Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας αδέρφια!!!

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν νέο SSD 480GB - 500GB και θέλω τη βοήθεια σας για να μην πέσω σε καμία πατάτα και μάλιστα ακριβή. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή είναι μέχρι 50€(+), αλλά πατάω και 70€(+) αν είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο!!! Στην αρχή έγραψα ότι ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν νέο SSD και αυτό γιατί ήδη έχω τον Kingston SSDNow V300 240GB, για τον οποίο θα ήθελα επίσης την γνώμη σας. Ο λόγος που θέλω να τον αλλάξω είναι καθαρά η χωρητικότητα, δεν έχω κάποιο παράπονο μέχρι τώρα από τον Kingston. Απλά θέλω να πάρω κάποιον μεγαλύτερο αλλά όχι ότι να 'ναι από θέμα ποιότητας.

Μετά από ολιγόλεπτη έρευνα, βρήκα τους παρακάτω, δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα στον Patriot.
Samsung 860 Evo 500GB
Crucial MX500 500GB
Patriot Burst 480GB

Περιμένω γνώμες και άλλες προτάσεις αν πιστεύετε ότι μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο!!!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Επεξ/σία από DNA180
Δημοσ.

Αν εισουν χαρουμενος με τον V300 οποιον και να παρεις θα εισαι κομπλε. Εγω παντως θα εδινα ελαφρυ προβαδισμα στον ΜΧ500.

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι η μητρική σου υποστηρίζει Μ2 ssd, αν πάρεις τέτοιον δίσκο που να χρησιμοποιεί τον pci express δίαυλο θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα από τους sata ssd.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hunter2000 είπε

Νομίζω ότι η μητρική σου υποστηρίζει Μ2 ssd, αν πάρεις τέτοιον δίσκο που να χρησιμοποιεί τον pci express δίαυλο θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα από τους sata ssd.

Ναι η μητρική μου όντως υποστηρίζει M.2 αλλά έχω μία ερώτηση. Λόγω ότι τοποθετείται παράλληλα με τη μητρική, δεν θα έχει θέμα με τη θερμότητα;
Επίσης, εσύ μεταξύ αυτών των δύο, ποιο θα επέλεγες;

Δημοσ.

Εγώ έχω τον samsung evo 450GB και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ναι ζεσταίνεται αρκετά ιδίως άμα ζοριστεί, αλλά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. 

Και οι δύο έχουν πρωτόκολλο επικοινωνίας sata3 οπότε δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. 

https://www.skroutz.gr/s/14863627/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-500GB.html

Αυτός εδώ έχει PCI Express.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, hunter2000 είπε

Εγώ έχω τον samsung evo 450GB και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ναι ζεσταίνεται αρκετά ιδίως άμα ζοριστεί, αλλά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. 

Και οι δύο έχουν πρωτόκολλο επικοινωνίας sata3 οπότε δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. 

https://www.skroutz.gr/s/14863627/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-500GB.html

Αυτός εδώ έχει PCI Express.

Επειδή το φοβάμαι λίγο που θα ζεσταίνεται, αρκετά όπως λες και εσύ, λέω να πάω σε αυτόν και να τελειώνω. Τι λες; Το budget άλλαξε μετά από συνεννόηση lol οπότε με παίρνει οικονομικά!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DNA180 είπε

Επειδή το φοβάμαι λίγο που θα ζεσταίνεται, αρκετά όπως λες και εσύ, λέω να πάω σε αυτόν και να τελειώνω. Τι λες; Το budget άλλαξε μετά από συνεννόηση lol οπότε με παίρνει οικονομικά!!!

Μπορεις πιο μετα να παρεις μια ψυκτρα για τον Μ.2 και να εισαι κομπλε, γυρω στο 20αρι κανουν (οι καλες μητρικες εχουν τετοιες ψυκτρες απο το εργοστασιο).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DNA180 είπε

Μια χαρά είναι, θα έχεις και πολύ χώρο, αν και δεν θα είναι τόσο γρήγορος όσο ο Μ2.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DNA180 είπε

Δεν αξίζει το +30ευρω από τον αντιστοιχο mx500.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν πήρα τον Μ2 της Samsung αλλά  τον Samsung 860 Evo 1TB!!! Δεν επέλεξα Μ2, πρώτον γιατί και αλλού που ρώτησα, σε κατάστημα που μάλιστα το είχαν διαθέσιμο το προϊόν και όχι από εκεί που αγόρασα τελικά τον SSD, μου είπαν ότι όντως θα έχω θέμα με την θερμοκρασία και ότι θα πρέπει να πάρω και ψήκτρα όπως είπε και ο @Salvation81 παραπάνω. Επίσης μου είπαν ότι σε ταχύτητα, ο  Samsung 860 Evo 1TB είναι ελαφρώς ταχύτερος από τον Μ2 1ΤΒ που ήθελα να πάρω.

Επεξ/σία από DNA180
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, donblunts είπε

Εγω παντως σε 3 PC που εχω βαλει τον 970 Μ2, σε απλες mobo, εννοειται χωρις ψυκτρα, πανω απο 35C δεν εχει παει

Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη γιατί δεν μου έχει τύχει... Αλλά άσε να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο!!! :)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, DNA180 είπε

Τελικά δεν πήρα τον Μ2 της Samsung αλλά  τον Samsung 860 Evo 1TB!!! Δεν επέλεξα Μ2, πρώτον γιατί και αλλού που ρώτησα, σε κατάστημα που μάλιστα το είχαν διαθέσιμο το προϊόν και όχι από εκεί που αγόρασα τελικά τον SSD, μου είπαν ότι όντως θα έχω θέμα με την θερμοκρασία και ότι θα πρέπει να πάρω και ψήκτρα όπως είπε και ο @Salvation81 παραπάνω. Επίσης μου είπαν ότι σε ταχύτητα, ο  Samsung 860 Evo 1TB είναι ελαφρώς ταχύτερος από τον Μ2 1ΤΒ που ήθελα να πάρω.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, ψήκτρα ήθελαν να πουλήσουν, εγώ τον έχω χωρίς δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ποιο γρήγορος από Μ2 με pci express δεν τον νομίζω, είχα πριν τον Μ2 τον corsair savage σε sata με τον Μ2 είναι αισθητή η διαφορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...