Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στην ομαδα...εχω εναν ryzen πανω σε μια asrock ab350m μητρικη και τον ανεβασα στα 3,9 χωρις να πειραξω τασεις κλπ...απο θερμοκρασιες idle παιζει γυρω στους 30-32 και σε παιχνιδα δεν τον εχω δει να περναει τους 50-53.Idle παρολο που μου δειχνει οτι τρεχει γυρω στα 3,7 με usage ομως στο task manager 3-5%

Εχω την εξης απορια να το γυρναω στο oc μονο οταν παιζω η μπορω να το εχω ετσι συνεχεια?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vassterg είπε

καλησπερα στην ομαδα...εχω εναν ryzen πανω σε μια asrock ab350m μητρικη και τον ανεβασα στα 3,9 χωρις να πειραξω τασεις κλπ...απο θερμοκρασιες idle παιζει γυρω στους 30-32 και σε παιχνιδα δεν τον εχω δει να περναει τους 50-53.Idle παρολο που μου δειχνει οτι τρεχει γυρω στα 3,7 με usage ομως στο task manager 3-5%

Εχω την εξης απορια να το γυρναω στο oc μονο οταν παιζω η μπορω να το εχω ετσι συνεχεια?

Καλησπέρα, τι άλλαξες;

Γιατί να πας 3.9 με στοκ ταση δεν παίζει. Να βάλεις 3.9 και να πάει μόνο 3.7 πάλι δεν παίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Μέσα από το bios της μητρικής έβγαλα το auto και δοκίμασα σταδιακά 3.7 3.8 3.9 και το άφησα εκεί...στο task manager δειχνει δεξιά ταχύτητα βάσης 3.9 αλλά στην στιγμιαία που δείχνει παιζει ανάμεσα στο 3.4-3.75 περίπου

Έχω. Ενεργοποιησει και το xmp για τη ράμπα δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο

Stress test του έκανα και έπαιξα και ένα 2ωρακι είναι σταθερός και ούτε θερμοκρασίες ανεβάζει...απλά ρωτάω αν υπάρχει μεγάλη "φθορά" αν τον έχω συνέχεια έτσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι stress test έκανες; Aida64 τρέξε για πάνω από μισή ώρα (θες να μείνεις κάτω από 85C) και επίσης Asus realbench δοκίμασε για stress test (βάλε λιγότερο ram utilization από τη συνολική ram που έχεις) και αν καταφέρει να βγάλει το μισάωρο είναι οκ. Με τη στοκ ψύκτρα είσαι; Aν ναι λογικά θα γίνεται throttling καθώς η wraith spire με το ζόρι σηκώνει 3,8GHz στον 1600 (σε stress/full load). 

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Ναι με τη στοκ ψυκτρα είμαι καθ στο stress test δεν ανέβασε πάνω από 65..

Κάπου στο μισάωρο το είχα αφήσει

Δημοσ.

3.9 με τη wraith spire είναι σχεδόν unpossibro. Και εντάξει τώρα είναι 10-20 βαθμούς κάτω η ambient και ίσως είναι οριακά viable αν έχεις golden silicon. Το καλοκαίρι όμως θα δεις 76ρια/80ρια για πλάκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο επεξεργαστής δεν είναι κλοκαρισμενος στα 3.9...γυρω στα 3.7 παίζει αλλά είδα αρκετή διαφορα στη Ντότα πχ που παίζω...ααχοληθηκα κυρίως γιατί είχα χαμηλά fps ..σε συνδιασμό με 580 8gb έπεφτα και στα 70 πολλές φορές και ένας φίλος με 1050ti τρέχει στα 160...ίσως να φταίει που έχω και sinle channel ram

Επεξ/σία από vassterg
Δημοσ.

Δε γίνεται 100-200 MHz να σε ρίχνουν μισά fps, τίποτα δε σκελάρει με αυτό τον τρόπο. Προφανώς σε ρίχνει πολύ το single channel.

Δημοσ.

Δεν έχω εμπειρία από overclocking σε Ryzen όμως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με υψηλές θερμοκρασίες στο κουτί όταν έκανα render ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν σημασία. Για αρχή τα μεγάλα κουτιά με 3 μεγάλα ανεμιστηράκια μπροστά (ιδίως αν το ένα είναι στο ύψος του CPU) μπορούν να κάνουν δραματική διαφορά στις θερμοκρασίες του επεξεργαστή (όπως και αν η υδρόψυξη είναι πάνω και όχι μπροστά), κάτι επίσης σημαντικό είναι τα watt της κάρτας γραφικών και το είδος της (αν βγάζει τον ζεστό αέρα έξω ή όχι). Πιστεύω ότι για ένα σωστό stress test θα πρέπει να υπάρχει load και στην GPU. Το τροφοδοτικό παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο στις θερμοκρασίες, ιδίως το voltage ripple, κάτι που το αναφέρουν λίγα reviews όμως το παρατήρησα ο ίδιος όταν άλλαξα το παλιό μου Τhermaltake με ένα καινούργιο EVGA.  Επίσης αν δεν έχει ανέβει η τάση του επεξεργαστή (μπορεί ο vassterg να έχει πετύχει το 1/10000 chip που είναι διαμάντι) τότε η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι τόσο μεγάλη.

14 λεπτά πριν, vassterg είπε

Ο επεξεργαστής δεν είναι κλοκαρισμενος στα 3.9...γυρω στα 3.7 παίζει αλλά είδα αρκετή διαφορα στη Ντότα πχ που παίζω...ααχοληθηκα κυρίως γιατί είχα χαμηλά fps ..σε συνδιασμό με 580 8gb έπεφτα και στα 70 πολλές φορές και ένας φίλος με 1050ti τρέχει στα 160...ίσως να φταίει που έχω και sinle channel ram

Single με dual channel ram κάνουν μεγάλη διαφορά στις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών όχι τόσο μεγάλη στις κανονικές από όσο γνωρίζω, πάντως σε καμία περίπτωση το dual channel δεν μπορεί να διπλασιάσει τα frames.

Δημοσ.

Καλά στις igpu το single channel είναι θάνατος. Είναι σαν να είσαι ευνούχος ανάμεσα σε όσους έχουν έναν όρχη ένα πράγμα.😀

Αλλά και στις discrete gpu κάνει διαφορά το single vs dual channel αν δεν είσαι 100% gpu bound. Δες εδώ διαφορές στο BF1 που είναι και λιγότερο cpu bound από το LOL λογικά.

Single: 50-80

Dual: 70-100

Στα ίδια settings

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...