solton57010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα λόγω αναγκών της δουλειάς μου θα πρέπει πλεόν να κάνω περίπου 2 (3ημερα-4ημερα) ταξίδια κάθε μήνα εντός Ελλάδος με αεροπλάνο ή καράβι.Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με βαλίτσες κτλπ ψάχνω να αγοράσω κάποιο backpack 40-55 λιτρα .Μέχρι στιγμής με μια έρευνα που έκανα έχω βρει τα ακόλουθα : https://www.skroutz.gr/s/10187555/Osprey-Farpoint-55-Volcanic-Grey.html https://www.skroutz.gr/s/11627538/Osprey-Farpoint-40lt-Volcanic-Grey.html https://www.nomatic.com/products/nomatic-travel-bag Το nomatic αν και ειναι ποιο κοντά σε αυτο που ψάχνω εμφανισιακά ξεφευγει σε τιμή.Τα osprey ειναι πολυ αθλητικά σε θεμα εμφανισης για αυτό που ψάχνω αλλά απο κριτικές σκίζουν . Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία με κάποιο απο αυτά ή μπορεί να προτείνει κάποιο άλλο backpack το οποίο να ανοίγει σαν σάκος( front loader) ας το προτείνει γιατί η αγορά θα γίνει online καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να τα δω απο κοντά και τα χρήματα που κοστίζουν είναι αρκετά.
slk200gr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 οτι καλυτερο εχω παρει ,https://www.skroutz.gr/s/14112717/Oakley-Kitchen-Sink-LX-Designer-921018-013-Black.html ,βεβαια ειναι 34 λιτρα αλλα δες το λιγο με τις διαστασεις αν 40-45 λιτρα επιτρεπετε στον χωρο τον επιβατων νομιζω ειναι μεγαλη για εκει εδω σε καλυτερη τιμη ,https://bagscorner.gr/index.php?route=product/product&product_id=481
riet Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Λίγο τσιμπιμενη η τιμή! Αλλά πιστευω είναι επενδυση https://www.peakdesign.com/products/travel-backpack
dazed Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Εχω το Osprey Farpoint 40 και μπορω να πω με σιγουρια οτι δεν υπαρχει καλυτερο ταξιδιωτικο backpack. Το μεγεθος ειναι τελειο για carry on στα αεροπλανα (δεν θα εχεις προβλημα με τις low cost δηλαδη) και η ποιοτητα κατασκευης ειναι αξεπεραστη. Φανταζομαι θα εχεις δει reviews, αλλα ετσι επιγραμματικα, front loader με ιμαντες εσωτερικα για να μενουν σταθερα τα ρουχα, πολυ γερα και ποιοτικα φερμουαρ, θηκες, organiser, φοριεται και σαν backpack αλλα μαζευουν οι ιμαντες και κρυβονται αν θες να το εχεις σαν βαλιτσα. Εχει οτι μπορει να χρειαστεις, και lifetime εγγυηση. Το volcanic grey ειναι λιγο πιο σκουρο απο οτι φαινεται στις φωτογραφιες, φαινεται πολυ ποιοτικο και οχι τοσο σπορ, οσο π.χ. οι deuter. Μπορεις να το βρεις σε καλυτερη τιμη απο εξωτερικο (κλασσικα). π.χ. στο amazon.co.uk εχει 70 λιρες αλλα πρεπει να περιμενεις να ξαναστοκαρουν, που συνηθως δεν αργει γιατι μιλαμε για το απολυτο best seller backpack. Πραγματικα, αξιζει και σαν επενδυση να το δεις, ειδικα εφοσον θα κανεις πολλα ταξιδια. https://www.idealo.co.uk/compare/4916832/osprey-farpoint-40-m-l-volcanic-grey.html https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4916832_-farpoint-40-m-l-volcanic-grey-osprey.html 5 λεπτά πριν, riet είπε Λίγο τσιμπιμενη η τιμή! Αλλά πιστευω είναι επενδυση https://www.peakdesign.com/products/travel-backpack Παρα πολυ ωραιο, αλλα δεν περναει σαν carry on λογω διαστασεων.
panosk1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Επειδη και εγω λογο δουλειας κανω ταξιδια 1-2 ημερων εχω ενα τετοιο https://www.amazon.co.uk/Mil-Tec-Assault-Pack-Backpack-Laser/dp/B01M0NWM5L Ειναι γυρω στα 38 λιτρα και η μεσαια θηκη ανοιγει εντελως σαν βαλιτσα,πολλες θηκες για μικροαντικειμενα ,θηκη laptop κτλ,επισης εχει ιμαντες συσφιξης στο πλαι για να μειωνεις τον ογκο. Πολυ ανθεκτικο και η μεσαια θηκη ειναι αδιαβροχη εντελως. Δεν ξερω αν σε ενοχλει η εμφανιση που ειναι λιγοτερο "κυριλε" ας πουμε. Το ειχα παρει απο Ελλαδα πριν 1-2 χρονια,δεν ξερω αν βγαινει ακομα το ιδιο η εχει πιο καινουργιο μοντελο. 1
janus5555 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 @dazed το έχεις δοκιμάσει και σε πεζοπορίες κτλ αυτό το osprey; πως είναι από ιδρώτα στην πλάτη και από άνεση στην κατανομή του βάρους;
dazed Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, janus5555 είπε @dazed το έχεις δοκιμάσει και σε πεζοπορίες κτλ αυτό το osprey; πως είναι από ιδρώτα στην πλάτη και από άνεση στην κατανομή του βάρους; Πεζοπορια σε βουνο οχι, αλλα υπολογισε μεσο ορο 10χλμ περπατημα τη μερα οταν ταξιδευω. Εχει πολυ καλο συστημα να περναει ο αερας στην πλατη, και εχει και σκελετο αλουμινιου (νομιζω) για να κραταει το σχημα της η τσαντα και να μην "διπλωνει" πανω σου. Πολυ ικανοποιημενος και απο την κατανομη βαρους, μιας και πολλες φορες την εχω φτασει στα ακρα με τα ψωνια, φωτογραφικες μηχανες, νερα κλπ και δεν σε κουραζει. Δεν ειναι η καλυτερη τσαντα που εχω φορεσει απο θεμα ανεσης, αλλα δεν διαφημιζει κατι τετοιο, και μπορω να πω οτι ειναι στις 5-6 καλυτερες. Μιλαμε ομως για καθαρα ταξιδιωτικο backpack με πολλες δυνατοτητες και ευελιξια.
doctor_667 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Έχω το Osprey Farpoint 55 και η κοπέλα μου το Fairview 40 (γυναικείο μοντέλο) και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Βασικά για τα λεφτά του (αν και απ'ότι βλέπω Ελλάδα δεν είναι και τόσο φτηνό) συν την εφ'όρου ζωής εγγύηση είναι πάρα πολύ καλό. Κύριο πλεονέκτημα για μένα το πόσο άνετο είναι σε σχέση με άλλα σακίδια της κατηγορίας. Μειονεκτήματα ότι δεν ρυθμίζεται το harness (πρόσεχε τι μέγεθος θα διαλέξεις), η έλλειψη συμπληρωματικών θηκών και η εντελώς λάθος τοποθέτηση της θήκης για το λάπτοπ μακριά από την πλάτη.
thanasis00 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θω πω +1 για το Osprey Farpoint 55, το είχα χρησιμοποιήσει για ταξίδι στην Ιρλανδία 9 μέρες, με περπάτημα αρκετό σε πόλεις και λίγο σε εξοχή, πολύ άνετο και ευρύχωρο. Και με το daypack, απλά αφήνεις το μεγάλο backpack στο ξενοδοχείο, και κυκλοφορείς με το daypack. Πλέον, επειδή το είχα δανειστεί τότε το osprey, είμαι με μια north face big shot II (γύρω στα 35 λίτρα), γενικά πολύ καλή all around τσάντα, κάνει και για καθημερινή χρήση και για ταξίδια και έχω πάντα μαζί και ένα the north face flyweight pack, που διπλώνει και γίνεται πολύ μικρό (χωράει σε τσέπη μπουφάν άνετα ή στα πλάγια στη τσάντα) και χωράει 17 λίτρα. Αν βάλω το λάπτοπ σε sleeve (13,3) χωράει άνετα μέσα στο daypack, και το χρησιμοποιώ και σαν στήριγμα για να δίνει σχήμα στο daypack και βολεύει άπειρα. Να σημειώσω ότι πρόσφατα σε ταξίδι στη Γερμανία, το daypack χώρεσε μέσα μια fleece μπλούζα, μια fleece ζακέτα και ένα αδιάβροχο/αντιανεμικό, μαζί με 1.5 λίτρο μπουκάλι νερό, και διάφορα μικροπραγματάκια (battery bank, φαγητό κλπ) πολύ άνετα. Και γενικά στα ταξίδια το bigshot χωράει άνετα στις αεροπορικές σαν carry-on, και το daypack αν δεν έχεις πολλά πράγματα απλά το κλείνεις και το βάζεις στη μεγάλη, ή το έχεις σαν 2η προσωπική τσάντα. Σημείωση: Πλέον έχω πάρει και 3 carabiners, οπότε αν θέλω δένω και το daypack πάνω στη μεγάλη north face, για να μη χρειάζεται να κουβαλάω 2 τσάντες (όπως κουμπώνει πάνω κάτω και το daypack της osprey). Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από thanasis00
dazed Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Το μονο αρνητικο που βλεπω για το Osprey Farpoint 55 ειναι οτι δεν θα μπορει να το παρει μαζι του στο αεροπλανο και θα χρεωνεται σα βαλιτσα. Με το 40αρι εχεις το μεγιστο χωρο που μπορεις να παρεις στην καμπινα, δηλαδη για αεροπορικα ταξιδια ειναι μονοδρομος.
solton57010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Οπότε στο budget έως 200 ευρώ μόνο τα Osprey έχουν αυτό που ψάχνω και είναι δοκιμασμένα . Για την πρόταση με το miltec έχω παρόμοιο σε λιγότερα λιτρα αλλά το military look θέλω να το αποφύγω. Τώρα 40 ή 55 λίτρα θέλει λίγο ψάξιμο πριν την τελική απόφαση κυρίως για το θέμα με τις αεροπορικές, αν και με βλέπω για το 40αρι
doctor_667 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Ποτέ δεν είχα θέμα να πάρω το 55άρι στο αεροπλάνο μαζί μου, αρκεί να έχω βγάλει το daypack και να είναι αυτό το personal item μου. Με το γράμμα των κανονισμών απαγορεύεται αλλά στην πράξη είναι πολύ κοντά στις επιτρεπόμενες διαστάσεις.
dazed Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, solton57010 είπε Οπότε στο budget έως 200 ευρώ μόνο τα Osprey έχουν αυτό που ψάχνω και είναι δοκιμασμένα . Για την πρόταση με το miltec έχω παρόμοιο σε λιγότερα λιτρα αλλά το military look θέλω να το αποφύγω. Τώρα 40 ή 55 λίτρα θέλει λίγο ψάξιμο πριν την τελική απόφαση κυρίως για το θέμα με τις αεροπορικές, αν και με βλέπω για το 40αρι Εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το πως θα ταξιδευεις. Αν πετας με low cost, π.χ. ryanair θα μπορεις να εχεις το 40αρι + μια μικρη χειραποσκευη (40x20x25) μονο αν κλεισεις και priority, το οποιο και ειναι η καλυτερη περιπτωση. Διαφορετικα μονο το μικρο ειναι free. Αν κλεισεις βαλιτσα (που δεν συμφερει σε καμια περιπτωση για 2-3 μερες) και το 55αρι ειναι τελειο. 40 λεπτά πριν, doctor_667 είπε Ποτέ δεν είχα θέμα να πάρω το 55άρι στο αεροπλάνο μαζί μου, αρκεί να έχω βγάλει το daypack και να είναι αυτό το personal item μου. Με το γράμμα των κανονισμών απαγορεύεται αλλά στην πράξη είναι πολύ κοντά στις επιτρεπόμενες διαστάσεις. Με τι αεροπορικη? Στη ryan ειναι πολυ δυσκολο πλεον. Και φυσικα πρεπει να πληρωσεις priority.
haHa Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απο την στιγμη που μιλαμε για backpack(μεταβλητος ογκος) και οχι για βαλιτσα(που εχει σταθερο ογκο), τοτε αν δεν γεμισεις τελειως το 55αρι, μια χαρα μπορεις να το παρεις σαν χειραποσκευη στις ιδιες ακριβως περιπτωσεις που θα περναγε και το 40αρι. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από haHa
doctor_667 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dazed είπε Εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το πως θα ταξιδευεις. Αν πετας με low cost, π.χ. ryanair θα μπορεις να εχεις το 40αρι + μια μικρη χειραποσκευη (40x20x25) μονο αν κλεισεις και priority, το οποιο και ειναι η καλυτερη περιπτωση. Διαφορετικα μονο το μικρο ειναι free. Αν κλεισεις βαλιτσα (που δεν συμφερει σε καμια περιπτωση για 2-3 μερες) και το 55αρι ειναι τελειο. Με τι αεροπορικη? Στη ryan ειναι πολυ δυσκολο πλεον. Και φυσικα πρεπει να πληρωσεις priority. Με KLM κυρίως αλλά νομίζω το έχω πάρει και μια φορά με Ryanair με priority όπως λες (πλέον δύσκολο να το αποφύγεις έτσι κι αλλιώς). Αλλά ακόμα και με μικρές ασιατικές δεν είχα θέμα - αν και εκεί το βάρος μπορεί να είναι πρόβλημα μιας και αφήνουν μέχρι 7 κιλά συνήθως. 16 λεπτά πριν, haHa είπε Απο την στιγμη που μιλαμε για backpack(μεταβλητος ογκος) και οχι για βαλιτσα(που εχει σταθερο ογκο), τοτε αν δεν γεμισεις τελειως το 55αρι, μια χαρα μπορεις να το παρεις σαν χειραποσκευη στις ιδιες ακριβως περιπτωσεις που θα περναγε και το 40αρι. Δεν είναι ακριβώς έτσι επειδή έχει το εσωτερικό πλάισιο που του δίνει το σχήμα και είναι ψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο. Το 55άρι παρεμπιπτόντως είναι 40 λίτρα + 15 το daypack οπότε δεν έχουν διαφορά στη χωρητικότητα οι κυρίως τσάντες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα