gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα και καλή βδομάδα. Έχει προκύψει πρόβλημα στη διαδικασία της πώλησης του διαμερίσματος μας. Βρέθηκε αγοραστής, ορίστηκε συμβολαιογράφος και ξεκίνησα την απαραίτητη χαρτούρα σαν πωλητής. Μάζεψε ο μηχανικός τα χαρτιά και ήρθε να μετρήσει. Βρήκε και την κάτοψη όπως έπρεπε καθώς η οικοδομή είναι παλιά του 70. Ξεκίνησε να μετράει και ανακαλύψαμε πως το σπίτι έχει αυθαιρεσία στο ίδιο σημείο σε όλη την οικοδομή την οποία έκανε ο εργολάβος και φυσικά κανείς δεν ήξερε τίποτα γι αυτό. στη ουσία βγαίνουν +10τμ παραπάνω από αυτά της κάτοψης. Φυσικά αυτά θα τα πληρώσω. Το θέμα είναι τί γίνεται με τον ένφια; τί θα χρειαστεί να πληρώσω έξτρα. είναι τα +10τμ αναλογικά για τον ενφια που πληρώνω τώρα και για πόσα έτη;. και είναι μόνο αυτό ή έχει και τίποτα πρόστιμα έξτρα; ιστορία μεγάλη μας βγάζει απ το πουθενά! 1
paylidis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Θέλεις νομιμοποίηση με ότι πρόστιμο προκύψει και φυσικά τα ενφια ταπ και λοιπούς φόρους όλα αυτά τα χρόνια.
pontez2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Ο Ενφια θα σου βγει για μια 5ετία και το ποσό θα ειναι ελάχιστο. Το ΤΑΠ ισως να ειναι προβλημα. Τα τετραγωνικά ειναι ελάχιστα πάντως και δε χρειάζεται να αγνωνεσαι. Άσχετο, οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία έχουν την ιδια "παρανομία" στους απο πάνω/κάτω ορόφους? 2 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, paylidis είπε Θέλεις νομιμοποίηση με ότι πρόστιμο προκύψει και φυσικά τα ενφια ταπ και λοιπούς φόρους όλα αυτά τα χρόνια. Για το προστιμο φυσικα αλλα για τα αλλα εισαι σιγουρος ? Για τον ts να υπολογιζεις κανα 400-500 ευρω για μηχανικο 250 ευρω παραβολο φακελου που θα αφαιρεθεί από το συνολικο προστιμο. Το προστιμο μπορει να παει μεχρι 50 δοσεις εντοκα με ελαχιστη καταβολή δοσης 50 ευρω Για να το πουλήσεις όμως πρεπει να εχει εξοφληθεί το 30% του προστιμου. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) μη μου πείτε ότι είναι για όλα τα χρόνια! είναι εξακριβωμένο αυτό;; γιατί η συμβολαιογράφος για την τελευταία 5ετία μου είπε μόνο! όλοι οι όροφοι στο ίδιο σημείο ακριβώς με εμένα έχουν την ίδια παρανομία! τις μ@λ@κιες του εργολάβου τις λουζόμαστε εμείς τώρα. το παράβολο το πλήρωσα. τα υπόλοιπα με ενδιαφέρει ποια θα είναι. εκτός αυτού μήπως έχω κάνα θέμα με τη Δεή, δημοτικά τέλη και τέτοια; εκτός αν αναγράφονται τα μικτά στη Δεή δεν το ξέρω αυτό. Αν είναι πάντως από το 80 που μένουμε εμείς ζήσε Μάη μου. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από gsisr
pontez2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, gsisr είπε όλοι οι όροφοι στο ίδιο σημείο ακριβώς με εμένα έχουν την ίδια παρανομία! τις μ@λ@κιες του εργολάβου τις λουζόμαστε εμείς τώρα. το παράβολο το πλήρωσα. τα υπόλοιπα με ενδιαφέρει ποια θα είναι. εκτός αυτού μήπως έχω κάνα θέμα με τη Δεή, δημοτικά τέλη και τέτοια; εκτός αν αναγράφονται τα μικτά στη Δεή δεν το ξέρω αυτό. Λοιπόν. Υπάρχει περίπτωση, ο μηχανικος σου να μπορει να παραβλέψει αυτή την, οποια, παρανομία Η παρανομία βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο ή πρόκειται πχ για ημιηπέθριο (μπαλκόνι που έγινε δωμάτιο)? Ρωτάω διοτι σε περίπτωση που γνωρίζω όπου όλα τα διαμερισματα πολυκατοικίας, ειχαν πάρει 3-4 τετραγωνικά από το κλιμακοστάσιο, δεν τέθηκε θέμα παρανομίας. Υπάρχει δηλαδη νομιμότατο παράθυρο για κάποιες περιπτώσεις. 1
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 δε νομίζω ότι γίνεται φίλε μου. η κάτοψη της πολεοδομίας στη μεριά της παρανομίας έχει μια κουζίνα 2,25*2,25 συν το μπαλκόνι που είναι 0.85. ο τύπος έχει βγάλει τη κουζίνα στο 4,15 συν το μπαλκόνι 0,85.
pontez2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, gsisr είπε δε νομίζω ότι γίνεται φίλε μου. η κάτοψη της πολεοδομίας στη μεριά της παρανομίας έχει μια κουζίνα 2,25*2,25 συν το μπαλκόνι που είναι 0.85. ο τύπος έχει βγάλει τη κουζίνα στο 4,15 συν το μπαλκόνι 0,85. Ψάξτο λίγο. @AristidisZ τι λες; Η κάποιος απ τα παιδιά εδω που ειναι μηχανικοί.
vagos789 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Ο μηχανικος αμα θελει βγαζει χαρτι οτι ειναι ολα ενταξει,συνηθως ομως δεν το κανει παρα μονο για απειροελαχιστες αυθαιρεσιες. Παντως τετοια θεματα εκτος του οτι ειναι συνηθισμενα,ειναι θεματα που πρεπει να τακτοποιησει ο πωλητης πριν την μεταβιβαση,για την ακριβεια η μεταβιβαση αν τυχον εχει γινει μπορει να θεωρηθει ακυρη,αν πχ ο αγοραστης λακιζει ή εαν ενας επομενος αγοραστης λακίσει. Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή εφόσον η μεταβολή αυτή θίγει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. (π.χ.αλλαγή χρήσης ή μέρους της χρήσης, οι διαστάσεις των χώρων κοινής χρήσης, τα ισχύοντα στους ακάλυπτους χώρους κ.λπ.) και εφ' όσον δεν υπάρχει σχετική άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας Αν τωρα ο πωλητης δεν ειναι σε θεση να τα τακτοποιησει ολα αυτα γιατι πχ δεν εχει τα λεφτα και τον χρονο και ο αγοραστης θελει το ακινητο γιατι του αρεσει κατα τα αλλα,μπορει ισως να γινει μια συμφωνια να μειωθει (λιγο) το τιμημα.
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 παίδες η αγοραπωλησία γίνεται με δάνειο από τον αγοραστή, οπότε και η τράπεζα θα κάνει τους ελέγχους της. δεν γίνεται χωρίς τακτοποίηση.
paylidis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Για το προστιμο φυσικα αλλα για τα αλλα εισαι σιγουρος ? Για τον ts να υπολογιζεις κανα 400-500 ευρω για μηχανικο 250 ευρω παραβολο φακελου που θα αφαιρεθεί από το συνολικο προστιμο. Το προστιμο μπορει να παει μεχρι 50 δοσεις εντοκα με ελαχιστη καταβολή δοσης 50 ευρω Για να το πουλήσεις όμως πρεπει να εχει εξοφληθεί το 30% του προστιμου. Σε σχετική νομιμοποίηση που έκανα στο εξοχικό ήθελε μετά κ μεταβολή Ε9 και καταβολή παρελθόντων ενφια. Πριν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά. 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, paylidis είπε Σε σχετική νομιμοποίηση που έκανα στο εξοχικό ήθελε μετά κ μεταβολή Ε9 και καταβολή παρελθόντων ενφια. Πριν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Ευχαριστω .Για ποσα χρονια πισω ?Δημοτικα τελη επηρεασε για παλια χρονια ? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Γιάννης Platano
Narayan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Για την Δ.Ε.Η. μην αγχώνεσαι, απλά από τον επόμενο λογαριασμό θα φαίνονται τα σωστά τετραγωνικά. 1
paylidis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω .Για ποσα χρονια πισω ?Δημοτικα τελη επηρεασε για παλια χρονια ? Νομίζω πενταετία ήθελε. Τα δημοτικά τέλη δε τα θυμάμαι ήταν μικρό το ποσό όπως και να έχει πιο πολύ μπελας ήταν η τροποποίηση στα Ε9 αν θυμάμαι καλά τα είχε αναλάβει όλα ο Λογιστης κ ο μηχανικος και μου έβγαλαν ένα τετραψήφιο κουστούμι 1
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 είπες για τα υπόλοιπα χρόνια στο προηγούμενο σου ποστ και μ έλουσε κρύος ιδρώτας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα