Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Και γω ειχα μια ρωσιδα  απο κατω στο παλιο σπιτι και σχεδον καθε βραδυ περναγανε καλα με το αγορι της και δεν μπορουσαμε να κοιμηθουμε. Καποια στιγμη την ξυλοφορτωσε ηρθε η αστυνομια και μετα απο 2 μηνες την κλεψανε και τελικα αλλαξε σπιτι.Παρεπιπτοντως πανεμορφη η ρωσιδα:lol:

την ειχες βολεψει τη ρωσιδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Cham_eleon είπε

Δεν κάνουν φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας, απλα κάνουνε υπερβολική φασαρία τις υπόλοιπες ώρες που προσπαθώ να διαβάσω.

Πάνε να ζήσεις σε καμμία μονοκατοικία τότε ή στο χωριό. Οι πολυκατοικίες αυτά έχουνε, άλλος έχει μικρό μωρό και θα γκαρίζει όλη την νύχτα, άλλος κάνει ανακαίνιση, άλλος θα πηδάει, καθένας ζει την ζωή του. Αφού τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας τι να τους πεις? Δεν έβαλαν και την μουσική στην διαπασών δα.

Όταν αύριο-μεθαύριο θα πηδάς εσύ θα ήθελες ο άλλος να σου χτυπάει την πόρτα/τοίχο για να κάνεις ησυχία? Όταν θα έχεις γενέθλια και θα θέλεις να μαζέψεις λίγους φίλους και να έχετε και λίγη μουσική? Όταν θα σκάσουν οι σωλήνες στο μπάνιο και θα χρειάζεται να ξηλωθεί όλη η μπανιέρα?

Επεξ/σία από ktf
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ktf είπε

Πάνε να ζήσεις σε καμμία μονοκατοικία τότε ή στο χωριό. Οι πολυκατοικίες αυτά έχουνε, άλλος έχει μικρό μωρό και θα γκαρίζει όλη την νύχτα, άλλος κάνει ανακαίνιση, άλλος θα πηδάει, καθένας ζει την ζωή του. Αφού τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας τι να τους πεις? Δεν έβαλαν και την μουσική στην διαπασών δα.

Όταν αύριο-μεθαύριο θα πηδάς εσύ θα ήθελες ο άλλος να σου χτυπάει την πόρτα/τοίχο για να κάνεις ησυχία? Όταν θα έχεις γενέθλια και θα θέλεις να μαζέψεις λίγους φίλους και να έχετε και λίγη μουσική? Όταν θα σκάσουν οι σωλήνες στο μπάνιο και θα χρειάζεται να ξηλωθεί όλη η μπανιέρα?

Έχεις δίκιο για τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά το θέμα είναι να προσπαθούμε να σεβόμαστε τον άλλο.Δε νομίζω ότι είναι ωραίο να λέμε αφού δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας ας τον πη...με το γείτονα.

Έχω ανοίξει θέμα στο οποίο αναφέρω ότι κάποια στις 11.00 το πρωί την ενοχλούσε ο διάδρομος που έτρεχα ενώ αυτή μένει 2 ορόφους από πάνω. Άνετα μπορούσα να πω δε πας να πνιγείς, αντιθέτως όμως ρώτησα για να δω πως μπορώ να μειώσω το θόρυβο παρότι και αστυνομία να φώναζε τίποτα δε θα μου έκανε. Επειδή είμαι μαστροχαλαστης άμα είναι να κάνω φασαρία σκ πάντα ξεκινάω να βαράω μετά τις 10.00 και 14.00 το αργότερο σταματάω. 

Σεβασμός πάνω από όλα στο συνάνθρωπο μας .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ktf είπε

αλλο τα γενεθλια και το πηδημα και αλλο να κανεις καθε μερα φασαρια. στα χωρια να πανε να ζησουν οσοι θελουν να κανουν το τελευταιο, να μην ενοχλουν και τους υπολοιπους

ο ΤΣ καταλαβε οτι εφοσον κανουν ανακαινιση ειναι φυσιολογικο να γινεται νταβαντουρι για καποιο διαστημα και το σταματησε εκει. το σχολιο σου ειναι απλα ακυρο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως έχουμε φτάσει στο σημείο που αυτός που ενοχλεί,διπλοπαρκαρει ,καπνιζει σε κλειστο χωρο και γενικά παραβαίνει το νόμο είναι ο μάγκας ο καραμπουζουκλης ο δημοκράτης και αυτός που ενοχλείται είναι ο φασίστας και ψυχοπαθής. Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και σε αρκετά μέρης εκτός και πραγματικά μόνο στην Ελλάδα βλέπω αυτή τη νοοτροπία 

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, η νομοθεσία για τις ώρες κοινής ησυχίας είναι απλά ένας μπούσουλας ώστε να περιορίζεται λίγο το θέμα της ενόχλησης. Αν πχ κάνουμε εργασίες στο σπίτι μας, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσουμε τις εργασίες στις 7 που τελειώνει το παράθυρο ησυχίας. Η κοινή λογική θα έλεγε να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εύλογο διάστημα παραπάνω. Επίσης δεν χρειάζεται να τελειώνουμε ντε και καλά μέχρι τις 3. Ας τελειώσουμε νωρίτερα και ας συνεχίσουμε το απόγευμα. Ας φερθούμε όπως θα θέλαμε να μας φερθούν και εμάς σε αντίστοιχη περίπτωση.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Γενικά μιλώντας, η νομοθεσία για τις ώρες κοινής ησυχίας είναι απλά ένας μπούσουλας ώστε να περιορίζεται λίγο το θέμα της ενόχλησης. Αν πχ κάνουμε εργασίες στο σπίτι μας, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσουμε τις εργασίες στις 7 που τελειώνει το παράθυρο ησυχίας. Η κοινή λογική θα έλεγε να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εύλογο διάστημα παραπάνω. Επίσης δεν χρειάζεται να τελειώνουμε ντε και καλά μέχρι τις 3. Ας τελειώσουμε νωρίτερα και ας συνεχίσουμε το απόγευμα. Ας φερθούμε όπως θα θέλαμε να μας φερθούν και εμάς σε αντίστοιχη περίπτωση.

Γενικά απαντώντας, όταν πας να κάνεις δουλειά κοιτάς να τελειώσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα 

Αν θες να κάνεις π.χ. μια ανακαίνιση, δε θα ξεκινάς 10 το πρωί επειδή κοιμάται ο Μήτσος που δουλεύει νύχτα από κάτω ή θα σταματάς στις 12:30 το μεσημέρι επειδή γύρισε στο σπίτι η Μαρία με το μωρό από το νηπιαγωγείο και θέλει να φάει και να την πέσει

Συμφωνώ ότι όταν θες να κάνεις μια μικροδουλειά είναι καγκουριά να την ξεκινήσεις π.χ. 8 το πρωί Σαββάτου (που "επιτρέπεται"), μπορείς να τη κάνεις και άλλη ώρα, όταν όμως έχεις μια δουλειά που θέλει ώρες (π.χ. βάζεις τέντες) δε μπορείς να υποχρεώσεις τον μάστορα να έρθει δυο φορές αντί για μία επειδή κοιμάμαι εγώ ή εσύ...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Γενικά απαντώντας, όταν πας να κάνεις δουλειά κοιτάς να τελειώσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα 

Αν θες να κάνεις π.χ. μια ανακαίνιση, δε θα ξεκινάς 10 το πρωί επειδή κοιμάται ο Μήτσος που δουλεύει νύχτα από κάτω ή θα σταματάς στις 12:30 το μεσημέρι επειδή γύρισε στο σπίτι η Μαρία με το μωρό από το νηπιαγωγείο και θέλει να φάει και να την πέσει

Συμφωνώ ότι όταν θες να κάνεις μια μικροδουλειά είναι καγκουριά να την ξεκινήσεις π.χ. 8 το πρωί Σαββάτου (που "επιτρέπεται"), μπορείς να τη κάνεις και άλλη ώρα, όταν όμως έχεις μια δουλειά που θέλει ώρες (π.χ. βάζεις τέντες) δε μπορείς να υποχρεώσεις τον μάστορα να έρθει δυο φορές αντί για μία επειδή κοιμάμαι εγώ ή εσύ...

Εγώ όποτε χρειάστηκε να κάνω κάποια εργασία, είτε μόνος μου είτε με συνεργείο, κόλλαγα ένα χαρτί τις προηγούμενες ημέρες και ειδοποιούσα την πολυκατοικία ότι την τάδε του μήνα απο 9 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι θα εκτελώ π.χ. υδραυλικές εργασίες και ευχαριστώ για την κατανόηση σας. Ακόμα και 2 ώρες παραπάνω να κρατήσει δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα γιατί απλά έδειξα σεβασμό.

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, zx1234r είπε

Εγώ έχω κάτι όμορφες που έρχονται και πληρώνουν τα κοινόχρηστα καμιά φορά αλλά είμαι αρραβωνιασμένος...... :-(

να γινω admin στη θεση σου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, katman2000 είπε

την ειχες βολεψει τη ρωσιδα?

Δυστυχως οχι:D

Μια φορα ειχε ερθει να πληρωσει και κοινοχρηστα και τις εδωσα οτι ναναι ρεστα..

Ολοι περιμεναμε να ερθει το καλοκαιρι να ντυνεται πιο ελαφραB)

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε ώρες κοινής ησυχίας (και σε καμία άλλη ώρα δυστυχώς για εσένα) είναι να ανέβεις και να χτυπήσεις κουδούνι. Δεν θα σου ανοίξουν, αλλά θα ησυχάσουν. Αν δεν ησυχάσουν, ξαναπας και ξαναχτυπάς κουδούνι. Η ντροπή δική τους είναι. Πόλεμος νεύρων μεν, αλλά μόνο έτσι ίσως καταλάβουν ότι όσο φωνάζουν, τόσο θα τους κόβεις στο καλύτερο. 

Είσαι φοιτητής και άρα νέος και άρα έχεις αντοχές για τέτοια. Εγώ στα 38 μου πλέον απλά βάζω ωτασπίδες και τελείωσε η γη γύρω μου. Δεν έχω το κουράγιο να κάνω τίποτα άλλο, ακόμα και η αστυνομία δυστυχώς δεν κάνει τίποτα, 2 φορές στο παρελθόν είχα πάρει τηλέφωνο και απλά δεν είχαν έρθει ποτέ. 

Συν ότι είναι που είναι ελάχιστοι, θεωρώ τελείως λάθος από μέρους μου να απασχολώ την αστυνομία για κάτι τόσο ασήμαντο. Πραγματικά καλύτερα να παίζουν μπιρίμπα όλο το βράδυ, παρά ΜΙΑ φορά που θα πάνε σε τέτοιο γεγονός να χρειαστεί πραγματικά η αστυνομία σε κάτι πιο σοβαρό και το περιπολικό να λείπει επειδή κάποιος ενοχλήθηκε από θόρυβο.

• Like 1
Δημοσ.

21 ώρες πριν, cumulus είπε

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως έχουμε φτάσει στο σημείο που αυτός που ενοχλεί,διπλοπαρκαρει ,καπνιζει σε κλειστο χωρο και γενικά παραβαίνει το νόμο είναι ο μάγκας ο καραμπουζουκλης ο δημοκράτης και αυτός που ενοχλείται είναι ο φασίστας και ψυχοπαθής. Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και σε αρκετά μέρης εκτός και πραγματικά μόνο στην Ελλάδα βλέπω αυτή τη νοοτροπία 

Είναι βολικό να συγκρίνεις παράνομες συμπεριφορές που δεν αναφέρθηκαν πουθενά στο thread για να περάσεις το point σου. Αν κάποιος ενοχλήται από καθόλα νόμιμη και αντικειμενικά δικαιολογημένη φασαρία (ανακαίνιση, σεξ), δεν είμαι εγώ "μάγκας και καραμπουζουκλής" που λέω τα αυτονόητα, ούτε υπονόησα ότι είναι φασίστας και ψυχοπαθής. Το έθεσα με τρόπο που τον αναγκάζει να το δει από την απέναντι μεριά, πως θα του φαινότανε αν του τα κάνανε άλλοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...