AnaSio93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά..sos.. Λοιπόν το θέμα μ όπως θα είδατε και από τον τίτλο είναι ότι δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από τη πρακτική μου ασκηση και κρατηθείτε.. τελείωσα τον Απρίλιο του 18.. Αρχικά ήμουν σε έναν χώρο όπου ψάχνανε δούλους και όχι πρακτικαριους όπως πάρα πολλοί εκεί έξω δλδ, του τύπου αντί να ασχοληθείς με το αντικείμενο να πας να παίρνεις καφέδες και να κάνεις μόνο τη λατρα, και με τα πολλά διέκοψα τη πρακτική μ το πρωτο 15μερο..οπως είναι λογικό καιγομουν να βρω αλλού οπότε δεν είχα τη πολυτέλεια για καλό ψάξιμο και αρκέστηκα να πάω σε ένα άλλο χώρο όπου ο εργοδότης μ ξεκαθάρισε από τη αρχή ότι θα πάρω απλά στο τέλος και μόνο τα λεφτά του οαεδ όταν ο ίδιος πάρει τ επίδομα . Τ θέμα είναι ότι ο λογιστής του δεν έκανε καν την αίτηση για να πάρει ο εργοδότης το επίδομα του Οαεδ στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο (αποδεδειγμένα) και αναγκαστικά όταν την έκανε τους έιπανε ότι τώρα τα λεφτά θα καταβληθούν μαζί με του επόμενου εξαμήνου τις πρακτικές,δλδ τον Δεκέμβριο. Κοντεύει Φεβρουάριος και ακόμα τίποτα κ ούτε πρόκειται από ότι βλέπω. Τι μπορώ να κάνω τώρα για αυτό ? Συγνώμη για το μεγάλο κατεβατό αλλά ειμαι σε απόγνωση..heeelp..ξερω θα μ πειτε καταγγελία κλπ αλλα αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω . Τι γίνεται στη περίπτωση της καταγγελίας? Αναγκάζεται ο εργοδότης να τα δωσει μόνος του και αν ναι αμεσα η γενικά και αόριστα ? Έυχαριστωωω! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από AnaSio93
papoys1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Πήγες με αυτά τα προγράμματα τύπου Βάουτσερ;;;;; Με αυτά επικρατεί ένα μπάχαλο.Ο ΟΑΕΔ λέει ότι δεν τα αναγνωρίζει αυτοί λένε ότι εκτελούν προγράμματα του ΟΑΕΔ ένας μύλος με λίγα λόγια.Ήταν να πάει ένα παιδί μου αλλά του είπαν μακριά μία απάτη είναι;;;; Το θέμα είναι πως αυτοί βρίσκουν στοιχεία των ανέργων τους καλούν τηλέφωνο και τους τάζουν επιδοτούμενη δουλειά;;; Αν ξέρει κάποιος τι παίζει ας μας πει.
AnaSio93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Όχι ήμουν κανονικά από τει και έκανα πρακτική .. ξέχασα να αναφέρω το τει ναι...κανονικα στη περίπτωση του τει ο εργοδότης σου δίνει κανονικά κάθε μήνα ένα ποσό και μετά τα παίρνει πίσω από τον ΟΑΕΔ στο τέλος της πρακτικής έφοσον κάνει την αίτηση . Σε εμένα δεν μου έδωσαν τίποτα και ούτε έκαναν την αίτηση όταν τελείωσα με αποτέλεσμα να έχουν περάσει 9 μηνες απο τη μερα που τελείωσα σχεδον κ να μη έχω πάρει τπτ.. τον εργοδότη όταν τον Ρωτούσα μ έλεγε δεν μπήκαν λεφτά ακόμα για να μ τα δώσει κ έκανα υπομονή μέχρι Δεκεμβρίο π υποτίθεται θα τα έδινε όπως είπε ο οαεδ.. Αλλά έχει φτάσει τέλος Ιανουαρίου. Η μόνη λύση απ ότι βλέπω είναι η καταγγελία αλλά κ πάλι δε ξέρω αν θα γίνει κάτι άμεσα και ποτέ ..για αυτό ρωτάω ..μηπως κάποιος ξέρει τι γίνεται σε περίπτωση καταγγελίας
chsam Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, AnaSio93 είπε Καλημέρα παιδιά..sos.. Λοιπόν το θέμα μ όπως θα είδατε και από τον τίτλο είναι ότι δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από τη πρακτική μου ασκηση και κρατηθείτε.. τελείωσα τον Απρίλιο του 18.. Αρχικά ήμουν σε έναν χώρο όπου ψάχνανε δούλους και όχι πρακτικαριους όπως πάρα πολλοί εκεί έξω δλδ, του τύπου αντί να ασχοληθείς με το αντικείμενο να πας να παίρνεις καφέδες και να κάνεις μόνο τη λατρα, και με τα πολλά διέκοψα τη πρακτική μ το πρωτο 15μερο..οπως είναι λογικό καιγομουν να βρω αλλού οπότε δεν είχα τη πολυτέλεια για καλό ψάξιμο και αρκέστηκα να πάω σε ένα άλλο χώρο όπου ο εργοδότης μ ξεκαθάρισε από τη αρχή ότι θα πάρω απλά στο τέλος και μόνο τα λεφτά του οαεδ όταν ο ίδιος πάρει τ επίδομα . Τ θέμα είναι ότι ο λογιστής του δεν έκανε καν την αίτηση για να πάρει ο εργοδότης το επίδομα του Οαεδ στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο (αποδεδειγμένα) και αναγκαστικά όταν την έκανε τους έιπανε ότι τώρα τα λεφτά θα καταβληθούν μαζί με του επόμενου εξαμήνου τις πρακτικές,δλδ τον Δεκέμβριο. Κοντεύει Φεβρουάριος και ακόμα τίποτα κ ούτε πρόκειται από ότι βλέπω. Τι μπορώ να κάνω τώρα για αυτό ? Συγνώμη για το μεγάλο κατεβατό αλλά ειμαι σε απόγνωση..heeelp..ξερω θα μ πειτε καταγγελία κλπ αλλα αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω . Τι γίνεται στη περίπτωση της καταγγελίας? Αναγκάζεται ο εργοδότης να τα δωσει μόνος του και αν ναι αμεσα η γενικά και αόριστα ? Έυχαριστωωω! Γιατι δεν πας αρχικα στο γραφειο πρακτικης της σχολης σου να ρωτησεις;
AnaSio93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Όλα τα έχω κάνει άσε μη το ψάχνεις .. Το γραφείο πρακτικής δεν ασχολείται κάν στη σχολή μας . Ακόμα και όταν λόγω του θέματος που είπα πιο πάνω ήθελα να αλλάξω χωρο πρακτικής και το ανέφερα στο γραφείο το μόνο που με ρώτησε ήταν αν το ξέρει το τμήμα μ ότι θέλω να αλλάξω και μετά δε μ απαντούσε καν . Ότι να ναι..συν ότι έχω πάρει ήδη το πτυχίο μ δεν έχω επαφές πλέον με το τει . Και ρωτάω απλά μήπως κάποιος ξέρει ..αποκλειστικα για τον ΟΑΕΔ δλδ αν γίνει μια καταγγελία σε εργοδότη ότι δεν έχει πληρώσει τον πρακτικαριο που είναι παράνομο ..ποια είναι η διαδικασία ? Βγάζεις άκρη η σε έχουν στο περίμενε ?? *Update : Έμαθα τελικά μέσω γνωστόυ στον ΟΑΕΔ ότι ο εργοδότης έχει εισπράξει το ποσό από το Νοέμβριο..και μ κάνει την πάπια . Οπότε πλέον είναι καθαρά θέμα του εργοδότη ..δεν έχει να κάνει με το τει κλπ 1 1
SB_1957 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, AnaSio93 είπε Όλα τα έχω κάνει άσε μη το ψάχνεις .. Το γραφείο πρακτικής δεν ασχολείται κάν στη σχολή μας . Ακόμα και όταν λόγω του θέματος που είπα πιο πάνω ήθελα να αλλάξω χωρο πρακτικής και το ανέφερα στο γραφείο το μόνο που με ρώτησε ήταν αν το ξέρει το τμήμα μ ότι θέλω να αλλάξω και μετά δε μ απαντούσε καν . Ότι να ναι..συν ότι έχω πάρει ήδη το πτυχίο μ δεν έχω επαφές πλέον με το τει . Και ρωτάω απλά μήπως κάποιος ξέρει ..αποκλειστικα για τον ΟΑΕΔ δλδ αν γίνει μια καταγγελία σε εργοδότη ότι δεν έχει πληρώσει τον πρακτικαριο που είναι παράνομο ..ποια είναι η διαδικασία ? Βγάζεις άκρη η σε έχουν στο περίμενε ?? *Update : Έμαθα τελικά μέσω γνωστόυ στον ΟΑΕΔ ότι ο εργοδότης έχει εισπράξει το ποσό από το Νοέμβριο..και μ κάνει την πάπια . Οπότε πλέον είναι καθαρά θέμα του εργοδότη ..δεν έχει να κάνει με το τει κλπ Αν η πρακτική έγινε μέσω ΟΑΕΔ, εκεί πρέπει να απευθυνθείς. Το αν θα αργήσει ή όχι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αν δεν κάνεις καταγγελία πουθενά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε!
takoulou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα... Πηγαινε στην επιθεωρηση εργασιας.. Και να αναφερεις το προβλημα σου.. Αν εμαθες κιολιας οτι θα τα εχει τα χρηματα ο εργοδοτης σου κυνηγησε το... Θα στα δωσει δυσκολα... Γιαυτο κανει την παπια...
AnaSio93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ! Σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσω μαζί του αν παρόλο π έμαθα ότι τα έχει πάρει μ πει δικαιολογίες πάω αύριο για καταγγελία .. το θέμα είναι ότι ξέρετε πως είναι η γραφείοκρατεία κλπ εδω.. κοιμόμουντε. Εδώ για να μιλήσω τις προάλλες με το αρμόδιο τμήμα στον οαεδ έπαιρνα όλο το πρωί και το σήκωσαν κάποια στιγμή μεσημέρι και τσάτισμενοι. Πόσο μάλλον να τρέξουν το θέμα σ και να αποζημιωθείς άμεσα Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από AnaSio93
SB_1957 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AnaSio93 είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ! Σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσω μαζί του αν παρόλο π έμαθα ότι τα έχει πάρει μ πει δικαιολογίες πάω αύριο για καταγγελία .. το θέμα είναι ότι ξέρετε πως είναι η γραφείοκρατεία κλπ εδω.. κοιμόμουντε. Εδώ για να μιλήσω τις προάλλες με το αρμόδιο τμήμα στον οαεδ έπαιρνα όλο το πρωί και το σήκωσαν κάποια στιγμή μεσημέρι και τσάτισμενοι. Πόσο μάλλον να τρέξουν το θέμα σ και να αποζημιωθείς άμεσα Αυτά τα ζητήματα μην περιμένεις να τα λύσεις τηλεφωνικά. Πας στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου με ό,τι χαρτιά έχεις, με ημερομηνίες, στοιχεία εργοδότη κ.λπ. Ακόμη και στην επιθεώρηση εργασίας, πάλι εκεί πρέπει να πας, όχι τηλέφωνο. Αλλά ξεκίνα πρώτα από τον ΟΑΕΔ. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από SB_1957 1
AnaSio93 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Ξέρετε ποια είναι τα πρόστιμα και γενικά οι συνέπειες της μη καταβολής χρημάτων σε σπουδαστή τει κατά την πρακτική άσκηση μέσω οαεδ ? Ο εργοδότης πήρε το επίδομα του Οαεδ χωρίς να έχει δώσει ούτε μια φορά μισθό στο φοιτητή και τώρα κάνει τον ανηξερο. Ξέρετε τι γίνεται σε περίπτωση καταγγελίας στην επιθεώρηση εργασίας? Ευχαριστώ !
takoulou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Θα πρεπει να πατε και να κανετε καταγγελια στην επθεωρηση εργασιας... Φυσικα με ολα τα χαρτια σας.. Θα το καλεσουν εκει και θα το ενημερωσουν οτι εχει γινει καταγγελια εις βαρος του... Και δεν μπορει να ξανακανει αυτο με την πρακτικη... Θα φοθηθει και μαλλον θα πληρωσει...
vasilllis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Παγια τακτικη πολλων "εργοδοτων" Δεν προκειται να βγαλει ακρη γιατι δεν θα κινηθει νομικα και τον ιδρωτα σου τον χαιρετε αλλος.Μαζευτευτε καμια 50ρια ατομα απο την σχολη να αλλαξει νοοτροπια ο πονηριδης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα