Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω στο σπίτι (120 τ.μ) router της Cosmote με 50 vdsl τοποθετημενο στο σαλονι στη μια ακρη του σπιτιου. Στην άλλη ακρη του σπιτιου ο σταθερος υπολογιστης με TP Link AC 600wifi adapter επειδή είναι αδυνατον να παρω τοσα μετρα καλωδιο που χρειαζονται (για ενσυρματη συνδεση) μιας κ είναι αρκετα μακρια το σαλονι με το δωματιο μου. Το ιντερνετ στον σταθερο υπολογιστη σερνοταν μεχρι σημερα που αγορασα το :

TP LINK AC1200 WIFI EXTENDER. Μόλις το συνδεσα και οντως βλεπω μεγαλυ διαφορα και δεν σερνεται πλεον ουτε στα βιντεο που βαζω τα παει σφαιρα.

Ηθελα να ρωτησω μιας κ δεν γνωριζω τι σημαινει που είναι και τα δυο λαμπάκια αναμμενα για τις δυο μπαντες 2,4 ghz και 5 ghz. Είναι σωστο να είναι ετσι ή πρεπει να αναβει το led μονο για το ένα από τα δυο?

IMG_5231.jpg

Επεξ/σία από splash18
Δημοσ.

Ανάβουν και τα δύο για να σου δείξει ότι κάνει broadcast και στις δύο συχνότητες. Στο 5ghz μπορούν να συνδεθούν συσκευές που το υποστηρίζουν.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ανάβουν και τα δύο για να σου δείξει ότι κάνει broadcast και στις δύο συχνότητες. Στο 5ghz μπορούν να συνδεθούν συσκευές που το υποστηρίζουν.

οπότε το έχω συνδέσει σωστα λογικα (απλα δεν εχω ιδεα από αυτά για αυτό ρωταω)

και πως γνωρίζω σε ποια μπαντα είμαι συνδεδεμένος ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μπλε λαμπακια συνηθως στα tplink repeater αναβουν για να δειξουν οτι παιρνουν απο το router και στις 2 μπαντες 2.4 & 5Ghz. Λογικα στο ρουτερ εχεις και τις 2 ανοιχτες. 

Για να καταλαβεις που εισαι συνδεδεμενος μετα το repeater...τα tplink by default δινουν ενα ssid tplink_"kati" για τα 2.4 και tplink_"kati"_5 για τα 5ghz.

Αν εχεις αφησει το ssid του ρουτερ δυσκολα θα καταλαβεις που συνδεεσαι, αν το εχεις αλλαξεις αλλα δεν βλεπεις το *_5 μαλλον η συσκευη που συνδεεσαι δεν εχει 5ghz receiver

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συνδεθεις στο μενου του repeater απο pc ---> να το κανεις να επικοινωνει με το ρουτερ μονο στα 2.4 (να αναβει δλδ μονο αυτο το λαμπακι) --> και μετα να εκπεμπει και στα 2.4 & 5 το extended δικτυο και με αλλο ονομα ssid απο αυτο του ρουτερ.

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Like 1
Δημοσ.
Στις ‎1‎/‎2‎/‎2019 στις 9:58 ΜΜ, m4rk0s είπε

Τα μπλε λαμπακια συνηθως στα tplink repeater αναβουν για να δειξουν οτι παιρνουν απο το router και στις 2 μπαντες 2.4 & 5Ghz. Λογικα στο ρουτερ εχεις και τις 2 ανοιχτες. 

Για να καταλαβεις που εισαι συνδεδεμενος μετα το repeater...τα tplink by default δινουν ενα ssid tplink_"kati" για τα 2.4 και tplink_"kati"_5 για τα 5ghz.

Αν εχεις αφησει το ssid του ρουτερ δυσκολα θα καταλαβεις που συνδεεσαι, αν το εχεις αλλαξεις αλλα δεν βλεπεις το *_5 μαλλον η συσκευη που συνδεεσαι δεν εχει 5ghz receiver

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συνδεθεις στο μενου του repeater απο pc ---> να το κανεις να επικοινωνει με το ρουτερ μονο στα 2.4 (να αναβει δλδ μονο αυτο το λαμπακι) --> και μετα να εκπεμπει και στα 2.4 & 5 το extended δικτυο και με αλλο ονομα ssid απο αυτο του ρουτερ.

Παντως δεν είναι λαθος που στο ρουτερ είναι κ οι δυο μπαντες ανοιχτες ετσι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...