Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Build

Καινουργιο ITX build λογο συνεχης μεταφορας (χωρις υδροψυξη).

Συνολο: 1100-1150

Αναβαθμιση

Μελλοντικα, θα βαλω εναν 7nm επεξεργαστη (Zen2/2+ 8-πυρηνο 65W TDP) και 7nm καρτα γραφικων (Navi/RTX 180W TDP).

Θορυβος

Στοχος: ~20dBA σε light load, ~33dBA σε heavy load.

Με νοιαζει ιδιαιτερα διοτι δεν μπορω να συγκεντρωθω οταν δουλευω και με ενοχλει στα παιχνιδια.

Θα μπορουσα να επενδυσω περισσοτερα για να καλυψω τον θορυβο αλλα με αρχικο budget 1000 ευρώ θα προτιμουσα να το αποφυγω.

Ανεμιστηρας ψυκτρας επεξεργαστη:

Ο τορινος και μελλοντικος επεξεργαστης θα γινει undervolt σε stock frequency, 3.4Ghz/1.xv

Θα κατεβασω τα RPM αναλογα για 55-60c σε idle και 75-80c σε load.

Ανεμιστηρες ψυκτρας καρτας γραφικων:

Η τορινη και μελλοντικη καρτα γραφικων θα γινει undervolt σε reference frequency, 1.68Ghz/1.xv

Θα βαλω target temperature 80-85c σε load, ειναι passive μεχρι 60c.

Ανεμιστηρας τροφοδοτικου:

Με αυτες τις ρυθμισεις πιστευω να κατεβει το total system power consumption ~300W σε heavy load και <100W σε light load ωστε να δουλευει ~30dBA/passive.

Ανεμιστηρας κουτιου:

Οσο περισσοτερα RPM γινεται χωρις να ενοχλει για να φευγει ο ζεστος αερας (το ιδιο και για την NH-L12S) ωστε να μπορει να δουλεψει passive η καρτα γραφικων και το τροφοδοτικο.

Λετε να με προδωσει κανενα απ αυτα και να χρειαστω ωτοασπιδες?

Θα παραγγειλω τα εξαρτηματα αυριο/μεθαυριο.

Ενδεικτικα

1.jpg.53f6e2b194949c555f4e1533ce98423e.jpg

2.jpg.8e6dedc55986354da196c99393025ebd.jpg

3.jpg.d8146eedf152b190dd431ba0ae7e0a01.jpg

4.jpg.45a0c1e40748c9c66bd8a9048ec8519a.jpg

5.jpg.53a7e99820521fb97a9c85f8a143b1c5.jpg

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλά Νομίζω αν θες αθόρυβα ανεμιστηράκια καλό θα ήταν να κοιτάξεις στα ML της Corsair. 

Γενικα κοιτάς σε be quiet που είναι όνομα και πράγμα. Κατά τα αλλά πολύ καλές επιλογές. 

Για μητρική προτείνω την MSI B450I Gaming Plus. Νομίζω το συζητούσαμε και σε άλλο τοπικ, πλέον έχει και επιλογή offset. Τη συνδυάζεις με HyperX Predator 3200C16 RAM που είναι και στο QVL από όσο θυμάμαι και είσαι άρχοντας 

Από προσωπική εμπειρία, φοράω στο κουτί μου 7 ML fans και δεν κάνει κιχ. Το μόνο πράγμα που κάνει θόρυβο είναι ο μαγνητικός που όταν πάρει μπροστά ακούγεται ένα βουητό ελαφρύ.

Τα τρέχω στα 500-650 fixed για ροη αέρα και πάνω σε 280mm push/pull. Μετά το άλλο που κάνει θόρυβο σε load είναι η γραφικών που έχω aggressive fan curve και ψάχνω κανα τρόπο να ρίξω θόρυβο αλλά να μην χάσω θερμοκρασίες. Βέβαια με τα ακουστικά δεν ακούω τίποτα αλλά ντααξει το έχω 100% στους 70C, λογικά χάνει ζωή το φαν έτσι 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι 100% πιστεύω με αλλαγή κουτιού θα ήταν οποίο εύκολο να πετύχεις το αθόρυβο και χαμηλότερες θερμοκρασίες ώστε τα φαν να είναι στο χαμηλό, πχ. Ένα κουτί με πλαϊνό ανεμιστήρα, μπροστά, πάνω και πίσω δηλαδή η ροή θα πάει μπαίνει από μπροστά και χτυπάει για αρχή τους σκληρούς και μετά πάει στον επεξεργαστή και μετά έξω από τον πίσω και τον πάνω και ο πλαϊνός δίνει σε μητρική, και γραφικών +λίγο στον επεξεργαστή και φεύγει από πάνω και αριστερά στην πίσω έξοδο 

Δημοσ.

έχεις σκεφτεί να κοιτάξεις ωροασπιδες μείωσης θορύβου; Υπάρχουν με κλίμακες που ρίχνουν τα db που ακούς. 

Γιατί αν πας σε SFF κουτί η υδροψυξη θα βοηθήσει πάρα πολύ με τις θερμοκρασίες , ειδικά σε gaming. 

Να αγοράσεις τώρα Zen+ και να αλλάξεις το καλοκαίρι σε zen2 είναι ασύμφορο πάντως. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

έχεις σκεφτεί να κοιτάξεις ωροασπιδες μείωσης θορύβου; Υπάρχουν με κλίμακες που ρίχνουν τα db που ακούς. 

Γιατί αν πας σε SFF κουτί η υδροψυξη θα βοηθήσει πάρα πολύ με τις θερμοκρασίες , ειδικά σε gaming. 

Να αγοράσεις τώρα Zen+ και να αλλάξεις το καλοκαίρι σε zen2 είναι ασύμφορο πάντως. 

Και μετά θα κάνει άλλο τοπικ που θα τον πειράζει η τρόμπα νερού 🤣

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Κανονικά θα τρέξουν γιατί δεν πας σε ripjaws 3200mhz 

Η ψυκτρα αφηνει μικρο περιθωριο, μονο Low Profile χωρανε.

11 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Αλλά Νομίζω αν θες αθόρυβα ανεμιστηράκια καλό θα ήταν να κοιτάξεις στα ML της Corsair. 

Γενικα κοιτάς σε be quiet που είναι όνομα και πράγμα. Κατά τα αλλά πολύ καλές επιλογές. 

Για μητρική προτείνω την MSI B450I Gaming Plus. Νομίζω το συζητούσαμε και σε άλλο τοπικ, πλέον έχει και επιλογή offset. Τη συνδυάζεις με HyperX Predator 3200C16 RAM που είναι και στο QVL από όσο θυμάμαι και είσαι άρχοντας 

Από προσωπική εμπειρία, φοράω στο κουτί μου 7 ML fans και δεν κάνει κιχ. Το μόνο πράγμα που κάνει θόρυβο είναι ο μαγνητικός που όταν πάρει μπροστά ακούγεται ένα βουητό ελαφρύ.

Τα τρέχω στα 500-650 fixed για ροη αέρα και πάνω σε 280mm push/pull. Μετά το άλλο που κάνει θόρυβο σε load είναι η γραφικών που έχω aggressive fan curve και ψάχνω κανα τρόπο να ρίξω θόρυβο αλλά να μην χάσω θερμοκρασίες. Βέβαια με τα ακουστικά δεν ακούω τίποτα αλλά ντααξει το έχω 100% στους 70C, λογικά χάνει ζωή το φαν έτσι 

Δεν ξερω ρε παιδια υπαρχει κατι καλυτερο απο Noctua σε αυτη την ζωη?

Η MSI εχει αθλιο audio chipset αλλιως θα την επαιρνα, παραγγειλα τα εξης μεχρι στιγμης:

• R5 2600
  • Asrock B450 ITX
  • Sugo SG13B
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, timcook είπε

Με βαλατε σε σκεψεις. Ισως να αλλαξω στην MSI, λετε να ακουσω την διαφορα στον ηχο μεταξυ ALC887 και ALC1220?

H ΜSI έχει 6 phase vrm (6+2 controller), ενώ η ASrock 3x2 phases (3+2 controller). Aν δεν έχεις ποιοτικά monitor για ήχο δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά πιστεύω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, timcook είπε

Με βαλατε σε σκεψεις. Ισως να αλλαξω στην MSI, λετε να ακουσω την διαφορα στον ηχο μεταξυ ALC887 και ALC1220?

Εμένα ο φίλος μου είναι πολύ κομπλέ απο τον ήχο επίσης 120 σε micro mobo?.. 

Πάρε την Msi b450m mortal titanium και αφού θα μείνεις σε στοκ ghz του επεξεργαστή δεν χρειάζεται να πάρεις άλλη ψύκτρα να ξέρεις εγώ θα σου ξανά έλεγα να δεις το θέμα με το κουτί υπάρχουν και μικρά mid tower

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Εμένα ο φίλος μου είναι πολύ κομπλέ απο τον ήχο επίσης 120 σε micro mobo?.. 

Πάρε την Msi b450m mortal titanium και αφού θα μείνεις σε στοκ ghz του επεξεργαστή δεν χρειάζεται να πάρεις άλλη ψύκτρα να ξέρεις εγώ θα σου ξανά έλεγα να δεις το θέμα με το κουτί υπάρχουν και μικρά mid tower

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&amp;utm_medium=a&amp;utm_campaign=b&amp;ElementID=6f5ab31a-89b0-4909-8d31-6ddc32238a7a

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&amp;utm_medium=a&amp;utm_campaign=b&amp;ElementID=9ae0a086-ce69-46ce-870a-14b9f8858fe6

Κοστιζουν το ιδιο και εχω περιθωριο να ακυρωσω την παραγγελια.

Χρειαζομαι ενα κουτι που μπορω να το βαζω σε τσαντα ωμου για να γλυτωνω τα εξοδα επιπλεον βαλιτσας καθε φορα που ταξιδευω (3 φορες το χρονο).

Αν κανει 20 ευρω η βαλιτσα καθε φορα καλυτερα να τα δωσω μια φορα σε ITX mobo. με ενσωματωμενο bluetooth/wifi δεν χανω και πολλα.

θα τα δινω ουτως η αλλως για να μεταφερω την οθονη...

Εχω τα εξης θεματα με την MSI:

1. Ηχος

2. Μπορει να βρισκει το heatsink με την NH-L12S

Για internet/usb και τετοια δεν με νοιαζει. Ουτως η αλλως 2-3 megabytes/second συνδεση εχω, δεν ξερω αν το σκεφτομαι σωστα βεβαια...

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αυτά που γράφεις το μόνο πράγμα που θα ακούς είναι η κάρτα γραφικών... Όλα τα υπόλοιπα θα επισκιάζονται από αυτή κάτα τη διάρκεια του gaming ..

Γιατί δεν παίρνεις ένα λάπτοπ? Να το μεταφέρεις εύκολα?

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...