Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/1/2019 στις 1:33 ΜΜ, elpaso1 είπε

Ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη τραπεζα στην Ελλαδα και γιατι; Εχω λογαριασμο στην Alpha Bank και στην Πειραιως. Δεν μου αρεσει που στην Alpha Bank δεν δινουν μπονους για αγορες με την καρτα μισθοδοσιας, ενω στην Πειραιως υπαρχουν τα yellows!

Για να επανέρθει το νήμα στο σωστό δρόμο, απαντάω επί της αρχικής ερώτησης του φίλου μας:

1. Εξαρτάται πως ορίζεις την "καλή" τράπεζα. Τι ακριβώς ζητάς από την τράπεζα για να είναι καλή;

2. Αν το κριτήριό σου είναι τα επιτόκια (υψηλά για καταθέσεις, προθεσμιακές, επενδυτικά, και χαμηλά για δάνεια, πιστωτικές κλπ) τότε ίσως οι "μικρές" περιφερειακές τράπεζες (εκτός των "τεσσάρων" ) θα σε ικανοποιήσουν. Βλέπε και www.tsig.gr για συγκριτικούς πίνακες (τα παιδιά εκεί κάνουν πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια και τα στοιχεία είναι πάντα ενημερωμένα!)

3. Αν το κριτήριό σου είναι η εξυπηρέτηση στο κατάστημα, η χειρότερη είναι σίγουρα η Εθνική (νοοτροπία ΔΥ, μαζεύει όλους τους συνταξιούχους και γενικώς γίνεται ένας κακός χαμός). Οι άλλες 3 "μεγάλες" είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Προσωπικά πιστεύω ότι η eurobank είναι ένα "τικ" παραπάνω σε σχέση με Πειραιώς και Άλφα. Για τις πιο μικρές δεν έχω άποψη, αλλά και πάλι η ερώτηση φαντάζομαι αφορά τις 4 μεγάλες. Επίσης η Εθνική σχεδόν πάντα έχει ουρά στα ΑΤΜ. Η Πειραιώς έχει τα πιο καλά ΑΤΜ (τα περισσότερα έχουν αυτόματη κατάθεση χρημάτων).

4. Αν το κριτήριο σου είναι το web banking και οι δυνατότητες που προσφέρει, τότε θα έλεγα Πειραιώς (αν και το καινούριο δε μου αρέσει και πάρα πολύ). Μετά Eurobank με Άλφα, και η χειρότερη και πάλι Εθνική. Εδώ συνυπολογίζω και τα smartphone apps που έχει η καθεμία.

5. Αν το κριτήριο είναι το δίκτυο καταστημάτων, τότε μου φαίνεται ότι η Εθνική έχει το πιο "πυκνό" δίκτυο. Έχω λογαριασμό στην Εθνική μόνο για αυτό το λόγο. Μετά Πειραιώς. Τελευταίες Eurobank με Άλφα μαζί.

Συνολικά αν τα βάλεις όλα μαζί σαν συνολική εικόνα, η προσωπική μου κατάταξη είναι Πειραιώς > Eurobank > Άλφα > Εθνική. Ο καθένας βέβαια έχει διαφορετική άποψη, και αυτές νομίζω πρέπει να πούμε στο παρόν νήμα.

Επεξ/σία από bomberb17
  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...