Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Διαβασε λίγο και το ΥΓ τώρα το θυμήθηκα αυτό... Κάποιος ή είχε δει όλη την κάρτα σου ή κάποιος δικός σου δυστυχώς. 

Δεν ισχύει αυτό (ότι όλες οι πληρωμές απαιτούν επιβεβαίωση με sms), είναι στην ευχέρεια του εμπόρου να το ενεργοποιήσει και υπάρχουν έμποροι που δεν το έχουν ενεργοποιημένο. Π.χ. το amazon.

Επίσης τα στοιχεία της κάρτας μπορεί κάλλιστα να διέρρευσαν από παραβίαση τρίτου, μη βιάζεστε να τα ρίξετε στον ΟΡ. Το σημαντικό είναι ότι τα λεφτά τελικά δεν χάνονται.

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mezger είπε

Δεν ισχύει αυτό (ότι όλες οι πληρωμές απαιτούν επιβεβαίωση με sms), είναι στην ευχέρεια του εμπόρου να το ενεργοποιήσει και υπάρχουν έμποροι που δεν το έχουν ενεργοποιημένο. Π.χ. το amazon.

Επίσης τα στοιχεία της κάρτας μπορεί κάλλιστα να διέρρευσαν από παραβίαση τρίτου, μη βιάζεστε να τα ρίξετε στον ΟΡ. Το σημαντικό είναι ότι τα λεφτά τελικά δεν χάνονται.

Είπε κιόλας ελληνικό κατάστημα οπότε... Εκτός και αν έχουμε αμαζον στην Ελλάδα 😱😱 δυστυχώς δεν έχουμε. 

Δημοσ.

Αφου δε μας λεει λεπτομερειες...Μαλλον αυτος εκανε πατατα..

Απορω πως και δινει πισω τα χρηματα η τραπεζα λιγο μουφα μου φαινεται αυτο... Εδω οι τραπεζες σου λενε να πληρωνεις για ασφαλεια καρτας για τετοιες περιπτωσεις και φυσικα σιγα μη σε αποζημιωσει κλπ

Και με τα αγαθα τα οποια αγοραστηκαν με την καρτα του τι γινεται? Θα τα παραλαβει τζαμπα? και θα παρει πισω και τα λεφτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Είπε κιόλας ελληνικό κατάστημα οπότε... Εκτός και αν έχουμε αμαζον στην Ελλάδα 😱😱 δυστυχώς δεν έχουμε. 

Π.Χ. = παραδείγματος χάριν.

Σημαίνει ότι έδωσα το amazon ως παράδειγμα.

Δηλαδή δεν είπα ότι έκανε την αγορά στο amazon.

Είπα ότι το amazon δεν ζητάει επιπλέον επιβεβαίωση πριν την αγορά.

Σαν παράδειγμα.

Εφόσον το κάνει τουλάχιστον το amazon, αυτόματα σημαίνει ότι δεν ισχύει ότι "Όλες οι πληρωμές κιόλας απαιτούν κωδικό επιβεβαίωση με σμσ που σου στέλνει η τράπεζα", είναι επιλογή του εμπόρου αν θα το ενεργοποιήσει.

Άρα είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και έμποροι στην Ελλάδα που δεν απαιτούν επιπλέον επιβεβαίωση. Εϊμαι αρκετά σίγουρος ότι το e-shop ας πούμε δεν ζητάει, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος και δεν πρόκειται να κάνω αγορά μόνο και μόνο για επιβεβαίωση και γιαυτό δεν το ανέφερα ως παράδειγμα.

Ελπίζω να έγινα σαφής τώρα γιατί φαίνεται ότι κάτι παρανόησες. 

ΥΓ: το point είναι το εξής: 1ον, δεν είναι δύσκολο να κλαπούν στοιχεία κάρτας, ακόμα και αν ο κάτοχος δεν είναι ιδιαίτερα απρόσεκτος. 2ον, δεν είναι αδύνατο να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία από κάποιον κακοποιό για να βγάλει κέρδος, πάντα υπάρχουν τρόποι και 3ον οι τράπεζες το γνωρίζουν και το υπολογίζουν, γιαυτό αποζημιώνουν τα χρήματα σχετικά απλά, με το κόστος να μοιράζεται συνήθως ανάμεσα στην τράπεζα και τον έμπορο όπου έγινε η παράνομη συναλλαγή.

Επεξ/σία από mezger
Δημοσ.

Παιδιά όλα γίνονται.Πριν καμία 10αρια χρόνια μου χρέωσαν μια κάρτα που ουδέποτε είχα χρησιμοποιήσει,αφού ήταν οι εποχές που οι τράπεζες μοίραζαν αβέρτα κάρτες. Η κάρτα ήταν μέσα στο ταχυδρομικό φάκελο ,σφραγισμενο,σε συρτάρι του γραφείου μου .Ευτυχως μου ηρθαν τα σμσ με τις χρεωσεις και πηρα αμεσως την τραπεζα.Οι χρεώσεις είχαν γίνει από usa IP!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mezger είπε

Π.Χ. = παραδείγματος χάριν.

Σημαίνει ότι έδωσα το amazon ως παράδειγμα.

Δηλαδή δεν είπα ότι έκανε την αγορά στο amazon.

Είπα ότι το amazon δεν ζητάει επιπλέον επιβεβαίωση πριν την αγορά.

Σαν παράδειγμα.

Εφόσον το κάνει τουλάχιστον το amazon, αυτόματα σημαίνει ότι δεν ισχύει ότι "Όλες οι πληρωμές κιόλας απαιτούν κωδικό επιβεβαίωση με σμσ που σου στέλνει η τράπεζα", είναι επιλογή του εμπόρου αν θα το ενεργοποιήσει.

Άρα είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και έμποροι στην Ελλάδα που δεν απαιτούν επιπλέον επιβεβαίωση. Εϊμαι αρκετά σίγουρος ότι το e-shop ας πούμε δεν ζητάει, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος και δεν πρόκειται να κάνω αγορά μόνο και μόνο για επιβεβαίωση και γιαυτό δεν το ανέφερα ως παράδειγμα.

Ελπίζω να έγινα σαφής τώρα γιατί φαίνεται ότι κάτι παρανόησες. 

ΥΓ: το point είναι το εξής: 1ον, δεν είναι δύσκολο να κλαπούν στοιχεία κάρτας, ακόμα και αν ο κάτοχος δεν είναι ιδιαίτερα απρόσεκτος. 2ον, δεν είναι αδύνατο να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία από κάποιον κακοποιό για να βγάλει κέρδος, πάντα υπάρχουν τρόποι και 3ον οι τράπεζες το γνωρίζουν και το υπολογίζουν, γιαυτό αποζημιώνουν τα χρήματα σχετικά απλά, με το κόστος να μοιράζεται συνήθως ανάμεσα στην τράπεζα και τον έμπορο όπου έγινε η παράνομη συναλλαγή.

Κοίτα επειδή δεν ξέρω αν έχεις κάνει πληρωμές ποτέ μέσω κάρτας αλλά δες πως έχει το πράγμα. 

1.Όταν πληρώσεις κάτι σε ελληνικό κατάστημα σε συνδέει σε σαιτ που έχουν σε συνεργασία (τράπεζα) με άλλα λόγια online POS στο οποίο βάζεις αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης, όνομα που γράφει η κάρτα ίσως ολογράφως ίσος επίθετό και αρχικό ονόματος έπειτα σου στέλνουν το σμσ στο τηλέφωνο που έχεις δηλώσει στη τράπεζα σου (για αυτό σου ζητάνε χαρτί όταν δηλώνεις το νούμερο στην τράπεζα ότι το νούμερο είναι δικό σου και όχι μαμά μπαμπά αδερφού κλπ) βάζεις τον κωδικό και φινιτο πλήρωσες και εκεί μετά αν θες κατεβάζεις την απόδειξη από την τράπεζα σου και φυσικά σου στέλνουν και αυτοί στο μαιλ. 

2.ο τρόπος μέσω paypal απαιτεί να γνωρίζεις τα παραπάνω από την κάρτα + στο πίσω μέρος τα 3 νούμερα κωδικός ασφαλείας (καλό είναι να το θυμόμαστε ώστε να το διαγράψετε από πίσω για λόγους απόλυτης ασφαλείας) δηλώνεις την κάρτα στο paypal και κάνεις την αγορά μέσω αυτού το οποίο δεν χρειάζεται επαλήθευση του σμσ λόγω ότι μεσολαβη η paypal. 

3.αγορες εξωτερικού όπως αμαζον-google play-app store-ebay δηλώνεις την κάρτα εκεί όπως το paypal και αγορά με τον ίδιο τρόπο. 

Συμπέρασμα και αποτέλεσμα το 2 και το 3 αν δεν το έκανε ο ίδιος μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που έκανε την συναλλαγή με το 1 δείχνει ότι το έκανε ο ίδιος οπότε τσάμπα ασχολούμαστε αν θέλει ας μας δείξει φωτογραφίες από τις χρεώσεις, και το τελευταίο κάνω αγορές online από τα 14 και κοντεύω τα 24, έχω κάνει στο πατέρα μου κατι νιλες όταν παραταγε την κάρτα απο δω κ απο εκεί και του μετέφερα χρήματα από και καλα δικο του PayPal σε δικό μου και τότε κατάλαβε ότι η τεχνολογία είναι αρκετά μπροστά (ο πατέρας δεν έχει καμία γνώση από υπολογιστές κινητα κλπ ούτε καν έχει) οπότε υπογραφή, πουλί, καρτουλα προσέξτε τα σαν τα ματακια σας γιατί αν είναι καμιά πιστωτική οι τράπεζες θα σας τσακίσουν. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Κοίτα επειδή δεν ξέρω αν έχεις κάνει πληρωμές ποτέ μέσω κάρτας αλλά δες πως έχει το πράγμα. 

1.Όταν πληρώσεις κάτι σε ελληνικό κατάστημα σε συνδέει σε σαιτ που έχουν σε συνεργασία (τράπεζα) με άλλα λόγια online POS στο οποίο βάζεις αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης, όνομα που γράφει η κάρτα ίσως ολογράφως ίσος επίθετό και αρχικό ονόματος έπειτα σου στέλνουν το σμσ στο τηλέφωνο που έχεις δηλώσει στη τράπεζα σου (για αυτό σου ζητάνε χαρτί όταν δηλώνεις το νούμερο στην τράπεζα ότι το νούμερο είναι δικό σου και όχι μαμά μπαμπά αδερφού κλπ) βάζεις τον κωδικό και φινιτο πλήρωσες και εκεί μετά αν θες κατεβάζεις την απόδειξη από την τράπεζα σου και φυσικά σου στέλνουν και αυτοί στο μαιλ. 

2.ο τρόπος μέσω paypal απαιτεί να γνωρίζεις τα παραπάνω από την κάρτα + στο πίσω μέρος τα 3 νούμερα κωδικός ασφαλείας (καλό είναι να το θυμόμαστε ώστε να το διαγράψετε από πίσω για λόγους απόλυτης ασφαλείας) δηλώνεις την κάρτα στο paypal και κάνεις την αγορά μέσω αυτού το οποίο δεν χρειάζεται επαλήθευση του σμσ λόγω ότι μεσολαβη η paypal. 

3.αγορες εξωτερικού όπως αμαζον-google play-app store-ebay δηλώνεις την κάρτα εκεί όπως το paypal και αγορά με τον ίδιο τρόπο. 

Συμπέρασμα και αποτέλεσμα το 2 και το 3 αν δεν το έκανε ο ίδιος μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που έκανε την συναλλαγή με το 1 δείχνει ότι το έκανε ο ίδιος οπότε τσάμπα ασχολούμαστε αν θέλει ας μας δείξει φωτογραφίες από τις χρεώσεις, και το τελευταίο κάνω αγορές online από τα 14 και κοντεύω τα 24, έχω κάνει στο πατέρα μου κατι νιλες όταν παραταγε την κάρτα απο δω κ απο εκεί και του μετέφερα χρήματα από και καλα δικο του PayPal σε δικό μου και τότε κατάλαβε ότι η τεχνολογία είναι αρκετά μπροστά (ο πατέρας δεν έχει καμία γνώση από υπολογιστές κινητα κλπ ούτε καν έχει) οπότε υπογραφή, πουλί, καρτουλα προσέξτε τα σαν τα ματακια σας γιατί αν είναι καμιά πιστωτική οι τράπεζες θα σας τσακίσουν. 

Είμαστε σίγουροι ότι το 1 ισχύει για όλες τις τράπεζες για όλα τα ποσά;

Εγώ πχ αγοραζω συνεχεια online. Από σουβλάκια μέχρι τηλεοράσεις. Στην δική μου καρτα (Πειραιως) δεν μου εχει ζητηθεί ποτέ κατι τέτοιο. Μιλάμε για αγορές από you.gr, eshop ή και αλλα ηλεκτρονικά καταστηματα. Στην γυναίκα όμως (Εθνική) το ζητάει και για αγορές των 10€.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Είμαστε σίγουροι ότι το 1 ισχύει για όλες τις τράπεζες για όλα τα ποσά;

Εγώ πχ αγοραζω συνεχεια online. Από σουβλάκια μέχρι τηλεοράσεις. Στην δική μου καρτα (Πειραιως) δεν μου εχει ζητηθεί ποτέ κατι τέτοιο. Μιλάμε για αγορές από you.gr, eshop ή και αλλα ηλεκτρονικά καταστηματα. Στην γυναίκα όμως (Εθνική) το ζητάει και για αγορές των 10€.

Αν λες για efood είσαι στο 3 όχι στο 1. 

Το 1 κύριος είναι για πληρωμή μια φορά χωρίς αποθήκευση της κάρτας στο site. 

Για Πειραιώς δεν γνωρίζω μιας και σαν τράπεζα δεν με έπειθε και πολύ (να πληρώνω 7 ευρώ τον χρόνο για ebank) εθνική και eurobank έχω μόνο 

Δημοσ.

Εγώ πάντως το 1 δεν το έχω κάνει ποτέ και αγοράζω συνέχεια με καρτα, Πειραιώς έχω και ούτε 7 ευρώ δίνω και κανείς απο όσο ξέρω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alexhs gk είπε

Εγώ πάντως το 1 δεν το έχω κάνει ποτέ και αγοράζω συνέχεια με καρτα, Πειραιώς έχω και ούτε 7 ευρώ δίνω και κανείς απο όσο ξέρω.

Εγώ από όσο ξέρω από τη μητέρα μου της κάνουν κράτηση για αυτό τον λόγο μπορεί να μην έδωσες ποτέ σημασία. Περίεργο πάντως που στην Πειραιώς δεν ζητάει κωδικό επιβεβαιωσεις όταν κάνεις αγορά μέσω ίντερνετ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Αφου δε μας λεει λεπτομερειες...Μαλλον αυτος εκανε πατατα..

Απορω πως και δινει πισω τα χρηματα η τραπεζα λιγο μουφα μου φαινεται αυτο... Εδω οι τραπεζες σου λενε να πληρωνεις για ασφαλεια καρτας για τετοιες περιπτωσεις και φυσικα σιγα μη σε αποζημιωσει κλπ

Και με τα αγαθα τα οποια αγοραστηκαν με την καρτα του τι γινεται? Θα τα παραλαβει τζαμπα? και θα παρει πισω και τα λεφτα?

Ρίξε μια ματιά στους όρους που έχεις συμφωνήσει και διέπουν τη χρήση της κάρτας σου θα σου απαντηθούν οι απορίες...

Γενικά ισχύει ότι ευθύνεσαι μέχρι το ποσό των 50 ευρώ δεδομένου φυσικά ότι έχεις τηρήσει τους κανόνες σωστής φύλαξης της κάρτας.

Επιπλέον η ασφάλεια κάρτας που αναφέρεις από πάνω δεν είναι για περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης χρήσης αλλά για περιπτώσεις απώλειας και όποια χρέωση συνέπεια αυτής σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και σε ορισμένες κάρτες ίσως να καλύπτονται από την ασφαλιστική της τράπεζας περιπτώσεις όπως μη παράδοση αντικειμένων,  ταξιδιωτικές ασφαλίσεις κτλ.

Μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση για όποια συναλλαγή θέλεις και αν ο έμπορος δεν μπορέσει να απόδειξει ότι την έκανες εσύ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ τα χρήματα σου πίσω.Δεν πρόκειται να χάσεις χρήματα από απάτη χρησιμοποιώντας κάρτες είσαι εξασφαλισμένος επομένως μην αγχώνεσαι.Καλού κακού δεν τους όρους της κάρτας σου για να δεις τι ευθύνη θα είχες σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Όσο αναφορά τα αγαθά και δεδομενου ότι κέρδισες το claim αν έχουν παραδοθεί ήδη το κατάστημα έχει το δικαίωμα να τα κυνηγήσει αν και κατά πάσα περίπτωση απλά θα βγει χαμένο αλλά είναι και αυτό που φταίει γιατί δεν φρόντισε να διασφαλίσει τη συναλλαγή πχ ζητώντας ταυτότητα και αντίγραφο της κάρτας.Οπως καταλαβαίνεις από κάτι τέτοιο κάποιος θα πρέπει να βγει χαμένος,ο παραλήπτης των προϊόντων μπορεί να έχουν πάει σε po box στην Αμερική μέσω Amazon τρέχα γύρευε δηλαδή,η τράπεζα με τίποτα δεν βγαίνει χαμένη, ο κάτοχος της κάρτας έχοντας μηδενική ευθύνη πάλι δεν μπορεί να βγει χαμένος άρα χαμένο βγαίνει το κατάστημα....

Α επίσης να σημειώσω ότι τα claims για chargeback δεν εξετάζονται από την τράπεζα αλλά από τη  visa/mastercard/amex/discover η τράπεζα έχει βοηθητικό ρόλο αλλά μαζεύει τα αποδεικτικά που θα της επιδόσεις αφού σου προτείνει τι δικαιολογητικά χρειάζονται(Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί κάτι)

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, darkmatinee είπε

CSI mode on: Μπορείς να πας στο κατάστημα και να ζητήσεις να δεις το βίντεο ασφαλείας από την ώρα που έγινε η αγορά.

13 ώρες πριν, Unforgiven21 είπε

Μα ρε φιλε δεν εγινε σε καταστημα φυσικο.. Online προφανως εγινε.. 

13 ώρες πριν, AristidisZ είπε

ΟΚ, έγινε η αγορά, τα προϊόντα τι έγιναν ; 

Έγινε αποστολή ; 

Αν ναι, σε ποιον 

Τα παρέλαβε κάποιος ; 

Αν ναι, με τι όνομα στην παραγγελία ;

Μπορείς να τα βρεις αυτά για αρχή ; 

Μαλλον θα το ξαναπω για 3η και τελευταια. ΔΕΝ μπορεις να κανεις κατι, ΔΕΝ μπορεις να ζητησεις τα παραπανω στοιχεια. ΑΝ θελει η τραπεζα, θα το ψαξουν αυτοι ωστε να στειλουν πληροφοριες οπως ον/μο, οδο, περιοχη κτλ, στους δικηγορους της τραπεζας.

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφτιαξα e-banking και όταν μπήκα πρώτη φορά απο το PC μου ήρθε στο κινητό sms σαν 2 step verification.Ομως όσες φορές ξαναέκανα login βάζοντας username+password δεν ήρθε sms.

Για ποιόν λόγο γίνεται αυτό εφόσον δεν αποθηκεύονται τα username+password,δεν με ρώτησε αν θέλω να αποθηκεύσω τον κωδικό στο Google και μετά απο κάθε login έσβηνα ιστορικό,cookies κλπ;Επίσης δεν μου εμφάνισε επιλογή αν θέλω να αποθηκεύσει το PC ως αξιόπιστη συσκευή έτσι ώστε να μην χρειάζεται sms.

Εκτός αν δεν θυμάμαι σωστά και το sms ήρθε μόνο για την αλλαγή του αρχικού password που δίνει η τράπεζα και σε αναγκάζει να τον αλλάξεις.

Επεξ/σία από AntiCambeR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...