Γηρυόνης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Έχω δύο σκληρούς, στον έναν έχω Windows 2000 και στον άλλο Mandrake Linux 9.2. Πρίν από ένα μήνα περίπου έκανα upgrade το Mandrake Linux (από 8.1 σε 9.2) και μου παρουσιάστηκε ένα περίεργο πρόβλημα. Κατά λάθος έβαλα ώρα GMT και τώρα η ώρα που δείχνει το Linux είναι πάντα διαφορετική από αυτή των Windows κατά δύο ώρες. Αν αλλάξω την ώρα στο Linux τότε και αυτή των Windows πάει δύο ώρες πίσω και το αντίστροφο. Με λίγα λόγια δεν μπορεί να γίνει συγχρονισμός της ώρας μεταξύ Windows/Linux. Αν η ώρα για παράδειγμα είναι 19:45 και στο Linux δείχνει όντως 19:45 τότε αν αρχίσω τον υπολογιστή μου με Windows θα δείχνει 17:45. Αν την αλλάξω στα Windows, την κάνω 19:45 και επανεκκινήσω με Linux τότε στο Linux θα δείχνει 21:45. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο αλλά δεν μπόρεσα να βρω σχετικές πληροφορίες. Το περίεργο είναι ότι το bios δείχνει κανονική ώρα πάντα (ώρα Ελλάδος). Μου φαίνεται ότι κάτι έχει παιχτεί και το Linux δε διαβάζει την ώρα από το bios. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
wizard Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Μήπως σε κάποιο από τα δύο έχεις βάλει λάθος την ζώνη ώρας? :roll:
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Ναι στο Linux έχω βάλει GMT αλλά την αλλάζω κάθε φορά, κάνω apply και πάλι τα ίδια. Ίσως για κάποιο λόγο να μην τη σώζει αλλά έχω δοκιμάσει και ως root και πάλι τα ίδια.
apoikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Υπάρχει κάπου μια επιλογή στο linux (ανάλογα με τη διανομή), η οποία λέει "hardware clock stores UTC or localtime". Ψάξε να τη βρεις και βάλε localtime.
wizard Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Sorry, δεν το πρόσεξα στο αρχικό σου post. Δοκίμασε αυτό που σου λέει ο apoikos. Αν έβαζες και στα Windows GMT και μετά διόρθωνες την ώρα. Δηλαδή μέσα από linux δεν γίνεται να αλλάξεις ζώνη? (Διόρθωσέ με αν δεν κατάλαβα το προβλημά σου αλλά πιστεύω πως έτσι θα λυθεί).
Γηρυόνης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Ευχαριστώ παιδιά τελικά ήτανε το UTC. Άλλαξα το /etc/sysconfig/clock αρχείο και έθεσα το UTC=false και τώρα φαίνεται να δουλεύει κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.