Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες πηρανε τηλεφωνο εναν φιλο απο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του ειπαν οτι κερδισε μια υποτροφια 50% (δωρεαν ο ενας απο τα δυο χρονια φοιτησης ) 

Ο φιλος εργαζεται ηδη σε ναυτιλιακα και τουριστικα και θα τον ενδιεφεραι να παρει  μια πιστοποιηση πανω σε εναν απο τους 2 αυτους τομεις ( ειναι ηδη αποφοιτος ΑΕΝ ).

γνωριζετε αν το πτυχιο που θα παρει εχει καμια αξια ? ( του ειπαν οτι μπορει να παρει και καποια πιστοποιηση απο ενα αγγλικο πανεπιστημιο ) ? Και γενικοτερα αξιζει 

να συνδυασει δουλεια και φοιτηση σε ΙΕΚ ή πρεπει αν κοιταξει για καποια αλλη πιστοποιηση?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Anonymousx είπε

Χθες πηρανε τηλεφωνο εναν φιλο απο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του ειπαν οτι κερδισε μια υποτροφια 50% (δωρεαν ο ενας απο τα δυο χρονια φοιτησης ) 

Ο φιλος εργαζεται ηδη σε ναυτιλιακα και τουριστικα και θα τον ενδιεφεραι να παρει  μια πιστοποιηση πανω σε εναν απο τους 2 αυτους τομεις ( ειναι ηδη αποφοιτος ΑΕΝ ).

γνωριζετε αν το πτυχιο που θα παρει εχει καμια αξια ( του ειπαν οτι μπορει να παρει και καποια πιστοποιηση απο ενα αγγλικο πανεπιστημιο ) ? Και γενικοτερα αξιζει 

να συνδυασει δουλεια και φοιτηση σε ΙΕΚ ή πρεπει αν κοιταξει για καποια αλλη πιστοποιηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πεταμένα λεφτά. Αν θέλει πιστοποίηση ντε κ καλά ας πάει σε δημόσιο ΙΕΚ αν και καμία απολύτως βαρύτητα δεν έχει 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

ΙΕΚ, γελάνε και οι πέτρες.

όποιος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, έχει πατώσει σε όλες τις εξετάσεις και έχει φάει άκυρο από παντού πάει σε ΙΕΚ.

εντελώς συμπτωματικά μιλούσα την προηγούμενη εβδομάδα με γνωστό που πήγε σε ΙΕΚ πληροφορικής.

ακόμα ψάχνει τοίχο να χτυπήσει το κεφάλι του.

• Sad 2
Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω τελειώσει ΙΕΚ αλλά είμαι σίγουρος οως υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν τελειώσει ΙΕΚ ξαι σίγουρα ξέρουν να μιλάνε καλύτερα από εσένα φίλος . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

ΙΕΚ τελείωσες τύπε;

Καλά φαινεται ο κλασικός νεοέλληνας με κόμπλεξ κατωτερότητας.

τους καταλαβαίνεις όταν μπαίνουν σε μια συζήτηση μόνο και μόνο για να μειώσουν τον άλλο.

Δουλευω σε μια απο τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα με πάνω απο 250 άτομα.

το 50% είναι απόφοιτοι ΙΕΚ.  Έπαιξε φυσικά ρόλο η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας για να προσληφθούν.

κατι που εσυ φίλε μου δεν έχεις και απόφοιτος ΑΕΙ να είσαι..

εχουμε ξεχάσει η μάλλον έχουμε μπερδέψει τι σημαίνει να είσαι αμόρφωτος και απαίδευτος.

Επεξ/σία από tuxpower
  • Thanks 1
Δημοσ.

το πως μιλάω εγώ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Εγώ μπορεί να είμαι και το τελευταίο πρεζάκι.

Όταν λοιπόν το ΙΕΚ είναι η τελευταία επιλογή όλων επειδή δεν πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ και γενικά επειδή δεν...... και θέλουν απλά ένα χαρτί καταλαβαίνετε για τι πρόκειται. Καταλαβαίνετε ποιο είναι το επίπεδο.

Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν σε διαφωνώ, όπως υπάρχουν παντού.

Τώρα αν δε θέλετε να δείτε την πραγματικότητα οκ. Σας ζητώ συγνώμη και σας αφήνω να ζήσετε το όνειρο σας.

Να ανακαλέσω λοιπόν,

Γαμάτο το ΙΕΚ φίλε, το χαρτί αξίζει με τα 1000. Αφού έχω φίλους που γράφτηκαν και μόλις μαθεύτηκε τους ζητάνε από τώρα για δουλειά. Δε σταματάει να χτυπάει το τηλέφωνο τους

Δημοσ.

Όταν κανείς μια συζήτηση φυσικά και έχει σχέση το πως μιλάς. Απλοί κανόνες επικοινωνίας είναι που τους μαθαίνεις πριν αποτύχεις στις εξετάσεις ΤΕΙ-ΑΕΙ κ.τ.λ

και εδώ έρχεται το πρόβλημα. Κάποιοι νομίζουν επειδή τελείωσαν ΤΕΙ η ΑΕΙ θα προσληφθούν στην θέση του διευθυντή δεν θα σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο τους για δουλειά και θα τους έχουν στρώσει το κόκκινο χαλί.. 

• Thanks 1
Δημοσ.

ενώ θα προσληφθεί ο απόφοιτος ΙΕΚ στη θέση του διευθυντή....οκ

Επίσης άλλα λέω άλλα λες. Δε μίλησε κανείς για διευθυντή. Και δε χρειάζεται να αναφέρουμε τι κάνουν οι άλλοι. τελείως άσχετο.

Τέσπα το γράφω ακόμα μια φορά και σταματώ για να μη κουράζω και χαλάω το thread.

Το επίπεδο του ΙΕΚ είναι χαμηλό διότι και το επίπεδο των ατόμων που το επιλέγουν είναι χαμηλό.

ΙΕΚ θα επιλέξει όποιος έχει φάει πόρτα στις άλλες επιλογές του και σαν τελευταία λύση. Ακους στον άλλον να λέει.. α δε πέρασα εκεί, δε πέρασα παραπέρα ε θα πάω σε κανένα ΙΕΚ να πάρω ένα χαρτί.

Περιμένω τώρα τον πρώτο που θα γράψει για κάποιον φίλο του/συνάδελφο που τελείωσε ΙΕΚ και μαμάει και δέρνει.

Δε σημαίνει ότι αυτοί δε θα βρούνε δουλειά. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα (και περισσότερα) επίπεδο κάτω.

Συμβιβαστείτε με αυτό.

Είναι όπως όταν κάποιος αγοράζει μεταχειρισμένο. Προφανώς δεν έχει λεφτά για καινούργιο.

Αν τώρα δε θέλετε να δείτε την πραγματικότητα δε μπορώ να κάνω κάτι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Απο οτι καταλαβαινω δεν αξιζει να παει ουτε με την υποτροφια του 50%.

Περα απο αυτο θα τον ενδιεφεραι πολυ να παρει ενα  "καλο" χαρτι που θα ηταν αναγνωρισιμο και οχι πεταμενα λεφτα 

στον τομεα των ναυτιλιακων ή του τουρισμο ( περισσοτερο ναυτιλιακα) υπαρχει καποια κατευθυνση ως προς το 

που θα μπορουσε να απευθυνθεί ή να ψαξει  ( παλαιοτερα σκεφτοταν το deree  χωρις να το εχει ψαξει πολυ )

Επεξ/σία από Anonymousx
Δημοσ.

δυστυχως η ευτυχως οτι λεει το γιαουρτι ισχυει...

και γιατι τον πηραν τηλεφωνο ρε OP? ""Κερδισε""" υποτροφια  το πρωτο ετος τζαμπα... δηλαδη τα διδακτρα ιδια απλα σου λενε το πρωτο ετος τσαμπα σαν "τυρακι"... βεβαια αν πειστεις απο αυτο προφανως και πρεπει οπωσδηποτε να γραφτεις στο ιεκ γιατι μονο για αυτο εισαι...

α και επειδη ακουω και αλλους και λενε οτι "σπουδαζουν" σε ιεκ και θα παρουν "πτυχιο", πιπερι απο την επομενη φορα, αυτες ειναι βαριες κουβεντες ....

δεν ειναι ιδιο το πτυχιο πολυτεχνειου ,ιατρικης κ.ο.κ. με το πτυχιο (λολ) βοηθου μπαρμπερη απο το ιεκ...

σορρυ για την χολη αλλα ετσι ειναι..

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

ΙΕΚ τελείωσες τύπε;

Τύπε, ΙΕΚ έχω τελειώσει ναι αλλα το υφάκι σου δεν καταλαβαίνω.
Θες να μου πείς οτι το επίπεδο των ατόμων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι υψηλό μόνο κ μόνο επειδή έγραψαν 15/16/17, και εμένα που τελείωσα ΙΕΚ ειναι χαμηλό;
Επίσης τύπε, προς πληροφόρησή σου, έχω Managerial θέση, ναι, με το πτυχίο του ΙΕΚ.
Δεν έχω μείνει μόνο στο χαρτί απ'το ιδιωτικό ίδρυμα , έχω 7 πιστοποιήσεις, καμια 15αριά σεμινάρια, παρουσιάσεις κ.λ.π.

Σε γενικό κανόνα τύπε , το χαρτί δεν κάνει τον άνθρωπο, ούτε καθορίζει την καριέρα σου.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

ενώ θα προσληφθεί ο απόφοιτος ΙΕΚ στη θέση του διευθυντή....οκ

Επίσης άλλα λέω άλλα λες. Δε μίλησε κανείς για διευθυντή. Και δε χρειάζεται να αναφέρουμε τι κάνουν οι άλλοι. τελείως άσχετο.

Τέσπα το γράφω ακόμα μια φορά και σταματώ για να μη κουράζω και χαλάω το thread.

Το επίπεδο του ΙΕΚ είναι χαμηλό διότι και το επίπεδο των ατόμων που το επιλέγουν είναι χαμηλό.

ΙΕΚ θα επιλέξει όποιος έχει φάει πόρτα στις άλλες επιλογές του και σαν τελευταία λύση. Ακους στον άλλον να λέει.. α δε πέρασα εκεί, δε πέρασα παραπέρα ε θα πάω σε κανένα ΙΕΚ να πάρω ένα χαρτί.

Περιμένω τώρα τον πρώτο που θα γράψει για κάποιον φίλο του/συνάδελφο που τελείωσε ΙΕΚ και μαμάει και δέρνει.

Δε σημαίνει ότι αυτοί δε θα βρούνε δουλειά. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα (και περισσότερα) επίπεδο κάτω.

Συμβιβαστείτε με αυτό.

Είναι όπως όταν κάποιος αγοράζει μεταχειρισμένο. Προφανώς δεν έχει λεφτά για καινούργιο.

Αν τώρα δε θέλετε να δείτε την πραγματικότητα δε μπορώ να κάνω κάτι.

Ήρθε παλι η Παρασκευή και τα παιδάκια αρχίσανε να γράφουν.🙌

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...