Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ρε όλους στο φόρουμ. Είμαι κάτοχος του φορητού Lenovo V310-15isk το οποίο υποστηρίζει δύο δίσκους ταυτόχρονα ένα Μ.2 και ένα 2.5 ιντσών. Θέλω να εγκαταστήσω ένα Μ.2 και είμαι σίγουρος ότι δέχεται Μ.2 sata αλλά διαβάζω στις προδιαγραφές του ότι δέχεται και PCI-E NVME. Συγκεκριμένα το λάπτοπ αυτό κυκλοφορεί με πάρα πολλές διαμοφώσεις, λέει όμως οτι δέχεται κανονικά το PCIE. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό πριν κάνω την επιλογή;

http://psref.lenovo.com/syspool%5CSys/PDF/Lenovo%20Laptops/Lenovo%20V310%20(15_)/Lenovo_V310_15ISK_15IKB_Platform_Specifications_win505.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1  αν ειναι ακομα σε εγγυηση, μην το ανοιξεις...!! 

2  αν θες να μαθεις ακριβως ποιο δισκο παιρνει το συγκεκριμενο λαπτοπ, επειδη βγαινουν πολλες εκδοσεις στο ιδιο μοντελο, παρε LENOVO, και με το Serial No λογικα, θα μπορεσουν να σου πουν τι ακριβως παιρνει. 

3 να εχεις υποψη σου, ομως, και μια λεπτομερεια -οσον αφορα τους Μ.2.  ειναι 2 κατηγοριες. οι Μ.2 SSD που στην ουσια ειναι SSD για Μ.2 θυρα. το οποιο σημαινει οτι θα εχεις ακριβως τις ιδιες ταχυτητες με τον κλασσικο SSD. και υπαρχουν και οι Pci NVMe που εχουν πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες....!!   αρα προσεξε τι θα βαλεις, αναλογα με τις αναγκες σου. αν δλδ σε καλυπτει ενας SSD βαλε εναν κλασσικο SATA και ξεμπερδευε. οπως ειναι ο απο πανω που προτεινε ο Arkin.

αν ομως θες να βαλεις εναν ακομα ταχυτερο δισκο, ρωτησε κατ΄αρχας αν δεχεται το λαπτοπ τετοιον, και μετα να αγορασεις καποιον αντιστοιχο..!! 

https://www.skroutz.gr/s/14863627/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-500GB.html#specs

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Αν θέλει πάντως nvme ο sx8200 pro είναι πολύ ανώτερος του 970evo σε όλα. Ακόμα και ο απλός sx8200 είναι αρκετά καλύτερος. 

Ειδικά σε QD1 που αυτό μας νοιάζει ο 2262 controller απλά δίνει τα ρέστα του ο 970evo είναι λίγο καλύτερος του 860evo σε τέτοιες συνθήκες. 

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους και σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν κανω χρηση gaming απλα εχω βαλει ενα SSD 2,5 850 evo και θελω να τον βγαλω και να βαλω στη θεση του δυο δισκους. Τον εργοστασιακο WDC HDD 1TB και ενα Μ.2. Αν ο Μ.2 PCIe ειναι συμβατος τοτε φυσικα και θα παρω ενα τετοιο, ο οποιος να εχει υψηλα IOPS σε QD1 random read/write, οπως ανεφερε ο Arkin ακριβως απο πανω. Εχω δει οτι ο νεος Crucial P1 εχει καλη σχεση αποδοσης/τιμης και πολυ καλες τιμες QD1. Αν παλι δεν ειναι συμβατος τοτε παιρνω ενα MX500 M.2 500GB και ειμαι παλι κομπλε.

Παντως θα επικοινωνησω με τη Lenovo και θα σας πω.

Δημοσ.

O p1 είναι κάτι ενδιάμεσο σε ταχύτητες με καλη τιμή ανά GB. Σίγουρα αξίζει την προσοχή μας. Έψαξα για το laptop σου διάβασα σε έναν ότι έβαλε nvme wd και δεν τον αναγνώριζε. Δεν είχε απαντήσεις όμως. Στείλε στην Lenovo για σίγουρα και η πας στον p1 η στον 8200pro 

Δημοσ.

Από τη Lenovo στην Αθηνα που πηρα τηλεφωνο μου ανεφεραν οτι το λαπτοπ υποστηριζει και τα δυο προτυπα και SATA και PCIe και είναι δοκιμασμενοι ssd και των δυο κατηγοριων. Μου φαινεται περιεργο αυτο, αλλα μπορει να ειναι οντως ετσι. Εσεις το εχετε ακουσει ξανα αυτο για φορητο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oust_alex είπε

Από τη Lenovo στην Αθηνα που πηρα τηλεφωνο μου ανεφεραν οτι το λαπτοπ υποστηριζει και τα δυο προτυπα και SATA και PCIe και είναι δοκιμασμενοι ssd και των δυο κατηγοριων. Μου φαινεται περιεργο αυτο, αλλα μπορει να ειναι οντως ετσι. Εσεις το εχετε ακουσει ξανα αυτο για φορητο;

Εφοσον ο controller του υποστηριζει ταχυτητες nvme λογικο το βλεπω. Οποτε πας για nvme p1 η sx8200pro να απολαυσεις τις ταχυτητες τους. Θα δω λιγο και τον p1 πως παει σε QD1 και θα σε γραψω σιγουρα αν αξιζει η οχι.

Παρτον χθες. Εκει που μετραει σε real life τα παει περιφημα αρκετα καλυτερα απο 970 evo.

Screenshot_1.png

Δημοσ.

Αν η χρήση που κάνεις είναι δεν είναι απαιτητική δεν θα δεις καμία διαφορά είτε πάρεις NVME είτε απλό σατα ssd. Χώρια τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχει ένας NVME εδικά σε λάπτοπ.

Δημοσ.

Μετα απο την επικοινωνια με τη Lenovo ελαβα μεσω email ενα συνδεσμο που δειχνει τα επισημα διαθεσιμα parts για το φορητο, τα οποια εχουν δοκιμαστει επιτυχως. Κανοντας printscreen σας τα επισυναπτω εδω. Απο οτι φαινεται εχουν δοκιμαστει καποιοι ΟΕΜ SSD και ειναι συμβατοι. Καποιους απο αυτους τους ξερω. Οποτε παω για PCIe. Αγαπητε BlueBlood7 εχεις δικιο αλλα ο PCIe ειναι το μελλον, σκεψου οτι αν παθει κατι ο φορητος ή τον αλλαξω τον SSD θα τον κρατησω.

Compatible PCIe SSD.jpg

Compatible PCIe SSD 2.jpg

Δημοσ.

Στο μέλλον τι να τον κάνεις? Τότε θα έχουν βγουν άλλοι με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο κόστος.
Το μέλλον είναι αλλά γι αυτούς που τους χρειάζονται. Σε σένα είναι άχρηστος. Αλλά οκ δικά σου είναι τα χρήματα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Στο μέλλον τι να τον κάνεις? Τότε θα έχουν βγουν άλλοι με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο κόστος.
Το μέλλον είναι αλλά γι αυτούς που τους χρειάζονται. Σε σένα είναι άχρηστος. Αλλά οκ δικά σου είναι τα χρήματα. 

Σιγουρα! Μπορει να βαλω και τον Crucial MX500 500gb γιατι στη Γερμανια που βρισκομαι κανει 57 ευρω τελικη τιμη με μεταφορικα. Σε αυτο που λες για το μελλον δεν εχεις αδικο...

Δημοσ.

Λες ότι θέλεις να βάλεις τον εργοστασιακό hdd. Τσέκαρέ τον πρώτα, αν είναι ταλαιπωρημένος, θα τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα, ακόμα και με nvme. Δες τι τιμές δείχνει στο smart.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Λες ότι θέλεις να βάλεις τον εργοστασιακό hdd. Τσέκαρέ τον πρώτα, αν είναι ταλαιπωρημένος, θα τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα, ακόμα και με nvme. Δες τι τιμές δείχνει στο smart.

Ευχαριστώ για τη συμβουλη σου fujitsuA530. Εχω ενα 850 EVO 250GB μεσα στο λαπτοπ απο την αρχη, ο εργοστασιακος WD 1TB ειναι παρκαρισμενος σαν καινουργιος (απο 03-2018 που πηρα το φορητο). Θα βαλω ενα καινουργιο Μ.2 μαζι με αυτον τον HDD...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...