haHa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billdanos είπε Για το 2019 έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να μην πέσω σε αυτή τη λούπα. Είναι μέρος της ψυχοθεραπείας μου (με την καλή έννοια)! Επιβεβαιωθηκαν οι υποψιες: 2 ώρες πριν, haHa είπε Ενα λινκ με το αντιστοιχο topic του insomnia για πολυ σοβαρη τρυπα ασφαλειας σε desktop λειτουργικο οπως εβαλα εγω πιο πανω για το mac os x θα επιβεβαιωνε (στο περιπου) τους ισχυρισμους σου. Χωρις λινκ, κατι μου λεει οτι το ολο thread λειτουργει ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ "σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας (με την καλή έννοια)"! Καλη συνεχεια στα straw man arguments και στην παραπληροφορηση. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από haHa 3
masteripper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Πιστεύω ότι το bugακι ήδη ταξιδεύει σε άλλα πιο "ικανά" χέρια και σε σύντομα θα έχουμε "χαριτωμένες" καταστάσεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dancer είπε Γενικα παρατηρω οτι οι αρθρογραφοι εχουν μεινει πισω γτ ανταγωνιστικα site την εχουν την ειδηση εδω και μερες. Οσον αφορα την ειδηση καθ'αυτη οπως εχουν γραψει και καποιοι προηγουμενως οταν πλασαρεις οτι εχω το τελειο λειτουργικο και ειναι γρηγορο και δεν κολαει ιους και ειναι το πιο ασφαλες και το εχουν σαν μότο ολοι οι χρηστες του macos και τελικα οταν βρισκεται μια τρυπα αντι να πληρωσεις σαν εταιρεια το παιζεις υπερανω τοτε δεν σεβεσαι το πελατη σου. Αν οι χρηστες το αποδεχονται αυτο ειναι δικο τους θεμα. Εγω παντως δεν δεχομαι να πληρωνω για υποθετικες δυνατοτητες και η εταιρεια απο την αλλη αντι να με προστατευσει σφυραει κλεφτικα. Η υπεροψια αυτης της εταιρειας αλλα και των κατοχων προιοντων της ειναι οτι πιο γελιο υπαρχει σε παγκοσμιο επιπεδο το ετος 2019, αυτη η μαγκια των κατοχων της μου θυμιζει τους ελληνες το 80 και του 90 που ολοι το παιζανε ιστορια και απο το 2004 και μετα εσκασε ολη αυτη η φουσκα και ποσοι ειναι χρεοκοπημενοι και ποσοι κρυβονται για να μην τους βρουν, αλλα εχω IPHONE... Σε αυτη τη ζωη σημασια εχει το ονομα και οταν δηλωνεις κατι πρεπει να το υποστηριζεις, αμα δε μπορεις καλυτερα να μην λες μεγαλα λογια βλεπε APPLE ουτε να λες οτι εγω ποτε αυτο γτ απο κωλοτουμπες αλλο τπτ τα τελευταια χρονια. Το "δεν κολλάω ιούς" που πολλοί πάτε να το περάσετε σαν μόνιμο και καλά selling point, είναι μάλλον κάποιο απομεινάρι από την προηγούμενη δεκαετία (βλ. διαφημίσεις mac vs pc) που ναι, τα Mac δεν κολλούσαν τους ιούς των Windows (που είχαν όντως πρόβλημα) και το marketing το είχε κάνει σημαία. Εννοείται πως για το macOS υπάρχει malware, υπάρχει και σχετική built-in προστασία, και όσο δεν είναι όλα sandboxed όπως στο iOS δεν γίνεται να παίζει απόλυτη ασφάλεια. Κάποιος αδαής θα μπορούσε (anytime) να κατεβάσει μια κακή εφαρμογή, και αν μπορέσει να την τρέξει τελικά, να βάλει το password του σε ένα prompt και άντε γεια. Ένας κακόβουλος developer μπορεί να πάει σήμερα, να αγοράσει ένα developer account, να κάνει sign το νέο τελείως διαφορετικό malware app του και να το βγάλει στο internet. Δεν μπορεί η Apple να σε προστατέψει (άμεσα, σήμερα) από αύτο, μέχρι τουλάχιστον να γίνει identify ως malware αυτό το app. Σύντομα θα παίξει και νέο security feature (App Notarization) που κάθε build ενός app θα πρέπει να "σκαναριστεί" μετά από upload στους servers της Apple για να είναι approved. H Apple κάνει συνεχώς κινήσεις προς όφελος του χρήστη όσον αφορά την ασφάλεια στο macOS, κι ας κοστίζουν στους developers! Και η δουλειά που κάνει δεν ορίζεται από ένα bug που σήμερα είναι, αύριο δεν-είναι - χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το συγκεκριμένο security bug, το οποίο είναι τραγικό μεν, θα φτιαχτεί σύντομα όμως. Από την στιγμή που αν σου δώσω το MacBook μου δεν μπορείς να μπεις μέσα, οι υπερβολικά δραματικές δηλώσεις τύπου "δεν δεχομαι να πληρωνω για υποθετικες δυνατοτητες" και "η εταιρεια δεν με προστατεύει" δεν μου λένε τίποτα - γελάω και λίγο. Αν σου δώσω unlocked το Mac μου, με unlocked το keychain μου, κακό του κεφαλιού μου. Αν κατεβάσω και τρέξω μια αμφιβόλου προέλευσης εφαρμογή (που μπορεί και να ζητά και password) παρακάμπτοντας πολλαπλά warnings, πάλι κακό του κεφαλιού μου. Όσο και να χτυπιέστε κάποιοι, η καθημερινότητα ενός Mac user δεν έχει να κάνει με malware, ούτε ζούμε με το άγχος των 0-day vulnerabilities. Και το concept με τους χρεοκοπημένους-λαμόγια-Ελληναράδες-μόστρα iPhone users πόσο καιρό ακόμα θα το πουλάτε; Κουραστικό και προσβλητικό. On topic: Καλά κάνει και διεκδικεί αμοιβή αφού είναι security issue και βασικά ζητά το bounty program για το macOS! Περιμένω να δω πόσο θα πάρει στην Apple να κλείσει την τρύπα αυτή γιατί είναι σοβαρή (χωρίς να αναιρεί όσα έγραψα παραπάνω).
Istros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, SeaLion είπε H Apple κάνει συνεχώς κινήσεις προς όφελος του χρήστη όσον αφορά την ασφάλεια στο macOS, κι ας κοστίζουν στους developers! Φυσικά αφού κοστίζει στους developers!φαντάσου να κόστιζε στην ίδια τι θα γινόταν. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από Istros
dancer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, SeaLion είπε Το "δεν κολλάω ιούς" που πολλοί πάτε να το περάσετε σαν μόνιμο και καλά selling point, είναι μάλλον κάποιο απομεινάρι από την προηγούμενη δεκαετία (βλ. διαφημίσεις mac vs pc) που ναι, τα Mac δεν κολλούσαν τους ιούς των Windows (που είχαν όντως πρόβλημα) και το marketing το είχε κάνει σημαία. Εννοείται πως για το macOS υπάρχει malware, υπάρχει και σχετική built-in προστασία, και όσο δεν είναι όλα sandboxed όπως στο iOS δεν γίνεται να παίζει απόλυτη ασφάλεια. Κάποιος αδαής θα μπορούσε (anytime) να κατεβάσει μια κακή εφαρμογή, και αν μπορέσει να την τρέξει τελικά, να βάλει το password του σε ένα prompt και άντε γεια. Ένας κακόβουλος developer μπορεί να πάει σήμερα, να αγοράσει ένα developer account, να κάνει sign το νέο τελείως διαφορετικό malware app του και να το βγάλει στο internet. Δεν μπορεί η Apple να σε προστατέψει (άμεσα, σήμερα) από αύτο, μέχρι τουλάχιστον να γίνει identify ως malware αυτό το app. Σύντομα θα παίξει και νέο security feature (App Notarization) που κάθε build ενός app θα πρέπει να "σκαναριστεί" μετά από upload στους servers της Apple για να είναι approved. H Apple κάνει συνεχώς κινήσεις προς όφελος του χρήστη όσον αφορά την ασφάλεια στο macOS, κι ας κοστίζουν στους developers! Και η δουλειά που κάνει δεν ορίζεται από ένα bug που σήμερα είναι, αύριο δεν-είναι - χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το συγκεκριμένο security bug, το οποίο είναι τραγικό μεν, θα φτιαχτεί σύντομα όμως. Από την στιγμή που αν σου δώσω το MacBook μου δεν μπορείς να μπεις μέσα, οι υπερβολικά δραματικές δηλώσεις τύπου "δεν δεχομαι να πληρωνω για υποθετικες δυνατοτητες" και "η εταιρεια δεν με προστατεύει" δεν μου λένε τίποτα - γελάω και λίγο. Αν σου δώσω unlocked το Mac μου, με unlocked το keychain μου, κακό του κεφαλιού μου. Αν κατεβάσω και τρέξω μια αμφιβόλου προέλευσης εφαρμογή (που μπορεί και να ζητά και password) παρακάμπτοντας πολλαπλά warnings, πάλι κακό του κεφαλιού μου. Όσο και να χτυπιέστε κάποιοι, η καθημερινότητα ενός Mac user δεν έχει να κάνει με malware, ούτε ζούμε με το άγχος των 0-day vulnerabilities. Και το concept με τους χρεοκοπημένους-λαμόγια-Ελληναράδες-μόστρα iPhone users πόσο καιρό ακόμα θα το πουλάτε; Κουραστικό και προσβλητικό. On topic: Καλά κάνει και διεκδικεί αμοιβή αφού είναι security issue και βασικά ζητά το bounty program για το macOS! Περιμένω να δω πόσο θα πάρει στην Apple να κλείσει την τρύπα αυτή γιατί είναι σοβαρή (χωρίς να αναιρεί όσα έγραψα παραπάνω). εγραψες ποσες σειρες για να μου απαντησεις και δυο μονο σειρες για το θεμα τι να πω. γραφεις για αγχος και φοβους και αναφερεσε σε ανθρωπους που ακουσαν κατι απο καποιον που και εκεινος το ακουσε απο καποιον αλλον κτλ, τοσα χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε με 0 day ουτε με ιους, κατα δευτερον αναφερθηκα σε αυτα που ακουω απ'ολους του κατοχους μηλου οχι αυτα που λενε χρηστες windows / android. Αν δε θελετε να σχολιαζουμε να μην λετε ιστοριες για αγριους και εμας αυτο η apple και ετσι και γκιουβετσι. με την ευκαιρια τι σημαινει για σενα σοβαρη μιας και γραφεις οτι περιμενεις να δεις? υπαρχει σοβαρομετρο? ειναι εντελως υποκειμενικο και οπως εγραψα εφοσον πληρωνω για να εχω mac το προβλημα δε θα επρεπε ουτε καν να εχει βγει σαν ειδηση η να ειχε ηδη λυθει αυτο σημαινει για μενα σοβαροτητα αν για σενα ειναι μετα απο μια βδομαδα η μετα απο κατι αλλο τοτε παω πασο, απλως εγω ειμαι σοβαρος χρηστης και ξοδευω τα χρηματα μου για να παρω το καλυτερο με αυτα που διαθετω οχι κατι λιγοτερο.
Tetrabitos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, dchatz είπε Γιατί το βλέπετε έτσι; Εμαθα κάτι αλλά για να στο πω πλέρωνε...έτσι το βλέπω εγω. Αν θες βέβαια πλέρωνε, υποχρεωτικό δεν είναι, ούτε και για μένα όμως είναι υποχρεωτικό να πω κάτι άλλο. Έτσι ακριβώς. Οι ερωτήσεις είναι τσάμπα οι απαντήσεις είναι που κοστίζουν.
ScorpioX777 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Istros είπε Γιατί άραγε? Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι επειδη εχει μια πτωση 5% θα τσιγκουνευοταν να δωσει ενα χαρτζιλικη σε 1-2-10 ερευνητες τα οποια ειναι μια τριχα απο τα @ρχιδια της...ας σοβαρευτουμε λιγο. Δυστυχως θα συμφωνησω και με αλλους οτι πιο πολυ αυτο φερνει σε υπερβολικη σιγουρια και ξερολιαση. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από ScorpioX777 1
d4mage Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, billdanos είπε Έχω δίκιο λοιπόν πως όλα αυτά τα θέματα επιτελούν ...κοινωνικό έργο, μιας και λειτουργούν σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας (με την καλή έννοια)! Με τη διαφορά η ψυχοθεραπεία να γίνεται γενικά και αόριστα απέναντι στα συμφέροντα των εταιρειών, ανεξαρτήτως iOS ή Andoid και να σπάμε πλάκα με όλες τις μεριές, κάτι που φυσικά δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ και ξυπνάει το κτήνος μέσα σου όταν αμαυρώνεται το όνομα της Apple. Εκεί η ψυχοθεραπεία παύει να υπάρχει και αρχίζουν τα ηρεμιστικά (με την καλή έννοια)! ☺️
azuli Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) τα apple λειτουργικα δεν χρειαζονται ιους,ειναι μονα τους ενα exploit του εαυτου τους! Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από azuli 1
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μια χαρά είναι , άσε να χαιρόμαστε κ@λους και ότι τραβάνε live
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dancer είπε εγραψες ποσες σειρες για να μου απαντησεις και δυο μονο σειρες για το θεμα τι να πω. γραφεις για αγχος και φοβους και αναφερεσε σε ανθρωπους που ακουσαν κατι απο καποιον που και εκεινος το ακουσε απο καποιον αλλον κτλ, τοσα χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε με 0 day ουτε με ιους, κατα δευτερον αναφερθηκα σε αυτα που ακουω απ'ολους του κατοχους μηλου οχι αυτα που λενε χρηστες windows / android. Αν δε θελετε να σχολιαζουμε να μην λετε ιστοριες για αγριους και εμας αυτο η apple και ετσι και γκιουβετσι. με την ευκαιρια τι σημαινει για σενα σοβαρη μιας και γραφεις οτι περιμενεις να δεις? υπαρχει σοβαρομετρο? ειναι εντελως υποκειμενικο και οπως εγραψα εφοσον πληρωνω για να εχω mac το προβλημα δε θα επρεπε ουτε καν να εχει βγει σαν ειδηση η να ειχε ηδη λυθει αυτο σημαινει για μενα σοβαροτητα αν για σενα ειναι μετα απο μια βδομαδα η μετα απο κατι αλλο τοτε παω πασο, απλως εγω ειμαι σοβαρος χρηστης και ξοδευω τα χρηματα μου για να παρω το καλυτερο με αυτα που διαθετω οχι κατι λιγοτερο. Εχμ... όλα πάνω στο γενικό θέμα είναι. Αν δεν το καταλαβαίνεις, τι να πω... Και φυσικά και υπάρχει "σοβαρόμετρο". Κάθε bug δεν έχει το ίδιο βάρος. Χρειάζεται να το εξηγήσω παραπάνω αυτό; Καθόλου υποκειμενικό δεν είναι. Εσύ πληρώνεις λες για να έχεις Mac. macOS = consumer λειτουργικό. Αν δεν σου κάνει η αντιμετώπιση security issues σε 1 βδομάδα π.χ. (αν ζεις σε ένα ναρκοπέδιο ας πούμε όπου οι απειλές προς τον υπολογιστή σου είναι συνεχείς για κάποιο λόγο) καλή τύχη με τις ενναλακτικές. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει γενικά γιατί υπάρχουν τα security updates, τα patches etc... Αν πιστεύεις πως τα άλλα λειτουργικά δεν έχουν θέματα επειδή δεν γίνονται "ειδήσεις" κάνεις λάθος. Η "είδηση" εν προκειμένω είναι πως η Apple δεν έχει bounty program για το macOS κι ένας έξυπνος πιτσιρικάς τους κράζει γι αυτό έχοντας κι ένα bug για να κάνει πιο δυνατό το επιχείρημά του. 1 ώρα πριν, Istros είπε Φυσικά αφού κοστίζει στους developers!φαντάσου να κόστιζε στην ίδια τι θα γινόταν. Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ούτε εσύ τι θες να πεις σε αυτή την πρόταση.
Istros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, SeaLion είπε Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ούτε εσύ τι θες να πεις σε αυτή την πρόταση. Μια χαρά καταλαβαίνω,ψαχτο λιγο αυτό που είπες. 2 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι επειδη εχει μια πτωση 5% θα τσιγκουνευοταν να δωσει ενα χαρτζιλικη σε 1-2-10 ερευνητες τα οποια ειναι μια τριχα απο τα @ρχιδια της...ας σοβαρευτουμε λιγο. Δυστυχως θα συμφωνησω και με αλλους οτι πιο πολυ αυτο φερνει σε υπερβολικη σιγουρια και ξερολιαση. Μάλλον γράφει εκεί που λες τους χρήστες της μιας και πιο πολύ την ενδιαφέρει το iOS και το iPhone γι'αυτό και εκεί πληρωνει 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Istros είπε Μια χαρά καταλαβαίνω,ψαχτο λιγο αυτό που είπες. Όχι, εσύ πες μου τι καταλαβαίνεις ή τι εννοείς τέλος πάντων. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από SeaLion
NotAliki177 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, SeaLion said: Το "δεν κολλάω ιούς" που πολλοί πάτε να το περάσετε σαν μόνιμο και καλά selling point, είναι μάλλον κάποιο απομεινάρι από την προηγούμενη δεκαετία (βλ. διαφημίσεις mac vs pc) που ναι, τα Mac δεν κολλούσαν τους ιούς των Windows (που είχαν όντως πρόβλημα) και το marketing το είχε κάνει σημαία. Εννοείται πως για το macOS υπάρχει malware, υπάρχει και σχετική built-in προστασία, και όσο δεν είναι όλα sandboxed όπως στο iOS δεν γίνεται να παίζει απόλυτη ασφάλεια. Κάποιος αδαής θα μπορούσε (anytime) να κατεβάσει μια κακή εφαρμογή, και αν μπορέσει να την τρέξει τελικά, να βάλει το password του σε ένα prompt και άντε γεια. Ένας κακόβουλος developer μπορεί να πάει σήμερα, να αγοράσει ένα developer account, να κάνει sign το νέο τελείως διαφορετικό malware app του και να το βγάλει στο internet. Δεν μπορεί η Apple να σε προστατέψει (άμεσα, σήμερα) από αύτο, μέχρι τουλάχιστον να γίνει identify ως malware αυτό το app. Σύντομα θα παίξει και νέο security feature (App Notarization) που κάθε build ενός app θα πρέπει να "σκαναριστεί" μετά από upload στους servers της Apple για να είναι approved. H Apple κάνει συνεχώς κινήσεις προς όφελος του χρήστη όσον αφορά την ασφάλεια στο macOS, κι ας κοστίζουν στους developers! Και η δουλειά που κάνει δεν ορίζεται από ένα bug που σήμερα είναι, αύριο δεν-είναι - χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το συγκεκριμένο security bug, το οποίο είναι τραγικό μεν, θα φτιαχτεί σύντομα όμως. Από την στιγμή που αν σου δώσω το MacBook μου δεν μπορείς να μπεις μέσα, οι υπερβολικά δραματικές δηλώσεις τύπου "δεν δεχομαι να πληρωνω για υποθετικες δυνατοτητες" και "η εταιρεια δεν με προστατεύει" δεν μου λένε τίποτα - γελάω και λίγο. Αν σου δώσω unlocked το Mac μου, με unlocked το keychain μου, κακό του κεφαλιού μου. Αν κατεβάσω και τρέξω μια αμφιβόλου προέλευσης εφαρμογή (που μπορεί και να ζητά και password) παρακάμπτοντας πολλαπλά warnings, πάλι κακό του κεφαλιού μου. Όσο και να χτυπιέστε κάποιοι, η καθημερινότητα ενός Mac user δεν έχει να κάνει με malware, ούτε ζούμε με το άγχος των 0-day vulnerabilities. Και το concept με τους χρεοκοπημένους-λαμόγια-Ελληναράδες-μόστρα iPhone users πόσο καιρό ακόμα θα το πουλάτε; Κουραστικό και προσβλητικό. On topic: Καλά κάνει και διεκδικεί αμοιβή αφού είναι security issue και βασικά ζητά το bounty program για το macOS! Περιμένω να δω πόσο θα πάρει στην Apple να κλείσει την τρύπα αυτή γιατί είναι σοβαρή (χωρίς να αναιρεί όσα έγραψα παραπάνω). Οι non-MacOS χρήστες ασχολούνται συχνά με malwares? Lol no! Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από NotAliki177
Istros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 59 λεπτά πριν, SeaLion είπε Όχι, εσύ πες μου τι καταλαβαίνεις ή τι εννοείς τέλος πάντων. "H Apple κάνει συνεχώς κινήσεις προς όφελος του χρήστη όσον αφορά την ασφάλεια στο macOS, κι ας κοστίζουν στους developers! " 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα