Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Έψαξα στο forum αλλά δεν βρήκα μια απάντηση σε ένα ερώτημα που έχω οπότε ξεκίνησα αυτό το thread. Συγκεκριμένα:

Δεδομένου του γεγονότος οτι οι απομιμήσεις των γυαλιών ray ban είναι τόσο πιστές που είναι πρακτικά δύσκολο κάποιος όχι ειδικός να ξεχωρίσει τα αυθεντικά από τα ιμιτασιόν, πως εγώ μπορώ να είμαι σίγουρος οτι τα γυαλιά που μου πουλάει ένας πιστοποιημένος πωλητής της ray ban (είτε φυσικό κατάστημα, είτε ηλεκτρονικό) είναι όντως γνήσια;

Τί εμποδίζει αυτόν τον πωλητή, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, να βρεί κάπου τα ιμιτασιόν και να τα πουλάει σαν γνήσια εφόσον όπως προανέφερα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν;

Ποιά δικλείδα ασφαλείας μπορεί να παρέχει κάποιος πιστοποιημένος πωλητής έτσι ώστε ο καταναλωτής να μην έχει καμία αμφιβολία για την γνησιότητα του προιόντος που αγόρασε;

Εννοείται οτι το σήμα της ray ban στην βιτρίνα του καταστήματος ή η αναφορά μέσω του store locator της ιστοσελίδας της ray ban, δεν αποτελούν εγγύηση γνησιότητας.

Καμία ιδέα;  

Δημοσ.

Επικοινωνείς με την αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα ή με την έδρα της εταιρίας και ρωτάς αν υπάρχει τρόπος να πιστοποιηθεί ότι τα γυαλιά που πήρες είναι αυθεντικά.

Εσύ αυτό που θέλεις είναι να είναι γνήσια οπωσδήποτε όσο και αν τα πληρώσεις?

ή

δεν σε νοιάζει αρκεί να μην είναι ακριβά, αφού δύσκολο ξεχωρίζουν τα γνήσια από τα ιμιτασιόν?

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, un_peu_sommeillé είπε

Θέλω να είναι γνήσια.

Τότε μόνο σε επικοινωνία με την εταιρία μπορείς να μάθεις αν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις ότι είναι γνήσια.

Αλλά και πάλι, πες ότι τα αγόρασες και μετά μέσω της εταιρίας διαπιστώνεις ότι δεν είναι γνήσια, τι θα κάνεις?

Πριν από χρόνια είχαμε αγοράσει επώνυμα γυαλιά από το ίντερνετ γνωρίζοντας ότι είναι απομίμηση.
Τα πήγαμε σε γνωστό, παλιό και πιστοποιημένο κατάστημα που είχε αυτά τα γυαλιά για να μας αλλάξουν τα "πλαστικά" στήριξης στη μύτη γιατί ήταν χάλια από τον ιδρώτα κ.λπ. μετά από τόσα χρόνια. Δεν τους είπαμε ότι είναι απομίμηση και ούτε μας ρώτησαν.
Δεν κατάλαβαν ότι είναι απομίμηση και μόνο όταν ήρθαν τα ανταλλακτικά και δεν ταίριαζαν τότε το σκέφτηκαν ότι είναι απομίμηση!

Πριν από λίγους μήνες αγοράσαμε με 18 ευρώ από σάιτ του εξωτερικού ray ban.

Τα πήγαμε επίτηδες σε πιστοποιημένο κατάστημα, δήθεν γιατί είχε χαλαρώσει ένα βιδάκι!

Δεν κατάλαβαν τίποτε. Μας τα παίνεψαν και μπράβο για την επιλογή σας κ.λπ. κ.λπ.!

Είσαι σίγουρος ότι αξίξει να ακριβοπληρώσεις για γυαλιά που κανείς δεν θα καταλάβει αν είναι γνήσια και πιθανόν όλοι να θεωρούν ότι μάλλον δεν είναι?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Το έχουμε δει και σε βεβαιώ ότι όλα ήταν όπως τα περιγράφει!

Λες να πήραμε αυθεντικά? :lol:

Αν τα αγοράσατε σε κανα -70% ή κάτι τέτοιο μπορεί

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Αν τα αγοράσατε σε κανα -70% ή κάτι τέτοιο μπορεί

60 ευρώ πωλούνται τα αυθεντικά?

Γιατί εγώ πλήρωσα 18 μαζί με τα μεταφορικά!

Δεν φοράω ποτέ γυαλιά ηλίου, αλλά τα έχω στο αμάξι για όταν οδηγάω και έχω κόντρα τον ήλιο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

60 ευρώ πωλούνται τα αυθεντικά?

Γιατί εγώ πλήρωσα 18 μαζί με τα μεταφορικά!

Δεν φοράω ποτέ γυαλιά ηλίου, αλλά τα έχω στο αμάξι για όταν οδηγάω και έχω κόντρα τον ήλιο.

Από 80 και πάνω βρίσκω συνήθως ray ban, δεν ξέρω έχω και καιρό να πάρω.

Δημοσ.

Τα rayban είναι σχετικά εύκολα μα καταλάβεις αν είναι αυθεντικά αν έχεις να συγκρίνεις δίπλα δίπλα με ένα σίγουρα αυθεντικό. Αρχικά  εκτός απ το σήμα μπροστά μπροστά έχουν και στα πλαγιά από ένα αλλά και μέσα στον αριστερό φακό. Μόνο από μέσα μπορείς να το δεις το σήμα σε αυτό. Μετά πάει το βάρος αν είναι πολύ ελαφριά υπαρχει πρόβλημα. Μπορείς και να πας σε ένα κατάστημα οπτικών να σου μετρήσει τους φακούς πάνω από 95% είναι καλα( παιζει ρόλο και η φθορά). Μετά από αυτά μιλάμε για μερακλίδικη δουλεια που μόνο με ανταλλακτικά που δεν θα μπαίνουν μπορείς να το καταλάβεις. 

Δημοσ.

Δεν ξερω πως μπορεις να καταλαβεις αν ενα ζευγαρι ειναι γνησιο η μαιμου. Αυτο που ξερω οτι ειναι καλυτερο να μην φορας καθολου γυαλια και να καθεσε στον ηλιο παρα να φορας μαιμου, για τον λογο οτι θα σου καταστρεψει τα ματια. Οποτε αν ειναι μαιμου θα το καταλαβεις σε λιγο καιρο που δεν θα μπορεις να δεις αχαχ :D.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...