΤΑ OFFICE ή ΤΑ BIOS όπως διαβάζουμε κατά καιρούς στο insomnia από διάφορους σε άλλα θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, chsam είπε

τι σχεση εχει το bios με αυτα που σε ρωτησα;;;;ποια διαδικασια ακολουθησες για το bootable usb;

κατεβασα το λογισμικο απο  εγκυρο σαιτ 

κατεβασα το universal usb installer

ετρεξα το universall usb εβαλα το λογισμικο και  εγινε το bootable usb  

παντα ετσι το κανω

Μόλις τώρα, micos000 είπε

Σου έδωσα παραπάνω ένα λινκ με οδηγίες για το πως να σπάσεις τον κωδικό χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις την εσωτερική μπαταρία του ρολογιού. Το είδες;

ναι ακουλουθησα το λινκ που μου εστειλες πιστα αλλα δεν ειναι παλι ο κωδικοι σωστοι ουτε με το generator

5 ώρες πριν, chsam είπε

Μόλις τώρα, chsam είπε

1.Μηπως να το εκανες με dvd δισκακι;

2.Εκανες σωστα την δημιουργια του bootable usb;Δεν εχω ασχοληθει καθολου με εγκατασταση linux, εχω τρεξει μονο live cd, αλλα εννοω μηπως θελει καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις για ειναι οκ το bootable usb.  Π.χ. https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#3

Μόλις τώρα, chsam είπε

τι σχεση εχει το bios με αυτα που σε ρωτησα;;;;ποια διαδικασια ακολουθησες για το bootable usb;

Μόλις τώρα, tsofras είπε

Για 4 χρόνια που ασχολείσαι με linux πάντως έπρεπε να είχες μάθει ότι δεν είναι TA KALI LINUX .

Επίσης θα έρπεπε να καταλάβεις ότι δεν έχει καμία σχέση με το αν αντέχει το linux.

Προσθέτω ότι δεν μας έγραψες καν τι πρόβλημα έχεις , απλά έκανες την υπόθεση ότι θα σου πούμε να μπείς στο bios.

Τέλος μπορείς να γράφεις πιο κόσμια 

Σε αυτην την περιπτωση απολογουμαι που δεν εγινα συγκεκριμενος και σε συγχησα μαν μου

Οταν ειπα 4 χρονια δεν εννουσα οτι ειμαι εξπερτ απλα τα χρησιμοποιω σε αλλον υπολογιστη διοτι ειναι πιο customable και προσθετεις πρωσοπικες πινελιες πανω αναλογα με τις αναγκες σου . Απλα ηθελα να περασω τα kali linux σε ενα παλιο λαπτοπ για να ξεκινησω να ασχολουμε με pentretion testing, ddos attack,servers και πολλα αλλα. για εκει που λες:Επίσης θα έρπεπε να καταλάβεις ότι δεν έχει καμία σχέση με το αν αντέχει το linux.:Για να κανω ολα τα παραπανω δεν πρεπει να εχω ενα γρηγορο λαπτοπ δλδ με καλα χαρακτηριστηκα για αυτα που θελω να κανω? αν ειμαι λαθος πες μου θελω να μου εξηγησεις χρειαζομαι βοηθεια.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να κανω εγκατασταση τα linux στον υπολογιστη μου διοτι το bios setup απαιτει κωδικο τον οποιο δεν γνωριζω και δοκιμασα καποια πραγματα απο τους παραπανω χρηστες για να μπορεσω να αφαιρεσω τον κωδικο αλλα δεν πιανει και δεν ξερω τι να κανω.
Απολογουμαι και για την αθλια συμπεριφορα και εκφραση του προβληματος μου.

Μόλις τώρα, micos000 είπε

απο τι καταλαβα θα βγαλω την εσωτερικη μπαταρια του ρολογιου δεν γινεται αλλιως

Επεξ/σία από elemental demon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, elemental demon είπε

κατεβασα το λογισμικο απο  εγκυρο σαιτ 

κατεβασα το universal usb installer

ετρεξα το universall usb εβαλα το λογισμικο και  εγινε το bootable usb  

παντα ετσι το κανω

Δοκιμασε βημα βημα κ αυτον τον τροπο δεν χανεις τιποτα https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#3

Οταν λεμε μπαταρια για να σβηστει ο κωδικος εννοουμε την μικρη στρογγυλη που κραταει τις ρυθμισεις του bios, η οποια βρισκεται πανω στην μητρικη.Η προσβαση σε αυτην διαφερει απο υπολογιστη σε υπολογιστη, αλλoτε ευκολη κ αλλοτε θελει να ανοιξεις εντελως τον υπολογιστη...π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=Zp6S1-7YzHg

Επεξ/σία από chsam
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elemental demon είπε

Οταν ειπα 4 χρονια δεν εννουσα οτι ειμαι εξπερτ απλα τα χρησιμοποιω σε αλλον υπολογιστη διοτι ειναι πιο customable και προσθετεις πρωσοπικες πινελιες πανω αναλογα με τις αναγκες σου . Απλα ηθελα να περασω τα kali linux σε ενα παλιο λαπτοπ για να ξεκινησω να ασχολουμε με pentretion testing, ddos attack,servers και πολλα αλλα. για εκει που λες:Επίσης θα έρπεπε να καταλάβεις ότι δεν έχει καμία σχέση με το αν αντέχει το linux.:Για να κανω ολα τα παραπανω δεν πρεπει να εχω ενα γρηγορο λαπτοπ δλδ με καλα χαρακτηριστηκα για αυτα που θελω να κανω? αν ειμαι λαθος πες μου θελω να μου εξηγησεις χρειαζομαι βοηθεια.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να κανω εγκατασταση τα linux στον υπολογιστη μου διοτι το bios setup απαιτει κωδικο τον οποιο δεν γνωριζω και δοκιμασα καποια πραγματα απο τους παραπανω χρηστες για να μπορεσω να αφαιρεσω τον κωδικο αλλα δεν πιανει και δεν ξερω τι να κανω.
Απολογουμαι και για την αθλια συμπεριφορα και εκφραση του προβληματος μου.

Ναι αλλά ακόμη λές ΤΑ LINUX :D

Λοιπόν πέραν της πλάκας , το θέμα σου αν καταλάβαμε καλά είναι ότι θές να μπείς στο bios για να τους αλλάξεις το boot priority? 

Ή έχει σχέση με το fast boot , legacy-efi options?

Ρίξε μια ματιά για το reset του bios

http://www.fixya.com/support/r7229632-reset_or_remove_bios_password

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
Στις 22/1/2019 στις 12:34 ΠΜ, micos000 είπε

Στις 22/1/2019 στις 8:47 ΠΜ, tsofras είπε

Ναι αλλά ακόμη λές ΤΑ LINUX :D

Λοιπόν πέραν της πλάκας , το θέμα σου αν καταλάβαμε καλά είναι ότι θές να μπείς στο bios για να τους αλλάξεις το boot priority? 

Ή έχει σχέση με το fast boot , legacy-efi options?

Ρίξε μια ματιά για το reset του bios

http://www.fixya.com/support/r7229632-reset_or_remove_bios_password

Οκ εβγαλα τον κωδικο απο τα bios και αλλαξα το boot priority πηγα να κανω εγκατασταση τα linux και εκει που διαλεγεις γλωσσα και απλα πατας enter μου πεταει "Detect and mount CD-ROM" Your installation CD-Rom couldnt be mounted. This probably means that the CD ROM was not in the drive.If so you can insert it and try again. ok ξερω οτι ειναι μπαγκια απο το λογισμικο το ειχα ξαναντιμετοπισει με μια εντολη στο excute a shell το κανω ολα καλα ..... Ομως μετα μου πεταει κατι αλλο το οποιο δεν ξερω πως να το λυσω

Load installer compoments from CD

There was a problem reading data from the Cd-Rom.Please make sureit is in the drive.If retrying does not work,you should check the integrity of your CD-rom.

ok το εψαξα και για να λυθει πρεπει να χρησιμοποιησω το  rufus και οταν βαλω το λογισμικο και να ξεκινησει η διαδικασια απο την εφαρμογη να διαλεξω να γινει σε  dd image(dont know but ok) αλλα εγω οταν χρησιμοποιω την εφαρμογη και βαζω το λογισμικο δεν μου πεταει τπτ για αυτο με το dd image  για να το επιλεξω και εχω προβλημα διοτι δεν μπορω να κανω εγκατασταση το λογισμικο που θελω... 

Εσυ τι μου προτεινεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...