Dj_ilias Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σήμερα το απόγευμα. Ενω κοιτούσα κάποιο προϊόν ηρθε ο security και μου λέει σε είδα στην κάμερα να βάζεις κάτι στην τσέπη σού. Εγώ φυσικά αρνήθηκα γιατί δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο. Έδω να σημειώσω ότι τα πράγματα που ήθελα να αγοράσω τα κρατούσα στα χέρια μου γιατί δεν είχε κάποιο καλαθάκι το κατάστημα . Παρα μόνο καρότσι που βαριόμουν για τα λίγα πράγματα που θα αγόραζα. Με τα πολλά μόλις πλήρωσα με φώναξε αλλη security και μ λέει βγάλε τις τσέπες σου να δω που έβαλες την κολόνια που υποστήριζε ότι είδε στο βίντεο. Ενώ δεν βρέθηκε προφανώς κάτι πάνω μού. Μου λέει μην ξαναέρθεις στο σούπερ μάρκετ αυτό. Εγώ ξαναπηγα μετα απο 30 λεπτά κάλεσα την αστυνομία και είδε το βίντεο λέγοντας μ ότι φαίνεται να βάζω κάτι στην τσέπη μου Αλλά δεν φαίνεται τι είναι αυτό. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να δω εγώ το βίντεο.? Καθώς μου είπαν ότι απαγόρευετε. Και αν μπορώ να κινηθώ νομικά με κάποιον τρόπο.?Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Και ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
Γιαούρτι Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 που την είχες κρύψει τύπε την κολόνια; 6
AntiCambeR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Dj_ilias είπε Καλησπέρα, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σήμερα το απόγευμα. Ενω κοιτούσα κάποιο προϊόν ηρθε ο security και μου λέει σε είδα στην κάμερα να βάζεις κάτι στην τσέπη σού. Εγώ φυσικά αρνήθηκα γιατί δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο. Έδω να σημειώσω ότι τα πράγματα που ήθελα να αγοράσω τα κρατούσα στα χέρια μου γιατί δεν είχε κάποιο καλαθάκι το κατάστημα . Παρα μόνο καρότσι που βαριόμουν για τα λίγα πράγματα που θα αγόραζα. Με τα πολλά μόλις πλήρωσα με φώναξε αλλη security και μ λέει βγάλε τις τσέπες σου να δω που έβαλες την κολόνια που υποστήριζε ότι είδε στο βίντεο. Ενώ δεν βρέθηκε προφανώς κάτι πάνω μού. Μου λέει μην ξαναέρθεις στο σούπερ μάρκετ αυτό. Εγώ ξαναπηγα μετα απο 30 λεπτά κάλεσα την αστυνομία και είδε το βίντεο λέγοντας μ ότι φαίνεται να βάζω κάτι στην τσέπη μου Αλλά δεν φαίνεται τι είναι αυτό. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να δω εγώ το βίντεο.? Καθώς μου είπαν ότι απαγόρευετε. Και αν μπορώ να κινηθώ νομικά με κάποιον τρόπο.?Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μήπως έβαλες στην τσέπη κάτι δικό σου και τους φάνηκε πως έκλεψες;Η απλά να έβαλες το χέρι στην τσέπη;Απο την στιγμή που δεν βρέθηκε κάτι πάνω σου κατά την έξοδό σου απο το ταμείο δεν μπορούν να σου επιβάλλουν κατηγορία. Ακόμα και να έβρισκαν κάτι πάνω σου θα σε προέτρεπαν να το πληρώσεις η να το αφήσεις πίσω,αυτή είναι η τακτική των καταστημάτων,λογικά και των Σ.Μ. Οι υπάλληλοι security δεν έχουν το δικαίωμα να σε ψάξουν σωματικά ούτε τις τσάντες σου,μόνο να σου ζητήσουν να τα ανοίξεις για έλεγχο. Την πιο ηλίθια τακτική την έχω ακούσει σε κατάστημα του Lidl όπου ήθελαν απο τον security να περιμένει τον πελάτη που έκλεψε να βγεί έξω για να του μιλήσει.Εξω ο security είναι εκτεθειμένος να τις φάει η ακόμα και να φάει μαχαιριά.Ενώ θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις πόρτες και να τον τσακώσουν.Αυτή η τακτική του Lidl λογικά στοχεύει στο να μην γίνει μανούρα μέσα στο κατάστημα,αλλά είναι λάθος. Οταν ήμουν security σε κατάστημα καλλυντικών και ρώτησα τον υπεύθυνο του πελάτη πως θέλει να διαχειριστώ κάποιον που δω οτι έχει κλέψει είπε να ενημερώσω άμεσα το ταμείο για να το χειριστούν αυτοί μαζί με τον υπεύθυνο λογικά.Δεν ήθελε να του κάνω καν σύσταση. Με είχαν να προσέχω τον τομέα με τις κολώνιες επειδή τους είχαν κλέψει μερικές και ήταν απο τα ακριβά αντικείμενα.Για κάτι που κόστιζε πχ 0.5-1€ μου είπε δεν ασχολείσαι καν.Οτι θέλει ο πελάτης που "έχει πάντα δίκιο".
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ θα έβγαζα οτι έχω από τις τσέπες για να δούνε οτι κάνουνε λάθος και μετά θα έκανα παρατήρηση στον security να προσέχει καλύτερα. Επίσης αν μου έλεγε να μην ξαναέρθω θα του έλεγα ευχαρίστως αλλά θα αναφέρω το περιστατικό και στον διευθυντή του καταστήματος για να ξέρει οτι έχασε έναν μόνιμο πελάτη. 9
overpower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εχω αρνηθει τον ελεγχο σε jumbo προσωπικα και με αφησαν. Αρχικα θα εκανα αυτο στην θεση σου και στην συνεχεια θα πηγαινα καθε μερα, ισα ισα για βολτα, για να δω τι θα κανουν με την "απαγορευση" 3
AntiCambeR Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Εγώ θα έβγαζα οτι έχω από τις τσέπες για να δούνε οτι κάνουνε λάθος και μετά θα έκανα παρατήρηση στον security να προσέχει καλύτερα. Επίσης αν μου έλεγε να μην ξαναέρθω θα του έλεγα ευχαρίστως αλλά θα αναφέρω το περιστατικό και στον διευθυντή του καταστήματος για να ξέρει οτι έχασε έναν μόνιμο πελάτη. Οταν ο security δεν είναι σίγουρος πιθανόν να βρεθεί εκτεθειμένος στον πελάτη του καταστήματος και στον πελάτη που κατηγορεί οτι έκλεψε.Οπότε εκεί καλύτερα να απευθυνθεί στον υπεύθυνο του καταστήματος να βγάλει αυτός την άκρη.Η άλλη λύση είναι να κάνει τα στραβά μάτια.Δεν γίνεται 1 security να μπορεί να καλύψει τόσα τετραγωνικά μέτρα με δεκάδες πελάτες στο 100%. Κολοπόστο όρθιος 8-12 ώρες,δεν σου επιτρέπουν να μιλάς με το προσωπικό,περιμένεις 20' διάλλειμα για φαγητό και τσιγάρο οριακά με άγχος.Η ορθοστασία συνηθίζεται σε 2 εβδομάδες,η βαρεμάρα ποτέ,όσο περνάει ο καιρός βαριέσαι ακόμα πιο πολύ.Στα lidl είναι απο τα χειρότερα πόστα λόγω του κόσμου που υπάρχει.
papoys1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Από τη στιγμή που δεν έχεις κάνει τίποτε και είσαι σίγουρος 100% απλά αρνείσαι να σου κάνουν έλεγχο ή να βγάλεις τα πράγματα από τις τσέπες σου λέγοντας ότι θα το κάνεις μόνο αν καλέσουν την αστυνομία. Αν αρνηθούν και επιμένουν να σε ψάξουν απλά την καλείς εσύ ζητάς και τους δίνεις τηλεφωνικά και το όνομα του υπάλληλου και τους λες πως δεν φεύγεις αν δεν έρθουν και ότι φοβάσαι επειδή είσαι μόνος με πολλούς εναντίον σου. Όταν έρθει η Αστυνομία δεν μπορεί και αυτή να σου κάνει σωματική έρευνα αν δεν σου ανακοινώσει την αιτία.Αν ο υπάλληλος πει ότι θα κάνει μήνυση για κλοπή (δεν μπορούμε με υποθέσεις και επειδή δεν μας αρέσει η φάτσα κάποιου να τον ψάχνουμε) τότε και μόνο τότε επιτρέπεις στον Αστυνομικό να σου κάνει έρευνα και στη συνέχεια αφού δεν βρεθεί τίποτε πάνω σου του λες ότι θέλεις και εσύ να υποβάλλεις μήνυση εναντίον των συγκεκριμένων που σε κατηγόρησαν για ψευδή καταμήνυση , συκοφαντική δυσφήμηση κ.λ.π. φωνάζεις ένα δικηγόρο λέγοντάς του στο τηλέφωνο το περιστατικό και καθαρά μισά μισά ότι βγάλουμε (σιγά βέβαια μην σε ακούνε και οι άλλοι) Να είσαι σίγουρος ότι από τη στιγμή που είσαι καθαρός αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική κάπου θα σταματήσουν γιατί αυτοί ξέρουν ποιες είναι οι συνέπειες όταν κατηγορούν και συκοφαντούν κάποιο αθώο.Και κάτι άλλο κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει την είσοδο στο κατάστημα. 'Εγραψα σεντόνι για κάποιους που δε γνωρίζουν, γιατί μου έλεγε σκηνικό το τι τράβηξε κάποιος φίλος που δεν είχε κάνει τίποτε τον έκαναν ρεζίλι των σκυλιών κάτι σεκιουριτάδες μπροστά στην υποδοχή s/m τραβώντας τον και ψάχνοντας προκλητικά τα πράγματά του αλλά δεν ήξερε τα δικαιώματά του. Edit. Και αν είσαι αθώος ποτέ δεν πας σε πίσω δωματιάκια.Δεν φεύγεις με τίποτε από το διάδρομο και την υποδοχή βάζοντας ακόμη και φωνές για βοήθεια από τον κόσμο και φυσικά δεν τους επιτρέπεις να σε ακουμπήσουν γιατί μπορεί ακόμη και να σου βάλουν στην τσέπη κάτι.Τους κρατάς σε απόσταση φωνάζοντας μη με ακουμπάτε και κάνεις τα παραπάνω. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από papoys1 22 4
ELTASSOS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μαλλον την κολονια την ψειρισε ο σεκιουριτας η καμμια υπαλληλος και ηθελε να καλυψει το ελλειμα 1
mic2mic Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Ποιό σούπερμάρκετ είναι αυτό; Δεν βλάπτει να μαθαίνουμε ποιοί ακολουθούν τέτοιες τακτικές. 1
paylidis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό που λέει ο παππούς το έχει κάνει πολλές φορές φιλος μου και έχει βγάλει φράγκα αεριτζιδικα. Το είχα γράψει κ στο παρελθόν μαζί με τη «διαδικασία» που περιγράφει. 😂 και φυσικά κακώς έφυγες έπρεπε εξαρχής να καλέσεις αστυνομία επι τόπου 2
txcellas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Στον ts προτεινω συμβουλες σε τετοια θεματα να μν παιρνει και πολυ σοβαρα απο εδω μεσα γτ ισως μπλεξει πραγματικα χωρις να το θελει. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Η εργασια ενός security είναι οντως δυσκολη και δεν αμοιβεται από ότι ξερω καλα ειδικα σε καταστήματα τυπου Lidl που ελειψη προσωπικου κανουν και εξυπηρετηση πελατων,. Καποιοι όμως ευτυχως η μειψηφια , το εχουν δει Εξουσια με ότι συνεπάγεται αυτό στην συμεριφορα τους. Ειδικα σε θεματα σας του ts αν δεν είναι 100% σιγουροι ας εφαρμοσουν στην συμεριφορα τους αυτό που λεμε "καλυτερα 100 ενοχοι εκτος φυλακης παρα ενας αθωος μεσα". Το τι δικαιωματα εχουν σε βεβαιωμένες παραβασεις ειλικρινα δεν ξερω καλα.Αν ο υποπτος απλα τους αγνοησει τι μπορουν να κανουν ? 1
opcorsa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε που την είχες κρύψει τύπε την κολόνια; τυπε μην απαξιωνεις το θρεντ..
Mhlogiatros Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Υπάρχουν και σοβαρές περιπτώσεις με γύφτους κατασκηνωμενους εξω απο lidl να στέλνουν μέσα τα γυφτάκια για πλιατσικο .Εκεί να δεις τι γίνεται ... Μονη περίπτωση να μου μιλήσει σεκιουριτας με τσαμπουκά ήταν στη τοπική Δεη την ώρα που μιλούσα με το ταμειο σε έντονο ύφος γιατί μου είχαν βγάλει +2000KW λογαριασμό γιατί έτσι . Προφανώς τον αγνόησα παντελώς . Οπότε ναι υπάρχουν και μερικοί που την έχουν ψιλοδει εξουσία . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις