Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Εφτιαξα e-banking και όταν μπήκα πρώτη φορά απο το PC μου ήρθε στο κινητό sms σαν 2 step verification.Ομως όσες φορές ξαναέκανα login βάζοντας username+password δεν ήρθε sms.

Για ποιόν λόγο γίνεται αυτό εφόσον δεν αποθηκεύονται τα username+password,δεν με ρώτησε αν θέλω να αποθηκεύσω τον κωδικό στο Google και μετά απο κάθε login έσβηνα ιστορικό,cookies κλπ;Επίσης δεν μου εμφάνισε επιλογή αν θέλω να αποθηκεύσει το PC ως αξιόπιστη συσκευή έτσι ώστε να μην χρειάζεται sms.

Εκτός αν δεν θυμάμαι σωστά και το sms ήρθε μόνο για την αλλαγή του αρχικού password που δίνει η τράπεζα και σε αναγκάζει να τον αλλάξεις.

Για την αλλαγή κωδικού ήταν μόνο αν πας να συνδεθείς από οτιδήποτε κε τους κωδικούς θα σε βάλει κανονικά αλλά για να χρησιμοποιηθούν τα λεφτά για οποιαδήποτε συναλλαγή θα έρθει sms εκτός και αν σου έδωσε η τράπεζα ένα κουτάκι που το πατάς και δείχνει εκεί τον κωδικό (αυτό τώρα το θυμήθηκα ότι το έδιναν στην εθνική για άλλες τράπεζες δεν ξέρω) 

• Thanks 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στηn Eurobank SMS επιβεβαιωσης σου στελνει εαν κανεις μεταφορα ή πληρωμη σε λογαριασμο που δεν εχει στο συστημα της .. (ΔΕΚΟ,ΕΦΟΡΙΑ,ΚΤΛ)

Δηλαδη εαν πας να πληρωσεις ΔΕΗ δεν ζηταει κωδικο αλλα εαν πας να πληρωσεις πχ την Τρεχαγυρεβοπουλος ΑΕ θελει κωδικο..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Για την αλλαγή κωδικού ήταν μόνο αν πας να συνδεθείς από οτιδήποτε κε τους κωδικούς θα σε βάλει κανονικά αλλά για να χρησιμοποιηθούν τα λεφτά για οποιαδήποτε συναλλαγή θα έρθει sms εκτός και αν σου έδωσε η τράπεζα ένα κουτάκι που το πατάς και δείχνει εκεί τον κωδικό (αυτό τώρα το θυμήθηκα ότι το έδιναν στην εθνική για άλλες τράπεζες δεν ξέρω) 

Αυτό ισχύει και για το κινητό σωστά;

Σε περίπτωση που έχω e-banking στο κινητό και το χάσω,μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση;Μπορεί πχ να κάνει ανάκτηση username+password;

Η με το που ανοίξει την εφαρμογή θα ζητήσει pin η δακτυλικό που θα έχω ορίσει και δεν θα προχωράει στο log in menu;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Κοίτα επειδή δεν ξέρω αν έχεις κάνει πληρωμές ποτέ μέσω κάρτας αλλά δες πως έχει το πράγμα. 

1.Όταν πληρώσεις κάτι σε ελληνικό κατάστημα σε συνδέει σε σαιτ που έχουν σε συνεργασία (τράπεζα) με άλλα λόγια online POS στο οποίο βάζεις αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης, όνομα που γράφει η κάρτα ίσως ολογράφως ίσος επίθετό και αρχικό ονόματος έπειτα σου στέλνουν το σμσ στο τηλέφωνο που έχεις δηλώσει στη τράπεζα σου (για αυτό σου ζητάνε χαρτί όταν δηλώνεις το νούμερο στην τράπεζα ότι το νούμερο είναι δικό σου και όχι μαμά μπαμπά αδερφού κλπ) βάζεις τον κωδικό και φινιτο πλήρωσες και εκεί μετά αν θες κατεβάζεις την απόδειξη από την τράπεζα σου και φυσικά σου στέλνουν και αυτοί στο μαιλ. 

ισως μιλας για καποια εξτρα υπηρεσία ασφαλείας που έχεις βάλει...

για συναλλαγές με καρτες alpha & eurobank δεν μου εχει ζητηθει ποτε έξτρα κωδικός που να ερχεται με sms κιολας... παλιοτερα ζηταγε κωδικό Verified by visa / Mastercard secure code αλλα κι αυτό τελευταία δεν τυχαίνει συχνά... 

κωδικό επιβεβαίωσης μέσω sms, ζητάει για συναλλαγές μέσω web banking...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Αυτό ισχύει και για το κινητό σωστά;

Σε περίπτωση που έχω e-banking στο κινητό και το χάσω,μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση;Μπορεί πχ να κάνει ανάκτηση username+password;

Η με το που ανοίξει την εφαρμογή θα ζητήσει pin η δακτυλικό που θα έχω ορίσει και δεν θα προχωράει στο log in menu;

Pin/δακτυλικο θα ζητήσει αν έχεις ορίσει ένα αλλά αν κάνει αποσύνδεση και ξέρει κωδικό κ username τότε μπορεί να μπει αλλά αυτά λίγο δύσκολο. 

@kon1to δεν ξέρω εγώ πάντως κάθε φορά που κάνω αγορά από ελληνικά σαιτ πχ you.gr που είχα πάρει κάτι ραμ, eshop για κάτι άλλα μετά σε ένα άλλο για μπαταρία για κινητό (12€) έπρεπε να βάλω και το κωδικό που ερχόταν στο κινητό (mastercard έχω) ίσως οι visa να είναι ποιο ευάλωτες σε αυτό το θέμα,μέχρι τώρα δεν είχα ούτε κάποια παράξενη χρέωση η οτιδήποτε άλλο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...