Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Papadgianis είπε

Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εναν αδειουχο ηλεκτρολογο.

Αμα γινει βραχυκυκλωμα σε μια γραμμη το ρελε δεν θα πεσει?

Όχι, η ασφάλεια πέφτει. 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Papadgianis είπε

Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εναν αδειουχο ηλεκτρολογο.

Αμα γινει βραχυκυκλωμα σε μια γραμμη το ρελε δεν θα πεσει?

ακόμα καλύτερο είναι οι μη ηλεκτρολόγοι να μην απαντούν σε θέματα που δεν γνωρίζουν

οι ΔΔΕ ενεργοποιούνται σε διαρροές ρεύματος αλλά αν υπάρχει σφάλμα ως προς γη που και αυτό θεωρείτο ένα είδος βραχυκυκλώματος τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αν προλάβει άλλα δεν είναι κατασκευασμένοι  για αυτό.

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.

Φερε κ αλλον καθως 550 μονο για πινακα ειναι ηδη 200 ευρω πανω..Εκτος κ αν επειδη ειναι μικρος ο χωρος αποτι βλεπω ο ηλεκτρολογος συμπεριελαβε κ αλλαγη καλωδιων περασμα νεων κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nvel είπε

ακόμα καλύτερο είναι οι μη ηλεκτρολόγοι να μην απαντούν σε θέματα που δεν γνωρίζουν

οι ΔΔΕ ενεργοποιούνται σε διαρροές ρεύματος αλλά αν υπάρχει σφάλμα ως προς γη που και αυτό θεωρείτο ένα είδος βραχυκυκλώματος τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αν προλάβει άλλα δεν είναι κατασκευασμένοι  για αυτό.

Σωστο αυτο που λες αλλα εσυ ρωτησες τι ειναι το ΔΔΕ και η ΥΔΕ,αμα ενοχλει η απαντηση που ειχα δωσει να διαγραφει παρακαλω και να απαντησει καποιος αδειουχος ηλεκτρολογος.

Επεξ/σία από Papadgianis
Δημοσ.

εγώ δεν ρώτησα κάτι, έγραψα ότι οι μη ηλεκτρολόγοι δεν θα πρέπει να απαντούν σε θέματα που δεν γνωρίζουν, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να πιστέψουν τις ανακρίβειες που γράφονται.  Εσύ τι νομίζεις ότι είμαι όταν γράφω ότι δεν πρέπει να απαντούν οι μη ηλεκτρολόγοι και μετά απαντώ;

Δημοσ.

50 λεπτά πριν, nvel είπε

εγώ δεν ρώτησα κάτι, έγραψα ότι οι μη ηλεκτρολόγοι δεν θα πρέπει να απαντούν σε θέματα που δεν γνωρίζουν, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να πιστέψουν τις ανακρίβειες που γράφονται.  Εσύ τι νομίζεις ότι είμαι όταν γράφω ότι δεν πρέπει να απαντούν οι μη ηλεκτρολόγοι και μετά απαντώ;

Α σορρυ σε μπερδεψα με το παιδι που ειχε ρωτησει πιο πανω απο το avatar μωβ ο ενας μωβ και αλλος,δεν συγκρατω και ονοματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nvel είπε

Εγώ βλέπω να δίνουν συμβουλές για ηλεκτρολογικα θέματα σε ανθρώπους που δεν τον κατέχουν και πραγματικά φοβάμαι. 

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, συνεχίζω εδώ..

Σκέφτομαι και εγώ να κάνω μια αναβάθμιση στον ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματος. Έχει 3φασικο ρεύμα.. 

Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε να βάλουμε και επιτηρητή τάσης για προστασία των σύγχρονων συσκευών. Εκτός από το κόστος της συσκευής, διαβάζω ότι εν τέλει ίσως δεν έχει τόση χρησιμότητα σε οικιακή χρήση και ότι μπορεί να με αφήνει πολλές φορές χωρίς ρεύμα, χωρίς σοβαρό λόγο.  Έχει τόσες αυξομειώσεις συνέχεια το ρεύμα στην Αττική??  Σώζει όντως τις συσκευές σε βυθίσεις και αυξήσεις της τάσης ?? 

Αξίζει για Αττική ? Έχει κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα να προσφέρει τις γνώσεις του?

Επιπλέον του ζήτησα να βάλουμε και ένα χρονοδιακόπτη για τον θερμοσίφωνα να ανάβει στάνταρ ώρες και στάνταρ διάρκεια. Βλέπω υπάρχουν ψηφιακοί και αναλογικοί.. Τι προτείνετε ?

Εκτός από αλλαγή σε ασφάλειες και διακόπτες τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο να μπει ?? Άλλοι αυτοματισμοί ? Κάτι να προσέξω ? 

Ευχαριστώ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...