GReeZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω πια η γνώμη σας για το δημόσιο ΙΕΚ,κατ'αρχάς να πω ότι είμαι 18 και δουλεύω part time αυτόν τον καιρό έτσι ώστε να έχω κάποια χρήματα να αγοράζω πράγματα που θέλω. Πέρυσι έδωσα πανελλήνιες με κατεύθυνση την θεωρητική Δηλαδή αρχαία λατινικά ιστορία έκθεση δεν έγραψα ιδιαίτερα καλά 12.000 όπου Αθήνα που μένω δεν είχε κάτι.Αυτο που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι τι γνώμη έχετε για τα δημόσια ΙΕΚ σαν αποκατάσταση ξέρω ότι δεν είναι κάτι το σπουδαίο και ούτε περιμένω τρέλα πράγματα,εμένα γενικά με ενδιαφέρει ο τομέας της πληροφορικής περισσότερο μιας και ασχολούμαι και έχει ένα τεχνικος Η/Υ και ένα άλλο τεχνικος εφαρμογών πολυμέσων web design.Τι πιστεύεται έχουν αποκατάσταση?Δηλαδή μπορείς να βρεις δουλειά με έναν οκ μισθό στην Ελλάδα και αν όχι εδώ,εξωτερικό τι παίζει με αυτά? Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από GReeZ
Fortistis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Αφού σε ενδιαφέρει ο τομέας της πληροφορικής, γιατί έδωσες στη θεωρητική κατεύθυνση;
pontez2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Στα ΙΕΚ υπάρχουν ειδικότητες με άμεση προσβασιμότητα στην αγορά εργασίας ως δημόσιοι υπάλληλοι (πχ φυλακες μουσείων, διασώστες), ιδιωτικοί (π.χ. διάφοροι τεχνίτες) ή και ελευθεροι επαγγελματίες (τεχνικοι ανεκλυστήρων, καυστηρατζήδες, ξεναγοί για ΑμεΑ) κτλ. Το θέμα ειναι τι θέλεις να κάνεις και αν το δεις σοβαρά. Δεν χρειάζεται πχ να πας στο ΑΠΘ να κάνεις μουσικές σπουδές να σε ενδιαφέρει μονο η μουσικη τεχνολογία (παράδειγμα δίνω). Και δε καταλαβαίνω αυτή την επιμονη με τα Πανεπιστήμια. Αυτη τη στιγμη τα ΙΕΚ ειναι που δινουν θέσεις εργασίας, οχι τα ΑΕΙ. Ολοι χαμηλομισθους με τεχνικές γνωσεις ζητάνε, οχι επιστημονες.
GReeZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Άρα είναι καλή επιλογή το δημόσιο ΙΕΚ αυτό θέλετε να μου πείτε?Πχ για παράδειγμα εμένα που με ενδιαφέρει εκείνη η ειδικότητα,με τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας είναι εύκολο να βρεις μια δουλειά σε αυτόν τον τομέα?Και όταν λέτε χαμηλόμισθους δηλαδή γύρω στα 500 600? Επειδη με ρωτησες θεωρητική πηγα διότι οι δικοί μου είχαν ένα κόλλημα με τον συγκεκριμένο κλάδο άλλο θέμα είναι αυτό βέβαια....
pontez2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Πολυμασημένες ειδικότητες αδελφέ. Αν μου έλεγες πριν 15 χρονια θα σου λεγα οκ, πλέον δεν. Ειναι τόσοι πολλοί οι πληροφορικάριοι και τόσοι πολλοί αυτοί που το γυρνάνε στα πολυμέσα. Πες μου κάτι. Που πιστευεις οτι μπορεις να απασχοληθεις γνωριζοντας αυτο το αντικείμενο;
GReeZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Με την ειδικότητα του τεχνικού εφαρμογών-πολυμέσα πιστεύω μπορώ να απασχοληθω σε καμία εταιρία παραγωγής τηλεπικοινωνιακου υλικού και λογισμικού,σε καμία κινητής τηλεφωνίας και σε επιχειρήσεις γενικα κατασκευής και υποστήριξης προϊόντων πληροφορικής.Με λίγα λόγια από όσο ξέρω και από όσο έχω δει σε αυτά βρίσκουν δουλειά οι περισσότεροι. Δηλαδή σε κανα πλαίσιο public γερμανό πχ έχω γνωστούς που με αυτόν τον τομέα βρήκαν δουλειά ανεξάρτητα τώρα τον μισθό που παίρνουν.
pontez2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Ριξε μια ματιά πάντως για το τι ζητάει πχ το Πλαίσιο αυτή την εποχή. Εκει θα καταλάβεις αν αυτές οι σπουδές θα σε βοηθησουν
vagos789 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, GReeZ είπε Άρα είναι καλή επιλογή το δημόσιο ΙΕΚ αυτό θέλετε να μου πείτε? Αν ως καλη επιλογη οριζουμε οτι πχ θα μαθεις πολυ καλα την δουλεια και οτι θα προσληφθεις αμεσα,οχι. Αλλα αυτο ισχυει σχεδον για καθε σχολη,ανεξαρτητως βαθμιδας. Επισης αν και ειναι καλη ιδεα να ρωτας και να κοιτας τι ψαχνει η αγορα,σε μεγαλο βαθος χρονου δεν εχει πολυ σημασια,μπορει να ερθουν ολα αναποδα. Εσυ πρεπει να κανεις κατι που σου αρεσει για να εχεις ελπιδα να διακριθεις απο τον σωρο των μετριων. Το μονο βεβαιο ειναι οτι καποια επαγγελματα θα συρρικνωθουν ή και θα πεθανουν (τυπου ταμιας σε τραπεζα και s/m ) και πολλα θα απαιτησουν εξειδικευση,πχ το μαραγκος-ξυλουργος δεν θα εχει καμια χρησιμοτητα αν δεν κανεις κατι σπανιο κ.ο.κ. 1
GReeZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Έγινε σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια θα δω τώρα τι θα κάνω.Και βέβαια πάνω από Αλλά πρέπει να κάνεις κάτι που σου αρέσει και το αγαπάς.Και πάλι ευχαριστώ και ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα για όλους.🙂
athinamj Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Αγαπητέ μου έχεις δει τον οδηγό σπουδών για την ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES); Από τα λεγόμενά σου κατάλαβα πως όχι. Είναι πολλές ειδικότητες συγχωνευμένες σε μια. 'Άλλο Τεχνικός Η/Υ, άλλο τεχνικός εφαρμογών, άλλο web designer κι άλλο games developer. Τσέκαρε τον οδηγό σπουδών στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και μετά συνεχίσουμε την συζήτηση. Σου μιλάω σαν τεχνικός Η/Υ 16 χρόνια τώρα...αν το όνειρό σου είναι να βρεις δουλειά σε Πλαίσιο, Public διάλεξε κάτι άλλο να κάνεις. Η ειδικότητα αυτή απαιτεί συνεχή εξέλιξη, αφοσίωση, εμπειρία και πολύ προσωπική ενασχόληση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα